Orkaan Ernesto op weg naar Cuba en Florida

Hier horen vragen over google, irc, nieuwsgroepen, e-mail enz....
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_headline_98814_42947.jpg" align="left" width="120" height="67">Orkaan Ernesto zet zijn tocht door de Caraïben voort. Haïti en de Dominicaanse Republiek werden al getroffen door hevige regens. De eerste orkaan van het seizoen zou maandag Cuba bereiken en dan verder razen naar Florida. Op Haïti en Cuba worden inwoners geëvacueerd en in Florida heeft gouverneur Jeb Bush de noodtoestand uitgeroepen.

Ernesto is in de nacht van zondag op maandag afgezwakt tot een tropische storm, maar meteorologen gaan ervan uit dat het natuurfenomeen weer aan kracht zal winnen voor het Cuba bereikt.

Volgens het Nationaal Orkaancentrum (NHC) in Miami zou Ernesto vandaag en morgen over het zuidoosten van Cuba trekken. In de loop van donderdag zou Florida aan de beurt zijn. Alle niet-bewoners van de eilandketen Keys zijn bevolen daar weg te trekken.

De Cubaanse autoriteiten vaardigden voor het oostelijk deel van het eiland een verhoogde stormwaarschuwing uit en riepen de bevolking op maatregelen te treffen om hun woning te beveiligen. In de nacht van zondag op maandag bevond Ernesto zich 200 km ten zuiden van Guantanamo op Cuba. De autoriteiten zijn vooral beducht voor het gevaar van zware regenval en overstromingen aan de kusten van Guantanamo en Santiago de Cuba.

Het NHC waarschuwt dat Ernesto weer aan kracht kan toenemen en de status kan krijgen van Katrina, de orkaan die op 29 augustus vorig jaar New Orleans verwoestte en aan meer dan 1.500 mensen het leven kostte. Het kan dus een orkaan van de categorie 3 op de Safrir-Simpson vijfpuntenschaal worden.
(TVG/Belga)

Bron: Skynet.be van 28 augustus 2006 -- (Elders op Userbase Katrina)
Gebruikersavatar
D3bian
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1256
Lid geworden op: 29 jun 2006, 10:43
Locatie: Zemst
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 25 keer

Valt het jullie niet op dat het grootste land ter wereld blijkbaar ongeluk aantrekt?

Tot zover dus "The land of opportunity"
Afbeelding
wem
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 24 mei 2004, 14:48

The_One schreef:Valt het jullie niet op dat het grootste land ter wereld blijkbaar ongeluk aantrekt?

Tot zover dus "The land of opportunity"


Een nogal suggestieve vraagstelling, niet?

Hoe groter je land is, hoe meer natuurrampen er zich zullen voordoen ja, dat lijkt de logica zelve he ;-)
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Orkanen worden opgebouwd in de omgeving van de Evenaar, de regio waar dit vooral voorkomt is wel Cuba, de Golf van Mexico en Florida.

In een vorig bericht over Katrina bracht Google Maps nuttige informatie over vermisten.

Indrukwekkend image van de Nasa. (oudere opname) Above the Eye of Hurricane Ivan
Bierspier
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 42
Lid geworden op: 14 aug 2006, 11:00

ik begrijp alleen niet hoe ze dat steeds opbouwen, als het elk jaar weer vernield wordt door zo'n tornado/orkaan, want het komt toch steeds in dezelfde streken voor hé
Gebruikersavatar
trobbelke
Premium Member
Premium Member
Berichten: 502
Lid geworden op: 17 jul 2004, 00:46
Locatie: Lindale, TX
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer

Het grootste gedeelte van de bevolking in de Caraïben is straatarm, ik heb de armoede gezien, ben er een maand geweest, begin dit jaar. Ik dacht toen ook, die mensen hebben nu al niks, en ik bekeek de structuur van de dingen die voor huizen moesten doorgaan, die kunnen geen orkaan weerstaan. De zwaarste schade is altijd aan het strand, de toeristische plaatsen dus, en daar is de behuizing wel degelijker, op enkele armoedige wijken na, dan toch.
De buitenlandse hulpverenigingen, die de mensen aan een eenvoudig huis helpt, die bouwt steviger, daar moet dan hoogstens een afgewaaid dak vervangen worden.
Plaats reactie

Terug naar “Algemeen Internet-Gebruik”