NCRV en TROS bouwen automatische moderatie in phpBB

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_phpbb_cc..png" align="right" width="120" height="61">Omroepen NCRV en TROS hebben de bekende open-source forumsoftware phpBB voorzien van een automoderatiesysteem. In samenwerking met de enige Nederlandse ontwikkelaar van phpBB is een systeem opgezet dat menselijke moderators werk uit handen moet nemen voor de forums van Stand.nl en Radar. De automoderator doorzoekt hiertoe nieuwe berichten op van tevoren vastgestelde criteria, zoals bijvoorbeeld het voorkomen van scheldwoorden of het feit dat het bericht door een 'risicogebruiker' wordt geplaatst. Twijfelachtige berichten worden vervolgens voorgelegd aan een aantal bezoekers, die mogen stemmen of een bericht geplaatst mag worden. Iedere gebruiker komt na een bepaalde periode in aanmerking voor het beoordelen van berichten, maar het stemgedrag van elke controleur zal worden bijgehouden om misbruik te voorkomen. De automoderatiefunctie is ontwikkeld voor integratie in het toekomstige phpBB 3, maar zal afhankelijk van de ervaringen van de omroepen mogelijk later dit jaar al vrijgegeven worden voor gebruik door andere forums.

Bron: Tweakers.net van 14 juli 2005
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

De automoderator doorzoekt hiertoe nieuwe berichten op van tevoren vastgestelde criteria, zoals bijvoorbeeld het voorkomen van scheldwoorden of het feit dat het bericht door een 'risicogebruiker' wordt geplaatst. De automoderatiefunctie is ontwikkeld voor integratie in het toekomstige phpBB 3, maar zal afhankelijk van de ervaringen van de omroepen mogelijk later dit jaar al vrijgegeven worden voor gebruik door andere forums.

Ja, nu wil men het werk van de moderators verlichten...goeie uitvinding...of toch niet... :-)
Afbeelding
satori
Plus Member
Plus Member
Berichten: 136
Lid geworden op: 03 mei 2004, 09:15
Locatie: Landen

Het zal natuurlijk niet feilloos zijn, maar als ze het voor hun forum gaan gebruiken, dan zal het voor anderen waarschijnlijk ook wel volstaan. Al bij al is het trouwens fantastisch nieuws dat 3.0 er eindelijk aankomt (zou in optimale omstandigheden tegen december gereleased worden). Dan kan ik hopelijk eindelijk IPB1.3 dumpen :P

///OFFTOPIC
Is hier trouwens iemand die ervaring heeft met het converteren van IPB naar phpBB ? Ik zou willen weten welke gegevens verloren zouden kunnen gaan, zodat ik op voorhand de nodige voorzorgen kan nemen...

Thx&Peace
Piracy is such a harsh word.
I prefer to call it... ARRR-chiving...
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

satori schreef:Het zal natuurlijk niet feilloos zijn, maar als ze het voor hun forum gaan gebruiken, dan zal het voor anderen waarschijnlijk ook wel volstaan.
Behalve dan de scheldwoorden, die zijn wel iets anders inelkaargedraait bij de Belgen, zoals b.v. g*dverdo*m....
Hopelijk zal men het scheldwoorden repertorium kunnen aanpassen :roll:
Afbeelding
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4143
Lid geworden op: 15 sep 2002, 09:08
Locatie: Belgium, Haacht
Contacteer:

Blue, die lijsten kan je inderdaad aanpassen, en tegenwoordig wordt met zo'n scheldwoorden ook al rekening gehouden :)
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”