Sony en Samsung samen sterk in platte beeldschermen

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_sony.jpg" align="left"> De elektronicaconcerns Sony en Samsung Electronics gaan met een gezamenlijke onderneming lcd-beeldschermen maken voor televisietoestellen en computers. De nieuwe onderneming, S-LCD geheten, krijgt een aandelenkapitaal van 2,1 biljoen won (1,5 miljard euro) en wil voor 1,65 miljard dollar (1,35 miljard euro) een productielijn neerzetten in het Zuid-Koreaanse Tangjeon.

De bedrijven nemen elk een belang van 50 procent in de ondernneming, alleen krijgt het Zuid-Koreaanse Samsung een aandeel meer, aldus Sony's vice-president Ken Kutaragi maandag.

S-LCD gaat de concurrentie aan met LG Philips LCD, een samenwerkingsverband van Philips en het Koreaanse LG Electronics.

's Werelds grootste fabrikant van platte schermen voor televisies en computers heeft volgens de zakenkrant Financial Times plannen voor een beursgang waarmee ruim 800 miljoen euro zou moeten worden opgehaald. Producenten kunnen momenteel de vraag naar de uiterst populaire beeldschermen nauwelijks aan.

Bron: www.tijd.be
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Tof zeg. Ik heb zelfs geen crt's meer thuis staan voor de pc's. Allemaal lcd :)
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”