Mobistar gaat op de kabel

Heb je vragen of opmerkingen over deze provider via de kabel? Post dan je vragen hier.
Plaats reactie
miel
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 11
Lid geworden op: 10 dec 2013, 12:47
Bedankt: 4 keer

23 december 2013

Mobistar dient bij verschillende kabelaars een aanvraag in om zijn intrede te maken op de kabel. Het bedrijf wil midden 2014 in heel het land diensten kunnen aanbieden via de vaste lijn.

Midden 2011 werd beslist dat kabelaars als Telenet, Voo of Numéricable de kabel moesten openstellen voor alternatieve operatoren. Doel van die openstelling was het bevorderen van de concurrentie. Het duurde lang voor ook de praktische kant van die openstelling werd geregeld, maar eerder deze maand legden de bevoegde regulatoren eindelijk de tarieven vast.
Het was al langer duidelijk dat telecombedrijf Mobistar geïnteresseerd was om op deze manier zijn puur mobiele aanbod uit te breiden met de vastelijndiensten van Telenet en co. Maar het bedrijf zei voorlopig enkel dat het de zaak 'analyseerde'. Die analyse is nu afgerond. Mobistar dient bij verschillende kabelaars een aanvraag in om toegelaten te worden tot hun kabelnetwerk.Dat heeft secretaris-generaal Paul-Marie Dessart vanochtend verklaard in de marge van een persconferentie over de nieuwe 'Switch and Save' actie van het ministerie van Economie.

'We zijn nu bezig met de redactie van onze aanvraag. De volgende weken willen we de discussies met de verschillende operatoren starten', zei Dessart. 'Het opstellen van een concreet aanbod zal iets voor de komende maanden zijn.' Mobistar mikt op een commerciële lancering in de tweede helft van 2014.
Waaruit het aanbod precies zal bestaan - televisie en/of internet - kunnen we nu nog niet zeggen', zegt Mobistar-woordvoerster Patti Verdoodt. 'Het is wel onze bedoeling om onze diensten in heel België aan te bieden.'



Tarieven
De mobiele operator zal aan de kabelbedrijven daar upfront 750.000 euro voor moeten betalen, plus 2, 4 of 5 euro (respectievelijk voor analoge tv, analoge en digitale tv, breedband plus televisie) per klant. In ruil kan Mobistar bij Telenet en co breedband en televisie inkopen tegen 20 à 30 procent onder de retailprijs. Dat blijkt uit de prijsvoorwaarden die de bevoegde regulatoren hebben afgesproken.
Telenet beraadt zich wel nog of het in beroep zal gaan tegen de vastgelegde tarieven. Het bedrijf liet weten dat het de instapkost laag vindt. Die eventuele beroepsprocedure werkt echter niet opschortend. Zes maanden nadat een alternatieve speler aanklopt, moet het groothandelsaanbod van de kabelaars klaar zijn. Mobistar denkt dus media 2014 met een nieuw productgamma naar zijn klanten te kunnen stappen.
Bij telecomoperator Base is ondertussen te horen dat ze nog bestuderen of er een aanvraag zal worden ingediend.

Triple play
Voor Mobistar is de hernieuwde poging om voet aan grond te krijgen op andere fronten dan enkel de mobiele markt van levensbelang. Het bedrijf probeerde lang om ook vaste lijnen, internet en televisie aan te bieden via Belgacom, maar die aanpak bleek niet rendabel. Het bedrijf trok in mei dan ook de stekker uit alle diensten behalve de mobiele activiteiten.
Geen onlogische beslissing, gelet op het feit dat tv en internet kwartaal na kwartaal aan de bedrijfskasstroom van Mobistar knabbelden. Maar ondertussen neigen consumenten wel hoe langer hoe meer naar bundels als het op telecomdiensten aankomt. Mobistar hoopt nu via de openstelling van de kabel wel een triple play-aanbod te kunnen uitbouwen op een rendabele manier.

http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen ... t=mobistar
AntecUser
Starter
Starter
Berichten: 14
Lid geworden op: 08 nov 2011, 16:47
Uitgedeelde bedankjes: 5 keer

Vind ik wel super nieuws hopelijk komt dit snel op de markt en springen er nog providers op de kabel :-D
Plaats reactie

Terug naar “Orange (Mobistar)”