[Gezocht] Cisco 877 Router installeren mits betaling.

Iets te koop? Naar iets op zoek? Aparte regels gelden in dit forum (zie sticky).
Plaats reactie
ErwinC
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 24 jan 2008, 09:16
Locatie: Leuven Belgium Europe
Contacteer:

Wie een Cisco router 877W kan configureren voor aanlsluiting op Cityconnect Plus voor gebruik met statisch IP address EN extra subnet mag mij contacteren.
Uiteraard mits betaling.

Je moet wel absoluut zeker zijn dat je dit kan, indien het niet werkt, geen centen :nono:

Erwin
Gebruikersavatar
FredWP
Plus Member
Plus Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 30 jun 2008, 22:29
Locatie: Zonhoven

http://tools.cisco.com/support/download ... =279624018

Configuration Assistant Software eens proberen. Zorg dat alles up-to-date is by the way, zeer belangrijk.

Indien niks daar van werkt leg uw probleem uit als je moeilijkheden ondervindt.

PS: Als het geholpen heeft, hou u geld, ik vind het erg als iemand voor zo iets geld zou vragen, wat voor iemand moet je wel niet zijn.
:3
Gebruikersavatar
D3bian
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1256
Lid geworden op: 29 jun 2006, 10:43
Locatie: Zemst
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 25 keer

Ik ben altijd bereid dit gratis te doen, moet gewoon weten welke LAN range je wil. Static IP bij je provider of dynamisch. Wil je DHCP op je LAN of niet. Bepaalde adressen excluden uit je DHCP of niet? Toegang blokkeren tot SSH of Telnet naar je router toe of niet. Gewoon wat info, dan kijk ik wel ff of ik het geflikt krijg. Tis een type waar ik normaal niet mee werk, maar heb wel ervaring met de 800-series (837, 828, 827, 878, etc...). De deze heb ik nog niet mogen proberen, maar kzie het als een uitdaging :)

Greetzzz (je mag me altijd via PB extra vragen sturen of de gegevens doorsturen als je dit liever niet op het forum zet natuurlijk)
Afbeelding
ErwinC
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 24 jan 2008, 09:16
Locatie: Leuven Belgium Europe
Contacteer:

'tis de bedoeling dat dit hier ter plaatse gebeurt.
Ik meen namelijk dat er een configuratieprobleem bij Dommel is en wil eigenlijk uitsluiten dat het aan mij ligt.
Ik krijg dit al bijna een jaar niet aan de praat, heb een paar maanden geleden bewust een Cisco Router gekocht om uit te sluiten dat het aan de Speedtouch modem ligt die mogelijk niet met een subnet kan werken..
De Cisco router krijg ik thuis (Scarlet) op een wip aan de praat en hier (Dommel) lukt dat maar niet.
Ik ben geen routerspecialist maar ken er nu toch wel genoeg van om dat, normaal gezien, aan de praat te krijgen, maar helaas.
Ik heb ondertussen al €1100 aan KPN betaald omdat ik mijn oude internetlijn niet kan opzeggen.

Dommel is akkoord om dat mits betaling te komen configureren, maar ik wacht nu alweer maanden op de zaakvoerder om dat ook effectief te komen doen en ondertussen loopt mijn KPN aansluiting maar door.

Vandaar dat ik met veel plezier iemand wil betalen om dat hier te doen. Op conditie dat hij zeker is dat te kunnen of op zijn minst aan te tonen waar het probleem zit. Het is mij namelijk niet duidelijk of een publiek subnet wel werkt in Bridged mode, bovendien kan ik geen bridged mode kiezen in de Cisco router.
(Ondertussen heb ik de nieuwste IOS gedownload en zal dat nog eens herbekijken.
Maar bij voorkeur iemand die dat met volle zelfvertrouwen en kennis een komt regelen of tenminste zwart op wit kan zeggen waar het hem nu zit.


Qua configuratie is het eigenlijk simpel, ik heb het "door Dommel DHCP vast toegekend ip adres" (is momenteel in gebruik) EN een subnet reeks (die volgens Dommel correct aan mijn modem is gekoppeld maar dus niet werkt) nodig.
Alle poorten van al die publieke IP adressen mogen gewoon rechtstreeks naar mijn firewall gaan met behoud van het publieke adres, De firewall doet de rest.
De lokale DHCP mag eventueel opstaan, dat is soms praktisch. Eventueel mag het WiFi gedeelte ook geactiveerd worden met enkel toegang naar het internet.
Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4854
Lid geworden op: 13 aug 2003, 20:25
Locatie: Vlaanderen
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 332 keer
Contacteer:

Beste Erwin,

Voor de connaisseurs, is een Cisco IOS 877 router installeren eigenlijk peanuts. Maar om het je NOG makkellijker te maken, gebruik gewoon deze online tool (http://www.ifm.net.nz/cookbooks/800-isr-wizard.html) om een config te genereren. Geraak je er dan nog niet uit, stel gewoon even je vraag hier, de commandline van Cisco heeft weinig/geen geheimen voor mezelf en/of anderen hier.

Extra info: http://www.ifm.net.nz/cookbooks/

Grtz,
Sasuke
Who the fxxk is General Failure and why is he reading my hard disk ?
Afbeelding
ErwinC
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 24 jan 2008, 09:16
Locatie: Leuven Belgium Europe
Contacteer:

Dag Sasuke

Dank je wel om mij te willen helpen, maar het is geen standaard configuratie, zoals ik al heb aangegeven.
De tool die je aanhaalt is niet geschikt voor een Cityconnect aansluiting (rfc 2684 (voorheen 1483) multi-protocol over atm (bridged of routed)) en kan ook al geen extra public fixed subnet aan.

Zoals aangehaald kan ik de router prima op een klassieke ADSL met een klassieke configuratie in enige minuten aan de praat krijgen maar lukt mij dat van geen kanten op de Cityconnect. Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat dit een foute instelling bij Dommel is maar ik ben helaas niet voldoen ondericht om dat ook hard te kunnen zeggen/bewijzen. En blijkbaar wil men mij bij Dommel niet helpen. Ik sluit voorlopig ook niet uit dat het een bug/feature probleem is in de Cisco router. Ik zal binnenkort nog eens proberen met de recentste IOS.

Ik heb hier al ongelooflijk veel tijd en geld ingestoken en ben het nogal beu. Als er hier op dit forum niemand is met kennis van zaken die even wat wil bijverdienen, twijfel ik er niet aan om iemand van Cisco zelf te laten komen.
Eventueel sluit ik niet uit om over te stappen naar een andere ADSL2+ provider die mij Annex/M kan aanbieden maar ik ben niet iemand die van ISP nar ISP hopt. Dat kost ook allemaal geld en tijd en bovendien ben ik puur technisch/economisch zeer tevreden van Dommel Cityconnect Plus, maar ze laten je aan je lot over, al bijna een jaar.

Het is allemaal zeer lief en vriendelijk van jullie om mij allerlei tools aan te raden, maar daar ben ik allang door, ik ben geen beginneling maar ook geen expert. Ik wil gewoon iemand met kennis van zaken die dat hier eens komt uitzoeken en ik wil daar zeker en vast de prijs voor betalen, maar daar staat tegenover dat het moet werken of dat de persoon in kwestie het eens uitlegd wat er dan wel mis is.

Sorry als ik wat cru klink, maar ik ben het echt wel beu en blijkbaar sta ik er alleen voor :bang:
Gebruikersavatar
Sasuke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4854
Lid geworden op: 13 aug 2003, 20:25
Locatie: Vlaanderen
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 332 keer
Contacteer:

Je komt natuurlijk ook al na een lange lijdensweg hier, en dan is de attitude misschien al wat minder. Echter, "geld" bijverdienen is in strijd met de regels van het forum. Ik zal dit topic moven naar het "te koop/gezocht" forum omdat het daar dan volgens mij beter op zijn plaats staat. We proberen hier namelijk eerst de mensen gratis/remote te helpen alvorens een huisbezoek te doen aangezien dat dit helemaal niet de bedoeling is van dit forum.

Dat gezegd zijnde, ik kom maandagavond omstreeks 19u voorbij leuven (vanuit Brussel - E40/E314 richting Lummen), als je tegen dan nog niets hebt gehoord van iemand anders spring ik wel even binnen. Ik stuur je maandag dan nog wel een PB met m'n contact gegevens.

Grtz,
Sasuke
Who the fxxk is General Failure and why is he reading my hard disk ?
Afbeelding
ErwinC
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 24 jan 2008, 09:16
Locatie: Leuven Belgium Europe
Contacteer:

thx

Ik wilde het bewust onder Dommel zetten omdat de manier van connecteren anders dan gebruikelijk is bij andere ISP's.
Wat betreft maandag, ben hier alleen overdag. Bovendien kan ik mijn internet tussen 19u en 09u niet onderbreken.
Op werkdagen in de namiddag, in het weekend vanaf een uur of 10 tot uiterlijk 19u.
Plaats reactie

Terug naar “Te koop / Gezocht”