Mega Provider dreigt Webwereld met kort geding

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

Mega Provider, een hostingbedrijf uit Haarlem, dreigt ict-magazine Webwereld met een kort geding. De provider zegt schade te hebben geleden door een op het internet gepubliceerd artikel van Webwereld. Webwereld schreef dinsdag in het bewuste artikel dat Mega Provider betrokken is bij het versturen van spam (ongewenste commerciële e-mailberichten).

Webwereld vond maandag een bericht in de nieuwsgroep news.admin.net-abuse.email dat er vanaf diverse ip-adressen van Mega Provider spamberichten waren verstuurd. Mega Provider claimt echter te zijn gehackt: "Het ip-adres was gekoppeld aan een server die toen gehackt was of door een virus was geïnfecteerd. Eveneens is het mogelijk dat een derde via het ip-adres een connectie heeft gemaakt naar een proxy."

<img src="http://upload.userbase.be/upload/webwereld.jpg" align="left"> Saillant detail is dat een van de eigenaren van Mega Provider, Martijn Bevelander, al eerder in opspraak kwam vanwege vermeende spampraktijken. Volgens de BBC is Bevelander de man achter Cyberangels. Dit Amsterdamse bedrijf levert de hostingdiensten voor Superzonda. Volgens Spamhaus is Superzonda verantwoordelijk voor zo'n 20 tot 30 miljoen mailberichten per dag. Martijn Bevelander heeft altijd ontkent iets met de vermeende spampraktijken te maken te hebben. De advocaat van Mega Provider eist recht van antwoord, maar Webwereld weigert hieraan gehoor te geven: "Ze hebben geen been om op te staan. De argumenten die zij aanvoeren in de brief kloppen gewoon niet. We zien dan ook de rechtszaak met vertrouwen tegemoet," aldus Maarten Reijnders

Bron: www.bbc.co.uk

Het bewuste bericht: http://groups.google.nl/groups?as_umsgi ... bright.net
Het artikel in Webwereld: http://www.webwereld.nl/nieuws/17972.phtml
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”