Digitale-TV en plasma

Voor alle discussies over streaming, cord cutting, ...
MRC101
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1538
Lid geworden op: 31 maa 2005, 21:27
Locatie: Gent
Bedankt: 5 keer

Mahimahi schreef:
DVI bestaat ook met HDCP, bij mijn TV is dit het geval en de DVI werkt dan ook niet met de PC


Ik heb dit eens opgezocht en je hebt, spijtig genoeg, gelijk. :-(

Maar dat, indien je TV een DVI-D aansluiting heeft , de desktop van je PC niet kan weergegeven worden op je TV is toch hoogst eigenaardig.
Staat er in je handleiding niets over aansluiten van een PC ?

Bij mij is de DVI wel beperkt in resolutie (max 1024X768) daarom is het nodig de EDID van de TV te omzeilen zodat hij wel een hogere resolutie, 1366X768, wil aannemen.
Een nog hogere resolutie aanbieden, dan zijn Native resolutie heeft geen zin daar een "HD-ready" TV dan terug moet beginnen scalen.


Dat staat helaas ook in mijn handleiding :(. "DVI ondersteund de PC-functie niet" :? . VGA gaat gelukkig wel nog.

't Is een Samsung LE27T51B.
Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 nov 2002, 16:59
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Brute pech !!! :-(
:wave: So long, and thanks for all the fish :wave:
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Mahimahi schreef:@ r2504

DVI ligt dan toch dichter bij HDMI dan ik gedacht had.
In feite is dan het verschil enkel nog de audio.
Sorry, om je op dat punt tegen te spreken. :oops:


No problem... iedereen kan zich vergissen... ik trouwens ook.

HDCP lijkt trouwens een redelijk dood geboren kind... het feit dat content providers dit enkele jaren uitstellen maakt het quasi onmogelijk om het nadien alsnog in te voeren... dit zou alle (99.9%) van de huidige LCD en Plasma TV's waardeloos maken wat ze zich ook niet kunnen veroorloven.
Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 nov 2002, 16:59
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Nochtans schijnen de hardware bouwers er al rekening mee te houden, of is dit nog iets anders?

Ik stond op punt mij een Panasonic DMR-EH65 HDrecorder aan te kopen om te kunnen opnemen van mijn Settop-Box.

Gelukkig heb ik eerst de handleiding van het net gehaald en van mijn koop afgezien naar aanleiding van volgende paragraaf uit deze laatste.


"Bij het opnemen van
digitale uitzendingen:

Het is niet mogelijk om digitale uitzendingen met het kenmerk “Eenmaal opnemen toegestaan” op te nemen op DVD-R, DVD-RW, +R, +RW of 8 cm DVD-RAM discs.
Gebruik de vaste schijf of een CPRM-compatibele DVD-RAM.

Titels met de restrictie “Eenmaal opnemen toegestaan” kunnen alleen worden overgebracht van de vaste schijf naar DVD-RAM die compatibel zijn met CPRM (ze worden van de vaste schijf gewist). Ze kunnen niet worden gekopieerd.

Zelfs als u kopieert naar videocassette, kan de titel niet goed worden gekopieerd vanwege de
kopieerbeveiliging."


Dus wanneer dat signaal meegestuurd wordt kan men op geen enkele manier hetgeen opgenomen is bewaren of op de PC bewerken.

Als ik mij niet bedrieg gaat TN daar ook mee beginnen of zijn ze er al mee bezig?
:wave: So long, and thanks for all the fish :wave:
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Eerst en vooral heeft TN nog geen toestel dat een HDMI uitgang heeft, dus wat dat betreft is het allemaal pure speculatie. Ik heb trouwens geen idee of de "eenmaal opnemen toegestaan" een onderdeel is van de HDCP specificatie (heeft eerder betrekking op HDTV resoluties dacht ik).

Trouwens de DMR-EH65 heeft enkel een HDMI OUTPUT... maw. je kan er niet echt digitale content mee opnemen, enkel gekochte DVD's mee afspelen. De opmerking moet dus slaan op een signaal die worden meegegeven met een analoog signaal ?

In ieder geval... voor de prijs dat ik hem zag staan zou ik ernstig een MCE PC oplossing overwegen. (al zal die wel meer kosten)
Damastaer
Plus Member
Plus Member
Berichten: 156
Lid geworden op: 20 mei 2004, 23:38
Locatie: Brussel, België
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

conclusie van dit topic, weeral: koop nog geen "digitale" televisie, want op je pro style plat scherm geeft het toch een crapy shithole beeld, en op crt geen enkel verschil.
En een plat scherm is ook al niet aangeraden, want wanneer dat je in Belgie (woho, hoelang kan dat nog duren...) eindelijk DEFTIGe digitale kwaliteit hebt, en vooral HDTV, is je plat scherm ofwel niet gemaakt voor de juiste aansluitin, plasmashit versleten, e.d.

En dan te denken dat ik hier met die *********** van een UPC kabelmaatschappij in Brussel zit, die liever turkse, arabische en griekse shitzenders geven ipv, jimtv, tmf en MTV nl (ipv vroeger oostblok, middenoosten versie van mtv, die sinds een week veranderd is naar de Belgische Franse MTV, waarnaast ook het franse MCM)
maar dit even terzijde...
Gebruikersavatar
Phuncz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 05 apr 2005, 14:42
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer
Bedankt: 24 keer

Euh, hou dergelijke foute conclusies best voor jezelf hoor, no offence. Een plasma- of LCD-scherm kan je kopen voor analoog TV, het gaat er alleen niet bijzonder goed uitzien. Koop geen te groot scherm als je nog een lange tijd via analoge teledistributie wil kijken. Echter zijn de digitale TV aanbiedingen tegenwoordig behoorlijk betaalbaar en simpel (op Belgacom's koppelverkoop na), waardoor het zelfs niet veel hoeft te kosten om digitaal te kijken. Hier thuis heeft het zelfs nauwelijks een euro per maand meer gekost en we kijken wel met opmerkelijk veel betere kwaliteit en een groter aanbod.

HDTV is op zeer weinig plaatsen doorgebroken, of eerder gezegd geen. Reden ? Ik kan er 2 bedenken: men wil eerst eens uit 576p (huidige digitale TV) winst halen en men hieraan geclamatiseerd krijgen, zodat we over een paar jaar kunnen kiezen voor eventueel HDTV. Dat je scherm niet ondersteund zou zijn heeft met 2 dingen te maken: je scherm moet minstens 720p kunnen weergeven (1080i of 1080p zouden ook leuk zijn) en er zou tenminste een Component of HDMI stekker op te vinden moeten zijn. Als een TV het HD-Ready logo bevat kan je met 99% zekerheid ervan uitgaan dat hij beide voorwaarden heeft.

Op CRT heeft digitale TV wel zeker een verschil. Het analoge beeld is nog steeds onderhevig aan ruis, iets wat je bij digitaal niet hebt. Dus veel helderder beeld en geluid. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met DVD (zelfde resolutie).

Dus niet zo overdreven doen he ;)


BTW: Sony heeft aangekondigd dat ze hun plasma-schermen afdeling definitief stopzetten. Dit had ik eigenlijk wel verwacht en ik schat nog een drietal jaar voordat de productie van plasma-schermen sterk vermindert is (lees: budget "platte" schermen) en een dik jaar voordat SED-schermen op de markt komen (najaar 2007).
Powered by edpnet newer & faster
@ 10MB/sec Unlimited
Siglo
Premium Member
Premium Member
Berichten: 579
Lid geworden op: 06 sep 2004, 14:56
Locatie: /var/www
Bedankt: 1 keer

Hmm, SED klinkt goed... ik ga wachten tot die betaalbaar worden eer ik een plat scherm in huis haal (ik wordt nog steeds misselijk van die lcd's).
kaween
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2044
Lid geworden op: 19 jul 2004, 23:41
Locatie: Genk
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Bedankt: 47 keer

... ik wacht ook eerder SED af. Maar SED heeft ook zo zijn problemen ; de introductie ervan is nu al 3 of 4 maal uitgesteld. Technische problemen worden nauwelijk ingeroepen : het probleem zit in de prijsval van LCD en Plasma, waardoor SED's een zeer moeilijke positie in de markt moeten innemen.

Daarbij komt dat zowel TFT's als Plasma's nog steeds technische vorderingen maken (en zeker bij TFT zit er nog heel wat aan technische verbeteringen aan te komen !).

Het laatste dat ik gelezen heb over SED was dat inderdaad medio 2007 de eerste 50 Inchers zouden uitkomen. De prijzen die toen werden gehanteerd zaten rond de 8000€, een prijs die door de druk van TFT en Plasma dan waarschijnlijk niet meer als "verkoopbaar" zal worden geaccepteerd. Voor insiders is het dan ook een "SED komt in 2007 of komt niet meer" scenario.

http://news.zdnet.com/2100-9584_22-6047405.html
viking1
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 jul 2005, 09:15
Locatie: Hasselt

Phuncz schreef:Een plasma- of LCD-scherm kan je kopen voor analoog TV, het gaat er alleen niet bijzonder goed uitzien. Koop geen te groot scherm als je nog een lange tijd via analoge teledistributie wil kijken.


Ik wil hier toch een kleine opmerking over maken: ik heb enkele weken geleden een 100 Hz breedbeeld 81 cm flatscreen TV (CRT) vervangen door een 94 cm LCD TV. Op een kijkafstand van 3,20 m zijn de meeste analoge zenders (analoge kabel van Interelectra) gewoonweg goed tot zeer goed. Uitzonderingen zijn VijfTV, Vitaya, NGC en in mindere mate BBC1 en 2 - allemaal hebben ze last van compressie-artifacten. Ik ben dus niet ontevreden.

Verder heeft een LCD een heleboel voordelen tov een CRT: geometrie en convergentie problemen zijn er niet, kleuren zijn dezelfde waar dan ook op het scherm, het scherm vergroot/verkleint niet als de scherminhoud verandert en er is helemaal geen 50 Hz geflikker meer.

En da's ook wat waard.

-Eric-
Gebruikersavatar
alfadude
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 770
Lid geworden op: 22 nov 2002, 15:16
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 7 keer

Dat klopt.
Maar als ik bij een maat naar zijn Sony LCD kijk dan vallen mij volgende dingen op.
Het beeld is zeer mooi indien het een helder beeld is is het beeld geweldig.
MAAR bij een donkere film wordt ik gek van het zwart dat grijs is ipv zwart.
Nooit gedacht dat ik mij daar zo sterk aan kon ergeren.
Nou ja, mijn TV is nog maar 4 jaar oud. Ik zou dus nog 6 jaar moeten kunnen wachten vooraleer ik verplicht ben om te kiezen.
Zolang het zwart=grijs probleem van LCD niet is opgelost zal het in elk geval nooit LCD worden.
Errare humanum est. Perseverare diabolicum
kaween
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2044
Lid geworden op: 19 jul 2004, 23:41
Locatie: Genk
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Bedankt: 47 keer

alfadude schreef:Dat klopt.
Maar als ik bij een maat naar zijn Sony LCD kijk dan vallen mij volgende dingen op.
Het beeld is zeer mooi indien het een helder beeld is is het beeld geweldig.
MAAR bij een donkere film wordt ik gek van het zwart dat grijs is ipv zwart.
Nooit gedacht dat ik mij daar zo sterk aan kon ergeren.
Nou ja, mijn TV is nog maar 4 jaar oud. Ik zou dus nog 6 jaar moeten kunnen wachten vooraleer ik verplicht ben om te kiezen.
Zolang het zwart=grijs probleem van LCD niet is opgelost zal het in elk geval nooit LCD worden.


Grayleakage wordt door Sony opgelost (voor een groot deel) met de semi-stuurbare LED-backlight modellen ipv de huidige CFT backlight systemen, verwacht in de loop van 2007. Prototype is al te bewonderen geweest op Cebit.
viking1
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 jul 2005, 09:15
Locatie: Hasselt

alfadude schreef:als ik bij een maat naar zijn Sony LCD kijk dan vallen mij volgende dingen op. Het beeld is zeer mooi indien het een helder beeld is is het beeld geweldig. MAAR bij een donkere film wordt ik gek van het zwart dat grijs is ipv zwart.
<snip>
Zolang het zwart=grijs probleem van LCD niet is opgelost zal het in elk geval nooit LCD worden.


Als je in een vrijwel duistere kamer TV wenst te kijken, zou je eigenlijk een plasma moeten kiezen - dit type scherm kan zwart perfect weergeven in een DONKERE kamer. Maar indien je met daglicht of in een redelijk verlichte kamer TV kijkt, zou je eigenlijk voor LCD moeten kiezen - dat die zwart niet helemaal correct kan weergeven valt dan helemaal niet meer op. Bij tegenlicht wordt zwart op een plasma al snel grijs.

Beide technologien hebben hun voor -en nadelen, en voor mij waren de voordelen van lcd overtuigend genoeg om voor een LCD scherm te kiezen.

-Eric-
kaween
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2044
Lid geworden op: 19 jul 2004, 23:41
Locatie: Genk
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Bedankt: 47 keer

Verder heeft een LCD een heleboel voordelen tov een CRT: geometrie en convergentie problemen zijn er niet, kleuren zijn dezelfde waar dan ook op het scherm, het scherm vergroot/verkleint niet als de scherminhoud verandert en er is helemaal geen 50 Hz geflikker meer.


Even een kleine opmerking: Je opmerkingen zijn technisch gezien absoluut correct, maar enige nuance is toch op zijn plaats.

1) geometrie en convergentie problemen zijn bij de betere TV's niet totaal onbestaande, maar toch vrij goed weggewerkt. Een knappert die deze nog kan waarnemen zonder signaal-generator op een normaal lopende TV beeld. Mij stoort het 16/9 <-> 4/3 debacle veeeeel meer; zelfs na zoveel jaren 16/9 ! En dat heb je op ieder beeldscherm, ongeacht techniek.

2) "verkleinen en vergroten" duidt op een ondergedeminsioneerde hoogspanning (meestal). Ga je bij de betere CRT's normaal ook niet of nauwelijks waarnemen.

3) 50hz flikker ..... klopt. Hoewel de 100hz framebuffer technieken bij CRT's tegenwoordig vrij aardig werken, en de meeste TV's hiermede zijn uitgerust. Maar je hebt gelijk : ideaal zijn die framebuffers/scandoubblers niet, en het alternatief (50hz) is allerminst leuk.


Een heel groot voordeel van een LCD is dat je GEEN bom in huis haalt. Brand door TV-implosie komt jaarlijks nog steeds regelmatig voor. Een ex-collega van mij is zijn hele hebben en houden verloren door een ontplofte Philips TV. Met heel veel geluk zijn zijn vrouw, hij en zijn kinderen aan de vuurdood ontsnapt.
Kleine kans dat dit gebeurd ? Yep, maar het gebeurt wel degelijk ieder jaar enkele malen hier in België.
viking1
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 jul 2005, 09:15
Locatie: Hasselt

kaween schreef:geometrie en convergentie problemen zijn bij de betere TV's niet totaal onbestaande, maar toch vrij goed weggewerkt.


Tot en met 32 inch CRT schermen heb je gelijk, daar boven is het huilen met de pet op bij CRT's.


-Eric-
kaween
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2044
Lid geworden op: 19 jul 2004, 23:41
Locatie: Genk
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Bedankt: 47 keer

viking1 schreef:
kaween schreef:geometrie en convergentie problemen zijn bij de betere TV's niet totaal onbestaande, maar toch vrij goed weggewerkt.


Tot en met 32 inch CRT schermen heb je gelijk, daar boven is het huilen met de pet op bij CRT's.


-Eric-


Best mogelijk. Maar CRT's boven 32inch zijn ook niet mainstream. Je zal vrij hard moeten zoeken in een normale electrozaak om zoiets te vinden. Hence, heb ik er ook totaal geen ervaring mee. Maar ik heb er geen problemen mee om dat statement als "waar" aan te nemen.

Ik heb tot nu toe nog maar enkele keren een 94 cm CRT gezien, en dat beeld was in meer als 1 opzicht vrij droevig, niet enkel in geometrie en convergentie hoor.
viking1
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 jul 2005, 09:15
Locatie: Hasselt

kaween schreef:Ik heb tot nu toe nog maar enkele keren een 94 cm CRT gezien, en dat beeld was in meer als 1 opzicht vrij droevig, niet enkel in geometrie en convergentie hoor.


Ja, boven de 32" kom je al snel terecht bij LCD, plasma en projectoren en dan neem je de nadelen van deze nieuwe technologien er vaak zonder morren bij ;-)


-Eric-
kaween
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2044
Lid geworden op: 19 jul 2004, 23:41
Locatie: Genk
Uitgedeelde bedankjes: 13 keer
Bedankt: 47 keer

INDERDAAD.

En da's de crux van de hele zaak. ONDER die grootte HOEF ik niet te kiezen voor de nadelen van de nieuwe technologiën. En ik ben nog steeds tevreden met mijn +/- 30 incher (nou ja, 32 - CRT rand) :twisted:

Daardoor mijn standpunt dat indien je huidige TV nog een goed beeld geeft en "groter" niet onmiddelijk van levensbelang blijkt, je evengoed nog een tijdje kan wachten. Je kan er enkel beter van worden.
viking1
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 jul 2005, 09:15
Locatie: Hasselt

kaween schreef:ONDER die grootte {<=32 inch} HOEF ik niet te kiezen voor de nadelen van de nieuwe technologiën.


Nee, maar indien vanavond je 32" TV de geest geeft, ga je dan morgen opnieuw uitkijken naar een 32" CRT met al z'n voor -en nadelen ?

kaween schreef:Daardoor mijn standpunt dat indien je huidige TV nog een goed beeld geeft en "groter" niet onmiddelijk van levensbelang blijkt, je evengoed nog een tijdje kan wachten. Je kan er enkel beter van worden.


Daar ben ik het helemaal mee eens.

-Eric-
BungaMan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1485
Lid geworden op: 16 nov 2005, 09:05

viking1 schreef:Nee, maar indien vanavond je 32" TV de geest geeft, ga je dan morgen opnieuw uitkijken naar een 32" CRT met al z'n voor -en nadelen ?

Dat zou ik toch zeker overwegen... de CRT's worden aan spotprijzen weggesmeten. Als je de huidige LCD's wilt laten links liggen en wachten op de generatie met LED's volgend jaar dan is dat niet slecht als tussentijdse oplossing. Je bent een pak minder geld kwijt en behoud van kwaliteit wat voor dat geld niet kan met LCD.
Please help, looking for a way to get rich and fast
Gebruikersavatar
Phuncz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 05 apr 2005, 14:42
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer
Bedankt: 24 keer

Hola hola. Spotprijzen weggeven is een fout woord. Je koopt nu geen kwalitatief erg goede 32" CRT TV die 5 jaar geleden 1000€ kost nu voor 250€ nieuw. Die wat je nu in de winkel vind zijn goedkope schermen met dito kwaliteit. Oppassen daarmee dus :)

Zowiezo gaat de technologie vooruit. Je kan nu een TV kopen of je kan wachten. Maar als je eenmaal wacht kan je beter blijven wachten. Want na SED TV's komen weeral nieuwe dingen. Ook is er nu geen "beeldbuis-technologie" die bijzonder goed of bijzonder slecht is: het heeft allemaal zijn voor en nadelen. Plasma geeft een dieper zwart in donkere ruimten echter, grijs in verlichte ruimten. LCD blijft daarin ongeveer gelijk. Plasma heeft een lagere resolutie (pech voor HDTV), maar daarintegen is het beter geschikt voor niet-HDTV signaal. Etc etc. En SED-schermen gaan ook hun voor en nadelen hebben. Er gaat immers weer gebruik gemaakt worden van "straalkanonnen", dus ik vermoed dat de schermen zo'n irritante pieptoon gaan maken, evenals magnetisch gevoeliger gaan zijn. Ook vermoed ik dat het harder voor de ogen gaat zijn. Maar daarintegen gaat het een fenomenale resolutie aankunnen, evenals een goede zwart-weergave. Dus ja, uiteindelijk is het kiezen, wat voor jou het belangrijkste is. Zowiezo heeft plasma geen lang leven beschoren en zal het (vermoed ik), de richting opgaan van RPD-TV's (Rear Projection Displays): enkel in erg grote maten te krijgen met niet overtuigend scherpe weergave.
Powered by edpnet newer & faster
@ 10MB/sec Unlimited
viking1
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 27
Lid geworden op: 28 jul 2005, 09:15
Locatie: Hasselt

BungaMan schreef:
viking1 schreef:Nee, maar indien vanavond je 32" TV de geest geeft, ga je dan morgen opnieuw uitkijken naar een 32" CRT met al z'n voor -en nadelen ?

Dat zou ik toch zeker overwegen... de CRT's worden aan spotprijzen weggesmeten. Als je de huidige LCD's wilt laten links liggen en wachten op de generatie met LED's volgend jaar dan is dat niet slecht als tussentijdse oplossing. Je bent een pak minder geld kwijt en behoud van kwaliteit wat voor dat geld niet kan met LCD.


Tja, dan verschillen we toch van mening. Om te beginnen *als* er al LED panels beschikbaar zullen zijn volgend jaar (introductie is al een paar maal uitgesteld), dan zullen die niet met de LCD/plasma prijzen kunnen concureren. De "CRT's aan spotprijzen" - als we Daewoo even vergeten dacht ik dat een instapmodel 32" van een merk nog steeds tussen de 500 en 800 euro kost en voor dat geld wil ik wel eens een CRT zien zonder de fouten die ik een paar berichten hoger heb geschreven. En voor 800 euro heb je al een 32" LCD - wat is dan je besparing ?

Als je PS2 of Xbox wil spelen op je TV, is een LCD een betere keuze dan een CRT. En DVD's zien er ook goed uit op een LCD. Dat een analoog PAL TV signaal wat minder goed getoond wordt (maar nog steeds zeer acceptabel) neem ik er dan wel bij.

-Eric-
Gebruikersavatar
Dave
Pro Member
Pro Member
Berichten: 336
Lid geworden op: 20 aug 2005, 13:27
Twitter: davefrombelgium
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 6 keer
Bedankt: 4 keer

Een 32" CRT weegt een ton en neemt veel plaats in, kan ook een nadeel zijn ... al denk ik dat eens de LCD's/Plasma's nog verder doorbreken de kringloopcentra gaan overlopen van de TV-meubels ...
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Dave schreef:Een 32" CRT weegt een ton en neemt veel plaats in, kan ook een nadeel zijn ... al denk ik dat eens de LCD's/Plasma's nog verder doorbreken de kringloopcentra gaan overlopen van de TV-meubels ...
Je kunt om reden van veiligheid beter een steunpilaar zetten in je kelder, niet dat vloeren begeven :cry:
1 Ton? 'k Zou niet graag onder zo'n gebuur wonen. :?
Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 nov 2002, 16:59
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

@ Blue

Juist, een goede welving wordt maar berekend op 350KG/m2 :wink:

On topic:

Als ik deze draad zo doorlees moeten er echt zeer veel minderwaardige TFT- en Plasmaschermen op de markt zijn, of staan ze gewoon slecht afgesteld.

Ik heb mijn TFT nu een klein jaar en de WOW! - factor als ik er naar kijk is nog steeds aanwezig.

Ik heb 2 Philips 100HZ Matchlines die een zeer goed beeld geven bekeken vanop een afstand van +/- 3 meter maar als ik ze bekijk op dezelde afstand van waarop ik mijn TFT bekijk (1.5 a max 2 mt) steekt deze laatste er stukken bovenuit.

Ik moet wel toegeven dat de grijswaarden beter zouden kunnen, maar ook aan dat is, mits een goede afstelling, veel te verhelpen.

Probeer maar eens:
- De kleur weergave vast in te stellen op "Cinema", de meeste TFTs geven enkel dan de juiste kleur.

- Schakel zeker de dynamische backlight terug op manueel (die is dodelijk) en draai die terug tot -20 (in mijn geval, uw waarden kunnen anders liggen) en compenseer met helderheid en kleurintensiteit.

- Draai het contrast ook naar beneden, de meeste toestellen staan vanaf de fabriek véél te hoog ingesteld.

- Sharpness staat meestal ook veel te hoog, dit geeft U de witte lijnen rond de objecten (daarvoor bestaan er testpatronen)

- Indien mogelijk gebruik een DVD zoals "Digital Video essentials" om deze instellingen uit te voeren, het vergemakkelijkt de afstellingen.
Deze die ik heb is voor analoge home cinema systemen maar er is zeer veel mee de doen voor TFT en Plasma (Kleur, geluid, sharpness..... plus een hele boel testpatronen)

En ten laatste een regel waar zelfs de beste TV moet voor buigen ...
Crap in = Crap out. ...
Nog een ietsje lagere bitrate TN en companen, dan komt alles wel in orde :evil:
:wave: So long, and thanks for all the fish :wave:
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Zoals je schreef stonden deze bij Philips af fabriek ook veel te hoog ingesteld.
Mahimahi schreef:- Sharpness staat meestal ook veel te hoog, dit geeft U de witte lijnen rond de objecten (daarvoor bestaan er testpatronen)
Sinds ik die Philips 32 PF5321 heb, heb ik de waarden zelf als volgt ingesteld.

    Helderheid: 55
    Kleur: 45
    Contrast: 65
    Scherpte: 7
    Kleurtemp: Normaal


Idem vooral Scherpte dus, stond ook hier veel te hoog.

Heel tevreden over de beeldkwaliteit.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Mahimahi
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1192
Lid geworden op: 14 nov 2002, 16:59
Locatie: Derde straatje op de rechterkant
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Moest er iemand een Hitachi 32LD7200 hebben, zullen deze settings zeker in uw smaak vallen.

Page 1

Picture mode: Cinema
Contrast: +15
Brightness: +1
Colour: +3
Sharpness: -15
Hue: -12
Colour Temp: Normal
Contrast Mode: Normal
Backlight: -20

Page 2

CNR: Low
Everything else set to off.

Page 3

Colour Management: On

Al deze settings zijn te herhalen voor elke verschillende inputmogelijkheid
AV1-AV6 en RGB1 - RGB2.

't Is een half dagje werk maar het loont de moeite.

Ik heb deze settings van iemand die zo'n gespecialiseerde firma heeft laten komen om de boel in te stellen.
Ik heb ze dan zelf getest met Video essentials en hier en daar wat veranderd naar eigen smaak.
:wave: So long, and thanks for all the fish :wave:
Gebruikersavatar
Phuncz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 05 apr 2005, 14:42
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer
Bedankt: 24 keer

Bij ons Viewsonic N3260W scherm hoeven maar 2 dingen aangepast te worden: saturation (kleurverzadiging) van 50 naar 35 ongeveer. En Sharpness uit bij digitaal TV. Dan heb je hier quasi perfect beeld. Maar dit scherm kwam ook naar buiten als een van de beste schermen voor zijn prijs.
Powered by edpnet newer & faster
@ 10MB/sec Unlimited
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Phuncz schreef:En SED-schermen gaan ook hun voor en nadelen hebben. Er gaat immers weer gebruik gemaakt worden van "straalkanonnen", dus ik vermoed dat de schermen zo'n irritante pieptoon gaan maken, evenals magnetisch gevoeliger gaan zijn.


De pieptoon is afkomstig van een slechte hoogspanning en zou je zelfs bij een CRT niet mogen hebben... bij een SED ga je ze helemaal niet hebben (gebruikt geen hoogspanning). De magnetische gevoeligheid is door de afbuiging in CRT schermen... en die heeft men eveneens niet in SED schermen.

Trek dus niet te snel conclusies gewoon omdat men een analogie maakt met het woordje "straalkanonnen".
Gebruikersavatar
Phuncz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1357
Lid geworden op: 05 apr 2005, 14:42
Locatie: Limburg
Uitgedeelde bedankjes: 30 keer
Bedankt: 24 keer

Ik zei ook "vermoed", ik zei niet "met zekerheid". CRT's zouden inderdaad die hoge toon niet mogen maken, maar ze doen het ALLEMAAL. Dat het de voeding is wist ik ook hoor. Beetje minder happen AUB ;)
Powered by edpnet newer & faster
@ 10MB/sec Unlimited
BungaMan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1485
Lid geworden op: 16 nov 2005, 09:05

Heeft die afbuiging ook niet te maken met de mogelijkheid tot afbuiging door de afstand? Bij sed schermen is er maar een paar cm tussen sed en kanon. Bij crt zit dit kanon achteraan om overal aan het scherm gemakkelijk aan te kunnen. Dat is dan een langere afstand en meer kans voor magnetisme om daar een kracht op uit te oefenen. Alez... mijn gedacht zonder daar iets over op te zoeken.

[edit] effe alle led in sed veranderd :)
Laatst gewijzigd door BungaMan 11 aug 2006, 21:10, in totaal 1 gewijzigd.
Please help, looking for a way to get rich and fast
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

BungaMan schreef:Bij led schermen is er maar een paar cm tussen led en kanon.


Bij SED schermen is er een kanon (emitter) per sub-pixel (RGB)... er valt dus helemaal niets af te buigen. De emitters zitten trouwens geen enkele cm van de SED... maar zijn zo goed als één en dezelfde.
Plaats reactie

Terug naar “Streaming, TV over internet”