EC wil kinderen tegen online-Dutroux's beschermen

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

<img src="http://upload.userbase.be/upload/dutroux.jpg" align="left"> In het post-Dutroux-tijdperk heeft de Europese Commissie een kleine 50 miljoen euro veil om een programma op te starten om kinderen te beschermen tegen pornografie en pedofielen op internet.



Het voorstel omvat een vierjarenplan met de naam 'Safer Internet Plus', zo heeft de Europese Unie bekendgemaakt. Het gaat erom dat kinderen allert worden gemaakt op de risico's die ze lopen op internet.

"Kinderen zouden het recht moeten hebben om vrijelijk gebruik te kunnen maken van internet. Om te chatten, te leren of om games te spelen", aldus eurocommissaris Erkki Liikanen. "Maar dan moeten ze wel beschermd worden tegen de risico's om door volwassenen gebruikt of bedrogen te worden."

De Commissie benadrukt dat er een kloof bestaat tussen hetgeen de ouders denken dat de kinderen op internet doen en hun daadwerkelijke online activiteiten. Recentelijk zijn diverse kinderen ontvoerd door volwassenen nadat er eerst online contact was gelegd.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat 14 procent van de kinderen in het noorden van Europa ooit iemand heeft ontmoet die ze hadden leren kennen in een online babbelruimte. Slechts vier procent van de ouders dacht dat zoiets wel eens gebeurt.

Bron: VUM
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”