Vlaams Parlement wordt omgevormd tot 'hotspot'

Plaats reactie
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jan 2005, 12:44

Het Vlaams Parlement voert de elektronische identiteitskaart in. Op 27 april wordt een voorstel van bijzonder decreet elektronisch ondertekend en ingediend. Het Vlaams Parlement wordt voorts omgevormd tot een zogenaamde hotspot, waardoor men draadloos op het internet kan.

Door de invoering van de elektronische identiteitskaart (EIK) kan het Vlaams Parlement verdere stappen zetten in de digitalisering van zijn informatiestromen, zo laat het woensdag weten. Voortaan worden documenten ondertekend met de elektronische handtekening van de EIK, aanvaard en behandeld als hun papieren tegenhangers.

Bijna alle Vlaamse volksvertegenwoordigers waren bereid in het project te stappen, dat de erkenning van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken kreeg. Ook voor de communicatie met de Vlaamse regering geldt voortaan de elektronische handtekening op basis van de EIK als geldige ondertekening. Daarvoor werd een protocol tussen parlement en regering gesloten.

Het Vlaams Parlement gunde eind februari aan Belgacom de opdracht om het parlement om te vormen tot een digitale hotspot. Alle vergaderzalen, waaronder de Koepelzaal, de Schelp en verschillende andere ruimtes zoals de Lokettenzaal en het restaurant De Daktuin, zullen worden uitgerust als ASDL-hotspot.

Door de installatie van een dergelijk draadloos netwerk hebben de parlementsleden onbeperkt toegang tot het internet. Tegen betaling is de draadloze internetverbinding ook toegankelijk voor de pers en het publiek, aldus het Vlaams Parlement. De volledige exploitatie is in handen van Belgacom.

Bron: Belga
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

Oh God, nu kunnen heren parlementariërs ook nog eens surfen als ze niet aan het slapen zijn. Als er toch zo serieus gemoderniseerd wordt, waarom zie ik dan nog altijd ministers in de federale regering met kilo's papieren naar de begrotingen zeulen. (kuch Van de Lanotte kuch)
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Plaats reactie

Terug naar “Telecom Algemeen”