Toegankelijkheid overheidssites laat te wensen over

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/richtlijn_access_kl.jpg" align="left" width="120" height="100">Het is bedroevend gesteld met de toegankelijkheid van overheidswebsites in de Europese Unie. Slechts 3 procent kan probleemloos geraadpleegd worden door mensen met een handicap. Onderzoekers van de Britse regering onderzochten in welke mate 436 overheidssites, verspreid over 25 lidstaden van de Europese Unie, toegankelijk zijn voor mensen met een handicap, bijvoorbeeld doven en slechtzienden.

De researchers baseerden zich hiervoor op de richtlijnen van de internetorganisatie W3C, dat in 1999 al een aantal aanbevelingen formuleerde voor websiteontwikkelaars zodat andersvaliden makkelijk de informatie op de het internet kunnen raadplegen.

De resultaten van het onderzoek zijn onthutsend. Slechts 3 procent voldoet aan de richtlijnen van het W3C; 27 procent voldoet er in meer of mindere mate aan. Ronduit 70 procent van de websites worden door de onderzoekers gebuisd.

Veelvoorkomende problemen zijn het ontbreken van een tekstalternatief voor afbeeldingen, het ondoordachte gebruik van frames, verouderde of foutieve HTML-code en het opleggen van een vaste tabelbreedte of tekstgrootte.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_euflag3.jpg" align="right" width="120" height="47">Het rapport pleit voor het intergreren van de W3C-aanbevelingen in de Europese regelgeving. Tegen 2010 zouden alle overheidssites in de Europese Unie moeten voldoen aan mimimale toegangelijkheidseisen, stellen de onderzoekers, ondermeer door het oprichten van speciale centra voor e-Accessibility.


Bron: ZDNet.be van 25 nov 2005
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

ik heb al verschillende malen mails gestuurd naar de belgische overheidssites die ik bezoek ze zijn internet explorer gericht en zitten vol met fouten .. het is gewoon schandalig.
Gebruikersavatar
008
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 26 jun 2003, 08:03
Locatie: Ophasselt
Contacteer:

Het is wel grappig, of eigenlijk meer triest, dat wij als webwinkeliers wel aan allerlei zinnige en onzinnige regels moeten voldoen en de overheden er zelf met de welbekende pet naar gooien..
Gebruikersavatar
henke54
Pro Member
Pro Member
Berichten: 297
Lid geworden op: 24 okt 2005, 09:06

ze moeten binnenkort hun sites vermoedelijk gaan aanpassen :P -->

" Microsoft is changing the way its Web browser handles certain controls in an effort to shield itself from liability in an ongoing patent spat with a start-up backed by the University of California.
The software giant is notifying Web developers and other partners on Friday that it is changing the way Internet Explorer handles certain Web programs, known as ActiveX controls and Java applets. "
http://news.com.com/Microsoft+tweaks+br ... g=nefd.top
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”