Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

koenraaddeconinck schreef: Ik denk dat we allebei er een andere "rekenkundige redenering" op nahouden. Zoals ik al zei, iedereen interpreteert de cijfers er maar op los ngl. de doelstelling die men voor ogen heeft. Ieder recht op zijn waarheid natuurlijk ...
Blijkbaar niet hé Koenraad, jij wil me kost wat kost gevaccineerd zien...tot zover "mijn" recht op de waarheid
koenraaddeconinck schreef: Bij meerdere vaccins zijn rappels nodig, dus wat is er nieuw onder de zon?
Wat er nieuw is onder de zon ? Serieus ? Mijn winkel maanden dicht, mijn bewegingsvrijheid maanden beperkt & sinds vandaag mijn dochter met een vodde op haar gezicht naar school....en dan gaan ze ons nog dwingen een vaccin te nemen dat niks oplost...dat is er nieuw onder de zon.
koenraaddeconinck schreef:
Zeer geïnteresseerd in de wiskunde of statistiek die achter deze uitspraak schuilt.
'k zal't nog eens posten
Afbeelding
koenraaddeconinck schreef: Des te beter voor u en hopelijk, maar ik wens het u in geen enkel opzicht toe !, denkt de specialist er in het ziekenhuis ook zo over, mocht je daar belanden maar nogmaals, laat ons hopen dat dit nooit hoeft. Ik vrees dat de opinie van uw huisarts er dan ook niet meer zo veel zal toe doen ...
Ik zal wel zelf zorgen dat die kans nihil blijft, daarvoor heb ik echt die spuit niet nodig...maar je gaat me nooit horen zeggen dat het mij niet kan overkomen
koenraaddeconinck schreef: Heeft alles met vaccinatie te maken of toch onder meer met vaccinatie: niemand heeft het recht om mij in gevaar te brengen. Dus beslissen om je niet te laten vacinneren, zeker voor mij OK. Maar als dit een verhoogd risico impliceert op besmetting door u van anderen, stopt daar uw vrije keuze wat mij betreft.
Nog eens, ik laat me wekelijks testen...de kans dat ik iemand met of zonder mijn weten ga besmetten = kleiner dan iedereen die vandaag met zijn groen ticketje in't café gaat zitten. .. De makkelijke optie was, spuitje laten zetten & doorwerken kost wat kost, de andere optie was testen, testen, testen & wanneer positief de winkel weer een paar weken toe.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

duizend schrijft ...We wachten trouwens nog steeds op een deftig antwoord hoe TOI in praktijk te organiseren...

Vergeet het maar dat dit landje (met al zijn regeringslagen) in staat is om iets efficient aan te kunnen...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

Zelfs de natte droom van duizend, Dizzy, koenraaddeconinck , 1207, etc blijft in dit land ... een natte droom.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Dizzy schreef:En laat ons dat niet op de politici alleen steken want wie heeft ze gekozen
De partijvoorzitters, die kiezen obv loyaliteit in plaats van capaciteit.

Wij mogen enkel nog een selectie uit hun voorselectie maken. En als er ene het niet haalt in onze selectie, kan hij toch nog altijd minister worden wanneer de partijvoorzitter een boontje voor hem heeft.

Dezelfde partijen zijn trouwens voor een zeldzame keer unaniem akkoord gegaan dat het voor hun toekomst beter zou zijn, als het honderden keren moeilijker zou worden om een nieuwe partij te beginnen, dan het geval was toen hun partij begon. Case in point het gebrek aan nieuwe initiatieven wegens totaal onhaalbaar geworden, en niet omdat niemand het beter kan doen.
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

Ordon schreef:Zelfs de natte droom van duizend, Dizzy, koenraaddeconinck , 1207, etc blijft in dit land ... een natte droom.

over een natte droom praten bij 25 000 doden? bij ngo veel meer duizenden die lang, misschien levenslang, met coronaschade moetne blijven leven (evtl werkonbekwaam), een gezondheidszorg die kraakt en waar ondertussen 20 à 30% vd medewerkers wil vertrekken.
duizenden mensen wiens zorg is uitgesteld wegens neit dringend, waaronder heel veel pijnpatienten
een beleid dat voor een totale polarisatie zorgt en politici die na 2j nog steeds denken dat ge met een virus kunt onderhandelen en er een verschrikkelijke janboel van maken?
sociale media die met hun algoritmes iedereen in een fuik jagen? bekijk de interviews vd demonstratie in Brussel gisteren

ik weet niet of dat zo gepast is om dan over een natte droom te klappen

https://venticare.nl/nieuws/een-derde-v ... orona.html
Bij ons zal het ni beter zijn
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

Owh, nu dacht ik dat jouw natte droom 100% vaccinatie was.
Zie ik dat dan verkeerd?
Onze beleidslieden willen er niet aan precies.
Al een briefje naar hen geschreven?
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Nee, bij ons zal't niet beter zijn... en hoe komt dat denk je ? Geen middelen, geen middelen of geen middelen ?
Ge moet al heel gedreven zijn om voor een < gemiddeld loon , zonder vaste uren & weekend werk tussen een ander zijn miserie te gaan werken...en toen kwam corona er nog bovenop & komt ons ministerke van volksgezondheid...de crimineel die er mee weg kwam hen ook nog eens vertellen dat ze va april de collega's gaan beginnen te ontslaan.
Fr3dd13
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 15 nov 2021, 23:38

Maskers beschermen wel degelijk tegen corona, zelfs als ze niet helemaal correct worden gedragen
Eerst het slechte nieuws: drie meter afstand is niet genoeg om beschermd te zijn. Zelfs op die afstand duurt het minder dan vijf minuten voor iemand die niet gevaccineerd is en die in de ademtocht staat van iemand met COVID-19, met een zekerheid van bijna 100 procent besmet raakt.
In het artikel lees ik dan "for a typical SARS-CoV-2 viral load and infectious dose", maar dat zal synoniem staan voor niet gevaccineerd waarschijnlijk. De heilige 1,5m lijkt precies toch niet zo heilig te zijn. Iets met vooruitschrijdend inzicht zeker.

FFP2 maskers komen er een stuk beter uit dan de chirurgische, wat logisch is. Voeg de factor real life toe aan de chirurgische en ik blijf alsnog mijn twijfels hebben.
Katholiek Onderwijs: "Maandag en dinsdag dialoog over mondmaskers, vanaf woensdag worden kinderen zonder geweigerd"
Blijkbaar is dat dan een kind zonder mondmasker in een hoekje van de klas zetten ... Vorige week gezellig samen, nu een gevaar voor de rest.
Dat we goed bezig zijn ... :bang:
Frankrijk sluit alle discotheken voor vier weken, mondmasker ook verplicht op de speelplaats
Allé vooruit, gaat dat hier ook de volgende stap worden?
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Fr3dd13 schreef: Blijkbaar is dat dan een kind zonder mondmasker in een hoekje van de klas zetten ... Vorige week gezellig samen, nu een gevaar voor de rest.
Dat we goed bezig zijn ... :bang:
Het katholiek onderwijs heeft zich nooit principieel tegenstander van de mondmaskers getoond, weliswaar op voorwaarde dat dat kon voorkomen dat de scholen moesten sluiten. Zij hebben ook laten merken dat ze niet goed begrepen waarom Weyts die mondmaskers (en andere maatregelen) maar bleef blokkeren, zeker met de toenames van besmettingen in de scholen die ze duidelijk in de cijfers zagen.

Soit, nu is het te laat en is het zo erg uit de hand gelopen in de scholen dat de federales nu al voor de derde keer moeten ingrijpen om ons onderwijs en de zorg van een totale ramp te besparen. De enige die daar de verantwoordelijkheid voor draagt is de minister van onderwijs die sinds september voldoende kansen gehad heeft om het scenario van december te voorkomen. Maar hij wou uit pricipe en op basis van drogargumenten nooit de maatregelen nemen die in andere sectoren al lang een feit zijn, en die ze in buurlanden nochtans wel nemen in de scholen (en ja, die kunnen de scholen openhouden). En zo kreeg Delta weer een grote opportuniteit aangeboden in onze scholen.

Richt je pijlen dus niet op het katholiek onderwijs. Als zij het voor het zeggen hadden waren mondmaskers al langer ingevoerd en konden hun scholen open blijven. Richt je peilen op de minister van onderwijs die de verantwoordelijkheid draagt voor de vierde golf en de schoolsluiting van december.

Misschien moeten we de bevoegdheid over schoolmaatregelen ontnemen aan Weyts en ze toekennen aan de onderwijskoepels? Ik ben voor.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

CCatalyst schreef:
Misschien moeten we de bevoegdheid over schoolmaatregelen ontnemen aan Weyts en ze toekennen aan de onderwijskoepels? Ik ben voor.
Dat hebben we intussen al tot vervelens mogen lezen. In onze buurlanden is de situatie niet zoveel beter dan bij ons en daar blijven de basisscholen - weliswaar op Nederland na overal met mondmasker - gewoon open, zelfs zonder extra vakantieweek.

Wellicht zijn die ministers van onderwijs ook allemaal dom. Of zijn de lagere schoolkinderen alleen bij ons de motor van de besmettingen ?
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

phil48 schreef:In onze buurlanden is de situatie niet zoveel beter dan bij ons en daar blijven de basisscholen
Euhm ter info Belgie legt momenteel de slechtste cijfers van de ganse EU voor, op Tsjechië en Slowakije na.

Voor Nederland moet je al dieper in de ranking gaan zoeken.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

CCatalyst schreef:
phil48 schreef:In onze buurlanden is de situatie niet zoveel beter dan bij ons en daar blijven de basisscholen open
Euhm ter info Belgie legt momenteel de slechtste cijfers van de ganse EU voor, op Tsjechië en Slowakije na.

Voor Nederland moet je al dieper in de ranking gaan zoeken.
Niet wat de basisscholen betreft.

In Nederland hebben scholen net als bij ons te kampen met corona-uitbraken. Verschillende klassen moesten er de voorbije weken in quarantaine en verschillende scholen werden al gedwongen om de deuren te sluiten. Vooral bij kinderen tussen de 10 en 14 jaar loopt het aantal besmettingen sterk op. Ook op school werden de maatregelen aangescherpt. In groep 6, 7 en 8 (vergelijkbaar met het vierde tot zesde leerjaar bij ons) moeten kinderen een mondmasker dragen wanneer ze door de school lopen. In de klas mogen de maskers af. Daarnaast moeten scholen looproutes uitwerken en pauzes spreiden om zo het onderling contact zo veel mogelijk te mijden.

Net als op vele plaatsen in Europa ziet men ook in Duitsland de hoogste besmettingsgraad bij kinderen en tieners. Het Robert Koch Institut, de Duitse tegenhanger van Scienscano, zegt in een rapport dat de besmettelijkere deltavariant bij hen voor meer besmettingen dan ooit zorgt. De afgelopen weken moesten honderden scholen dan ook noodgedwongen de deuren sluiten na een corona-uitbraak. Toch wil de Duitse overheid een algemene schoolsluiting koste wat kost vermijden, daarom werd gisteren de mondmaskerplicht op scholen opnieuw ingevoerd.

Sinds half november moeten lagere schoolleerlingen in Frankrijk opnieuw een mondmasker dragen. Toch verspreidt het virus zich ook in de Franse klassen snel. In een poging om zoveel mogelijk scholen open te houden, werd begin deze week de teststrategie aangepast. Voordien werd de hele klas in quarantaine gestuurd wanneer een leerling besmet bleek. In de nieuwe strategie wordt de hele klas getest wanneer een medeleerling positief is. Enkel wie besmet is moet in quarantaine, en zo hoopt de Franse regering zoveel mogelijk klassen open te houden.

Luxemburg zet massaal in op zelftesten in het onderwijs om de circulatie van het virus een halt toe te roepen. Leerlingen in de lagere school moeten drie keer per week een zelftest afleggen, in het middelbaar onderwijs is dat twee keer per week. Alle leerlingen moeten bovendien een mondmasker dragen als zij zich bewegen in de schoolgebouwen. Enkel in de klas mag het masker af, tenzij er in de klas een of meer positieve gevallen zijn vastgesteld.

Allemaal één ding gemeen. Mondmaskers én zelftesten verplichten.

https://www.hln.be/dossier-coronavirus- ... ~a6d669cc/
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

duizend schreef: Onderzoek heeft keer op keer bewezen dat de vaccins nog goed beschermen tegen besmetting door delta.
Correctie : Onderzoek toont aan dat de vaccins beschermen tegen covid-19 veroorzaakt door een besmetting met delta. Reporters nemen het niet altijd nauw met hun omschrijvingen en kennen meestal zelfs nog niet het verschil tussen een besmetting en een infectie. Laat staan dat ze nog een andere nuances begrijpen.
Onderzoek toont tevens aan dat delta ondertussen een ontwijkmutatie heeft ondergaan waardoor de virale ladingen bij besmette personen krak hetzelfde zijn ongeacht de vaccinatiestatus voor minstens zes dagen na de incubatieperiode. Ge moogt er zelf uit opmaken wat dat betekent.
Dizzy schreef:Je blijft de discussie altijd terugbrengen naar besmetting/transmissie maar dat is maar een deel van het verhaal
Maar daar komt het in essentie wel op neer als het over de dynamiek van een pandemie gaat. Dan spreken we over besmettingen en niet over klinisch gevolg. Dat is ook het grootste mankement in de berichtgeving en daar zal ik op blijven hameren. Ik heb hier nog nooit ontkend wat het nut dan wel is van de vaccins, maar ge kunt er prat op gaan dat het daar wel elke keer op uitdraait.
Dizzy schreef: Het is zelfs nu nog altijd zo dat je beter af bent met vaccinatie en liefst zo'n hoog mogelijke vaccinatiegraad.
Ja, om de gevolgen van een besmetting te temperen. En ik zal elke niet gevaccineerde de raad geven om zichzelf te beschermen en zich te laten vaccineren. En als hij of zij dat niet doet zal ik ze niet scheef bekijken. Binnen een aantal weken gaan we die discussie zelfs niet meer moeten voeren. Dat kan ik je nu al op een briefke meegeven. Ook dat is reeds maanden geleden al voorspeld.
Dizzy schreef:Ontken je dat mensen die vaccins weigeren dat doen omdat ze hun eigen idee belangrijker vinden dan het voordeel voor anderen?
Ik kan niet in hun hoofd kijken. Dat zal je ze zelf moeten vragen. Maar ik doe niet mee aan een rondje vooroordelen spuien.
Dizzy schreef:Besef je wel hoe moeilijk de lockdowns al waren? Denk je nu werkelijk dat politici en bevolking staan te springen voor weer een rondje in ons kot?
Besef je wel dat een virus daar geen rekening mee houdt? Dat de consensus die we nu proberen te maken rampzalig is? Ik hou mijn hart vast voor half tot eind januari. En je weet wat mijn voorspellingen meestal doen.
Dizzy schreef: Ik vind het inderdaad verwarrend hoe jij over vaccins denkt
Dat heb ik al ondervonden. Na talloze keren het proberen uit te leggen ben je nog altijd niet mee. Daar kan ik niet veel meer aan doen.
Dizzy schreef: Vaccinatie zal ook niet stoppen met de huidige vaccins.
Dat zal inderdaad niet stoppen. Maar voorlopig moeten we het doen met wat er is. En geloof me, de virussen zullen altijd sneller zijn. Sorry dat ik die hoop doorprik.
Dizzy schreef:Het afkraken van vaccinatie zal enkel ervoor zorgen dat minder mensen zich laten vaccineren en zij bij de volgende golven opnieuw de zorg onder druk zetten.
De druk in de zorg die nu in de vierde golf ontstaan is kan je al lang niet meer enkel op de niet gevaccineerde steken. Er zijn parameters die veel meer invloed hebben en waar geen reet aan gedaan wordt. Het is hier al eens geprobeerd geweest om dat in mijn schoenen te schuiven. Ik ben niet verantwoordelijk voor wat anderen denken of doen. Ik zeg alleen waar het op staat wat betreft de mogelijkheden die we wel en niet hebben met de huidige vaccins. Als je dat perse afkraken wil noemen, ga je gang, maar dan heb je inderdaad nog altijd niet begrepen hoe ik over vaccins denk.
Dizzy schreef:Ik zie best in waar je naartoe gaat maar ik geloof er niet in
Die laatste paragraaf kan ik voor een stuk bevestigen. Maar de huidige politici komen niet uit het soort volk waar ik en de meesten onder ons toe behoren.
Fr3dd13
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 15 nov 2021, 23:38

Is het omdat ze het in de buurlanden toepassen dat we ook moeten volgen?
Toen Frankrijk de scholen sloot zijn we ook gevolgd, maar achteraf bleek dat dan toch niet zo nodig te zijn.
https://www.knack.be/nieuws/belgie/van-ranst-we-hadden-scholen-niet-mogen-sluiten/article-news-1578653.html

Over het kanaal, waar ze het toch ook sterk te verduren hebben:
What are the rules about masks in schools in England?
In England, the new guidance says secondary school pupils are "strongly advised" to start wearing masks in communal areas, and should continue to wear them on school transport.

It recommends that staff and visitors in all educational settings wear face coverings in shared spaces, including primary schools and nurseries.


Studie Sciensano: 'Scholen niet de motor van de epidemie'
03/21 - Toen werd er dacht ik toch ook geroepen dat scholen de motor waren?
Scholen zijn communicerende vaten, als er veel virus in de samenleving circuleert, zie je dat ook in de scholen”, aldus Van Gucht.

Wie gelijk had zullen we binnen een paar maanden hopelijk wel weer te weten komen.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Fr3dd13 schreef:Toen Frankrijk de scholen sloot zijn we ook gevolgd, maar achteraf bleek dat dan toch niet zo nodig te zijn.
Vorige week zei dezelfde Van Ranst nochtans dat ze deze week al gesloten moesten worden.
Fr3dd13 schreef:Studie Sciensano: 'Scholen niet de motor van de epidemie.
Welja, kinderen zijn de motor van de pandemie. Je kan dan idd semantisch beweren dat scholen "niet de motor" zijn want schoolgebouwen kunnen het virus op zich niet doorgeven ("het komt van buiten naar binnen"), maar die gebouwen zijn wel de plaatsen waar de motoren de meeste actieve tijd doorbrengen en de meeste andere mensen ontmoeten, de link met "scholen zijn de motor" is dus niet onterecht.

We weten van vorige golven dat de besmettingscijfers flink gaan dalen in periodes waarin kinderen niet zoveel anderen ontmoeten of ze veel meer buiten zijn, toch voor zover ze het niet vanop reis importeren. Daarom dat de schoolsluiting deze maand een juiste maatregel is, maar wel ene die we hadden kunnen vermijden als Weyts op tijd maatregelen had genomen in de scholen, zoals andere landen gewoon doen.

Voor de rest hoeft de discussie over de schoolsluiting niet opnieuw gevoerd te worden. Op 18 december gaan ze dicht, dat is nu beslist. We zullen in de week van 10 januari de impact kunnen beoordelen, uiteraard rekening houdend met het feit dat de impact van eerdere maatregelen en ook de gewijzigde teststrategie de redenen zijn dat het begin van een daling reeds voor de schoolsluiting ingezet wordt.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

Wat mij opvalt is dat de discussie plots verandert als het over kinderen gaat. Dan ontstaat er terug de afweer van de mondmaskers en ouders zijn minder geneigd om hun kinderen te laten vaccineren dan zichzelf. Ethiek verandert dan ook blijkbaar?
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

CCatalyst schreef: Voor de rest hoeft de discussie over de schoolsluiting niet opnieuw gevoerd te worden. O.
nu ligt het zwaartepunt bij mondmaskers en wat voor kindermishandleing dat is

gelukkig hebben wij, in onze belgische compromisstijl, beslist dat ze het maar tot kerst moeten dragen. Daarna, zo heeft het virus belooft, zal het uit scholen wegblijven.
want ja, met mondmasker zie je geen lipbewegingen meer en kun je niets meer leren. Hoe de blinde kindjes dat dan doen is me wel een raadsel
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Sinds 26/11 daalt het aantal besmettingen opnieuw; zij het héél traag.
Afbeelding

Dat is vermoedelijk de reden dat de politici niet harder op de rem hebben gestaan tijdens het laatste OC.
De hoop zal zijn dat niet veel later ook hospitalisaties en IC zullen stabiliseren en dalen.

En omikron moet nog goed en wel doorbreken.
Bovenop de huidige aantallen...!
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1881
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 187 keer

petrol242 schreef:
duizend schreef: Onderzoek heeft keer op keer bewezen dat de vaccins nog goed beschermen tegen besmetting door delta.
Correctie : Onderzoek toont aan dat de vaccins beschermen tegen covid-19 veroorzaakt door een besmetting met delta. Reporters nemen het niet altijd nauw met hun omschrijvingen en kennen meestal zelfs nog niet het verschil tussen een besmetting en een infectie. Laat staan dat ze nog een andere nuances begrijpen.
Poteeto, potaato verhaal.
Erg hè, je kan het gewoon niet zeggen dat de vaccins werken, er moet altijd datzelfde afkraakriedeltje over … dat er niets toe doet, enkel verwarring zaait.

Als je gevaccineerd bent en je staat naast een besmet persoon heb je veel minder kans om ook besmet te raken en het verder door te geven.

Zo simpel is het … ook met delta, hopelijk ook met omikron
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

[youtube]_vxe9pJRQcs[/youtube]
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

petrol242 schreef:
Dizzy schreef:Je blijft de discussie altijd terugbrengen naar besmetting/transmissie maar dat is maar een deel van het verhaal
Maar daar komt het in essentie wel op neer als het over de dynamiek van een pandemie gaat. Dan spreken we over besmettingen en niet over klinisch gevolg. Dat is ook het grootste mankement in de berichtgeving en daar zal ik op blijven hameren. Ik heb hier nog nooit ontkend wat het nut dan wel is van de vaccins, maar ge kunt er prat op gaan dat het daar wel elke keer op uitdraait.
De discussie gaat verder dan enkel transmissie, we spreken hier over alle gevolgen en alle nadelen, invloeden enz... Punt is en blijft dat vaccins nog altijd zeer nuttig zijn in het HELE verhaal.

Van mij mogen mensen kiezen om zich niet te laten vaccineren MAAR wel met de gevolgen voor hen en dus niet verantwoordelijkheid afschuiven op anderen. Als je iets kiest, kies je ook voor de gevolgen. Je kan niet zomaar kiezen voor anderen of beter gezegd tegen anderen hun gezondheid. Volledige vaccinatie is dus niet mijn natte droom zoals iemand hier opperde, een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad wel omdat we nog veel winst kunnen boeken in het volledige verhaal van deze crisis met behulp van vaccins, zowel de huidige als de komende.

Je moet helemaal geen vooroordelen hebben of in hoofden kunnen kijken om voorbeelden te over te vinden van mensen die voor zichzelf kiezen. De betogingen gemist? spandoeken en pancartes genoeg met exact die boodschap, zelfs hier zijn er tal van voorbeelden gepost. Straks is de aarde weer plat.

Dat je met een virus niet onderhandelt, heb ik al van het begin gezegd maar een maatschappij kan je niet zomaar of langdurig op slot gooien. Dat heeft ook gevolgen en soms zijn die erger dan wat men wil bereiken, er zal dus altijd een soort van afweging gemaakt worden. Net zoals we bij de scholen gedaan hebben, daar is ook veel reden om deze een andere behandeling te geven dan andere sectoren. Dat maakt ook dat enkel inzetten op de factor contact onrealistisch is want contact zal er altijd zijn en dus zullen er altijd besmettingen zijn. Vaccins kunnen deze verder terugdringen zodat het probleem beheersbaar wordt, de zorg niet langer in gevaar komt en het aantal slachtoffers aanvaardbaar. Merk op dat mensen ook slachtoffer kunnen zijn van de gevolgen van maatregelen zoals een faillissement en dus inkomensverlies en armoede.

Virussen zullen er inderdaad altijd zijn, niemand die dat ontkent, ze waren er al en ze zullen er blijven komen... net als vaccins dus. Het is echter niet omdat er nieuwe virussen komen dat we geen vaccins meer zouden moeten gebruiken. Stel dat we dat met antibiotica deden.

Waarom blijf je de foute info verspreiden alsof ik de schuld van de druk ENKEL op de ongevaccineerden steek??? Dat heb ik al -tig keer weerlegd. Natuurlijk zijn zij niet de enige factor maar wel een belangrijke. Je klaagt erover dat men u niet begrijpt maar zelf begrijp je anderen constant verkeerd of herhaal je rechtgezette denkfouten. Dat is niet consequent.

Met whataboutismes zullen we er ook niet komen. Ja, er zijn diverse factoren maar de belangrijke negeren en wijzen naar andere is geen oplossing, opnieuw, het is een EN EN verhaal en jij blijft hangen in een OF OF story.

Je bent wel degelijk verantwoordelijk voor uw eigen woorden. Als uw woorden anderen beïnvloeden of hen van idee doen veranderen of net daardoor bij een (fout) idee blijven is dat wel degelijk deels uw verantwoordelijkheid. Anderen steunen in wat je voor jezelf niet doet is inconsequent in die zin. Je stelt het voor als respect voor hun mening maar je hebt er zoveel begrip voor... dat je zelf iets anders doet. Ik ben eerder van het principe: kijk niet naar wat mensen zeggen maar naar wat ze doen.

Je legt wel degelijk de nadruk op de minst positieve aspecten van vaccinatie al blijven deze positief en dat combineer je met het verdedigen van contraproductieve houdingen. Een joekel van een inconsequentie vergeleken met uw verder betoog voor harde maatregelen.

Vreemd ook dat je moeite hebt met indelen in groepen maar dat blijkbaar niet hebt als het over politici gaat, die inconsequenties toch :lol:
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

Dizzy schreef:Als uw woorden anderen beïnvloeden of hen van idee doen veranderen ...
Haha, ja, nu vraag je feitelijk aan petrol om te zwijgen over wetenschappelijk correcte informatie.
Opdat "simpelen van geest" niet in de war geraken.
Alé, hup: dat is uwen tweede natte droom. :lol:
Vandaag heeft er nog zo ene blijk gegeven van die simplistische visie.
duizend schreef:Erg hè, je kan het gewoon niet zeggen dat de vaccins werken, er moet altijd datzelfde afkraakriedeltje over … dat er niets toe doet, enkel verwarring zaait.
Ik denk dat jullie beter een briefje schrijven naar de beleidslieden met jullie wensen inzake die "simpelen van geest" .
Die kunnen dat opleggen, jullie eerste natte droom: de verplichte vaccinatie.
Afin, hopelijk hebben jullie dat al gedaan. Toch?
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

tais toi et sois belle :bang:
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

Ordon schreef:
Ik denk dat jullie beter een briefje schrijven naar de beleidslieden met jullie wensen inzake die "simpelen van geest" .
Denk je nu écht iemand bij de overheid wakker ligt van de 400 pagina's (meestal) onzin die hier wordt neergepend ?

Of het nu pro of contra vaccinatie is, het heeft nul nada noppes invloed op het beleid. Net zoals die ene betweter nog drieduizend grafiekjes mag neerpoten over de schoolsluitingen, als hét gebeurt zal dat niks maar dan ook niks met zijn - ik heb de hele dag tijd toch niks beter te doen, zal nog snel wat info hier gaan neergooien - visie op het probleem te maken hebben.
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

Indien het hen werkelijk gemeend is om iets te veranderen, hebben ze wel degelijk daar de meeste kans om grote impact te hebben.

Petrol moeten ze niet meer overtuigen: die heeft al twee prikjes gehad...
Voor iceke, denk ik, dat ze kunnen argumenteren tot ver over de duzend pagina's. :lol:
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1881
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 187 keer

Ordon schreef:
duizend schreef:Erg hè, je kan het gewoon niet zeggen dat de vaccins werken, er moet altijd datzelfde afkraakriedeltje over … dat er niets toe doet, enkel verwarring zaait.
Ik denk dat jullie beter een briefje schrijven naar de beleidslieden met jullie wensen inzake die "simpelen van geest"
Je leest het weeral verkeerd, nasty habit, I know, I know :lol:

De beleidslieden kraken de vaccins niet af, integendeel: zij zijn zeer bewust van de goede werking van de vaccins. Ik hoef dat helemaal niet te schrijven naar hen, ze weten het!

Nu met de boostervaccins (enkel moderna en Pfizer dus van die mindere werking van de andere 2 vaccins zijn we ook af) en de andere maatregelen lijkt het weer even de goede kant op te gaan.
Hopelijk werkt omikron dit niet tegen.

En anders is het gewoon wachten tot er genoeg “draagvlak” is om de vaccinatie te verplichten, zodat de beleidslieden niet voor hun postje moeten vrezen.
De proefballon met de zorg is gelanceerd, als deze niet afgeschoten wordt dan is er nog een kleine bocht te nemen alla “we zouden beter algemeen verplichten om de zorg niet te discrimineren” en hopla vaccins for everybody :angel:
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

https://www.gezondheidenwetenschap.be/g ... neerd-bent

Voortschrijdend inzicht!? Interessante lectuur vooral voor de forumleden die eigen "wiskunde" regels willen opdringen aan anderen...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Ordon schreef:
Dizzy schreef:Als uw woorden anderen beïnvloeden of hen van idee doen veranderen ...
Haha, ja, nu vraag je feitelijk aan petrol om te zwijgen over wetenschappelijk correcte informatie.
Opdat "simpelen van geest" niet in de war geraken.
Alé, hup: dat is uwen tweede natte droom. :lol:
Vandaag heeft er nog zo ene blijk gegeven van die simplistische visie.
duizend schreef:Erg hè, je kan het gewoon niet zeggen dat de vaccins werken, er moet altijd datzelfde afkraakriedeltje over … dat er niets toe doet, enkel verwarring zaait.
Ik denk dat jullie beter een briefje schrijven naar de beleidslieden met jullie wensen inzake die "simpelen van geest" .
Die kunnen dat opleggen, jullie eerste natte droom: de verplichte vaccinatie.
Afin, hopelijk hebben jullie dat al gedaan. Toch?
Kun je niet lezen of wil je niet lezen?
Nergens vraag ik aan petrol om te zwijgen. Integendeel, ik vraag hem om volledig te zijn, ook dat is wetenschappelijk correcter. Ik vind dat iedereen recht heeft op het volledige plaatje.

Opnieuw, ik ben eerder voor een hogere vaccinatiegraad en een verplichting kan daartoe leiden. Wie echter niet wil kan nog altijd weigeren. Ik zeg enkel dat de gevolgen dan ook voor de persoon is die de keuze maakt.

Trouwens wij hoeven geen briefjes te schrijven, landen worden vanzelf strenger naarmate de problemen erger worden.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

duizend schreef:Je leest het weeral verkeerd, nasty habit, I know, I know :lol:
Dan heb je dat slecht en simplistisch uitgelegd hé.

Afin, twee natte dromen heb je dus:
  • alleman aan de spuit
  • een simplistische uitleg (en anderen zeik je af)
Samen met Dizzy.
MichelJ
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1024
Lid geworden op: 10 maa 2010, 13:32
Locatie: Kapellen
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Bedankt: 64 keer

wied schreef:https://www.gezondheidenwetenschap.be/g ... neerd-bent

Voortschrijdend inzicht!? Interessante lectuur vooral voor de forumleden die eigen "wiskunde" regels willen opdringen aan anderen...
Dat lijkt me toch nog steeds een pro voor de vaccinatie, maar dat is mijn bescheiden interpretatie van voor een leek bedoelde tekst
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Ordon schreef:..
Voor iceke, denk ik, dat ze kunnen argumenteren tot ver over de duzend pagina's. :lol:
We hebben nog een paar jaar in dit topic..maak je daar vooral geen zorgen in. :angel:

Uiteindelijk ben ik makkelijk te overtuigen hoor...
Een duidelijke daling in de totale ziekenhuisopnames en ik ben over....met marginal gains moet je bij mij niet afkomen.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

Dizzy schreef:Punt is en blijft dat vaccins nog altijd zeer nuttig zijn in het HELE verhaal.
Een pak minder als het gaat over het bestrijden van de pandemie. Zieken en doden beperken is damage control. We hebben nog nooit zo'n hoge piek aan besmettingen gehad ondanks een hoge vaccinatiegraad. Gelukkig dat we nog in staat zijn om aan die damge control te doen. Het is elke keer de vingers kruisen en hopen dat de vaccins stand houden tegen covid-19 bij elke nieuwe variant. Hoe lang gaat dat duren denk je? En factor tijd is ook van geen tel meer?
Dizzy schreef:Stel dat we dat met antibiotica deden.
Antibiotica helpen niet tegen virussen en ook daar zitten we op een tijdbom... Wat betreft toekomstige vaccins. Je weet toch dat er in 2002 in de commotie rond SARS het onderzoek naar een algemeen basisvaccin tegen coronavirussen, de volledige onderfamilie dus, is stop gezet onder druk van de farma lobby! Waar is dat onderzoek naar toe? Stel je voor, de helft van de verkoudheden zouden niet meer doorbreken en van SARS gerelateerde ziekten zouden we geen last meer hebben. Een miljarden business model kwam onder vuur te liggen. 19 jaar is er niks meer gedaan. Het was de ziekte van de Aziaten. In 2012 kwam MERS op de proppen. Ook dan, niks, nada, noppes. Het was de ziekte van de mediterannee en de kamelen! En nu moeten we al drie prikken zetten op een jaar tijd met een onzekere afloop. 2 deccenia volledig niks gedaan!!! Diezelfde farma zou ons nu uit de miserie moeten halen? Wanneer worden de patenten van de huidige vaccins vrij gegeven? Binnen 55 jaar! Omicron bewijst dat we met een pandemie zitten en niet met een epidemie. Ook dat wordt nog altijd onder de mat geveegd. Als de oogjes nu nog niet zijn open gegaan weet ik het ook niet meer.
Dizzy schreef:Dat maakt ook dat enkel inzetten op de factor contact onrealistisch is
Waar heb je dat gelezen? Mijn advies aan niet gevaccineerden zal je ook niet gelezen hebben? Mensen uit elkaar houden is wel nog prioriteit nummer 1 want we hebben geen andere mogelijkheden meer op dit moment. Het zal wachten zijn op curatieve oplossingen en hopelijk een deftig all-round vaccin in de toekomst. Professor Goossens en professor Vlieghe zeggen ook dat het nog jaren gaat duren vooraleer SARS-CoV-2 een wintervirus wordt. De wetenschap gaat er ons in helpen, maar dan moet de wetenschap op een eerlijke manier bedreven worden in functie van algemeen belang en niet in functie van winst. En daar heb ik zo sterk mijn twijfels over.
Dizzy schreef:het is een EN EN verhaal en jij blijft hangen in een OF OF story.
.
Met de en/en optie ben ik al maanden geleden afgekomen. Je hebt het letterlijk gekopieerd. Als je denkt dat ik in een of/of modus zit heb je helemaal niks begrepen over mijn argumenten. Ik ga het niet blijven uitleggen hoor.
Dizzy schreef:Je bent wel degelijk verantwoordelijk voor uw eigen woorden. Als uw woorden anderen beïnvloeden of hen van idee doen veranderen of net daardoor bij een (fout) idee blijven is dat wel degelijk deels uw verantwoordelijkheid.
Och kom. Is het zo ver gekomen? Mensen mogen de waarheid niet meer kennen omdat ze dan volgens jou de verkeerde keuze maken? Ik zou direct gaan solliciteren bij HLN. Wat een non argument zeg. Ik blijf bij een wetenschappelijk empirische benadering. Als dat niet strookt met de goesting van de mensen, tja aan wie ligt het dan? Maar laten we gerust verder doen zoals we nu bezig zijn. Binnen x aantal weken zal het weer een ander zijn schuld zijn.
Dizzy schreef:Vreemd ook dat je moeite hebt met indelen in groepen maar dat blijkbaar niet hebt als het over politici gaat, die inconsequenties toch :lol:

Zie je wel? Je kan toch grappig zijn.
Dizzy schreef:Nergens vraag ik aan petrol om te zwijgen. Integendeel, ik vraag hem om volledig te zijn, ook dat is wetenschappelijk correcter.
Waar ben ik dan onvolledig in? Ontken ik het nut van de bescherming tegen Covid-19? Neen. Ik heb het nog net in een correctie naar duizend geschreven. Raad ik niet gevaccineerden af om zich niet te laten vaccineren? Neen. Heb ik het besmettingsmechanisme niet genoeg uitgelegd met in het bijzonder onze aangeboren immuniteit waar ook professor Goossens het over heeft? Neen. Waar is jouw volledigheid dan in het verhaal van de vaccins als je de gebreken er van keer op keer blijft negeren? En gij durft mij van inconsequentie en onvolledigheid beschuldigen?
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

@MichelJ

Pro vaccinatie, natuurlijk wel! Maar zelfs onze eigen overheid geeft toe dat we voorzichtig moeten blijven inzake contacten, inbegrepen deze met gevaccineerde landgenoten...

Conclusie

Nieuw onderzoek lijkt aan te tonen dat gevaccineerde personen die alsnog besmet raken met de deltavariant, het coronavirus even goed kunnen doorgeven als niet-gevaccineerde personen. Maar dat wil niet zeggen dat de vaccins niet werken. De kans om besmet te raken is veel kleiner als je gevaccineerd bent, net als de kans om ernstig ziek te worden. Daarnaast kunnen ook mondmaskers in drukke, overdekte ruimtes het risico op besmetting helpen beperken.
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1730
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer
Bedankt: 106 keer

Dizzy schreef:En laat ons dat niet op de politici alleen steken want wie heeft ze gekozen
Los van dat Dizzy, is ook gebleken dat je niet kan rekenen op gezond verstand bij de bevolking.. De huidige situatie is niet enkel de schuld van het beleid maar ook van het gedrag van de man in de straat: ondanks stijgende cijfers, toch massaal naar het lichfestival in Gent, ondanks stijgende cijfers, doodsangst voor afgelasting van carnavalsevenemten, ondanks stijgende cijfers, met z'n allen naar het sportpaleis, enz. enz. enz.

En verder: de pot op met de maatregelen en vaccinatie.
1207 schreef:nu ligt het zwaartepunt bij mondmaskers en wat voor kindermishandleing dat is
Ja, want je weet toch '1207' dat die kinderen nu voor de rest van hun leven getraumatiseerd gaan zijn door het dragen van een masker; hopelijk staan er al een honderdtal psychologen klaar om hen op te vangen of we zitten met getraumatiseerde generaties want dat trauma zo ook genetisch kunnen overgedragen worden. :bang: :bang:

Gisteren een erudiete vader die zei op het nieuws: mondmaskers voor kinderen = mijn kinderen weg van school. Da's dan diezelfde die de dag nadien staat te janken dat het niet eerlijk is dat er geen opvang is.

Daartegenover in een school in Opwijk nav. een overlijden in de school: kinderen en ouders via dialoog geïnformeerd over het nut, gesensibiliseerd voor het belang en wat ik daar zag, waren allesbehalve getraumatiseerde kinderen maar kinderen die aangaven dat ze belangrijk het masker te dragen om zo vlug mogelijk en in de mate van het mogelijke hun vroegere activiteiten te kunnen hernemen. Komt de waarheid dan toch uit een kindermond ... ? Dit is taal van 6 à 8- jarigen die het niveau van vele postst hier overstijgt :!:
En wat is er pedagogisch verkeerd met het feit dat kinderen ondervinden dat er bepaalde momenten in het leven zijn dat alles niet loopt zoals gewenst en dat je dan je leven moet aanpassen ... ? Of gaan we verder met het cultiveren van "de evidentie der dingen" ? Neen, door situaties zoals deze zullen deze kinderen hun vroeger leven en al wat ze kunnen en hebben, nog meer gaan appreciëren ... Dit heeft "opvoeding".
1207 schreef:
Ordon schreef:Zelfs de natte droom van duizend, Dizzy, koenraaddeconinck , 1207, etc blijft in dit land ... een natte droom.
Ik spreek eerder over een natte nachtmerrie in de huidige omstandigheden ... en ik ga nu even reageren op de aanvullingen van '1207' vanuit het standpunt van de anti-vaxxers, mede gebaseerd op hun uitlatingen nav. de TV- rapportage zondag en op basis van enkele posts hier:
1207 schreef:over een natte droom praten bij 25 000 doden?
Die duizenden doden ... who cares, zo lang mijn vrijheid maar gegarandeerd blijft ... Tijdens oorlogen zijn er trouwens al veel meer mensen gesneuveld. Voor mij zeker geen vaccinatie en geen maatregelen want die beperken mijn vrijheid. En bovendien, alle cijfers zijn toch fake zeker als het gaat over toename van besmettingen en overlijdens door covid. De openbare omroepen gebruiken die allen maar om angst te induceren en om de aandelen in de winst van de virologen en artsen op de paylist van de farma staan, te consolideren.

Maar al die gemanipuleerde cijfers, wil ik wel gebruiken om te bewijzen dat de vaccins niet werken. Dan zijn ze niet "fake" hoor :bang: :bang:
1207 schreef:een gezondheidszorg die kraakt en waar ondertussen 20 à 30% vd medewerkers wil vertrekken.
Tja, die hebben toch de deontologische en wettelijke verplichting om maar door te blijven draven tegen dezelfde wedde ? En een burn-out is geen tegenindicatie voor een hulpverlener om door te blijven werken volgens Iceke.

En ook al kraakt de zorg, breid aub toch het aantal bedden asap uit en zorg voor zoveel capaciteit als nodig. Maar stuur mij nadien niet de factuur hé want da's niet voor mij. En vraag mij niet hoe die bedden moeten omkaderd worden met hulpverleners want daar kan ik niet van wakker liggen.
En bijkomende apparatuur: de overheid betaalt dat toch ? So, let the beast go. The sky is the limit.
1207 schreef:duizenden mensen wiens zorg is uitgesteld wegens neit dringend, waaronder heel veel pijnpatienten
Ja maar nu wordt het helemaal te gek hé "1207". Jij houdt rekening met mensen hun medische antecedenten om te zeggen dat ze achtergesteld worden. Het is niet omdat je een bepaalde medische voorgeschiedenis hebt dat je meer of minder recht hebt of vlugger of trager recht hebt op zorg. Who cares ...
En bovendien: wie kan mij verplichten om daar van wakker te liggen, zo lang ik het niet ben of mijn vader / moeder / vrouw / kind voor wie zorg uitgesteld wordt.

Jij lijkt wel Goebels die iedereen wil aanzetten / moreel verplichten of tout court verplichten tot vaccinatie vanuit gevoelens inzake solidariteit, medemenselijkheid, burgerzin, ... met chronisch zieken. Hoe laag kan je vallen ? :bang: :bang: :bang:
1207 schreef:een beleid dat voor een totale polarisatie zorgt en politici die na 2j nog steeds denken dat ge met een virus kunt onderhandelen en er een verschrikkelijke janboel van maken?
Tja, ge hebt gelijk. Het is allemaal de fout van de overheid en die moet het nu maar oplossen. Want wij - als bevolking - hebben altijd alles hypercorrect nageleefd. En die overheid moet het ook allemaal maar betalen, maar weerom, neen niet via de belastingen door factureren aan mij.
1207 schreef:sociale media die met hun algoritmes iedereen in een fuik jagen? bekijk de interviews vd demonstratie in Brussel gisteren
Ja maar ge gaat toch geen dictatuur installeren zeker? Ik heb recht op mijn vrijheid, mijn mening. Ik bepaal waar ik de info haal die mijn doen en laten bepaalt. De VRT en RTBF en andere zenders evenals Sci en Sano, die verzinnen cijfers om ons schrik aan te jagen. Zou het covid virus wel betaan? En als het niet besaat is ht m.i. niet meer dan een griepke hoor ...

Finaal: hopelijk wordt voor de anti-vaxxers en betogers tegen maatregelen, de grote vrijheidshelden, hun natte droom geen droge ontnuchtering ... Ik hoop voor ons allen van niet ...
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

wied schreef:De kans dat een niet-gevaccineerde mij besmet is dus 8 a 9 maal kleiner... :-D
Vermits er nu al minimaal 8,7 miljoen gevaccineerden zijn...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

petrol242 schreef:[
Waar ben ik dan onvolledig in? Ontken ik het nut van de bescherming tegen Covid-19? Neen. Ik heb het nog net in een correctie naar duizend geschreven. Raad ik niet gevaccineerden af om zich niet te laten vaccineren? Neen?
wat wil je dan eigenlijk zeggen?

tijdens de piek van deze golf klokken we af rond 50 doden per dag, 80% gevaccineerd
tijdens een piek vorig jaar, met evenveel besmettingen, klokten we af op >200 doden per dag, 0% gevaccineerd.
zouden de vaccins er iets mee te maken hebben? volgens mij wel, wat denk jij?
wat zou het effect zijn als we die 20% ook nog op een spuit kunnen trakteren. Zou die 50 dan volgende keer nog een stuk lager uitvallen?
sommige zullen dit inderdaad blijven ontkennen

wat is nu eigenlijk je boodschap? dat vaccins niet zo goed werken als we gehoopt hadden. Dat elke nieuwe variant een risico inhoudt? dat vaccins niet levenslang werken en dat ze op sommige punten beter werken als op andere punten?
dat weten de meesten hoor.

maar zoals dizzy al vaker herhaalt heeft, dit geldt ook voor al die andere maatregelen. Mondmaskers houden de verspreiding zeker geen 100% en toch is dat geen punt van discussie meer om ze dan maar neit te gebruiken.
zelfs mensen die dat masker maar half op hebben of dat ene masker al meer als een jaar gebruiken zijn ook fout. Toch zorgen zelfs die fouten voor een betere bescherming als geen masker.
hetzelfde gaat op voor andere maatregelen, bij correct gebruik geen 100% en er gebeuren veel fouten tegen dat correct gebruik.

toch fulmineer je daar nooit zo tegen. Waarom?
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

koenraaddeconinck schreef:Zou het covid virus wel betaan? En als het niet besaat is ht m.i. niet meer dan een griepke hoor ...
En wie is er mee begonnen dat het maar een griepje was?
Juist, onze toenmalige minister van Gezondheid: Maggie De Block.
De toon was gezet hoe onze overheid ging communiceren...

Mondmasker waren niet nodig: vals gevoel van veiligheid.
Dixit Marc Van Ranst.
Nu: op vele plaatsen verplicht. Zo niet boete.
koenraaddeconinck schreef:De VRT en RTBF en andere zenders evenals Sci en Sano, die verzinnen cijfers om ons schrik aan te jagen.
Marc Van Ranst en Geert Molenberghs hebben zelfs publiekelijk te kennen gegeven gehad dat ScienSano onvoldoende gegevens doorgaf opdat ze hun werk goed konden doen.

Journalisten wisten duidelijk maanden lang het verschil niet tussen SARS-CoV-2 en Covid-19.

Vaccins: de weg naar de vrijheid.
Blijkt dat toch weeral niet te zijn...

Het aantal gevallen van miscommunicatie is ontiegelijk lang.
Helaas.
koenraaddeconinck schreef:Ik bepaal waar ik de info haal die mijn doen en laten bepaalt.
Ja, nu blijkt dat vele mensen info gaan halen die men niet wenselijk acht.
Met alle gevolgen van dien...
Vele mensen geloven die officiële kanalen niet meer Koenraad!

Je moet al een gedegen (wetenschappelijk) opleiding hebben mogen genieten om hunne zever te doorzien.
En dat is helaas weinigen gegeven.
Zelfs onze experts hebben serieus overhoop gelegen met de beleidslieden!!!
koenraaddeconinck schreef:Finaal: hopelijk wordt voor de anti-vaxxers en betogers tegen maatregelen, de grote vrijheidshelden, hun natte droom geen droge ontnuchtering ... Ik hoop voor ons allen van niet ...
En nu zou je dat graag op de bevolking afschuiven?
Neen, dat in intellectueel geheel niet correct!
Dat er paljassen in die betoging zitten is natuurlijk ook een feit.

Er een gigantische puinhoop gecreëerd is: volledig mee eens.
De zorg krijgt wederom de volle laag: spijtig genoeg.
En jij kookt intussen over van woede....

"Leidt deze corona-aanpak tot een vertrouwensbreuk met de politiek? Ik vrees dat dat de enige juiste analyse is"

Ik kan verkeerd zijn, doch ik denk dat de politiek erg voorzichtig moet gaan zijn met wat men mensen nog wil gaan verplichten...
Toch voorzichtig zijn met die "natte dromen"...
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

@1207

De boodschap is dat het geen zin heeft om te blijven doordrammen over niet-gevaccineerden, vermits iedereen de besmetting kan doorgeven!
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

1207 schreef:
petrol242 schreef:[
Waar ben ik dan onvolledig in? Ontken ik het nut van de bescherming tegen Covid-19? Neen. Ik heb het nog net in een correctie naar duizend geschreven. Raad ik niet gevaccineerden af om zich niet te laten vaccineren? Neen?
wat wil je dan eigenlijk zeggen?

tijdens de piek van deze golf klokken we af rond 50 doden per dag, 80% gevaccineerd
tijdens een piek vorig jaar, met evenveel besmettingen, klokten we af op >200 doden per dag, 0% gevaccineerd.
zouden de vaccins er iets mee te maken hebben? volgens mij wel, wat denk jij?
Dat schrijft hij toch...
wied schreef:https://www.gezondheidenwetenschap.be/g ... neerd-bent

Voortschrijdend inzicht!? Interessante lectuur vooral voor de forumleden die eigen "wiskunde" regels willen opdringen aan anderen...
Lees deze link van wied eens.
Die website is van het:
Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties
Vaccin & Infectieziekten Instituut
Universiteit Antwerpen

Die vertellen hetzelfde als petrol wiens visie jij (en duzend en Dizzy) altijd in twijfel trekt...

Misschien helpt het dat je dat eens van een andere bron verneemt...
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Ordon schreef: Lees deze link van wied eens.
Die website is van het:
Centrum voor de Evaluatie van Vaccinaties


Gezondheid en Wetenschap, waar ik ook af en toe naar verwijs, is een initiatief van het Centrum voor Evidence-Based Medicine (CEBAM). Hun doelstelling is het promoten van de gezondheid, en dat gebaseerd op degelijk wetenschappelijk onderzoek of Evidence-Based Medicine (EBM). Ze hebben voor dit artikel wel samengewerkt met de organisatie die je vermeldt (CEV).
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”