Voorzichtig: e-mails besmet met een virus!

Heb je problemen met het instellen van je netwerk, bedraad of draadloos, dan kan je hier altijd terecht!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/antivirus.jpg" align="left" width="115" height="120"> Voorzichtig: e-mails besmet met een virus! Wat kun je doen tegen e-mails die je binnenkrijgt van mensen of bedrijven die je kent en die besmet zijn met een virus?
"Het is mogelijk dat je e-mails binnenkrijgt van mensen of bedrijven die je kent - zelfs van ons - die besmet zijn met een virus maar zonder dat de afzender daar weet van heeft of zelf besmet is met dat virus. Leuk he? NOT!
Die mails zien er gewoonlijk uit als volgt:
From: <[email protected]>
To: jouwnaam@jouwadres
Subject: Re: Details
Date: Thu, 4 Mar 2004 16:33:53 +0100
Please read the attached file.
<< my_details.pif >>
Het FROM-veld kan ook <[email protected]> zijn of een andere legitieme naam of firma. De onderwerplijn kan verschillen, de exacte inhoud van het bericht kan iets anders zijn en het aangehechte bestand kan eventueel ook een andere naam hebben of een zip-bestand zijn of zo. De tekst van het e-mailbericht en de onderwerplijn zullen wel altijd in het Engels zijn.
Het probleem is dat die mails helemaal niet verzonden zijn door de persoon of firma in het FROM-veld! De naam in het FROM-veld weet niet eens dat een bericht in zijn of haar naam verzonden werd. En de bijlage bevat dus een virus. Ook al staat in het From-veld <[email protected]> of <[email protected]>, het bericht is dus niet van ons afkomstig en onze systemen zijn trouwens niet met een virus besmet."

lees hierover meer

bron: DiskIdee.be
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Als deze criminelen vroeg of laat opgepakt worden verdienen zij een zware straf, dit pak asocialen kan zo niet verder doen en miljoenen mensen terroriseren, miljoenen € of $ schade veroorzaken. Best afstand nemen van de stelling dat als kinderspel beschouwen, dat is mijn visie op de zaak. Hoogtijd dat verantwoordelijke instellingen, wetgeving en gerecht streng optreden. (dit in alle landen)
Afbeelding
Grunger`
Member
Member
Berichten: 93
Lid geworden op: 04 okt 2002, 13:42

Yadda yadda
Laatst gewijzigd door Grunger` 21 feb 2018, 19:17, in totaal 1 gewijzigd.
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

.pif dateert nog eigenlijk uit de Windows 3.x-tijd. Tegenwoordig zijn die dingen grotendeels vervangen door .lnk-files, beter bekend als ... Snelkoppelingen :-)
Plaats reactie

Terug naar “Netwerken en Security”