Eerste ADSL2-routers op de markt

Hebt u vragen of opmerkingen over de speedtest? Deze kan u hier plaatsen
Gesloten
Gebruikersavatar
anoniem
Plus Member
Plus Member
Berichten: 119
Lid geworden op: 30 mei 2004, 11:22

Vrijdag 29 Oktober 2004 - 21:40 - Bron: Webwereld

Er wordt al lange tijd uitgezien naar de komst van ADSL2. De snellere opvolger van de huidige ADSL-verbindingen lijkt nu in aantocht.

De huidige ADSL-infrastructuur is geschikt voor snelheden tot maximaal acht megabit, waarvan er 'slechts' vier kunnen worden gegarandeerd. Met ADSL2 zijn hogere snelheden mogelijk, maar de huidige generatie modems ondersteunt deze niet zondermeer. Netwerkfabrikant SMC brengt nu een nieuwe generatie modems op de markt die de hogere snelheid wel aankan.

In Nederland zijn diverse internetaanbieders, waaronder Tiscali, Versatel en Bbned, al enige tijd bezig met de voorbereidingen voor ADSL2 en ADSL2+. Ook KPN onderzoekt de mogelijkheden voor sneller internet, maar zegt nog geen keuze voor de achterliggende technologie gemaakt te hebben.

"De meeste modems kunnen snelheden hoger dan acht megabit niet aan", aldus een zegsman van SMC Networks. "Als de netwerksnelheid wordt opgeschroefd, moeten veel klanten ook hun modem upgraden."

SMC haakt hier handig op in door met een geheel nieuwe productlijn te komen die hogere snelheden ondersteunt. De zogenoemde 'ADSL2 Barricade g' is het eerste product in deze nieuwe productlijn.

De ADSL-router beschikt, naast een 2.4 GHz wifi-netwerk, ook over vier ethernetaansluitingen. De maximum doorvoersnelheid van de router is 12 Mbps down en 1 Mbps up.
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 sep 2002, 08:50
Locatie: Zelzate Belgie
Contacteer:

Topic locked
2 maal hetzelfde posten
http://www.userbase.be/forum/viewtopic. ... ight=adsl2
(14/11) en dus al oud nieuws.
Kies ook het goede forum.


Greetz
Weetgraag :wink:
"Carpe Diem"
Gesloten

Terug naar “Speedtest”