]Dizzy schreef:Het gaat hier om de zaak van een gezin en niet over een proces over de advocaat. Dat de media dit niet altijd vermelden is dus niet noodzakelijk desinformatie maar gewoon niet to the point.
Fout, heel dit topic gaat over de vrije meningsuiting, over nepnieuws en over de rol van de klassieke pers tov. de alternatieve nieuwsmakers.
Jij bent het die over de scheiding der machten is beginnen zeuren, want daar gaat het helemaal niet over!
Jef Vermassen heeft ook interesse in de materie die hij verdedigt, maar hij verdedigt zowel daders als slachtoffers.Dizzy schreef:Trouwens je moet wel heel erg naïef zijn om te denken dat een advocaat die zich in deze materie specialiseert niet minstens interesse en voeling heeft met de materie.
Dit topic gaat NIET over de zaak van die vluchtelingen, maar over de rol van de media.Dizzy schreef:De info doet er ook niet toe want uiteindelijk telt of de wet gerespecteerd werd of niet, DAAR gaat de zaak over en over niets anders.
Zoals altijd kaap jij een topic om het over iets anders te hebben.
Altijd dat simplisme.Dizzy schreef:Dus vrouwelijke moslims stemmen voor Trump omdat ze tegen IS zijn maar niet zo lang geleden was je boos op mij omdat ik niet wou verstaan dat niet alle moslims gevaarlijke extremisten zijn
Als je het niet aan die mensen gevraagd hebt, kun je 't niet weten.
Dus ook daar zullen heel veel redenen voor verantwoordelijk zijn.
Enkel onze propagandapers komt ons altijd simpele verhaaltjes voorschotelen : "DE jongeren hebben tegen de brexit gestemd", "het is de schuld van de antipolitiek", "Rusland heeft de stemmen vervalst", "Trump is een 2e Hitler", "Trump komt op al zijn beloften terug" enz. enz.
Dat die ene belachelijke quote totaal de vorige tegenspreekt valt mensen als jou blijkbaar niet op.
Hoe kan iemand immers al zijn beloften intrekken en tegelijk van hetzelfde kaliber als Hitler zijn?
Hitler werd niet softer met aan de macht te komen.
Weer zo'n verkeerde redenering.Dizzy schreef:Trump vertegenwoordigt niet de heersende klasse? Zijn regering bestaat uit leden die de heersende klasse vertegenwoordigen zoals nooit voorheen.
Kende jij zijn regeringssamenstelling tijdens de verkiezingscampagne?
En wie heeft die regeringsleden besproken?
Inderdaad, weer hetzelfde propagandafabriekje.
Bovendien, ken je de uitdrukking, het is kiezen tussen de pest en de cholera?
Zeker, hier zijn er wel heel veel die heel hun leven links stemmen, of heel hun leven SP.a of heel hun leven CD&V, hoor.Dizzy schreef:Heel uw leven een partij steunen zonder er eens over na te denken of dit wel de meest optimale keuze is voor het land lijkt me niet verstandig maar blind achternalopen, kiesvee zoals een Eekhoorn het hier noemde.
Dat of op die hypocriet die doet alsof ze pro-Mexicaans is, maar haar man heeft gewoon vrolijk al een heel stuk muur gebouwd...Dizzy schreef:Dan liever op iemand stemmen die een muur gaat bouwen en laat geloven dat de Mexicanen deze ook nog zullen betalen want dat is realistisch
Is dat geloofwaardig dan?
Het zijn altijd van die zeer algemene quotes dat jij doet.Dizzy schreef:Ga je nu beweren dat politiek meer interesse opwekt dan vroeger? De cijfers over de opkomst bij verkiezingen dalen ondanks dat er steeds meer geld in de campagnes wordt gestoken.
"DE POLITIEK", "VROEGER", dat is zo vaag, het zegt niets over waar ter wereld, met welk vroeger je dan vergelijkt.
Zo kun je om het even wat zeggen.
Ik zeg dat de mensen nog altijd even geïnteresseerd zijn in politiek als vroeger, maar dan moet je er wel voor zorgen dat er ook echt een keuze te maken valt.
Als je van de mensen hoort dat de 2 kandidaten weinig enthousiasme opwekken, dat het is als kiezen tussen de pest en de cholera, wat wil je dan?
En veel geld er tegenaan gooien, dat zegt niets over het niveau van de campagne, als het heel de tijd moddergooien is dan stoot dat mensen af.
Dus als er weinig opkomst is, wil dat zeggen dat de kandidaten de massa niets interessant hebben kunnen voorschotelen.
Dat moet je niet op Trump steken, daar is Clinton net zo goed verantwoordelijk voor.
En was dat vroeger dan zoveel beter?Dizzy schreef:Er zijn hier al video's getoond met wat men op straat over politiek denkt. Dit is dus geen tendentieuse bewering maar een fenomeen dat ook in andere landen meer ingang vindt.
Er was een tijd dat de pastoor op de kansel kwam zeggen dat je voor de katholieken moest stemmen.
Waren de mensen toen "juist" geïnformeerd?
Ik heb liever iemand die op het laatste moment nog een beslissing neemt dan iemand die stemt op een partij, omdat zijn ouders dat ook deden, en omdat hij nu eenmaal zo opgevoerd is.
Bovendien, dit is een pleidooi tegen de stemplicht, en voor het stemrecht.
Het toont aan wat ik vaak zeg : België schept vaak op met de hoge opkomst bij verkiezingen hier, maar wat zijn die stemmen waard als de mensen niet weten waarvoor ze stemmen?
Dan heb ik liever een systeem waarbij je wat moeite moet doen om je in te schrijven, maar dan wel een stem uit overtuiging uitbrengt, in plaats van te gaan "omdat het moet", en omdat er anders misschien een boete volgt.
Beweer jij dan dat een partij uitkiezen zo eenvoudig is?Dizzy schreef:Iemand die niet weet voor wat hij kiest is niet slim te noemen.
Als je de lulpraatjes van elke partij voor waar aanneemt, kan dat eenvoudig zijn, ja.
Maar als je ook eens gaat kijken wat ze in het verleden gedaan hebben met die stem wordt het een heel ander paar mouwen.
En waar zit die partij die 100% met mijn standpunten overeenkomt?
Die bestaat niet, en die bestaat voor niemand.
Als jij dat anders beweert, moet je mij maar eens vertellen welke fabelachtige partij voor 100% met uw standpunten overeenkomt, op sociaal, op economisch, op ethisch gebied, enz.
Iemand die alle praatjes van zijn favoriete partij gelooft, lijkt mij al helemaal dom.Dizzy schreef:Iemand die (onbewust) tegen zijn eigen belangen kiest is ook niet verstandig bezig.
Maar wat je zegt, dat doen alle partijen.Dizzy schreef:IUiteindelijk profiteren politici van het ongenoegen om uiteindelijk het omgekeerde te doen dan wat ze beloofden en waar de kiezers in geloofden. Die kunnen dan weer de volgende loze belofte achterna lopen. Net daarom is scholing over politiek belangrijk en dalende interesse gevaarlijk.
SP.a 'er Crombez komt nu iedere keer met een doodsgraversgezicht vertellen hoe erg het wel allemaal is wat de regering doet.
Met hem zou het allemaal niet gebeurd zijn.
Misschien ben jij zo naïef dat je dat allemaal gelooft, maar ik geloof daar geen snars van.
De socialisten zijn 40 jaar aan de macht geweest, en er zijn schandalen bij de vleet geweest, de belastingen stegen keer op keer.
Maar nu gaat het allemaal anders zijn, hoor.
Yeah, right.
Vergeet je schoentje niet te zetten op 5 december...
Het is een wake up signaal aan de politiek dat ze iets moeten veranderen.Dizzy schreef:Je moet weten wat je wil. Straks is "in uw rapen schijten" nog een teken van politieke interesse en stijgend politiek inzicht
In plaats van de "domme massa" te minachten, zoals jij hier ook doet, moeten ze ervoor zorgen dat ze iets te bieden hebben voor de gewone burger.
De tijd dat je kiezers voor je wint door te zeggen dat ze dom zijn als ze voor een ander stemmen is al lang voorbij.
Je kunt de werkelijkheid een tijdje negeren, maar straks staat daar weer een VB van 16%.
Daar zit je naïviteit.Dizzy schreef:Ze "schijten" trouwens in hun eigen rapen. Zullen de kiezers bijvoorbeeld winnen bij minder investering in publiek onderwijs? Zullen ze winnen bij een belastingsverlaging voor de beste verdieners? Zal het moeras drooggelegd worden door de regeringsleiders die de top vormen van de heersende klasse?
Crombez is een ex-bankbediende, die indertijd zelf megabonussen geïncasseerd heeft.
Met de gewone man heeft die weinig van doen.
Vandelanotte wordt niet voor niets de keizer van Oostende genoemd.
Als jij zo dom bent dat je die linkse praatjes gelooft, dan moet je daar zeker voor stemmen.
Het zullen andere gezichten zijn die met het geld gaan lopen, maar of jij daar als kiezer beter van zult worden, valt nog te bezien.
De politici beschouwen zichzelf gewoon als de heersende klasse, of die nu links of rechts zijn.
Links gebruikt het verhaaltje van de rechtvaardigheid alleen om stemmen te winnen.
Eens ze aan de macht zijn gaan ze vooral heel goed voor zichzelf zorgen.
Altijd dat simplisme.Dizzy schreef:Je verdraait mijn woorden. Nergens opper ik verbod van stemrecht voor bepaalde leeftijd. Ik heb wel gewezen op de stemresultaten per leeftijdscategorie. De ouderen hebben voor zichzelf gestemd terwijl ik ook zou verwachten dat ze aan hun kinderen en kleinkinderen zouden denken vermits deze langer van de beslissing gevolgen dragen. De jongeren hebben zelf schuld door teveel te verzuimen aan hun kiesrecht.
Wie voor de brexit gestemd heeft, is er gewoon van overtuigd dat hun land Europa niet nodig heeft.
En ZO ONGELIJK hebben die ook niet.
Ze hébben al hun eigen munt, en doen het al heel de tijd zonder euro, terwijl hun economie het vele jaren beter deed dan de rest van Europa.
Ze hadden nauwelijks begrotingstekorten.
Echt, België moet niet te hoog van de toren blazen.
Het gaat om een heel ander soort visum.Dizzy schreef:Er zijn echter al veel precedenten en deze werden deels door Francken zelf gemaakt nl door humanitaire visa te geven aan honderden anderen. Ook toen was er geen aanzuigeffect. De argumenten van de regering zijn dus redelijk zwak.
Ze moeten dan zelfs niet eens meer tot hier komen, gewoon in het thuisland eventjes naar de ambassade gaan, en dat zou dan al moeten genoeg zijn om een visum te krijgen.
PS : de strijd om Aleppo is al gestreden, ik denk dat de hoogdringendheid toch al een pak minder is nu...
Maar je vindt het niet hypocriet dat diegenen die stonden te roepen dat de scheiding der machten heilig was, geen woord uitbrachten toen de regering en rechters dit arrest gewoon naast zich neerlegde?Dizzy schreef:Nergens beweer ik dat dit arrest slecht is. Nergens beweer ik dat boetes niet mogen/kunnen aangevochten worden.
Ja, het geldmachientje van de verkeersboetes was in gevaar.Dizzy schreef:Nergens zeg ik dat het arrest niet zou moeten uitgevoerd worden. Ik ben in tegendeel net wel voorstander dat de regering dit arrest uitvoert of een oplossing zoekt. Dit heeft ze trouwens gedaan.
En de oppositie sputterde niet tegen, want ze weten dat ze dat geldmachientje ook nog nodig gaan hebben.
Ik heb u ook maar gehoord nadat er in ijltempo een juridische oplossing gevonden werd.Dizzy schreef:Dat is gebeurd in het voorbeeld van de verkeersboetes en zo hoort het ook in andere zaken. Daar is dus niets selectief aan.
Maar hoe zit het nu met het Europese hof, dat boven het Belgische staat, dat zegt dat persoonsgegevens niet mogen zo lang bijgehouden worden?
Wat vind je daar dan van?
Om te beginnen zou er dan een methode moeten zijn om rechters zonder politieke benoemingen te benoemen.Dizzy schreef:Staten die de voeten vegen aan de scheiding der machten zou ik trouwens ook niet te democratisch noemen.
Maar zoals gezegd : de scheiding der machten is een verhaaltje dat naar voor komt als het iemand uitkomt.
In het andere geval doen ze vierkant hun zin : meerderheid en oppositie.