Mobistar lanceert mobiel internet

Hier horen vragen over google, irc, nieuwsgroepen, e-mail enz....
Plaats reactie
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jan 2005, 12:44

<center>Afbeelding</center>

Mobistar start de lancering van EDGE-diensten, inclusief TV, midden 2005 voor de residentiële als de zakelijke markt. EDGE is de technologie tussen de 'trage' gsm-verbinding en het 'snelle' UMTS, dat mobiel internet mogelijk maakt.

De lancering van EDGE was voor dit jaar aangekondigd, nu is er meer duidelijkheid over het tijdstip. Voordeel van EDGE is dat de technologie kan draaien op de bestaande antennemasten, terwijl voor UMTS nieuwe antennes moeten worden geplaatst.

De lancering van UMTS-diensten en ADSL voor particulieren, is bij Mobistar voor het einde van het jaar. Mobistar onderzoekt tevens om hotspots uit te baten. Hotspots zijn antennes waar in de buurt draadloos op het internet kan gesurft worden. Telenet heeft in ons land al tientallen hotspots, onder meer in benzinestations en aan de kust.

Mobistar zei woensdag volop werk te maken van de ombouw van het GPRS-netwerk tot een sneller EDGE-netwerk, dat ook nieuwe diensten, waaronder televisie kan aanbieden. Er lopen gesprekken met Belgische TV-kanalen, maar knopen zijn nog niet doorgehakt. "De lancering kan voor de zomervakantie zijn of erna. Er zijn nog geen beslissingen gevallen en de technologie wordt nog getest", luidde het op de algemene vergadering. Voor de zakelijke gebruikers zal Sony Ericsson instaan voor de levering van PC-kaarten.

Tegen de zomer zal reeds 50 tot 60% van het netwerk ombebouwd zijn tot EDGE. Tegen het einde van 2005 zal dat de volle 100% zijn. Wat UMTS en ADSL betreft, bevestigde Moscheni dat de lancering voor eind dit jaar is. Mobistar onderzoekt momenteel ook de mogelijkheid om hotspots uit te baten. "Dat zou een mooie aanvulling zijn op UMTS. We kunnen dat alleen doen of met een partner", aldus Moscheni. Een beslissing valt hierover nog voor de zomer.

Op de algemene vergadering raakte ook nog bekend dat het stock-optieplan voor het personeel van Mobistar het bedrijf 2,2 miljoen euro zal kosten. Mobistar wil tegen september 200.000 eigen aandelen inkopen om die dan aan het personeel te verkopen met een korting van 16,17%. Dat betekent dat bij een koers van 66 euro, de aandelen tegen 55 euro worden aangeboden aan het personeel, wat een kost van 2,2 miljoen euro met zich meebrengt.

Bron: Belga
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Cool. M'n Nokia 6020 ondersteunt EDGE. En per toeval heb ik ook nog eens Mobistar. Zeker eens gaan proberen :)
Nu nog push-to-talk :)
Gebruikersavatar
Cyrus23
Member
Member
Berichten: 50
Lid geworden op: 06 dec 2003, 12:12
Locatie: Lommel
Contacteer:

Zie ik zeker wel zitten lekker op het strand counterstriken op men laptoppie muhahahahaha laat maar komen mobie :twisted: :twisted:
Zever in pakskes daar ben ik goed in dus zeik niet ik weet altijd beter.
Gebruikersavatar
Ken
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4229
Lid geworden op: 04 apr 2005, 23:18
Locatie: België
Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
Bedankt: 94 keer

En toch zal je CS nooit optimaal kunnen spelen op het strand :D

... In de verre toekomst misschien :p

Internet = Proximus Business Flex Fiber 1000/100 & back-up Telenet Business Fibernet 300/30 Mbps
Fixed phone = OVH VoIP Entreprise
Mobile= Destiny Mobile Unlimited + Samsung S21
TV = FTA IPTV + Netflix
Network = 100% MikroTik powered
Car = Tesla Model 3 (Team blue)
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”