"Spam-tsunami" teistert het internet steeds harder

Hier horen vragen over google, irc, nieuwsgroepen, e-mail enz....
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Spam is een steeds groter wordende plaag. Volgens de Sunday Times is het aantal spam-mails het afgelopen half jaar verdrievoudigd.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/explo_spam_kl.jpg" align="left" width="120" height="100">Volgens Daniel Druker, onderdirecteur bij Postini, een beveiligingsbedrijf voor e-mails, werden er in november wereldwijd niet minder dan zeven miljard spam-mails verspreid. Dat cijfer bedroeg voor de zomer nog "slechts" 2,5 miljard. Daarmee zijn, voor wie daar niet afdoende tegen beveiligd is, negen van de tien mailtjes spamberichten. En hoewel de meeste bedrijven hun netwerken voorzien van filters om al die ongewenste berichten tegen te houden, vinden de makers van spam daar steeds sneller een antwoord op.

Zo wordt er nieuwe software ontwikkeld om computers te kapen en te gebruiken voor het versturen van spam. Omdat vanuit elke gekaapte computer slechts een beperkt aantal spamberichten wordt verzonden, valt dat niet op en verschijnen ze niet op de zwarte lijst van massale spamverzenders die worden geweerd. (lim) (Belga)

Bron: De Morgen.be van 19 november 2006
Gebruikersavatar
Ayu-youkou
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 22 nov 2006, 11:40

Heb ik persoonlijk nog nooit last mee gehad... maar daarmee zet ik dan ook nooit of ook nooit mijn persoonlijke mail op het internet.
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”