Aangezien er hier zich toch wat hobby koks bevinden, waag ik mijn kans.
In de Colruyt kan je van die Boni knoflookteentjes met basilicum vinden (die staan bij de olijven).
Ik vind dat geweldig lekker. De straffe smaak van knoflook is er uit, en het smaakt vrij zout.
Iemand een idee hoe je dat zelf maakt? Ik zou dat namelijk zelf eens willen maken.
Knoflookteentjes met basilicum
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Is dat opgelegd in olie? Ik ken het niet maar is volgens mij gewoon een kwestie van knoflookteentjes te pellen, in afsluitbare bokaal doen, aanvullen met basilicum blaadjes en olie erbij. Klaar. Voor de basilicum: inkepingen geven in de blaadjes zodat ze hun volledige aroma afgeven. Niet parallel met de nerven maar haaks op de nerven snijden. En de hele boel zul je wel even moeten laten trekken op een koele, donkere plaats.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Erelid
- Berichten: 3373
- Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
- Locatie: Belgium, Bever
- Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
- Bedankt: 109 keer
- Contacteer:
Neen, dat is zonder olie.
Het gaat dus hierover:
https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl ... licum-200g
Met olie had ik het nog begrepen (de smaak trekt dan wat in de olie).
Ik denk eerder gepekeld ofzo? Maar ik weet het dus niet.
Lap, da's al één bron minder waarvan ik dacht: die gaat dat wel weten.
Het gaat dus hierover:
https://colruyt.collectandgo.be/cogo/nl ... licum-200g
Met olie had ik het nog begrepen (de smaak trekt dan wat in de olie).
Ik denk eerder gepekeld ofzo? Maar ik weet het dus niet.
Lap, da's al één bron minder waarvan ik dacht: die gaat dat wel weten.
-
- userbase crew
- Berichten: 1740
- Lid geworden op: 27 okt 2014, 20:46
- Uitgedeelde bedankjes: 172 keer
- Bedankt: 167 keer
Dat zal wel in olie gezeten hebben hoor, maar bij het verpakken uit de olie gehaald. Wanneer je kijkt bij de productinformatie staat er ook olijfolie.
https://fic.colruytgroup.com/productinf ... go/3446099
Ik ken ze en kan inderdaad bevestigen dat ze lekker zijn
https://fic.colruytgroup.com/productinf ... go/3446099
Ik ken ze en kan inderdaad bevestigen dat ze lekker zijn
- raf1
- Elite Poster
- Berichten: 4954
- Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
- Uitgedeelde bedankjes: 235 keer
- Bedankt: 1542 keer
Ik ken dit product uit de Colruyt niet, maar als je zout en zuur (azijn) in de ingrediënten ziet, gaat het bijna zeker over gefermenteerde producten.
Volgens mij zoek je dus een recept om zelf verse knoflook te fermenteren.
[youtube]IdBNt-5_yKg[/youtube]
Volgens mij zoek je dus een recept om zelf verse knoflook te fermenteren.
[youtube]IdBNt-5_yKg[/youtube]
-
- Erelid
- Berichten: 3373
- Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
- Locatie: Belgium, Bever
- Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
- Bedankt: 109 keer
- Contacteer:
Merci voor de info.
Dat fermenteren in dat filmpje lijkt er inderdaad wel dicht tegen te zitten (of helemaal op), want ze smaken wel nogal zout.
Dat ga ik dus eens proberen!
Dat fermenteren in dat filmpje lijkt er inderdaad wel dicht tegen te zitten (of helemaal op), want ze smaken wel nogal zout.
Dat ga ik dus eens proberen!
-
- Erelid
- Berichten: 3373
- Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
- Locatie: Belgium, Bever
- Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
- Bedankt: 109 keer
- Contacteer:
Daarom dat ik ook graag een beproefd recept/stappenplan volg in plaats van zelf te gaan experimenteren...iceke schreef:Oppassen voor botulisme als je ze oplegt in olie (werk schoon & eet ze direct op)
Maar ik had inderdaad ook al gehoord van de kans op botulisme bij opleggen in olie. Toch merci voor de waarschuwing!
Bij meermaals blancheren, zouden ze nooit zo zout smaken denk ik... maar ik kans mis zijn natuurlijk.
-
- Elite Poster
- Berichten: 962
- Lid geworden op: 25 jun 2012, 17:31
- Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
- Bedankt: 72 keer
Zout en olie is gemakkelijk toe te voegen. Blancheren maakt ze eetbaar. Eet maar eens een rauw teentje en eentje die geblancheerd is. De eerste geven ze op een studentendoop het ander behoort tot de gewone keuken.