Ik heb een probleem op het moment Ik kan niet kiezen tussen een gas of een houtskool bbq.
Wie heeft wat en wat zijn jullie bevindingen. Op het moment ga men voorkeur uit voor dit toestel:
[youtube]OB4i3FQXcw0[/youtube]
Of toch beter een houtskool?
Pro's en contra's graag bij vermelden indien mogelijk.
Alvast dank!
BBQ: Gas of houtskool...
- TiTanium
- Moderator
- Berichten: 5757
- Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
- Locatie: Antwerpen 2
- Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
- Bedankt: 469 keer
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Ik doe professioneeel ongeveer 50 bbq's per jaar met houtskool, thuis gebruik ik gas....
Als bbq een oerkreet is moet je houtskool gebruiken, anders gewoon gas
Sneller, veiliger en veel beter geschikt voor grote stukken vleesch.
Waarom dan pro op kolen ? Op kolen bak ik voor 80 pers. op gas voor 8.
Smaakverschil is er niet, tenzij je speciale dingen gaat doen ala brisket, maar dan zijn we over hele andere dingen aan't praten....
Als bbq een oerkreet is moet je houtskool gebruiken, anders gewoon gas
Sneller, veiliger en veel beter geschikt voor grote stukken vleesch.
Waarom dan pro op kolen ? Op kolen bak ik voor 80 pers. op gas voor 8.
Smaakverschil is er niet, tenzij je speciale dingen gaat doen ala brisket, maar dan zijn we over hele andere dingen aan't praten....
- honda4life
- Elite Poster
- Berichten: 5659
- Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
- Locatie: 127.0.0.1
- Uitgedeelde bedankjes: 186 keer
- Bedankt: 315 keer
gas voor de gezondheid geniet de voorkeur
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
-
- Elite Poster
- Berichten: 6018
- Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
- Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
- Bedankt: 343 keer
Voor onze volgende overwegen we ook gas, maar we willen eerst eens het verschil proeven voor we de beslissing maken.
Persoonlijk ben ik wel een houtskool fan, maar das omdat we nooit anders gebruikt hebben.
Sent from my Lumia 900 using Board Express
Persoonlijk ben ik wel een houtskool fan, maar das omdat we nooit anders gebruikt hebben.
Sent from my Lumia 900 using Board Express
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Het verschil gas/houtskool zit hem dus vooral in't kopke.... smaakverschil is er niet tenzij je te vroeg begint te bakken op houtskool, maar dan ben je verkeerd bezig
Sommigen gooien vuurkruiden op hun kolen, sommige gebruiken houtsnippers of wijnranken...
Op een gasbbq doe je dat in zilverfolie of gebruik een rookdoosje.
Sommigen smijten een heel varken 24 uur op voorhand in hun bbq.... en dan pas heeft hout nut, je gaat je groot stuk vlees meerdere uren op koudere temperaturen op een onrechtstreeks vuur laten garen (en dat smaakt !!!!!!)
Sommigen gooien vuurkruiden op hun kolen, sommige gebruiken houtsnippers of wijnranken...
Op een gasbbq doe je dat in zilverfolie of gebruik een rookdoosje.
Sommigen smijten een heel varken 24 uur op voorhand in hun bbq.... en dan pas heeft hout nut, je gaat je groot stuk vlees meerdere uren op koudere temperaturen op een onrechtstreeks vuur laten garen (en dat smaakt !!!!!!)
-
- Moderator
- Berichten: 19634
- Lid geworden op: 07 nov 2006, 12:11
- Twitter: kriskenbe
- Locatie: Massemen - 91WET0
- Uitgedeelde bedankjes: 1863 keer
- Bedankt: 1003 keer
- Contacteer:
Hier ook liever houtskool. Dan moet je eerst kunnen bewijzen dat je je BBQ ook nog deftig aan krijgt. Met gas gaat dat allemaal te makkelijk
Heb al gewerkt op gas BBQ's en gaf mij gewoon niet dezelfde "beleving" zeg maar...
Heb al gewerkt op gas BBQ's en gaf mij gewoon niet dezelfde "beleving" zeg maar...
Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Go Extreme + Scarlet Red
TV = TVV App + Netflix + Disney+ + Streamz
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti
- TiTanium
- Moderator
- Berichten: 5757
- Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
- Locatie: Antwerpen 2
- Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
- Bedankt: 469 keer
Weber bij houtskool? Zijn centen waard?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Nee, gewoon grill. en voor de broodjes de plaat, de patatjes het mandje en de pasta kook ik op het gasvuurtje ernaastmeon schreef:Gebruiken jullie bij gasbarbecue ook lavastenen?
Ja en nee... als je hem 9/10 dicht gaat gebruiken wel, als je 9/10 op open vuur gaat koken.... de goedkoopste uit de winkel.TiTanium schreef:Weber bij houtskool? Zijn centen waard?
- TiTanium
- Moderator
- Berichten: 5757
- Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
- Locatie: Antwerpen 2
- Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
- Bedankt: 469 keer
Het gaat houtskool worden,
ik zou voor deze opteren in combinatie met extra wok.
299€
Weber One-Touch Premium Gourmet 57cm
ik zou voor deze opteren in combinatie met extra wok.
299€
Weber One-Touch Premium Gourmet 57cm
- Gourmet BBQ systeem – set met Sear Grate
Dekselgreep met hitteschildgebruik van de barbecue
Thermometer in de deksel
Geïsoleerd ventilatierooster
3 met glasvezel versterkte handgrepen
Ketel en deksel porselein geëmailleerd
One-Touch systeem van roestvast staal
Extra grote aspan
Scheurvaste en weerbestendige wielen
Verchroomd bovenrooster
+ Originele Hoes
- Bijlagen
-
- weber-one-touch-premium-gourmet-57cm.jpg
- (14.66 KiB) 924 keer gedownload
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
- metal
- Elite Poster
- Berichten: 767
- Lid geworden op: 03 aug 2003, 12:44
- Locatie: mol
- Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
- Bedankt: 8 keer
Bij mij is het ook houtskool hoor. Ale, briketten eigenlijk.
Ik moet wel zeggen dat ik een gasbbq kwa uitzicht net iets mooier vind omdat je precies een halve keuken buiten hebt staan, maar ik vind toch 1ntje met houtskool gezelliger. Lekker die proberen aan te steken met nen goeie jupiler in uw hand en de avond kan beginne . Terwijl je in princiepe bij gas gewoon uw knop moet omdraaien en klaar. Ik denk dat de smaak erin brengen met houtsnippers van oude eikenvaten toch ook weer een meerwaarde kan geven aan de houtskool. Of kan die met een gasbbq ook? Kben eigenlijk ook zo een beetje aant zien achter een weber, maar zo een open vuur is toch net iets gezelliger. En zoals eerder hier al gezegd is ben je er dan niet veel mee. Twijfels hier voor mij.
Ik moet wel zeggen dat ik een gasbbq kwa uitzicht net iets mooier vind omdat je precies een halve keuken buiten hebt staan, maar ik vind toch 1ntje met houtskool gezelliger. Lekker die proberen aan te steken met nen goeie jupiler in uw hand en de avond kan beginne . Terwijl je in princiepe bij gas gewoon uw knop moet omdraaien en klaar. Ik denk dat de smaak erin brengen met houtsnippers van oude eikenvaten toch ook weer een meerwaarde kan geven aan de houtskool. Of kan die met een gasbbq ook? Kben eigenlijk ook zo een beetje aant zien achter een weber, maar zo een open vuur is toch net iets gezelliger. En zoals eerder hier al gezegd is ben je er dan niet veel mee. Twijfels hier voor mij.
- sirWard
- Erelid
- Berichten: 928
- Lid geworden op: 05 jan 2009, 20:15
- Twitter: sirWard
- Locatie: Sint-Amandsberg - 91OOS0
- Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
- Bedankt: 87 keer
Bij de schoonouders een vuurput gemaakt en me wat stenen op overschot een BBQ gezet. Enkel nog een rooster en wat houtskool. En na de BBQ wat houtblokken op het vuur en je hebt nog wat gezellige warmte voor de late zomeruurtjes.
- squid
- Plus Member
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13 sep 2011, 18:10
- Twitter: JoyVanAcker
- Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
- Bedankt: 14 keer
Dan rij jij ook alle dagen met de fiets, neemt geen openbaar vervoer en koop je geen dingen die vervaardigd zijn door CO2 uitstotende fabrieken?Kenw00t schreef:Al aan het milieu en gezondheid gedacht? Houtskool stoot onder andere fijn stof uit en veel meer CO2 dan gas:
http://www.bbqkampioen.nl/paginas/bbq_w ... ecues.html
- Kenw00t
- Elite Poster
- Berichten: 1778
- Lid geworden op: 28 dec 2008, 19:38
- Uitgedeelde bedankjes: 346 keer
- Bedankt: 250 keer
Neje ik ben niet speciaal een groene ofzo, maar als de TS twijfelt tussen de 2, en er al andere aspecten aan bod zijn gekomen die de doorslag niet geven (smaakverschil), dan is het toch geen slecht idee om met andere argumenten af te komen? Toch vreemd dat efficiëntie keer op keer verdedigd moet worden tov de "oude gewoontes".
- honda4life
- Elite Poster
- Berichten: 5659
- Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
- Locatie: 127.0.0.1
- Uitgedeelde bedankjes: 186 keer
- Bedankt: 315 keer
http://www.vief.be/gezondheid/en-de-gev ... becue.html
Je weet op den duur niet meer wat je nu wel en niet kan geloven helaas
Je weet op den duur niet meer wat je nu wel en niet kan geloven helaas
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
- Kenw00t
- Elite Poster
- Berichten: 1778
- Lid geworden op: 28 dec 2008, 19:38
- Uitgedeelde bedankjes: 346 keer
- Bedankt: 250 keer
Ja ik had het ook net gevonden, wtf...
Tot nu toe altijd gelezen dat risico op PAKs hoger is bij houtskool (indien je de BBQ-vaardigheden nog niet meester bent).
Een vraagje aan de specialisten: als er toch geen smaakverschil is tussen houtskool en gas, wat houdt mij dan tegen om het vlees in de gewone oven met hetelucht/grill te steken? Hoe zit het hier met smaak/PAKs/... ?
Wij zijn sowieso al afgestapt van het traditionele BBQ-idee, waar je in praktijk 5 stukken vlees met enkel saus moest binnenwerken en een minimum aan groenten. Tegenwoordig nog 2 soorten vlees en meer groenten/pasta/brood, wat eigenlijk bijna niet de moeite is om het ding nog boven te halen. Gewoon de oven in en dan buiten opeten (dat is het belangrijkste voor ons).
Tot nu toe altijd gelezen dat risico op PAKs hoger is bij houtskool (indien je de BBQ-vaardigheden nog niet meester bent).
Een vraagje aan de specialisten: als er toch geen smaakverschil is tussen houtskool en gas, wat houdt mij dan tegen om het vlees in de gewone oven met hetelucht/grill te steken? Hoe zit het hier met smaak/PAKs/... ?
Wij zijn sowieso al afgestapt van het traditionele BBQ-idee, waar je in praktijk 5 stukken vlees met enkel saus moest binnenwerken en een minimum aan groenten. Tegenwoordig nog 2 soorten vlees en meer groenten/pasta/brood, wat eigenlijk bijna niet de moeite is om het ding nog boven te halen. Gewoon de oven in en dan buiten opeten (dat is het belangrijkste voor ons).
- TiTanium
- Moderator
- Berichten: 5757
- Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
- Locatie: Antwerpen 2
- Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
- Bedankt: 469 keer
Ik ga de weber GBS nemen, waarom?
Door de bbq premium gourmet systeem ben ik in staat om buiten te wokken, te bakken, pizza's te maken aan zeer hoge temperaturen en kan hem ook als bbq gebruiken. Dus bij goed weer kan ik perfect buiten 'koken'. Ik heb gekozen voor houtskool/bricketten omdat ik geen zin heb om elke keer een bus gas te gaan halen en dat 90% houtskool/brickets verkiezen.
Door de bbq premium gourmet systeem ben ik in staat om buiten te wokken, te bakken, pizza's te maken aan zeer hoge temperaturen en kan hem ook als bbq gebruiken. Dus bij goed weer kan ik perfect buiten 'koken'. Ik heb gekozen voor houtskool/bricketten omdat ik geen zin heb om elke keer een bus gas te gaan halen en dat 90% houtskool/brickets verkiezen.
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
De Grillsmaak krijg je door het vet dat uit je vlees of marinade drupt verdampt op een hete plaat(gas) of op je kolen + het dichtschroeien van je vlees op een hete grill.Kenw00t schreef: Een vraagje aan de specialisten: als er toch geen smaakverschil is tussen houtskool en gas, wat houdt mij dan tegen om het vlees in de gewone oven met hetelucht/grill te steken? Hoe zit het hier met smaak/PAKs/... ?
In je oven krijg je dat effect niet.
Waarom ik thuis niet kies voor kolen ? dezelfde redenen die hier al aangehaald werden door de pro kolen mensen.
Ik heb geen tijd om een half uur te wachten, grill op verschillende temperaturen & doe veel meer dan er een saté opgooien. Ik gebruik hem dus nu veel meer dan ik een kolen bbq zou gebruiken. (2 gasflessen per jaar = trouwens minder rijden dan ik met houtskool zou zeulen)
Houtsnippers is ook weer zo'n fart... ik gebruik rook uit houtsnippers voor een gebraad van +2kg, ribbekes of soms bij kip, voor iets dat 5 minuten op de grill moet heeft het helemaal geen effect .
Voor de prijs van een Weber gbs heb je bijna een Cadac gas BBQ + een budget bbq met kolen, kan je alle fancy dingen op gas doen en je satekes op kolen....
- TiTanium
- Moderator
- Berichten: 5757
- Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
- Locatie: Antwerpen 2
- Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
- Bedankt: 469 keer
iceke kan je een link geven?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
hou de promo's van makro in het oog...
Deze is regelmatig in promo : http://www.cadac-nl.com/products/product.php?pid=22
Had deze voor 399... goeie branders, goeie grill/plaat... alu afwerking is wat minder, maar na 4 jaar nog steeds mooi ook al blijft hij bij mij buiten staan.
Deze is regelmatig in promo : http://www.cadac-nl.com/products/product.php?pid=22
Had deze voor 399... goeie branders, goeie grill/plaat... alu afwerking is wat minder, maar na 4 jaar nog steeds mooi ook al blijft hij bij mij buiten staan.