Is dat zo abnormaal? Maar het was wel het eerste voorstel van onze werkgever om de vervoerskosten te laten doorlopen voor de telewerker in plaats van een dagvergoeding te betalen... Daar zijn we wel efkes op de noodrem gaan staan. Iemand die naar het werk komt krijgt gedeeltelijk de vervoersonkosten terug betaald. Iemand die telewerkt krijgt gedeeltelijk de kosten terug betaald die hij of zij maakt om zijn woning tot werkruimte in te richten en te gebruiken. Dat is precies moeilijk te begrijpen terwijl dat helemaal niet zo moeilijk is. Je doet precies alsof dat dat een loonsopslag zou zijn?duizend schreef:Iemand die telewerkt krijgt geen vervoersonkosten ... boeah ... hij heeft die dag geen vervoer nodig hé, waarom zou hij dan daarover van zijn oren moeten maken.
duizend schreef:Maar die arbeider die kan niet kiezen, die moet verplicht naar het werk en jij als vakbondsman gaat zijn vervoersonkosten nog ne keer in vraag stellen...
Kan jij begrijpend lezen? Waar stel ik de vervoersonkosten van de mensen in vraag die naar het werk komen? Wat voor een holle discussie denk je hier nu te kunnen voeren? Het blijft precies moeilijk te verstaan dat mensen voor hun onkosten, wat die ook mogen zijn, vergoed willen worden.
Er zijn nu éénmaal mensen die zouden kunnen telewerken en mensen die dat niet kunnen in een verhouding dan nog van 30 op 70. Dat is ook aan bod gekomen in de discussie over de enige maatregel op professioneel vlak, het telewerk, in de coronacrisis en dat de grootste hoop arbeiders niet kan op terug vallen en dan heb ik je niet horen janken. Zoek ander werk als het je niet zint. Er zullen altijd mensen zijn die een betere of een slechtere job hebben. Of misschien was je beter wat langer naar school gegaan of had je wat beter opgelet in de klas. Niet iedereen rijdt met een bedrijfswagen, heeft een secretaresse of heeft het loon van een manager. Niet iedereen verdient hetzelfde loon om 8 uur te knoeften. Deal with it. Je afgunst en de traantjes op je wangen sieren je niet echt hoor.
Alsof iemand een revolver tegen jouw holle kop heeft gezet om ergens te gaan solliciteren en in te gaan op een aanbieding... Het contract is de laatste schakel in een vrijwillig proces. Ook al eens gehoord over de hiërarchie in de arbeidsovereenkomsten? De loon- en arbeidsvoorwaarden zijn wel wat meer dan wat er in een individueel arbeidscontract beschreven staat. Elke cao, op welk niveau dan ook, die betere voorwaarden afdwingt is evengoed van tel en staat boven het individueel arbeidscontract. Ik denk dat je nogal van je oren zou maken mocht je bijvoorbeeld hetzelfde loon ontvangen als op je eerste werkdag.duizend schreef:Elke tewerkstelling is op basis van een contract, het contract teken je op vrijwillige basis. Daarna volg je wat in het contract staat ... moeilijk hé