Inforad K1

Plaats reactie
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Dit leuk apparaatje ter grote van een USB stick bevat een GPS en "biept" als je in de omgeving komt van een flitspaal of radar. Het probleem is echter dat je afhankelijk bent van het bedrijf om je coordinaten op te laden, en je geen zicht hebt op wat aanwezig is in de database (terwijl we in Belgie een uitstekende website hebben met dergelijk info, namelijk http://flits.bnet.be).

Het zou dus leuk zijn eigen software te ontwikkelen om eigen databases te programmeren in het ding. Iemand ervaring met het aanspreken van USB poorten ?
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

D'er zijn tegenwoordig wel meerdere van die 'legale flitspalenverklikkers'. Zou dat apparaat zich niet gewoon als mass storage device registreren en op die manier gewoon het POI-bestand kunnen aanpassen?
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

meon schreef:D'er zijn tegenwoordig wel meerdere van die 'legale flitspalenverklikkers'. Zou dat apparaat zich niet gewoon als mass storage device registreren en op die manier gewoon het POI-bestand kunnen aanpassen?


Nee, spijtig genoeg niet (zou handig geweest zijn moest je er alzo een POI file kunnen op droppen).

In dit geval blijkt de USB driver een soort USB-to-serial driver te zijn... het apparaat is dus ook beschikbaar als een virtuele COM poort welke je kan gebruiken in andere GPS software (NMEA standaard dus). Of men de upload/download van data naar de Inforad ook doet via deze seriele poort, of via USB is me nog niet duidelijk.

Zal m'n USB en serial sniffers eens aan het werk moeten zetten :twisted:
Plaats reactie

Terug naar “Elektrische apparaten”