Dommel, meest klantonvriendelijk bedrijf ooit?!

Zit je met opmerkingen en een paar vragen over dommel / schedom? Post ze dan hier maar.
Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3229
Lid geworden op: 13 aug 2009, 21:10
Locatie: Kontich
Uitgedeelde bedankjes: 113 keer
Bedankt: 241 keer

De klant moet er achter vragen, en ja dat passen ze toe. Het staat tussen de kleine lettertjes achteraan uw factuur.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.
PumbaaH
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 879
Lid geworden op: 09 jul 2009, 12:53
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 15 keer
Contacteer:

Mijn homeconnect en helpdesk avontuur kan je live volgen hier op userbase voor degene die er wat aan hebben, maar genoeg is genoeg. Ik hou er niet van dat ik of liever mijn probleem als 'twijfelgeval geval' gezien word aangezien mijn probleem technisch is (modem). Verder distantieren ze zich nu ivm met garantie op de modem aangezien het pakket is gekocht in een winkel waar zij een partnership mee afgesloten hebben. Dus indien het probleem aanhoud met deze modem en zij mij niet kosteloos willen overzetten naar netline ben ik er weg met vrienden en kenissen.
Mobile: Motorola Moto G 4G - KING Supersize
Internet: Sagem f@st + TP-Link TL-WR1043ND - Scarlet ONE
PC: in aankoop
Laptop 1: Toshiba L300-1DN AZ
Mediaplayer: MINIX NEO X5 mini
Gebruikersavatar
Gent32m
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1601
Lid geworden op: 21 jan 2008, 11:33
Uitgedeelde bedankjes: 133 keer
Bedankt: 118 keer

Trojan schreef:Sorry, maar je gaat zelf de mist in.

Je betaald voor je internet, of je deze nu gebruikt voor het werk of om hardcore porno te downloaden doet er geen bal toe, het moet werken. Dat ze grotendeels afhankelijk zijn van belgacom kan ik wel begrijpen, maar ze moeten hun klanten niet in het zak zetten en beliegen. Een effort naar hun (trouwe) klanten mag altijd wel eens.

Als dommel dezelfde policy omtrend storingen zou hebben als belgacom, zou zouden al lang falliet zijn. (indien storing niet gelicht binnen 24u, gratis maand abo)


Akkoord. Maar je ziet toch zelf ook in, dat als je je internet voor zaken gebruikt en je om een omschakeling vraagt, dit voor problemen (of loonverlies) kan zorgen.

Nergens in zo een contract staat er, dat je tijdens zo een omschakeling niet even offline kan zijn. Dat risico moet je erbij nemen. Zeker bij Dommel (die je daarin geen beter policy kan aanbieden). Uiteindelijk zijn ook zij afhankelijk van derden...

Ik blijf erbij, dat die twee uren dat de TS hierdoor verloren is, niet aan Dommel aangerekend kunnen worden. Waar trek je de lijn tussen zaak en privé ? Begin maar eens...

Voor hetzelfde geld, zit hij op zijn privé lijn, naar privé zaken te surfen, maar kan hij deze kosten doorrekenen in zijn zaak. Dit is/verwordt al snel één pot nat. Begin het maar te ontwaren...

Als de continuïteit van de TS zijn internet lijn zo belangrijk is, had hij dit beter met Dommel moeten afspreken (vind ik). Op die manier vermijd je problemen, ipv erin terecht te komen en achteraf een zondebok te 'gaan' zoeken...

Edit: Straks is je energie leverancier nog verantwoordelijk, omdat het licht even uitviel (tijdens werken aan het net) en jij daardoor toevallig van de trap viel. Of je werk niet meer kon uitvoeren. 't moeten hier nu ook geen Amerikaanse toestanden worden hé... Allé, dat vind ik toch. Laten we ergens redelijk proberen blijven...
Belgacom Internet Overal Start + WeePee (inkomend/uitgaand) en Poivy/Jumblo (uitgaand).
prunus
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 20 feb 2010, 18:28

PumbaaH schreef:Mijn homeconnect en helpdesk avontuur kan je live volgen hier op userbase voor degene die er wat aan hebben, maar genoeg is genoeg. Ik hou er niet van dat ik of liever mijn probleem als 'twijfelgeval geval' gezien word aangezien mijn probleem technisch is (modem). Verder distantieren ze zich nu ivm met garantie op de modem aangezien het pakket is gekocht in een winkel waar zij een partnership mee afgesloten hebben. Dus indien het probleem aanhoud met deze modem en zij mij niet kosteloos willen overzetten naar netline ben ik er weg met vrienden en kenissen.


Wel de garantie van de modem was ik mij ook al aan het afvragen. Wat als dat ding na enkele maanden of een jaar defect gaat?
PumbaaH
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 879
Lid geworden op: 09 jul 2009, 12:53
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer
Bedankt: 15 keer
Contacteer:

Omruilen kunnen ze niet meer blijkbaar, dus ze kunnen 'm laten repareren en gaan het afraden, maar ze gaan je wel aanraden te migreren naar netline (kassa kassa). Indien je al eens een modem geruild hebt of al problemen hebt gehad met de huidige modem gaan ze nie veel moeite voor je doen ook al is het hun eigen aangeraden product.
Mobile: Motorola Moto G 4G - KING Supersize
Internet: Sagem f@st + TP-Link TL-WR1043ND - Scarlet ONE
PC: in aankoop
Laptop 1: Toshiba L300-1DN AZ
Mediaplayer: MINIX NEO X5 mini
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1881
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 187 keer

Het is inderdaad niet correct van dommel om je geen compensatie te geven voor hun fout om de modem niet te versturen.
Een maand gratis abbo bvb. zou een mooie geste zijn ...
Al de rest is natuurlijk kwatch en een samenloop van omstandigheden
Als je je internet laat omschakelen van de ene provider naar de andere (of van de ene technologie naar de andere) dan weet je per defenitie dat er zich problemen kunnen voordoen.
Maw je had in het slechtste geval twee dagen zonder internet gezeten ...
prunus
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 20 feb 2010, 18:28

duizend schreef:Maw je had in het slechtste geval twee dagen zonder internet gezeten ...


Klopt, en dat is ook bijna gebeurd. Uiteindelijk heb ik het probleem nu zelf opgelost of ik had waarschijnlijk, rekening houdend met het weekend, 4 dagen zonder internet gezeten.
zipke
Starter
Starter
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 feb 2010, 12:39

Gent32m schreef:De mening van nieuwe gebruikers op dit forum vind ik vaak onbetrouwbaar (no offence). Zeker als ze nog maar 1 (of 6 comments) gepost hebben hier. Wie zal het zeggen, wie deze nieuwe leden zijn ?

None taken. Ik denk net zoals prunus dat bij veel nieuwe gebruikers een probleem (technisch of met klantenrelatie) of slechte ervaring precies de aanleiding is om eindelijk eens account aan te maken. Dit wordt nog versterkt door het verschil tussen dit soort forumgebruikers en de 'professionals' op dit forum (zij die kennis van netwerken, hardware etc hebben).

Gent32m schreef:De manier waarop jij de Dommel klantendienst beschrijft, kan ik zelf niet beamen. Het lijkt wel alsof ze bij jou arrogant overkomen. Terwijl ze vanuit mijn eigen ervaring altijd heel vriendelijk zijn geweest. Tja, wie zal het beamen ?

Inderdaad, ieder spreekt voor zich. Daarom heb ik ook een account aangemaakt.

On topic (@wyvernshill zegt maar ook tav de ts):

De helpdesk van Dommel mag dan regelmatig vierkant maar dit is de kern van het probleem niet. Persoonlijk sta ik momenteel bijzonder negatief tegenover Dommel. Toch heb ook ik op een bepaald moment een competente, vriendelijke helpdeskmedewerker aan de lijn gehad.

Wat is het probleem dan wel? De manier waarop Dommel als bedrijf communiceert. Elke verkoopsentiteit is maar zo goed als hoe goed ze een probleem kan aanpakken. Hierin scoort Dommel volgens mij barslecht.

Gent32m schreef:Overal loopt wel iets fout.

Dat is zo, maar dat is het punt van discussie niet. Waar het om gaat is hoe het bedrijf Dommel met problemen omgaat. Ongeacht of ts nu gelijk heeft of niet, elk redelijk bedrijf zou een geste gedaan hebben aan zo'n trouwe klant.

Als er een probleem is dan gaat Dommel er per definitie van uit dat de klant ongelijk heeft. Ik heb het gevoel dat Dommel eigenlijk nooit echt naar argumenten van een klant luistert. Er is gaan wel berichtjes over en weer (soms toch? :wink: ) maar er is geen echte dialoog.
Dommel gaat steeds uit van z'n eigen grote gelijk en wijkt daar niet van af.
Dan krijg je logischerwijze escalaties, en die heeft Dommel enkel en alleen aan zichzelf te wijten.
BBB
Premium Member
Premium Member
Berichten: 698
Lid geworden op: 13 jun 2005, 20:43
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer

Lord Utopia schreef:Die promotie van 25 euro heeft nooit op de website gestaan. Stond op de info pagina voor klanten denk ik.

Is dat bericht dan verwijderd nadien? Ik zie wel nog een bericht staan "subject: offices closed 24/12 and 31/12 as of 13.00 " van 23 Dec 2009 maar dat is dan ook het enige.
Het lijkt mij raar van oude berichten te verwijderen en iets dat van totaal geen belang meer is te laten staan.
Of zie ik als homeconnect klant niet alle nieuwsberichten?
...
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

BBB schreef:Is dat bericht dan verwijderd nadien? Ik zie wel nog een bericht staan "subject: offices closed 24/12 and 31/12 as of 13.00 " van 23 Dec 2009 maar dat is dan ook het enige.
Het lijkt mij raar van oude berichten te verwijderen en iets dat van totaal geen belang meer is te laten staan.
Of zie ik als homeconnect klant niet alle nieuwsberichten?

Ik zou het niet weten. Maar verschillende klanten van Dommel, waaronder Cloink van hier, heeft dat gemeld op het forum.
Alfredo
Starter
Starter
Berichten: 12
Lid geworden op: 08 feb 2010, 19:11

Goztow schreef:Streken van grote bedrijven? Zoals? Het ergste dat je de meeste grote bedrijven kan verwijten is bureaucratie.

Ik heb met zowel Belgacom als Telenet toch ook al de nodige problemen gehad. Met Dommel uiteraard ook, het enige verschil is dat die grote bedrijven wel hun verantwoordelijkheid opnemen (uiteindelijk) en Dommel doet alsof hun neus bloed.

Bij Telenet hadden een slechte installatie, de distributiekabel was geplooid waardoor we een onstabiele verbinding hadden. Plus dan nog een aantal techniekers die ronduit brutaal waren en overal hun afval achterlieten. Daarvoor hebben we 3 maanden gratis internet gekregen. Tweede probleem, alle diensten werden afgesloten omdat iemand een opzegbrief had verstuurd voor ons adres (niet eens in onze naam). Ik heb uren aan de telefoon gehangen om dat terug in orde te krijgen, Telenet weigerde die zaak prioritair te behandelen dus dat kon wel eens een week duren. Pas toen ik zei dat ze het mochten laten en ik wel een andere provider zou zoeken, werd ik doorverbonden met de dienst "Klanttevredenheid".
Ik vroeg voor elke dag dat ik geen telefoon of internet had, een maand gratis abonnement. En dat was geen probleem. Dus weer 3 maanden gratis en enkele uren later werkte alles terug.

Met Belgacom eigenlijk nooit problemen gehad als klant, alleen proberen ze je constant diensten aan te smeren als je ze nodig hebt als infrastructuurbeheerder. Ook al heb je raw copper bijvoorbeeld, stuurt Belgacom je toch nog een factuur voor een telefoonlijn die je nooit gevraagd hebt. Of wordt er initieel x beloofd, maar op het factuur staat dan y (wederom een contract voor 1 jaar Classic telefoon).

En Dommel, tja... Initieel hadden we thuis Dommel, maar dat contract hebben we na 6 maanden opgezegd. We hadden een domiciliëring, waarbij administratief iets fout liep. Hoewel we elke maand een betalingsbevesting kregen, ging er blijkbaar geen geld af van onze rekening. En na 5 maanden kwam er dus een betalingsherinnering. Daarvoor heb ik gebeld, dat ging uitgezocht worden maar daar heb ik nooit meer iets van gehoord. Tot twee weken later, nog een herinnering. Een ticket geopend, geen reactie op gekregen.
Drie dagen later, een brief in dus bus dat we binnen de week moeten betalen of we worden afgesloten. Wederom contact proberen op te nemen met Dommel, wederom wist niemand van iets en op mail werd niet gereageerd. En de volgende dag kregen we een aangetekende brief, dat we zouden worden afgesloten wegens wanbetalingen. Dan zijn we dus overgeschakeld op een andere provider, hoewel we Dommel nog wel voor de rest van het contract hebben moeten betalen.
Nu 3 jaar later hebben we hier op kot Dommel en uiteraard is de klantendienst nog altijd even slecht. En wordt beloofd om dezelfde dag zeker nog contact op te nemen, maar daar hoor je natuurlijk niets meer van terug. Tickets blijven weken openstaan, bestellingen worden pas na 2 maanden (en +30 telefoons) doorgevoerd, Dommel doet geen enkele moeite om klanten tegemoet te komen als ze in de fout zijn gegaan, ...


Dus nee, het is niet enkel Dommel. Maar Dommel is wel het meest klantonvriendelijke bedrijf met de grootste arrogantie. De tevredenheid van hun huidige en toekomstige klanten kan hen niets schelen, zolang ze maar geld verdienen. Daar doen Belgacom en Telenet vaak wel extra moeite voor.
Xantos
Member
Member
Berichten: 85
Lid geworden op: 01 mei 2009, 23:03

Hmmm,

Blijkbaar doet belgacom een zeer mooie actie op hun vdsl2 abonnement (internet intense), misschien dat dommel daar wel zal op reageren want het aanbod van belgacom is toch wel zeer mooi ten opzicht van dommel vdsl2 momenteel (speedconnect plus)

Bij belgacom, geen modemkost (gratis modem met wireless), indien je via internet besteld geen 50euro activatiekost, de eerste 6 maand abonnement aan 28.52 de rest aan 56 euro (komt dus het eerste jaar op 453.52 euro)

Bij dommel, 139euro modemkost, 99euro activatiecost voor bestaande dommelklant, 25euro voor niet bestaande dommel klant, 49euro abonnement per maand (komt op 588euro per jaar)

Indien er geen reactie is van dommel voor 20/03/2010 denk ik er dus wel over om naar belgacom over te schakelen.
Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 jan 2006, 14:54
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer
Bedankt: 141 keer

klopt, een investering van 238€ zie ik echt niet zitten voor vdsl... dus dat wordt op z'n minst 1 jaar belgacom... gratis modem, gratis activatie en discoverylijn buiten. met een limiet van 175GB kom ik ruim toe + met wat ik bespaar kan er wel een accountje af voor een newsserver
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect
Xantos
Member
Member
Berichten: 85
Lid geworden op: 01 mei 2009, 23:03

xenne schreef:klopt, een investering van 238€ zie ik echt niet zitten voor vdsl... dus dat wordt op z'n minst 1 jaar belgacom... gratis modem, gratis activatie en discoverylijn buiten. met een limiet van 175GB kom ik ruim toe + met wat ik bespaar kan er wel een accountje af voor een newsserver



Hmm ik zie wel staan onbeperkt als volume hoor bij de internet intense.

Dus mijn vaste lijn moet ik ook niet meer hebben of zo ??? Zit die ook al in die prijs of zo ???


Edit op 03/03/2010 :
Info gaan halen in belgacom kantoor, dit verhaal kun je hier lezen : viewtopic.php?f=43&t=25440
Laatst gewijzigd door Xantos op 03 mar 2010, 10:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
xenne
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5332
Lid geworden op: 15 jan 2006, 14:54
Uitgedeelde bedankjes: 685 keer
Bedankt: 141 keer

bij belgacom heb je geen vaste lijn meer nodig. ik zou internet generation pakken, is voldoende voor mij
Internet : Belgacom Comfort (30/3) VDSL2 sync 50/6 ROP distance: 364m
TV : Belgacom TV Comfort
Telefonie : WeePee (VoIP) (vast nummer geporteerd), justvoip & internetcalls
GSM : Mobile Vikings & Generation Connect
Plaats reactie

Terug naar “Dommel”