Uitstapje in groep naar ISP

Vragen of opmerking aan het adres van de Userbase kan je hier posten. Ook nieuws ivm Userbase wordt hier gepost.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
zippie666
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 16 apr 2005, 16:31

Wat ik wel eens graag zou doen is bvb eens met een groep (en ik denk dat ik hier wel tussen de juiste mensen zit) eens een bedrijfbezoekje brengen aan een ISP ('t is me trouwens gelijk de welke) maar 't lijkt me wel eens tof om zo eens achter de schermen te kunnen kijken van een ISP. Ik vroeg mij af of er hier mensen zijn die daar ervaring mee hebben en/of weten of dat eigenlijk wel mag? (ik kan me inbeelden dat zulke bedrijven hier niet te happig op zijn) :???:
ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 mar 2004, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 48 keer

zippie666 schreef:Wat ik wel eens graag zou doen is bvb eens met een groep (en ik denk dat ik hier wel tussen de juiste mensen zit) eens een bedrijfbezoekje brengen aan een ISP ('t is me trouwens gelijk de welke) maar 't lijkt me wel eens tof om zo eens achter de schermen te kunnen kijken van een ISP. Ik vroeg mij af of er hier mensen zijn die daar ervaring mee hebben en/of weten of dat eigenlijk wel mag? (ik kan me inbeelden dat zulke bedrijven hier niet te happig op zijn) :???:


De mensen van TIK vzw zijn toch al een paar keer op bedrijfsbezoek geweest bij Telenet :)
Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3824
Lid geworden op: 18 okt 2003, 12:29
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer
Bedankt: 87 keer

Lijkt me wel eens fijn om te doen :)
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Inderdaad, met dit idee spelen ik en waarschijnlijk ook andere leden van de crew en userbase al een tijdje.

Ik denk dat het wel mogelijk moet zijn om ergens een ISP te bezoeken en een lezing te krijgen over hoe alles ginder werkt.
Voorwaarde zal dan denk ik wel zijn dat het een klein groepje is dat afkomt.

Een ander alternatief is dat userbase best samen met bv. TIK en anderen een soort kleinschalig seminarie uit de grond stampen (bv. jaarlijks). Hier kunnen dan mensen uit het domein elkaar ontmoeten en ISP afgevaardigden, wetenschappers en anderen interessante lezingen geven.
Bv. Scarlet komt een presentatie geven over de uitrol van ADSL2+ en geeft hierbij ook wat technisch interessante info. Idem voor Belgacom met VDSL en Telenet. Verder kan er iemand van een ISP of organisatie even uit de doeken komen doen hoe de ADSL verdeling achter de schermen werkt (BRUO, BROBA2 enzo en hoe de zaken staan). Eventueel een vragensessie na de presentaties of een round table gesprek.
Verder kunnen we ook verder denken dan internet en mensen laten spreken over andere relevante nieuwe technologieën (WiMAX, 802.11n, software, hardware etc.)

Ik heb geen idee of er een draagvlak is voor zo'n open seminarie, maar persoonlijk denk ik dat het wel mogelijk moet zijn als we samenwerken met andere instanties.
Gebruikersavatar
localhost
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1315
Lid geworden op: 14 mei 2006, 17:23
Twitter: amedee
Locatie: Sint-Niklaas
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer
Contacteer:

Dat van die bedrijfsbezoeken, ik denk dat dit inderdaad best te regelen valt via Tik. De contacten zijn er al met de bedrijven, je moet niet meer van 0 beginnen. Het is dit jaar al 3x georganiseerd bij Telenet, telkens voor een dikke 20 personen, en met zéér veel succes.

Bij andere providers moet er ook wel iets te regelen zijn.

Ook handig om weten: onze vzw-structuur staat volledig op poten, inclusief verzekering voor de medewerkers die zo'n zaken mee willen organiseren.

Wat het uitgebreide voorstel van NuKeM betreft: dat klinkt enorm veel als onze ledenhappenings van vroeger.

Als Userbase beroep wil doen op onze "expertise" ;-) laat dan maar iets weten.
Vrijheid van meningsuiting op het internet is de vrijheid om op je eigen blog zoveel onzin te verkopen als je zelf wil.
Er bestaat geen verplichting om naar de vrije meningsuiting van een ander te luisteren.
Gebruikersavatar
zippie666
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 16 apr 2005, 16:31

Ben blij dat er een beetje reactie opkomt, 'k had meon onlangs een pm gestuurd met daarin zo'n beetje hetzelfde maar heb geen reactie gehad (wss is die te druk bezig met andere zaken, geen verwijt ofzo:))

Daar ik nu toegepaste informatica studeer en mijn interesse uitgaat naar netwerken (wat ik in het derde als specialisatie ga kiezen) lijkt het me echt wel eens boeiend om te zien waar ik mogenlijk terecht kom ;)

'k weet niet goed of er veel bij de organisatie komt kijken maar ik ben gerust bereid de handen uit de mouwen te slaan (allez, na de examens toch ;)) dusja, ben benieuwd!
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

zippie666 schreef:Ben blij dat er een beetje reactie opkomt, 'k had meon onlangs een pm gestuurd met daarin zo'n beetje hetzelfde maar heb geen reactie gehad (wss is die te druk bezig met andere zaken, geen verwijt ofzo:))
Whoops. Ik heb uw bericht namelijk op m'n ipaq gelezen in bed, ben het daarna uit het oog verloren :oops:
Gebruikersavatar
zippie666
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 16 apr 2005, 16:31

Zo, ik kom net van de telefoon met Dommel (zat met een klein technisch vraagje en maakte er natuurlijk gebruik van om eens te informeren naar bedrijfsbezoeken;) )

Op zich zal het dus niet echt interessant zijn om Dommel te bezoeken en wel om volgende redenen:

* Hun kantoorgebouwen: valt niets technisch te bezien en zijn vrij klein
* Hun datacenter: is zodanig beveiligd dat een rondleiding er niet mogelijk is

Jammer van het antwoord, maar ik kon het maar eens vragen natuurlijk, wie niet waagt, niet wint ;)

Weet iemand iets van Belgacom over hoe zij staan tov bezoeken?
hollebollegijs schreef:Ik stel eens voor dat je eens enkele dagen een kijkje komt nemen, dan weet je hoe het er aan toegaat aan belgacom en aan welke regels belgacom zich moet houden opgelegd door het BIPT. je zal dan alles veel beter begrijpen.


En telenet is natuurlijk ook nog altijd een mogelijkheid!
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Zoals verwacht. Echt veel is er in een hoofdkwartier niet te zien en als ze je al toelaten in de technische ruimtes, dan zal het niet met een grote groep zijn.
Ik zie daarom zo'n seminarie meer zitten. Dat is dan op één locatie en we kunnen verschillende providers uitnodigen om hun producten en toekomstplannen te komen verdedigen naar de users toe + hun technisch geïnteresseerde users ook voorzien van meer informtie dan de doorsnee consument. Niet alleen krijgt de user zo interessante informatie, maar kan de ISP ook ter plaatse feedback krijgen van de gebruikers (en misschien zelfs wat gebruikers winnen!).

Win-win dus :)

Zoiets moet zeker te organiseren zijn (TIK is al een vzw, maar Userbase zal dat ook worden waardoor dit zeker mogelijk moet zijn).
Hiervoor is nodig:
- Sprekers (ISP afgevaardigden, andere) met een interessant onderwerp
- Publiek (users en professionelen)
- Locatie + datum
- De financiële middelen om dit op stelten te zetten

Het vergt wat organisatie, maar is zeker niet onmogelijk.
Gebruikersavatar
zippie666
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 16 apr 2005, 16:31

Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe groot dit alles gaat worden en van de medewerking van de ISP's (al zou ik het maar raar vinden moesten ze er niet aan meewerken, ze kunnen er idd alleen maar mee winnen! En ze beseffes wss ook dat als je de professionals kan overtuigen de gewone users ook wel zullen volgen na verloop van tijd)
wem
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 24 mei 2004, 14:48

Misschien dat ISP's sneller over de boeg stappen als het niet over het commerciële, maar wel over het technische gaan. En ze dus geen verantwoordig moeten afleggen naar hun lage limieten (om naar Belgacom en Telenet te zien), maar wel kunnen zeggen dat ze bv. met de uitrol van een of ander mooi netwerk bezigzijn en wat theoretisch de mogelijkheden ervan zijn enzo, wat toekomstmuziek kan worden.

(vind ik eerlijk gezegd ook nog interessanter dan het commerciële erbij te betrekken)
Kartouch
Pro Member
Pro Member
Berichten: 415
Lid geworden op: 22 jan 2005, 14:15
Bedankt: 1 keer

Ja, een forum lijkt 1000 keer interessanter dan een bedrijfsbezoek.


Ik heb bij ons de mainframe-ruimte bezocht in het gebouw en daar is dus niets te zien.

Computerkasten, racs, ... niets aan. Een tape-robot en magneetband-lezer is dan toch al iets aantrekkelijks, maar aan een robot zit enkel een klein vensterke om naar binnen te kijken (dus niet geschikt voor een grote groep.

Ik vermoed dat het bij een ISP niet veel anders is. Kabels komen toe, zijn aangesloten op toestellen met lichtjes, die dan weer verbonden zijn met andere toestellen, ... Een stroom bits is nu eenmaal minder aantrekkelijk dan een band vol flesjes of pottekes.


Daarom ... people. Let's go voor een seminarie of iets dergelijks. Much more interesting ! En bij warm weer kan dit dan desnoods gevolgd worden door een iets luchtiger brouwerij-bezoek.
Nob
Erelid
Erelid
Berichten: 3373
Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
Locatie: Belgium, Bever
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Bedankt: 109 keer
Contacteer:

Lijkt mij idd een goed idee, waar vroeger ook een paar crew leden mee gespeeld hebben, maar wat dan uiteindelijk in de vergeethoek is beland.

En een forum lijkt beter dan een bedrijfsbezoek (nu, we hebben ooit eens adsl2fit bezocht en dat was ook wel eens leuk, vooral omdat die mannen ook een hele uitleg hebben gedaan).
Maar een forum vergt zeer veel organisatie en zal ook wel wat kosten (je moet ergens een ruimte afhuren enzo...)
Dus zo gemakkelijk is dat allemaal niet.

Ik zal het op de agenda zetten voor de volgende crew meeting!

greetz,

Nbo
Gebruikersavatar
DarthDavy
Premium Member
Premium Member
Berichten: 489
Lid geworden op: 13 apr 2007, 17:01
Locatie: Roeselare
Contacteer:

Kartouch schreef:Daarom ... people. Let's go voor een seminarie of iets dergelijks. Much more interesting ! En bij warm weer kan dit dan desnoods gevolgd worden door een iets luchtiger brouwerij-bezoek.


Je kan dat zelfs combineren. De brouwerij van Rodebach in Roeselare bvb heeft tal van ruimtes waar groepen mensen bvb een seminarie of een forum kunnen houden (onder het genot van een fris Rodenbachske natuurlijk :P ).
Intel Core 2 Duo E6600 - 2GB DDR2 SDRAM PC5300 - MSI P965 Platinum - GeForce 7900GTX 512MB DDR3 - Western Digital 150GB 16MB Raptor - Western Digital 250GB 16MB - Zalman Powersupply ZM-460-APS 460W - Thermaltake Soprano VB1000SWS
Gebruikersavatar
zippie666
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 16 apr 2005, 16:31

DarthDavy schreef:De brouwerij van Rodebach in Roeselare bvb heeft tal van ruimtes waar groepen mensen bvb een seminarie of een forum kunnen houden (onder het genot van een fris Rodenbachske natuurlijk :P ).


Jammergenoeg ben ik geen bierdrinker ;)

*benieuwd naar uitkomst van volgende crewmeeting*
Praetorian
Premium Member
Premium Member
Berichten: 645
Lid geworden op: 30 sep 2005, 11:37

Ik vind beide gedachten wel interessant, vooral door gebrek aan kennis er over: ISP bezoek en zo'n informatiesessies: op voorwaarde dat er natuurlijk voor ons een verslagske van komt dat we ook van iets weten...
Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3824
Lid geworden op: 18 okt 2003, 12:29
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer
Bedankt: 87 keer

zippie666 schreef:
DarthDavy schreef:De brouwerij van Rodebach in Roeselare bvb heeft tal van ruimtes waar groepen mensen bvb een seminarie of een forum kunnen houden (onder het genot van een fris Rodenbachske natuurlijk :P ).


Jammergenoeg ben ik geen bierdrinker ;)
Smaken verschillen, dat weet ik, maar Rodenbach is net alsof het gemaakt is van rotte ingrediënten. ;)

Een seminarie is ook wel interessant.
Gebruikersavatar
Snakehit
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 806
Lid geworden op: 05 mei 2004, 15:37
Locatie: Izegem, Belgie
Contacteer:

Als er een beslissing is over de organisatie van een bedrijfsbezoek naar een ISP, mag je me dit gerust laten weten. Wijzelf (een ander forum) zijn ook op zoek naar bedrijfsbezoeken. Zelf hebben we al enkele ideeën verzameld, we zijn nu aan het kijken naar de mogelijke uitwerking ervan en hoe je zich best profileert om het mogelijk maken hen te bezoeken.

Een voorbeeld zoals Nukem aangeeft (het seminarie-idee) is inderdaad een pracht idee, maar om dit te realiseren heb je een kapitaal nodig en investerdeers vinden zal niet gemakkelijk zijn. Je kan natuurlijk wel proberen samen te werken met andere fora, die dit ook wel zien zitten. In mijn mening moet het zeker mogelijk zijn om zoiets op te zetten, maar dan kan dit niet in 1maand, want als je iets van volk wilt trekken moet je goede gastsprekers hebben en een concept die de IT'ers van tegenwoordig aanspreken. Locatie vinden kan niet zo moeilijk zijn, zelfs niet te duur en met enige reclame heb je wel een publiek, maar het lukt u inderdaad misschien de eerste keer om zoiets op poten te zetten. Maar als de bezoekersaantallen tegenvallen, dan ist een 0 operatie geweest.
Dus bezin eer je begint :-)

Veel stof om over na te denken hé!

:wink:
Gebruikersavatar
zippie666
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 16 apr 2005, 16:31

Snakehit schreef:maar om dit te realiseren heb je een kapitaal nodig en investerdeers vinden zal niet gemakkelijk zijn. Je kan natuurlijk wel proberen samen te werken met andere fora, die dit ook wel zien zitten. In mijn mening moet het zeker mogelijk zijn om zoiets op te zetten, maar dan kan dit niet in 1maand, want als je iets van volk wilt trekken moet je goede gastsprekers hebben en een concept die de IT'ers van tegenwoordig aanspreken.


Ik denk dat je dmv sponsoring van enkele bedrijven wel al iets deftigs zou kunnen verzamelen, natuurlijk gaat het hoogtepunt dan uit naar dat bedrijf wat het dan wel weer commercieel maakt en dus minder objectief! Allemaal dingen om rekening mee te houden dus! :?
Gebruikersavatar
Snakehit
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 806
Lid geworden op: 05 mei 2004, 15:37
Locatie: Izegem, Belgie
Contacteer:

zippie666 schreef:
Snakehit schreef:maar om dit te realiseren heb je een kapitaal nodig en investerdeers vinden zal niet gemakkelijk zijn. Je kan natuurlijk wel proberen samen te werken met andere fora, die dit ook wel zien zitten. In mijn mening moet het zeker mogelijk zijn om zoiets op te zetten, maar dan kan dit niet in 1maand, want als je iets van volk wilt trekken moet je goede gastsprekers hebben en een concept die de IT'ers van tegenwoordig aanspreken.


Ik denk dat je dmv sponsoring van enkele bedrijven wel al iets deftigs zou kunnen verzamelen, natuurlijk gaat het hoogtepunt dan uit naar dat bedrijf wat het dan wel weer commercieel maakt en dus minder objectief! Allemaal dingen om rekening mee te houden dus! :?

Zoek maar eens een grote sponsor voor een project dat voor de eerste x opgezet is De hele grote blijven weg, vergeet ook niet. Dit is geen nieuwigheid dat jullie willen doen, sommigen zitten hierbij al in een veel verder stadium...
Gebruikersavatar
localhost
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1315
Lid geworden op: 14 mei 2006, 17:23
Twitter: amedee
Locatie: Sint-Niklaas
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 5 keer
Contacteer:

*ping*
Vergeet Tik niet! Wij hebben ervaringsdeskundigen, en materiaal voor workshops dat we maar uit de kast te halen hebben. Als jullie ons nodig hebben: we zijn ervoor en het kost niets.
Vrijheid van meningsuiting op het internet is de vrijheid om op je eigen blog zoveel onzin te verkopen als je zelf wil.
Er bestaat geen verplichting om naar de vrije meningsuiting van een ander te luisteren.
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

Ik zie dit (seminarie) ook niet voor binnen een maand, maar eerder 6 maand ofzo. Als we samen werken met andere fora en de pers uitnodigen (ik denk aan ZDNET en anderen), wordt het voor de ISP's ook weer wat interessanter.
De groten zie ik inderdaad wat moeilijker komen, maar 'kleintjes' (het woord is misschien misplaatst) zouden dit als een gouden kans kunnen zien om wat naambekendheid te krijgen (het mag natuurlijk geen reclameshow worden, ze moeten iets interessant brengen, niet hun pakketten en prijzen ofzo).

Een groot probleem, zoals al werd aangehaald, is de opkomst die onzeker is. Je hebt natuurlijk al de crew, sprekers/afgevaardigden en pers, maar daar heb je niet genoeg mee. Wat meer zekerheid krijg je door een inschrijvingssysteem op poten te zetten met eventueel een klein te betalen bedrag.
De kosten zullen volgens mij wel niet zo'n probleem zijn. Het is een specifiek onderwerp, volgens mij zullen er wel bedrijven/ISP's zijn die een steentje willen bijdragen om hun logo bv. bij de aankondiging en andere zaken te hebben staan.

Maar bon, het is iets dat volgens mij wel de moeite waard kan zijn om uit de grond te stampen.
Gebruikersavatar
Braindamage
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 995
Lid geworden op: 18 mar 2004, 22:52
Locatie: Heusden-Zolder
Uitgedeelde bedankjes: 17 keer
Bedankt: 14 keer

De ISP's zelf moet je wel niet om sponsoring gaan vragen, want als eentje wel sponsort en een andere die komt niet, dan gaat dat degene die niet sponsort een slecht gezicht geven enzo, en niet alle providers zullen de middelen hebben. Maar in de informatica branche zijn er bedrijven genoeg :-D
Vraag gewoon microsoft ofzo, die kunnen wel wat publiciteit gebruiken, en het forum de centen :-D
Gebruikersavatar
zippie666
Pro Member
Pro Member
Berichten: 419
Lid geworden op: 16 apr 2005, 16:31

NuKeM schreef:...


Ik zit op Hogeschool Gent en doe toegepaste informatica, ik kan anders evt dat alles eens gaan voorleggen op het leerlingensecretariaat en vragen of ze bereid zijn om daar aan mee te werken (het zou voor hen ook een prachtige reclame zijn natuurlijk), wie weet krijgen we iets los!

"Een neen heb je, een ja kan je krijgen" :-)
Gebruikersavatar
Snakehit
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 806
Lid geworden op: 05 mei 2004, 15:37
Locatie: Izegem, Belgie
Contacteer:

Braindamage schreef:De ISP's zelf moet je wel niet om sponsoring gaan vragen, want als eentje wel sponsort en een andere die komt niet, dan gaat dat degene die niet sponsort een slecht gezicht geven enzo, en niet alle providers zullen de middelen hebben. Maar in de informatica branche zijn er bedrijven genoeg :-D
Vraag gewoon microsoft ofzo, die kunnen wel wat publiciteit gebruiken, en het forum de centen :-D


Ja microsoft zal komen bij de eerste keer dat je iets lanceert en waarvan je niet eens weet wie er komt en hoeveel volk er zal aanwezig zijn. De 3de of de 4de keer kunde al eens beginnen overwegen om de hele grote te bekijken, begin een keer met een mailke naar Telenet of Belgacom.
Bedrijven zoals routeyou.com, nomadisk.com, netlash.be zullen graag eens langs komen om hun projecten uit te leggen en voor te stellen.
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

Als jullie er in slagen een goede omschrijving te maken van wat je wil bereiken (wat? waar? wanneer? door wie? voor wie?, etc...) dan moet je mij maar eens contacteren ik heb wel een paar contacten die ik misschien kan aanspreken.

Niet vergeten, de meeste van die mensen zijn echte business lui en daar geldt meestal maar één regel: What's in for me?
Dus geef ze een goede reden om geld en tijd vrij te maken. :wink:
Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3824
Lid geworden op: 18 okt 2003, 12:29
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer
Bedankt: 87 keer

Astralon schreef:Niet vergeten, de meeste van die mensen zijn echte business lui en daar geldt meestal maar één regel: What's in for me?
Dus geef ze een goede reden om geld en tijd vrij te maken. :wink:
ne bak bier ;)
Plaats reactie

Terug naar “Userbase: Aankondigingen, vragen en suggesties”