Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Plaats reactie
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 891
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 234 keer
Bedankt: 39 keer

1207 schreef: heist
nu beweren dat uw kinderen in het afgelopen jaar geen achterstand hebben opgelopen tov de leerplannen is puur zelfbedrog.
toch zot dat iedereen plots weet hoe zit met iemands anders zijn kinderen. Het zit hier precies vol met waarzeggers en astrologen ofzo :lol:
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

svermassen schreef:De ganse ganse rode draad in het verhaal de laatste weken is dat enkel de vaccinaties ons nog gaan kunnen redden.
Dat enkel vaccinaties ons kunnen redden, dat is zever. Andere maatregelen kunnen dat ook, en andere landen doen het zonder afhankelijk te zijn van vaccins. Wij kunnen het ook, we hebben het al gedaan met succes, maar politieke "nooit meer lockdown" beloftes staan nu in de weg dus gaan we nu maar zeggen dat "enkel" vaccins ons kunnen redden, maw enkel big pharma kan ons redden, leuk voor hen om door te kunnen rekenen. Macron zei dat ook "enkel vaccins kunnen ons redden" en kijk waar ze nu staan, de roep voor een lockdown wordt er steeds luider.

Indertijd heeft men de Spaanse griep ook platgekregen* zonder vaccin, en nu zou dat niet meer kunnen? De mens is er dan op 100 jaar niet veel op vooruit gegaan...

* Platgekregen is niet het juiste woord, het is gedegradeerd maar nooit echt verdwenen, maar dat is ook het lot van COVID zelfs met vaccins.
svermassen schreef:De eerste spuit zou tegen 11/07 rond moeten zijn. De domste uitspraak van maand dus.
Klopt. En als dat niet lukt zal het de schuld van de farma zijn en zeker niet van Beke.
svermassen schreef:Concreet gaat er waarschijnlijk dus een deel van de zomervakantie de vuilbak in.
Klopt. Het eerste deel toch. De cijfers zullen echter ferm gaan zakken in juli, nogmaals het bewijs dat het ook zonder vaccin kan. Of men dan in september, als er dan nog steeds onvoldoende gevaccineerd is, de gemaakte fouten herhaalt is aan de regering, maar het kot zal te klein zijn als ze de horeca opnieuw "voor eventjes" zou moeten gaan sluiten, dat weet ik zeker.
svermassen schreef:Als er een vaccinatiepaspoort komt (grote kans) zal je niet naar het buitenland kunnen als je ze niet beiden gehad heb.
Klopt. Alhoewel men een negatieve test hier en daar ook zal aanvaarden, zeker Spanje en co die niet nog eens een toeristisch seizoen kunnen missen.
svermassen schreef:En het is juist een grote groep vakantiegangers in die leeftijden die als laatste aan bod komen.
Klopt ook.
Gebruikersavatar
svermassen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1899
Lid geworden op: 21 nov 2004, 20:05
Uitgedeelde bedankjes: 182 keer
Bedankt: 35 keer

Bijkomend zouden 40% van besmettingen van op de werkvloer komen.
Iemand die thuis kan werken, maar niet mag van zijn/haar werkgever, daar kan die persoon zelf ook niets aan doen.
Zo ken ik er verschillende.

Wat ik ook niet snap is dat er nog altijd bijvoorbeeld aannemers zijn die in hun afspraken melden dat de bewoners waar ze binnengaan verplicht een mondmasker moeten dragen en 1,5m afstand moeten houden.
Dit terwijl die gewoon GEEN muilmasker opzetten terwijl dat dat ook bij de afspraken staat.
Bij ons intussen een 4-tal keren gebeurd het voorbije Corona jaar.
Dus snap ik het goed dat daar veel besmettingen uit voorkomen...
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1730
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer
Bedankt: 106 keer

svermassen schreef:Bijkomend zouden 40% van besmettingen van op de werkvloer komen.
Iemand die thuis kan werken, maar niet mag van zijn/haar werkgever, daar kan die persoon zelf ook niets aan doen.
Zo ken ik er verschillende.
Inderdaad, thuiswerk neemt sterk af. Stelselmatig ontstaan er weer files waar je tot voor kort vlot kon doorrijden.

Het is ook zo dat veel werkgevers openlijk wat dit betreft de maatregelen volgen maar onderhuids personeel manipuleren om toch op de werkvloer te verschijnen. Het gaat hier om zeer subtiele manipulatie.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Hier is een rol weggelegd voor de vakbonden, helaas zijn die omwille van hun eigen belangen ook absoluut geen voorstander van telewerk. Het is moeilijk om leden te werven als iedereen thuis werkt.

Het goede nieuws is wel dat ze op 29 maart veel mensen thuis gaan laten zitten. Voor 1 dag.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

quovadis schreef:
1207 schreef: heist
nu beweren dat uw kinderen in het afgelopen jaar geen achterstand hebben opgelopen tov de leerplannen is puur zelfbedrog.
toch zot dat iedereen plots weet hoe zit met iemands anders zijn kinderen.
Een punt waar hier veel aan wordt voorbij gegaan is dat leerachterstand niet uitsluitend voorkomt bij kansarmen. Te vaak leggen we hier de nadruk op het feit dat dit dan komt doordat er geen laptops beschikbaar zijn, doordat ze met vier op één kamer moeten studeren, dat er geen toezicht is omdat de ouders allebei in de fabriek werken enz.

Het is ook zo dat bij een deel van de kinderen waarbij de omstandigheden wél ideaal zijn om afstandsonderwijs te doen, toch ook leerachterstand kan komen doordat ze bijvoorbeeld via afstandsonderwijs moeilijker leerstof verwerken, omdat de betreffende leerkrachten hun leerstof fout (té onduidelijk) presenteren, omdat ze gebombardeerd worden met taken (vijf of zes leerkrachten die niet onderling afspreken, maar allemaal tegelijk taken geven met te korte deadlines), omdat ze mentaal niet tegen heler dagen binnen opgesloten zitten kunnen...

Het is dus niet enkel een kwestie van kan het materieel (laptops e.d.), kan het qua organisatie (is er een rustige werkomgeving), is mijn kind zelfstandig genoeg (kan het alleen werken), maar ook dus kan het dit mentaal aan.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Persconferentie Sci en Sano

We staan op een kantelpunt. Het plateau maakt plaats voor stijgende trend. Er zijn aanhoudende stijgingen in alle provincies en meeste leeftijden.

Deze week zullen we 3k besmettingen gemiddeld/dag halen, aantal testen is gestegen maar ook het percentage positieve testen is gestegen. Ziekenhuisopnames zullen verder stijgen tot 180/dag. De eerste ziekenhuisdrempels zijn overschreden, het is geleden van 28 december dat er nog 500 patiënten op intensieve lagen, en toen zaten we in een dalende fase. Curve opnames IC stijgt sneller, patiënten worden vaker doorverwezen naar IC dan enkele weken terug. 1000 patiënten op IC is het maximum, indien een exponentiële stijging zich zou inzetten, zou dit snel kunnen ingevuld worden.

Zet zoveel mogelijk in op telewerk, het is een heel effectieve maatregel. We zien de laatste weken dat het aantal mensen dat telewerkt blijft verminderen.

BESMETTINGEN
Gemiddeld 2488/dag, +21% op weekbasis
Stijging in alle leeftijdsgroepen behalve 90+.
Tieners grootste aantal nieuwe gevallen.
Toenames doen zich voor in alle provincies, +34% in Luik.

ZIEKENHUISOPNAMES
167 nieuwe opnames per dag, 147 vorige week, +14% op weekbasis
2112 totaal aantal patiënten op ziekenhuizen, 6% hoger
Op IC liggen er 503, dat is +15% op weekbasis.

OVERLIJDENS
Dalen nog (-9%) maar ze wordt uitsluitend gedreven door de dalende trend bij rusthuisbewoners (-47%).
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

koenraaddeconinck schreef:Het gaat hier om zeer subtiele manipulatie.
zo subtiel hoeft dat niet

pak de 7E dag en kijkersvragen
zit daar een doodziek madammeke in de studio, zelf opscheppend met een longcapaciteit van 20%, en die is door heel Vlaanderen gecrost om daar te kunnen gaan zitten. En passant is ze onnodig een hoop volk onnodig tegengekomen. gewoon thuis blijven en google meet opzetten is natuurlijk niet boeiend genoeg

als ge dat als baas ziet? dan is telewerk toch maar een overroepen bedoening

phil
vanaf maart 2020 kreeg geen enkel kind nog de volledige leerstof aangereikt zoals de leerplannen voorzien. Het nee kind al wat mer als het andere en een ander kind kreeg wat meer herhalingsoefeningen, dat klopt.
hoeveel scholen en leerkrachten hebben afgelopen 1/9/2020 ermee rekening gehouden dat nieuwe leerlingen ca 1/3e vd leerstof vh jaar ervoor niet gezien hebben?
en welke maatregelen namen die scholen zodat de nieuwe leerlingen de gemiste leerstof konden inhalen? Ik betwijfel al sterk dat universiteiten zich daar zouden mee bezig houden.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Zonder vaccins is het zeer moeilijk om deze strijd te winnen. Er is dan een absolute lockdown nodig van meerdere weken. Wie kan je daar nu nog warm voor maken? De mobiliteit is ook totaal anders dan tijdens de Spaanse griep. Mensen komen dus veel meer met anderen in aanraking en dus zijn er steeds nieuwe kansen voor het virus. Daar komen dan nog de nieuwe varianten bij. De vaccins zijn dus onze beste kans om dit probleem ernstig aan te pakken want de politiek durft niet en de bevolking heeft niet de discipline noch de verantwoordelijkheid om zelf iets te doen.

Telewerk moet meer gecontroleerd worden zodat werkgevers mensen niet verplichten om onnodig naar het werk te trekken. Dat de vakbonden hierin meegaan is onzin. Bij ons is het dankzij de vakbond dat heel veel mensen net wel ineens konden telewerken terwijl dat lang zogezegd onmogelijk was. Nu doen we al een jaar wat onmogelijk was :lol:

Ook de vergoeding voor telewerk is onder druk van de vakbonden op de agenda gekomen en wordt nog altijd door hen verdedigd. Veel werkgevers hebben veel kosten geschrapt (oa verwarming, elektriciteit,...) maar voor de telewerkers zijn deze kosten erbij gekomen. De vergoeding van vroeger was voorzien voor 1 of 2 dagen telewerk, niet voor een jaar aan bijna continu telewerk.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2273
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Bedankt: 153 keer

CCatalyst schreef: OVERLIJDENS
Dalen nog (-9%) maar ze wordt uitsluitend gedreven door de dalende trend bij rusthuisbewoners (-47%).
Bedankt voor de samenvatting.
Gelukkig dat WZC al een vaccin hebben gehad in deze fase.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

CCatalyst schreef:Hier is een rol weggelegd voor de vakbonden, helaas zijn die omwille van hun eigen belangen ook absoluut geen voorstander van telewerk. Het is moeilijk om leden te werven als iedereen thuis werkt.
Dat is een beetje kort door de bocht. Ik heb net in de voormiddag nog een afmattende vergadering gehad met de werkgever over afspraken rond structureel telewerk.
Wat betreft het verplicht telewerk ivm corona lopen wij op een blinde muur. Dagdagelijks moeten wij de werkgever er op wijzen dat telewerk nog altijd verplicht is. Ondertussen hebben wij al meer argumenten gehoord om mensen toch naar de werkvloer te krijgen dan dat er maatregelen zijn om de mensen te beschermen.
Ondertussen zitten wij met een uitbraak onder de operators. Als het zo doorgaat zullen de fabrieken wel van zichzelf stil gelegd worden en is iedereen veilig :roll:

Edit :
Dizzy schreef:Zonder vaccins is het zeer moeilijk om deze strijd te winnen. Er is dan een absolute lockdown nodig van meerdere weken. Wie kan je daar nu nog warm voor maken?
mmm, niet volledig akkoord. Vaccins zijn niet de oplossing en zullen dat nooit zijn om de nodige redenen die hier al aangehaald zijn. Ijdele hoop. Er gaan ook steeds meer stemmen op, ook in het buitenland, voor een harde korte reset. Alles beter dan het aanmodderen van nu.
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1730
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer
Bedankt: 106 keer

1207 schreef:pak de 7E dag en kijkersvragen
zit daar een doodziek madammeke in de studio, zelf opscheppend met een longcapaciteit van 20%, en die is door heel Vlaanderen gecrost om daar te kunnen gaan zitten. En passant is ze onnodig een hoop volk onnodig tegengekomen. gewoon thuis blijven en google meet opzetten is natuurlijk niet boeiend genoeg
als ge dat als baas ziet? dan is telewerk toch maar een overroepen bedoening
Geenszins een overroepen bedoening. De cijfers stijgen opnieuw exponentieel en persoonlijk vrees ik dat we aan de vooravond staan van een 3° golf. Dan is elke negatie van een maatregel - ook thuiswerk - er één teveel. Op basis van exemplarische voorbeelden kan je elke maatregel onderuit halen.
Het is en blijft een feit dat meer en meer gedeelde bureau- en pauzeruimtes de ideale bron zijn van infectie.

Trouwens wat kost een werkgever het meest? De werknemer die thuis een een kwartier per dag langer pauze neemt dan hij mag - voor zover dit al zou gebeuren - of de werknemer die door covid maanden uitvalt? Ik snap soms echt het gebrek aan logica niet meer ... Natuurlijk na X maanden kan je een zieke werknemer aan de deur zetten ....

Het is niet toevallig dat het opnieuw afnemen van thuiswerk, gelijk valt met het moment waarop de infecties toenemen. En aan de leeftijdscategorieën te zijn, zijn het niet de scholieren en niet de gepensioneerden die het gros van de besmettingen uitmaken ...
ddd
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2273
Lid geworden op: 08 feb 2010, 15:56
Uitgedeelde bedankjes: 351 keer
Bedankt: 153 keer

petrol242 schreef: Vaccins zijn niet de oplossing en zullen dat nooit zijn om de nodige redenen die hier al aangehaald zijn. Ijdele hoop. Er gaan ook steeds meer stemmen op, ook in het buitenland, voor een harde korte reset. Alles beter dan het aanmodderen van nu.
Heb je daar een bron van?
Volgens mij blijft het idd aanmodderen, tot er voldoende gevaccineerd is.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Dizzy schreef:Wie kan je daar nu nog warm voor maken?
Als we maar genoeg zeggen dat niemand er warm voor zal lopen, zal niemand er warm voor lopen. Dit is de self-fulfilling prophecy die de ouders nu weer naar voren beginnen te schuiven om hun privilege te beschermen, maar ze houdt weinig steek. Ben Weyts gaat het nooit doen, maar een De Croo kan gerust de scholen sluiten vanuit het belang van de veiligheid, ook al is zijn regering niet bevoegd voor onderwijs. En dan is het geen kwestie van "warm te maken" he, als de scholen dicht zijn, zijn ze dicht, en dan gaan de ouders idd ook eens een inspanning moeten leveren ook als ze er niet warm voor lopen. Het is niet alsof we al veel gevraagd hebben van hen.

De horeca kan je ook niet warm maken om nog tot 1 mei te sluiten en toch doen ze het ook omdat het moet. Als de cijfers in de komende weken voldoende exponentieel gaan is het nodige draagvlak voor een schoolsluiting er sowieso, en het is dan aan De Croo om te beslissen of de cijfers verder moeten stijgen of niet. Men gaat het niet leuk vinden maar wel begrijpen.

We moeten ons kop niet in het zand steken: vorige week meeste besmettingen 0-9, deze week 10-19, scholenclusters, het is dáár dat de golf zich in gang zet, net als tijdens de tweede golf, het is ook daar dat ze nu nog gestopt kan worden. Uiteraard hebben de bedrijven ook meer dan hun aandeel, maar scholen zijn uniek in de zin dat ze ook de bedrijvenclusters kunnen verminderen als ze sluiten omdat ouders dan thuis moeten blijven ipv naar kantoor te gaan, wat omgekeerd niet het geval is. Discussies over "wat met ouders die niet kunnen telewerken" zijn al in extenso gevoerd, er is een goed en werkbaar antwoord op gegeven, u vindt het in de andere pagina's in deze topic.

Natuurlijk, voor hetzelfde geld dalen de cijfers mogen alweer, dus we zullen eerst nog zien hoe het evolueert.
petrol242 schreef: Dagdagelijks moeten wij de werkgever er op wijzen dat telewerk nog altijd verplicht is. Ondertussen hebben wij al meer argumenten gehoord om mensen toch naar de werkvloer te krijgen dan dat er maatregelen zijn om de mensen te beschermen.
Toon dan eens wat tanden. Dien een doorlopende stakingsaanzegging in waardoor iedereen die de regels rond thuiswerk respecteert gedekt wordt en niet ontslagen kan worden. De werkgever kan dan voor de camera's gaan uitleggen hoe zijn telewerkbeleid is. Staken om de gezondheid van de werknemers te beschermen, er is al voor veel minder zwaar gestaakt
Laatst gewijzigd door CCatalyst 16 maa 2021, 12:35, in totaal 2 gewijzigd.
Pengu
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 751
Lid geworden op: 28 sep 2003, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 30 keer

Het duurt ook allemaal veel te lang, dat vaccineren. Tegen dat we allemaal onze eerste prik hebben gehad zullen er al mutaties zijn die resistent zijn voor het virus. Vlug even het vaccin aanpassen klinkt heel mooi op papier, het in tijd toegediend krijgen is een utopie.

Ook de stroom aan negatieve berichten over de vaccins zorgen ervoor dat het vertrouwen afbrokkelt. Ik was gewoon van plan mijn prik te gaan halen als het zich aandient, ik ben daar al lang niet meer zeker van. Ik heb geen vertrouwen meer in die fabrikanten, en nog veel minder in onze overheden. Dat die politiekers zelf eerst een spuitje zetten. Als de eerste dode gaat vallen en als er ook nog maar een kleine aanwijzing zou zijn dat het aan het omstreden Astra vaccin ligt..... dan hoop ik voor Frank dat ze hem niet gaan lynchen.

Genoed doden door deze overheid/regering, niet? En stop met het op de bevolking te steken. Het ligt puur aan de aanpak. Te snel versoepelen, huis dat in brand staat en niet willen blussen, de mondmaskersaga, beloftes maken terwijl cijfers slecht zijn, de coördinatie van de vaccinatie enz.
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1881
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 187 keer

CCatalyst schreef: We moeten ons kop niet in het zand steken: vorige week meeste besmettingen 0-9, deze week 10-19, scholenclusters, het is dáár dat de golf zich in gang zet, net als tijdens de tweede golf, het is ook daar dat ze nu nog gestopt kan worden. Uiteraard hebben de bedrijven ook meer dan hun aandeel, maar scholen zijn uniek in de zin dat ze ook de bedrijvenclusters kunnen verminderen als ze sluiten omdat ouders dan thuis moeten blijven ipv naar kantoor te gaan, wat omgekeerd niet het geval is.
Haal je kop dan uit het zand he, het is niet in de scholen of in de bedrijven dat de besmettingen gebeuren.
Het is bij de activiteiten buiten de school en het bedrijf.
En als je de school sluit worden de activiteiten buiten de school nog talrijker.

Ofwel laat je de regels zoals ze zijn, ofwel ga je voor totale lockdown. Maar altijd maar dat onterecht gebash op de scholen en de bedrijven ... :bang: :bang:
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

duizend schreef:En als je de school sluit worden de activiteiten buiten de school nog talrijker.
Vorige week zei de eerste minister nog "buiten buiten buiten" en maakte hij de buitenbubbel groter, en activiteiten die buiten de school plaatsvinden - per definitie dan ook vaker in buitenlucht - zouden dan gevaarlijk zijn? En ook Sci en Sano hamert regelmatig op het lage risico van buitenactiviteiten. Is dat dan allemaal verkeerd?

Nee, ze hebben gelijk, het aantal besmettingen buiten is verwaarloosbaar, zoveel weten we wetenschappelijk zeker. Verwaarloosbaar wil niet zeggen dat er geen zijn, wel dat het niet uitmaakt op het totale plaatje waar we nu mee zitten. Weyts was fout, de klas is niet veiliger dan buiten, er is geen enkel wetenschappelijk bewijs daarvoor. Het is net in de klas dat men elkaar besmet, evenals op de kantoorvloer.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

CCatalyst schreef:Toon dan eens wat tanden. Dien een doorlopende stakingsaanzegging in waardoor iedereen die de regels rond thuiswerk respecteert gedekt wordt en niet ontslagen kan worden. De werkgever kan dan voor de camera's gaan uitleggen hoe zijn telewerkbeleid is. Staken om de gezondheid van de werknemers te beschermen, er is al voor veel minder zwaar gestaakt
Tanden tonen? Ge moest eens weten :smash2:
Staken kan je als je de achterban mee hebt. En daar staat en valt alles mee. Blijkbaar zien mensen er geen graten in om terug naar de werkvloer te komen. Het is inderdaad zo dat de werkgever de mensen onder lichte dwang er toe aan zet en daar spreken wij hem op aan. Als er dan zijn die hun tanden moeten laten zien zijn zij het, toch? Of moeten we iedereen hun polleke gaan vasthouden? Als de mensen in staking willen gaan zal ik de eerste zijn om dat te steunen.

En in se is de werkgever niet in overtreding. Hij moet gewoon zeggen dat de aanwezigheid op de vloer noodzakelijk is voor de continuïteit van het bedrijf en daar is de kous mee af, mede dank zij de apen die die regel hebben opgesteld.
duizend schreef:Haal je kop dan uit het zand he, het is niet in de scholen of in de bedrijven dat de besmettingen gebeuren.
Op welke planeet leef jij? 40% van de actieve uitbraken komen voor op de werkvloer.
Het merendeel van de besmettingsclusters is te herleiden tot de werkplaats, al hebben jongere kinderen het grootste aandeel in de stijging van de besmettingscijfers.
lichtte viroloog Steven Van Gucht toe op de persconferentie van het Crisiscentrum.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

petrol242 schreef:Blijkbaar zien mensen er geen graten in om terug naar de werkvloer te komen.
Goed, maar dan zegt men eerst "de werkgever dwingt hen" en dan daarna "de mensen zien er ook geen graten in". Als het effectief zo is, lijkt een nieuwe sluiting van de niet-essentiële bedrijven, samen met de scholen, de enige piste ALS de cijfers blijven evolueren zoals vandaag.
petrol242 schreef:En in se is de werkgever niet in overtreding. Hij moet gewoon zeggen dat de aanwezigheid op de vloer noodzakelijk is voor de continuïteit van het bedrijf en daar is de kous mee af, mede dank zij de apen die die regel hebben opgesteld.
Dat weet ik, men gaat uit van een niveau van professionalisme dat in heel veel bedrijven - zeker de kleinere dan - gewoon niet bestaat. Of dat weer uit wereldvreemdheid of eerder een soort van "middenweg" gedaan werd weet ik niet, maar het maakt het idd wel zeer gemakkelijk om de regels te overtreden. Dat wil nog altijd niet zeggen dat men het dan ook maar moet doen...
petrol242 schreef:
Het merendeel van de besmettingsclusters is te herleiden tot de werkplaats, al hebben jongere kinderen het grootste aandeel in de stijging van de besmettingscijfers.
lichtte viroloog Steven Van Gucht toe op de persconferentie van het Crisiscentrum.
Dat was idd de toestand van vorige week, de weken daarvoor waren het nog de scholen maar de bedrijven hebben de eerste plaats vorige week overgenomen van de scholen, niet toevallig ook hand in hand met de toegenomen mobiliteit en het mindere telewerk. Bedrijven en scholen samen zijn goed voor meer dan 70% van de clusters. Alle andere plaatsen waar mensen elkaar ontmoeten - en waar je ook nog kan ingrijpen, zoals rusthuizen, ziekenhuizen en andere collectiviteiten - hebben veel lagere clusterpercentages.
Laatst gewijzigd door CCatalyst 16 maa 2021, 13:21, in totaal 4 gewijzigd.
quovadis
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 891
Lid geworden op: 15 feb 2016, 12:19
Uitgedeelde bedankjes: 234 keer
Bedankt: 39 keer

petrol242 schreef:
En in se is de werkgever niet in overtreding. Hij moet gewoon zeggen dat de aanwezigheid op de vloer noodzakelijk is voor de continuïteit van het bedrijf en daar is de kous mee af, mede dank zij de apen die die regel hebben opgesteld.
er is wel degelijk controle hierop en het is niet voldoende om een attest te hebben van de werkgever. Indien de reden volgens de controleurs niet voldoende is, dan volgen er sancties
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

CCatalyst schreef: Nee, ze hebben gelijk, het aantal besmettingen buiten is verwaarloosbaar,
mja
als je tijdens sportactiviteiten buiten in mekaars nek hijgt weet ik niet of het nog verwaarloosbaar is.
nu een jaar geleden waren mondmaskers ook overbodig, nu zijn buitenactiviteiten safe. Of we festivals kunnen alten doorgaan?
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

1207 schreef: mja
als je tijdens sportactiviteiten buiten in mekaars nek hijgt weet ik niet of het nog verwaarloosbaar is.
nu een jaar geleden waren mondmaskers ook overbodig, nu zijn buitenactiviteiten safe. Of we festivals kunnen alten doorgaan?
Als ik zeg buiten, dan zeg ik buiten, en dus een plaats waar de lucht van nature voortdurend volledig ververst wordt. Een vorm van beschutting zoals een groot afdak of een tent, zelfs als die halfopen is zoals "Atmosphere" op Tomorrowland, is niet buiten wat dit betreft. De viruspartikels moeten langs alle richtingen verdund en verdreven worden, niet in het minst ook via bovenaf.

Kan je een festival laten doorgaan? Nee, mensen slapen in tenten, en als het plots begint te regenen loopt iedereen ook een grote tent in wat gegarandeerd een grote broeihaard wordt. De lucht warmt er snel op, de viruspartikels stijgen naar boven, ze kunnen daar echter niet weg wegens dat zeil, en naarmate er warme lucht met viruspartikels blijft stijgen vanuit het publiek zal er een saturatie beginnen optreden waardoor de partikels veel dichter bij de mensen blijven hangen die ze dan terug gaan beginnen inademen. Dus nee, dat is absoluut niet veilig, tenzij voor de mensen die aan de rand van de tent staan en de verse lucht van buiten nog kunnen inademen. Een "tentloos" eendagsfestival dan weer wel maar dat is niet doenbaar want dat risico kan je niet nemen met ons weer. De festivals moeten dus nog even wachten tot de overheid het verbiedt en dan kunnen ze weer annuleren zonder aansprakelijkheid.

Rock Werchter heeft dat trouwens zojuist al beslist, sowieso zullen de cijfers rond hun periode nog veel te hoog zijn. De festivals die later in de zomer vallen zullen met lagere cijfers geconfronteerd worden, maar het blijft toch te gevaarlijk.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Ik ben al van in het begin voorstander van de korte pijn. Men heeft echter steeds willen onderhandelen met het virus. Na een jaar is het helaas gebleken dat dit niet alleen niet werkt maar ook dat de crisis daardoor veel langer duurt.

Naast de vaccins is het enige dat werkt het virus geen kans geven door ontmoetingen absoluut te beperken tot het strikt noodzakelijke. Zo'n zware ingreep is veel gemakkelijker te nemen in het begin en niet na een jaar als iedereen het zo beu is als koude pap.

En de festivals waren onmogelijk. Wie dacht van wel is blijkbaar nog nooit op een festival geweest. Duizenden mensen dicht op elkaar geplakt gedurende shows van 1 uur en meer. Allemaal luid meezingend/roepend en half zat of erger :bang:

Ik vind dat heel erg want ik ga zelf graag naar festivals maar in de huidige omstandigheden kan dat gewoon niet, net zoals je geen cafés kan openen. Terrassen buiten zou nog kunnen maar is dat rendabel? Je krijgt dan ook miserie tussen de zaken met een groot terras en anderen.

Neen, alles in acht genomen zijn de vaccins en betere behandeling van de ziekte onze enige kans. Niemand wil nog een lockdown en de politiek durft dat ook niet meer verkopen. Ze verkopen liever valse hoop omdat ze daarmee denken te scoren of het beleid mee onder vuur kunnen nemen.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Blijkbaar heeft De Croo deze ochtend ook te lang in de file moeten staan en heeft hij bij zijn aankomst meteen de vertegenwoordiging van de werkgevers gesommeerd op zijn bureau, alwaar ze momenteel opnieuw de levieten gelezen worden inzake de regels rond het telewerk. "Opnieuw" dus, want hetzelfde is in december - de laatste keer dat de cijfers zo slecht waren als vandaag - ook gebeurd, en het effect daarvan was toen zeer klein.

Mogelijks is er straks ook nog een speciale persconferentie waar hetzelfde zal volgen voor de werknemers a la "uw werkgevers hebben mij zojuist al hun medewerking beloofd om de regels te laten respecteren". Mogelijks ook niet. Ze weten het nog niet.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

quovadis schreef:er is wel degelijk controle hierop en het is niet voldoende om een attest te hebben van de werkgever. Indien de reden volgens de controleurs niet voldoende is, dan volgen er sancties
Was de praktijk maar zo simpel als de theorie. Je moest eens weten hoe lang mensen aan de telefoon hangen bij de inspectiediensten en in ons geval bijkomend de chemische risico's.
Die mensen weten niet waar eerst te beginnen. Meestal is hun komst ook gekend omdat ze zich moeten aanmelden om de bedrijfsterreinen nog maar op te geraken. Ik moet er geen tekeningske bij maken zeker?

Plus, ondanks de enorme aantallen op de werkvloer, als alles volgens het boekske in orde is...
Gebruikersavatar
cadsite
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4657
Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
Locatie: Kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
Bedankt: 344 keer
Contacteer:

petrol242 schreef:En in se is de werkgever niet in overtreding. Hij moet gewoon zeggen dat de aanwezigheid op de vloer noodzakelijk is voor de continuïteit van het bedrijf en daar is de kous mee af, mede dank zij de apen die die regel hebben opgesteld.
Daar ben ik allemaal niet zo zeker van.
Mijn collega's broer heeft controle gehad op de werkvloer. De werkgever kwam ook af met attesten (die hij zelf geschreven had), maar de controleurs hadden daar geen oren naar. Hij stuurde iedereen per direct naar huis en kondigde een vervolgcontrole aan met onmiddellijk de prijslijst op tafel bij volgende overtreding.
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

Er worden controles uitgevoerd, daar niet van. Maar veel zal afhangen van de grootte en de invloed dat dat bedrijf heeft. Ik denk dat er een verschil is tussen pakweg een BASF en 'tIjsboereke, om maar iets te noemen.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

De controles zijn vrij streng. Men vraagt aan de mensen die er werken wat ze doen en wie er anders ook werkt. Ook wat het verschil is in jobinhoud. Als je hetzelfde doet als je collega die thuis zit, kan je je boeltje pakken en naar huis vertrekken. Helaas zal er nooit genoeg controle zijn om alle bedrijven te doen en dat weet men ook.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Gezien de manier van werken van zo'n controle dus bekend is, veronderstel ik dat men vanuit HR de werknemers dan ook wel "brieft" over wat mogen en niet mogen zeggen als er een onverwachte controle is?
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

%En gij gelooft dat elke werknemer zo braaf/slim is om een verhaaltje af te rammelen :lol:

Ze kijken gewoon naar het werk en stellen vragen. Als je enkel maar wat op een scherm zit te kijken en input geeft en als je dat ook al dagen thuis doet, dan is het snel duidelijk of uw aanwezigheid vereist is. Daar heb je geen Sherlock voor nodig :)

Trouwens, de controle was er op aansporen van de vakbond dus de controleurs waren vrij goed op de hoogte van de "situatie". Als in kantoor 90% kan telewerken en in een ander 40%, dan weet je het wel.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Ik kan mijn werk ook thuis doen, maar door renovatie in huis is dat niet altijd mogelijk. Hierdoor ben ik (in hoge uitzondering en als enige in een heel gebouw) wel al een aantal keren naar het werk kunnen/moeten gaan (bv. als ze komen chappen). Ik hoop dat zoiets dan wel weer mag.

Persoonlijk zou ik ook graag op woensdagen gaan werken op het werk (in afzondering natuurlijk) omdat in de namiddag de kinderen thuis zijn (en door de verbouwingen leven we nu nog dichter op elkaar waardoor dat ook weer niet praktisch is). Maarja, daar had de werkgever minder oren naar spijtig genoeg :(
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Dizzy schreef:%En gij gelooft dat elke werknemer zo braaf/slim is om een verhaaltje af te rammelen :lol:
Wel iig zoals je zegt zijn er te weinig mensen om controles te doen, en vergeet niet dit zijn de mensen die ook de sociale inbreuken moeten gaan vaststellen. Met horeca dicht is dat wat minder geworden, maar in de bouw moeten die controles ook nog gewoon voortgaan of men zal ook misbruik gaan maken van de verslapte aandacht. Het is niet alsof men extra mensen aangeworven of getransfereerd heeft voor die telewerkcontroles, nee, dat zijn dezelfde mensen die dat gewoon extra op hun bord krijgen (NAAST andere controles inzake Corona die ze ook nog moeten doen).
iamborg
Pro Member
Pro Member
Berichten: 272
Lid geworden op: 23 dec 2005, 18:47
Uitgedeelde bedankjes: 55 keer
Bedankt: 47 keer

koenraaddeconinck schreef: Natuurlijk na X maanden kan je een zieke werknemer aan de deur zetten ....
Is al enkele jaren niet meer mogelijk.

P.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Blijkbaar loopt het overleg met de werkgevers niet zoals de vorige keer en ook niet zoals gehoopt.

De vertegenwoordigers van de werkgevers ontkennen dat er minder telewerk gebeurt of de regels niet gerespecteerd worden. Ze hebben immers recent een enquete gedaan en maar liefst 45% van de bedrijven geeft aan de regels minstens gedeeltelijk te respecteren, een cijfer dat volgens hen stabiel blijft. De verhoogde mobiliteit ligt "aan het slechte weer" volgens hen, alsook aan het feit dat de werknemers "het openbaar vervoer mijden" en omdat "de economische activiteit toeneemt".

Ze blijven wel voorstander van de huidige telewerkregels MAAR pleiten ook om "te denken aan het welzijn van de werknemers". Iets wat je anders nochtans niet hoort uit hun monden.

Maw er lijkt geen bereidheid om de regels meer te gaan respecteren. En dat van het OV mijden trek ik ten zeerste in twijfel.

Zo meteen komt de persconferentie van De Croo, enfin de camera's draaien maar de premier/werkgevers zijn voorlopig nergens te bespeuren. Edit: is begonnen, enkel De Croo en minister Werk, geen werkgevers :-)
Laatst gewijzigd door CCatalyst 16 maa 2021, 17:31, in totaal 3 gewijzigd.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Het zou bijna grappig zijn als het niet zo triest was.

WOW, 45% respecteert de regels!!! :bang:

Het was ook al eens recordweer in goed zin, da's dus ook al onzin.

En over het OV, gisteren nog in Brussel geweest na lange tijd, de eerste metro laten passeren wegens stampensvol :lol:

En dan de klapper inderdaad, voor het welzijn... voor hun eigen belang kan je elke keer een risico lopen op besmetting terwijl dat risico niet eens altijd noodzakelijk is.

Kortom, ze hebben alles gezegd wat strenger ingrijpen rechtvaardigt :lol:
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Persconferentie De Croo over de opvolging van de regels rond telewerk

Duidelijke voelbare wrijving tussen de vertegenwoordigers van bedrijven en De Croo; ze zijn er niet uitgeraakt, zoveel is zeker.

De Croo: De modellen hebben de huidige stijging voorspeld. We moeten weliswaar voorzichtig blijven. We zien dezelfde evolutie in gans Europa (klopt niet, red.) De mobiliteit is gestegen, we zien het in de cijfers en we zien het anekdotisch in de files. We moeten er alles aan doen om ons zo goed mogelijk aan de regels te houden. Onze regels zijn de juiste regels als we ze respecteren. Een belangrijk deel van de regels is van toepassing op de werkplaats. Waar telewerk niet mogelijk is: daar moet men er alles aan doen om de regels 100% te respecteren. Waar telewerk wel mogelijk is, is het een verplichting.

Er zijn veel mensen die al een heel jaar in telewerk zitten, het is zwaar voor werknemers en werkgevers. We moeten doorzetten. De regels van telewerk moeten strikt blijven toegepast worden. Het is de beste manier om het risico zo klein mogelijk te krijgen. Er is een vraag naar perspectief. Net zoals we perspectief gegeven hebben aan de horeca/cultuur, datzelfde perspectief is er ook op het gebied van versoepelingen/telewerk. Maar vandaag kan dat niet, in de komende weken zal bekeken worden of de regels versoepeld kunnen worden. Maar dan moeten de regels vandaag gerespecteerd worden. Als de kantjes eraf gelopen worden, zal het langer duren voor iedereen. Het respecteren van telewerk is een van de sleutels om de situatie onder controle te kunnen houden. Ik bedank iedereen uitdrukkelijk die elke dag de regels gevolgd heeft, het is dankzij jullie dat we "de derde golf respecteren" (sic).

Minister van Werk komt aan bod: herhaalt wat De Croo zei :roll:

Minister van Ambtenarenzaken komt aan bod: ambtenaren doen ook telewerk, we blijven inzetten erop, sociale inspectie controleert ook bij ons. We moeten volhouden.

** EDIT: hier stopt het yes-men/we komen allemaal heel goed overeen gedeelte ** :-)

De Croo: We hebben een "constructieve" vergadering gehad met de werkgevers, ze doen veel inspanningen om telewerk mogelijk te maken, we hebben een gedeelde ambitie om het de komende weken zo veilig mogelijk te maken, ik laat de heer Timmermans nu aan bod.

Pieter Timmermans (VBO): we willen een derde golf vermijden, de cijfers zijn niet slecht maar ook niet goed, we zijn samen tot de conclusie gekomen dat we moeten volhouden, de sanitaire maatregelen blijven cruciaal op de werkvloer. Telewerk is een bijzondere maatregel, het gebeurt al zo lang, er is een dreigende vorm van telewerkmoeheid. We moeten het volhouden maar het is belangrijk een perspectief te hebben na de paasvakantie voor terugkeermomenten. Telewerk wordt nu overal goed opgevolgd waar het mogelijk is. We danken de premier voor het overleg maar we zullen hem houden aan zijn belofte om terugkeermomenten te voorzien na de paasvakantie.

De Croo: *kuch* ja, we mogen de kar niet voor het paard spannen, eerst de situatie onder controle krijgen, dit door "telewerk blijft gerespecteerd" (sic, te letterlijke vertaling uit het Frans), er moet wel perspectief zijn voor de bedrijven. Zijn er vragen?

Vragen van journalisten:
* Sci en Sano zei deze ochtend dat het plateau nu een stijgende lijn is, dringen verstrengingen zich nu niet op voor de bedrijven?
De Croo: we hebben de verhoging verwacht, de komende dagen zal blijken of de situatie onder controle blijft en of het klopt met wat we verwacht hadden, onze regels zijn de juiste regels, als we ons houden aan de regels zijn geen verstrengingen nodig, we hebben het zelf in de hand, het perspectief voor telewerk zal afhangen van de evolutie in de komende weken, als we vandaag de regels niet toepassen zal het niet voor meteen zijn, we zullen geen versoepelingen toestaan als het niet mogelijk is.

* Wat houden terugkeermomenten in?
Timmermans: niet iedereen op dezelfde dag op hetzelfde moment aanwezig, zal organisatie en planning vereisen, dat kan een succes zijn, het mag geen aanleiding geven tot een uitbraak van corona, als we verder staan met vaccinatie en met sneltesten dan kunnen we dit perspectief de tweede helft van april een inhoud geven, en als de mensen dat weten zal men daarop voorbereiden

De Croo: (duidelijk onaangenaam verrast door die "tweede helft van april") ja laat het duidelijk zijn, het perspectief moet ons vooral motiveren om ons aan de regels te houden, en telewerk is verplicht, we mogen de kar niet voor het paard spannen. Dank u. (liep weg)
Raketisch
Plus Member
Plus Member
Berichten: 122
Lid geworden op: 11 nov 2017, 15:57
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 3 keer

CCatalyst schreef: Indertijd heeft men de Spaanse griep ook platgekregen* zonder vaccin, en nu zou dat niet meer kunnen? De mens is er dan op 100 jaar niet veel op vooruit gegaan...

* Platgekregen is niet het juiste woord, het is gedegradeerd maar nooit echt verdwenen, maar dat is ook het lot van COVID zelfs met vaccins.
Grappig dat je de Spaanse griep aanhaalt, die net verdwenen is door groepsimmuuntijd.
Laten we dus maar snel alles heropenen?
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

iamborg schreef:
koenraaddeconinck schreef: Natuurlijk na X maanden kan je een zieke werknemer aan de deur zetten ....
Is al enkele jaren niet meer mogelijk.

P.
Dat is wel degelijk mogelijk en een pak gemakkelijker geworden door het "re-integratie traject". Als je pech hebt kan je na drie maanden ontslagen worden. Geen opzegvergoedingen, geen cao-rechten meer, nuldebotte... Men noemt dat ook wel eens naakt ontslag in elke zin van het woord.
CCatalyst
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6659
Lid geworden op: 20 jun 2016, 18:36
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 386 keer

Raketisch schreef:Grappig dat je de Spaanse griep aanhaalt, die net verdwenen is door groepsimmuuntijd.
Laten we dus maar snel alles heropenen?
Nee hoor, men nam toen ook maatregelen die strenger waren dan wat wij nu doen - men hield zeker niet alles open, ook in het buitenland. Een avondklok zat er niet in, wel een samenscholingsverbod.
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1881
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 187 keer

petrol242 schreef: Op welke planeet leef jij? 40% van de actieve uitbraken komen voor op de werkvloer.
Het merendeel van de besmettingsclusters is te herleiden tot de werkplaats, al hebben jongere kinderen het grootste aandeel in de stijging van de besmettingscijfers.
Ik leef down to earth dank u.
Op deze planeet weet men dat clusters geen maat zijn voor besmettingen.
Ondertussen al een jaar ervaringsdeskundige waarbij we mochten constateren dat een besmet persoon op de werkvloer nooit een andere medewerker aansteekt als men de regels volgt.
Uit de interne tracing weten we met 100% zekerheid dat bij een “uitbraak” van twee of meer gevallen op de werkvloer er altijd jaja dus wel degelijk altijd een verband te vinden is, van onveilig gedrag door deze personen op plaatsen die niets met de werkvloer te maken hebben.
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”