UPC werkt hard aan snel kabelnetwerk in Amsterdam

Nieuws omtrent telecom
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://www.userbase.be/forum/images/portal/breedband.jpg" border="0" align="left"> UPC werkt hard aan snel kabelnetwerk in Amsterdam, kabelaanbieder UPC wil vermijden dat Amsterdam een glasvezelnetwerk aanlegt, en wel door de snelheden van het eigen kabelnetwerk te verhogen. Eind vorig jaar gaf het bedrijf reeds te kennen dat het de aanleg van een dergelijk glasvezelnetwerk overbodig vond en dat het een snelheids- verhoging overwoog.
Hoewel de bevoegde Amsterdamse wethouder een plan van UPC toen niet aanvaarde, zal de snelheidsverhoging er toch komen: tegen november 2004 zouden alle Amsterdamse huishoudens een kabelverbinding met een snelheid van 10 tot 30Mbps moeten bezitten. Het is overigens nog niet zeker dat het glasvezelnetwerk er daadwerkelijk zal komen: de Amsterdamse gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het circa 300 miljoen euro kostende project.

Bron: Tweakers.net & WebWereld -
qless
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1584
Lid geworden op: 13 dec 2002, 11:44
Locatie: Lokeren
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Bedankt: 127 keer
Contacteer:

Het leuke is dat UPC dit alleen maar doet om te zorgen dat Amsterdam niet zelf een glasvezel net gaat aanleggen. Hun modems zijn (net als die van Telenet) al jaren geschikt voor 10 Mbps, echter de verdeling van nodes (aantal gebruikers per node) laat dit niet toe. En nu ze concurrentie ruiken gaan ze dat wel beter indelen...(en ook EuroDocsis 2.0 toepassen)

Ze hebben ook pas geleden de snelheid verhoogd (die was 1.5 Mbps) voor alle normale gebruikers omdat KPN (adsl) ook hun snelheid had verhoogt...oftwel ze lopen continue achteraan.
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

qless schreef:...oftwel ze lopen continue achteraan.


Da's puur kartelvorming, net zoals in Belgie.

Belgacom zal ook niet meer doen dan TN, en net andersom. Dergelijke spelletjes zullen blijven duren zolang de markt niet verzadigd is. Eens dit wel het geval is dan zullen meer en betere services nog de enige manier zijn om klanten af te snoepen van elkaar.
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”