TCPA / Palladium

Wil je iets weten over de hardware van een computer? Draait je CPU fan niet meer? Je printer wil niet meer mee? Dan moet je hier zijn.
Plaats reactie
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3373
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Bedankt: 109 keer
Contacteer:

http://home.wanadoo.nl/squell/tcpa-faq.html

Wat vinden jullie hier eigenlijk van ?

Mijn persoonlijke mening is dat ik nogal walg van de manier waarop dit door onze strot wordt geduwd, de consument wordt gewoon niks gevraagd.
Ik huiver een beetje bij de gedacht dat alles ooit zal gecontroleerd worden door 1 instantie (Microsoft?)

Ik weet 1 ding en dat is als er ooit een proc op de markt komt zonder al die vuiligheid in, ik deze direct koop, en binnenkort stap ik volledig over op linux (als ik windoze niet langer nodig heb voor 't school)
Natuurlijk is daarmee het probleem niet opgelost, maar ik weiger te werken met producten die komen van zo'n mensen.

greetz,

Nob
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6181
Lid geworden op: 15 sep 2002, 12:14
Locatie: Herzele
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 121 keer
Contacteer:

Ik moet Nob Bijtreden. Ik walg van die dingen. Ik wil nog altijd zelf beslissen wat er op mijn PC draait en wat niet. Neem nu, ik krijg een bestand van iemand die met een illegale copie werkt (wat niet echt een uitzondering is). Dus ik kan dat bestand niet openen. Ik kan er toch niet aan doen dat die vriend een illegale copie heeft. En dan nog, als ik graag met illegale software werkt :wink: dan doe ik dat toch zeker. Er zijn zoveel leuke tooltjes... Als het er door komt ben ik blij dat ik nog een gewone PC heb, zonder al die dingen en als het moet, dan ga ik ook over op Linux of iets anders waar je zo veel last niet van hebt.
En ik denk als het er door komt, dat dan massaal overgestapt zal worden naar Linux, een van de meest gebruikte OSen na windows natuurlijk. En als er veel gebruikers zijn, dan zullen er ook veel prgm's voor gemaakt worden en de cirkel is rond. Dan zullen ze er mooi staan met hun systeem. Ik hoop dat het er nooit doorkomt.

Cheers
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 sep 2002, 08:50
Locatie: Zelzate Belgie
Contacteer:

Ik geloof dat ik Linux ga aanschaffen en leren installeren,
dit slaat echt alles. MS had al met XP die beveiliging maar dit gaat te ver denk ik. In feite zie je al wie er weer Big Money gaat verdienen,
Intel, Microsoft & Bush natuurlijk. :twisted:
Nee daar ben ik niet voor te vonden hoor.

This S*cks

Greetz
Weetgraag :wink:
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4143
Lid geworden op: 15 sep 2002, 09:08
Locatie: Belgium, Haacht
Contacteer:

ik stap dan ook zeker en vast over op linux/bsd oid

maar sub het meest gebruikte os na windows is dacht ik mac in e wereld gezein in be kan het wel linux zijn, ik ge het nu in ieder geval toch terug installeren (als mijn hardware ondersteunt wordt :cry: )
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding
noppes
Premium Member
Premium Member
Berichten: 677
Lid geworden op: 17 sep 2002, 13:09
Locatie: Torhout
Contacteer:

Damn, twijfel al een tijdje om linux te installeren, wegens tijdsgebrek om het te leren, heb ik nog gewacht...
Dit zal de doorslag geven denk ik !
Zal wel jullie hulp nodig hebben denk ik :?
Mss kunnen we massaal met de sub linux gaan leren hihi

Wie werkt hier eigenlijk al veel met linux ??
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 sep 2002, 08:50
Locatie: Zelzate Belgie
Contacteer:

Erik is "de specialist" denk ik, maar er zijn nog wel anderen denk ik.

Greetz
Weetgraag :wink:
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Het is inderdaad een heel treurige ontwikkeling die door de 'bedrijven' in een mooi jasje wordt gestoken (geen spam, virussen, etc etc meer) maar in princiepe denk ik dat er onder dat jasje niet veel moois zit dat dat jasje moet verstoppen.

Nob zal het ook wel gelezen hebben (C't) dat overstappen naar linux niet voor een 100% oplossing zal zorgen.
Alle grote bedrijven doen hieraan mee (AMD, Intel etc etc) er zal volgens mij geen ontkomen meer aan zijn :cry: of er moet (zal) een slimme hack voor moeten uitkomen (Murphy is ne goeie kameraad van mij ;) ).
In ieder geval zie ik ook veel mensen naar linux overstappen als ze dit gaan hardmaken (ik zie echt niet elke scholier die een leuk prentje wil hebben in zijn werk voor aardrijkskunde Photoshop kopen, maar dan eerder op Gimp wat werken).
Linux zelf zal ook TCPA moeten ondersteunen of zal gewoon niet booten! En (ik haal er even mijn C't bij) moet je voor zo'n 'TCPA certificaat' maar eens even enkle 100.000den dollar per applicatie, om C't te quoten "Maar hoe en waarvan moet een open source ontwikkelaar dat betalen?".
In C't zeggen ze dan ook dat er op die manier misschien nog geld kan verdiend worden met linux (not for free anymore).
Wat als linux wat gaat tegenwerken? Wel, dan zal linux kunnen fluiten naar al de software bedrijven die een linux compatible product aanboden, immer als ze het voor windows uitbrengen zijn ze zeker dat het niet gecopieerd zal kunnen worden, bij linux als dat wat tegenwerkt.. zal dat wel anders zijn dan... (bvb geen games die uitgebracht worden voor linux (niet dat dat nu wel veel gebeurd maar kom)).
Ach ik zie het allemaal heel donker in... niet enkel zal ons spaarvarkentje eraan moeten geloven en zullen we minder behendig/vertrouwd worden met de pc software, want we kunnen ze niet gebruiken (misschien een trailversie maar das niet vet) maar ook onze privacy zal eraan mogen geloven :cry: (hopelijk kan Europa hier een stokje tussen steken maar ik betwijfel het)
Mac zal ook wel overstappen naar deze toestanden neem ik aan...
Misschien rest er ons binnen een 7 jaar enkel nog maar een trage CPU met mobo (van chineese makelij) met een oude GPU en een laatste linux distro om onze 'vrijheid' te vrijwaren.

Ik denk dat er binnen enkele jaren een heuse slag zal gevoerd worden tussen de bedrijven en de gebruikers die dit systeem niet zien zitten..

Mmm je wordt er stil van :(

Add:
Het zal helemaal niet makkelijk worden als niet TCPA gebruiker, onmogelijk zelf!
Indien één persoon/bedrijf TCPA gaat gebruiken zullen de anderen dat ook moeten doen want anders kunnen ze gewoon niet met elkaar communiceren. Dit zal als gevolg hebben dat bijna iedereen het NOODGEDWONGEN zal gebruiken (net zoals iedereen nu eigenlijk noodgedwongen windows gebruikt omdat het ook op het kantoor ofzo gebruikt wordt).
Door de egocentrische houding van bedrijven als Microsoft zal men zich moeten aanpassen of men zal zichzelf verstikken!
Wat als je ooit zelfs niet meer (deftig) op internet zal kunnen surfen omdat je een niet TCPA gebruiker bent? Niet onrealistisch voor in de toekomst!
*zucht* ik voel me er rot van worden

Die TCPA is echt te gek om waar te zijn, hoe langer je er over nadenkt hoe meer je je er aan gaat ergeren..
NuKeM
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

hier nog een stukje uit die faq van nop dat toch veel duidelijk maakt ivm het misbruik:
Er is echter een keerzijde. Er zal op afstand gecontroleerde censuur zijn: het mechanisme dat ervoor zorgt dat illegale muziek verwijderd wordt kan net zo goed gebruikt worden om documenten te verwijderen waarvan een rechter (of een software bedrijf) heeft besloten dat het aanstootgevend is - dit kan van alles zijn, van pornografie tot stukken die politieke leiders bekritiseren. Software bedrijven kunnen je het ook moeilijker maken om over te stappen naar een concurrent. Word zou bijvoorbeeld al je documenten kunnen coderen met sleutels waar alleen Microsoft producten over beschikken. Dit zou betekenen dat je ze alleen zou kunnen lezen met Microsoft producten, en niet met een concurrerend tekstverwerkingspakket.
NuKeM
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3373
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Bedankt: 109 keer
Contacteer:

Ja idd Nukem, het was na het lezen van de tekst in de C't dat ik er wat meer ben over gaan opzoeken.
Het probleem is idd dat zo'n licentie 100.000en dollars kost, maar stel dat ze dat niet betalen, da's nog geen ramp, want volgens Microsoft is het een OPT-IN systeem (da's dus dat je kan kiezen of je die beveiligingen aanzet of niet, maar als je ze aanzet moet alles gecertificeerd zijn :( en als je ze niet aanzet (en daar zit het hem juist) dan wordt je bv geweigerd van een server waarbij de beveiliging wel aanstaat, omdat je computer zogezegd niet veilig zou zijn. Da's dus dikke merde, want dus als je het niet aanzet geraak je op bijna niets meer op, dus ze verplichten je onrechtstreeks om het aan te zetten.

En eerlijk, ik voel er niet voor om die bucht aan de zetten. Maarja, wat dan met internet ? Argh :( :( :( En Linux was nu juist zo mooi bezig. Hopelijk laat Europa zich hierdoor niet doen! (ik vraag mij af hoe die bedrijven dat allemaal zomaar mogen doen ?)

Ook een probleem is vind ik dat het ons allemaal mondjesmaat wordt binnengelepeld, eerst is het een chip op het mobo (fritz chip, naar die * (met * = scheldwoord) in de usa die daarvoor ijvert) en dus vinden de mensen dat niet erg, want het is maar een chip die kan uitgeschakeld worden... in een later stadium wordt het in de processor ingebakken (maar het blijft opt-in) dus niemand vindt het heel erg, want het blijft immers opt-in... Daarna zal de opt-in wel wegvallen denk ik, en voor we het weten worden we in ons doen en laten gecontroleerd van kop tot teen, maarja, dan is het al te laat! :(

En het erge is dat de gewone gebruikers daar niet tegen optreden omdat ze gewoonweg de gevolgen van dit alles niet inzien! (zolang hun windowsje maar draait) :(

Hopelijk wordt hier iets tegen gedaan! En snel!

Hackers of the world unite! :) (mja, kon ik het maar, dan zou ik het nu toch gaan gebruiken, illegaal of niet, vrijheid boven alles! )

greetz,

Nob
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Inderdaad, er moet iets tegen gedaan worden.
Na deze examens ga ik ook permanent overschakelen naar linux (en deze keer voor goed hoop ik).
Ik ben altijd aan windows blijven vasthouden omwille van enkele praktische zaken (onderandere games, delphi, dreamweaver MX, etc), maar ik ben nu bereid deze op te offeren.
Nu nog zoeken naar de beste distro (lees ééntje waarbij je niet om de 3 maanden moet upgraten omdat er een nieuwe versie is (like debian) + ééntje dat makkelijk en stabiel te bedienen is (zoals mandrake ofzo))
Nadeel is wel dat een hele hoop van mijn data dan niet meer zal werken (nutteloos zijn) en ik zou ook mijn ibench tool willen afwerken... pff je bent toch zo gebonden aan die @"#§% windows, dikke knoop doorhakken zal het worden.
Nu ben ik aan het twijfelen om tegen mijn regels te zondigen.. ik speel af en toe graag eens een spelleke, maar daarvoor hebt ge windows nodig (games onder wine enzo is toch niet hetzelfde hoor.. als ze al werken) Nu dacht ik, ik koop mij gewoon een console (Xbox van .. jawel .. mircosoft) en doe daar mijn gaming op en gebruik mijn pc voor het serieuzere werk.
Voordeel, al het geld dat ik vroeger uitgaf om mijn pc gamewaardig te houden kan ik nu in die XBox steken.. mijn pc heeft och niet zoveel updates meer nodig dan. Maar het is een beetje oneerlijk die overstap, ik blijf Microsoft sponsoren damn :? + ik weet niet zo of zo'n console wel een goed idee is (zoveel game ik nu ook weer niet)
We zien wel, nu ben ik teveel off-topic aan het gaan :)
NuKeM
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6181
Lid geworden op: 15 sep 2002, 12:14
Locatie: Herzele
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 121 keer
Contacteer:

Als die chip op het mobo en desnoods in de processor er door komt, dan hoop ik dat er zo iets uitkomt zoals een MOD-chip voor de PC. Deze in vb de X-box zorgt er voor dat je gecopieerde spelletjes kan spelen, awel, zo eentje om op uw mobo te solderen. Om die Fritz te overbruggen of zoiets. Als dat kan voor de x-box, dan ook voor de PC, zal in alle geval veeeeel meer vraag naar zijn.

Cheers
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Sub Zero schreef:Als die chip op het mobo en desnoods in de processor er door komt, dan hoop ik dat er zo iets uitkomt zoals een MOD-chip voor de PC. Deze in vb de X-box zorgt er voor dat je gecopieerde spelletjes kan spelen, awel, zo eentje om op uw mobo te solderen. Om die Fritz te overbruggen of zoiets. Als dat kan voor de x-box, dan ook voor de PC, zal in alle geval veeeeel meer vraag naar zijn.

Cheers

Mja, zou leuk zijn, maar Xbox is nog een ander princiepe. Trouwens met al die Xboxen waar een chip inzit kan je bij de lancering van Xbox live niet online (ook al heb je een legaal spel).
Het zal wel gekraakt worden, maar wanneer is de vraag (als het te laat is?).
Ach we zien wel... het is zover nog niet (remember serial in CPU).
Maar het blijft gevaarlijk, want voor je het weet is het de nieuwe standaard en ben je gezien.
NuKeM
Gebruikersavatar
Simplicity
Member
Member
Berichten: 83
Lid geworden op: 03 jan 2003, 00:44
Locatie: wsmnstr

hmmmmm, voor zover ik weet is linux nog altijd gratis... gratis updates incluis, en de bron zullen ze blijven beschikbaar moeten stellen, dus desnoods compileer ik het zelf :P ik werk nu al een paar maanden met linux (de laatste weken intensief) en het wordt alsmaar leuker en leuker om daar in te werken en oplossingen te zoeken voor dingen waar ge met windows uw pc moet formatteren...
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3373
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Bedankt: 109 keer
Contacteer:

Ik denk dat dat geen oplossing is (dat zelf compilen)

Want dan heb je nog altijd een palladium licentie nodig die heel veel geld kost. En ok, je kan dat afzetten, maar dan geraak je bijna op geen enkele andere computer meer op...

greetz,

Nob
4ng3l
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 14 dec 2002, 00:12

Zolang er crackers zijn is er hoop :mrgreen: .
Via nen emulator da chipke doen geloven dat alles in orde is en dat uwe computer veilig is....

En anders rellen voor de hoofdkantoren van Micro$hit :twisted: ....waar zijn die trouwens ;)?
The Oddity
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5008
Lid geworden op: 15 sep 2002, 17:58
Locatie: Belgium, Ghent
Contacteer:

4ng3l schreef:Zolang er crackers zijn is er hoop :mrgreen: .
Via nen emulator da chipke doen geloven dat alles in orde is en dat uwe computer veilig is....

En anders rellen voor de hoofdkantoren van Micro$hit :twisted: ....waar zijn die trouwens ;)?


Mja ik vrees ook wel dat het een spelleke gaat blijven van: nieuwe beveiliging, beveiliging omzeilen, nieuwe beveiliging, beveiliging omzeilen... denk niet dat ze het ooit dermate lang gaan volhouden met een niewe beveiliging. Enkel linux komt dit ten goede ;-)

[off topic]
Microsoft Begium heeft kantoren in het industriepark van Ternat, in de buurt van Ikea Ternat.
[/off topic]
I love it when a plan comes together!
Plaats reactie

Terug naar “Hardware”