Deskundigen kraken Maan-Mars initiatief van president Bush

Wil je gewoon eens testen of je klaar bent om te posten? Doe dit dan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_hf_bush_speech.jpg" align="left" width="120" height="80">Een commissie van deskundigen heeft zware bedenkingen geuit omtrent het Maan-Marsprogramma van de regering Bush, zo staat te lezen op de gezaghebbende Internetsite space.com.

Na het dodelijke ongeluk met het ruimteveer Columbia begin vorig jaar besliste het Witte Huis het Amerikaanse ruimtevaartbeleid vrij drastisch om te gooien. Eén van de centrale nieuwe punten is een terugkeer naar de Maan, ook als springplank voor een bemande missie naar Mars.

Maar de American Physical Society (APS), een organisatie van meer dan 45.000 wetenschappers en ingenieurs, meent dat deze initiatieven "slechts een kleine stap in de voortgang van de kennis zijn". "Veel zal immers al geweten zijn van de robotverkenners die er vooraf aan te pas komen om de veiligheid van bemande missies te garanderen".

De APS waarschuwt ook dat de kost van de technologische uitdaging veel hoger kan liggen dan begrotingswijze ingeschat, wat talrijke reeds goedgekeurde wetenschappelijke programma's kan kelderen.


Bron: HBVL.be van 27 november 2004
Laatst gewijzigd door Blue-Sky op 28 nov 2004, 16:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Beetje spijtig dat ze omwille van een ongeluk alles terugschroeven. In mijn ogen is het een wonder dat zo een ongelukken niet eerder zijn gebeurd.
Ik denk gewoon dat hij wat meer geld wil steken in andere dingen die Bush... (in Irak misschien :roll: )
NuKeM
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

Idd, het is ongeloofelijk hoeveel er wordt uitgegeven aan onzinnige dingen zoals defensie, en hoe weinig aan het uitbreiden van kennis (die niet bedoeld is om een medeaardbewoner een meter onder de grond te steken).
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Plaats reactie

Terug naar “Test”