Scarlet en hun "onbeperkte" limieten (afgesplitst)

Zit je met opmerkingen en een paar vragen over Scarlet of in verband met het vroegere SurfADSL, Tiscali of dxADSL? Post ze dan hier maar.
Plaats reactie
bollegijs
Premium Member
Premium Member
Berichten: 654
Lid geworden op: 31 jul 2019, 13:26
Uitgedeelde bedankjes: 37 keer
Bedankt: 18 keer

bollegijs schreef:Ik trek hier soms grote ogen hoe machteloos België is tegen zo praktijken, om dan maar te zwijgen over 'onbeperkt volume' niet onbeperkt is in België. Dit is zo frustrerend allemaal... Is er dan geen enkele manier (want zelf rechtzaken kunnen ze lang uitrekken) om deze maffia die vandaag de norm is geworden aan te pakken?
Zouden we met Userbase geen groepsaanklacht kunnen indienen tegen de misleidende reclame, de gekende 'unlimited' misleiding? :beerchug:

In den 2000 was er daar geen sprake van, je had een LIMIET en erna werd je op smallband gezet. Werd eerlijk gecommuniceerd toen, waarom mag men nu misleiden? Dit kunnen ze toch niet winnen zoiets voor een rechter???

En sorry dat het weer wordt aangehaald, het is zo Belgisch dat dit stand gehouden wordt dat mensen er idd gewoon moe van worden van deze discussie. Zou absoluut niet mogen zoiets.

[Mod] discussie over "onbeperkt" afgesplitst
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4954
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer
Bedankt: 1542 keer

bollegijs schreef:Zouden we met Userbase geen groepsaanklacht kunnen indienen tegen de misleidende reclame, de gekende 'unlimited' misleiding?
Ik denk niet dat userbase een rechtspersoon is. Test-Aankoop zou dat wel kunnen doen.
bollegijs schreef:In den 2000 was er daar geen sprake van, je had een LIMIET en erna werd je op smallband gezet. Werd eerlijk gecommuniceerd toen, waarom mag men nu misleiden?
Omdat écht onbeperkt internet zou betekenen dat je onbeperkt Netflix en Youtube kan kijken. De herinvoering van strikte datalimieten en smalband op de zogezegd "onbeperkte" abonnementen de afgelopen 5 jaar is zuiver protectionisme.
De providers mogen uiteindelijk gewoon hun gang gaan aangezien er momenteel een rechtse regering aan de macht is die een aantal machtige bevriende bedrijven voortrekt. Economische groei is uiteindelijk de enige maatstaf. Ethiek is onbestaande in deze kapitalistische dictatuur.

Reclame wordt gereguleerd door een jury (de JEP) samengesteld uit mensen uit de reclamesector. Tja, de reclamesector is van nature onethisch, dus wat stelt de JEP dan voor? Daarnaast heb je nog de economische inspectie van de FOD Economie, maar die laten de telecomsector gewoon met rust.

Het enige wat je kan doen is bij de JEP de scherpe kantjes van de Scarlet-reclame afvijlen.
Ik zie een aantal overtredingen op https://www.scarlet.be:
  • geen voetnoot of asterisk bij de slogan "Onbeperkt internet" op de voorpagina
  • Foute berekeningen bij "Poco of Loco? Wat kies je?" 1 uur Netflix/dag oftewel 31 uur Netflix/maand verbruikt volgens Scarlet 10,2 GB/maand. Dat is totaal onrealistisch want gemiddeld genomen verbruikt een uur Netflix 1 tot 3 GB/uur want haast iedereen, dus zeker de gemiddelde consument neemt een HD-abonnement en kijkt Netflix op een HD-scherm. https://help.netflix.com/nl/node/87
Maar de beste actie is overstappen naar EDPnet, deze provider heeft zich al geprofileerd als voorstander van onbeperkt internet en netneutraliteit. De andere providers bieden zelf een tv-box aan en net daarom zijn de datalimieten op Youtube en Netflix terug ingevoerd.
Laatst gewijzigd door raf1 op 02 aug 2019, 22:13, 1 keer totaal gewijzigd.
iktjilp
Plus Member
Plus Member
Berichten: 201
Lid geworden op: 23 jun 2013, 23:46
Twitter: IkTjilp
Uitgedeelde bedankjes: 7 keer
Bedankt: 8 keer

Userbase VZW heeft een rechtspersoonlijkheid als VZW.
Edpnet VDSL XL - Mobile Vikings - Zon - APP TV

Zorg goed voor jezelf en de mensen om je heen.
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

De grap is dat scarlet ooit nog reklame voerde met ECHT ONBEPERKT waarbij ze dus verwezen naar de datalimieten.
Als dat echt onbeperkt was, is dit dan 'vals onbeperkt'?

https://userbase.be/forum/viewtopic.php?t=27445
de koe zegt boe
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5339
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Bedankt: 556 keer

Toen scarlet nog scarlet was en voor het eerst onbeperkt vast internet aanbood, weet ik uit goede bron dat er intern een discussie was omdat het management vond dat het ook echt onbeperkt moest zijn, en zo was het ook.
J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Plaats reactie

Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”