Japan en VS werken samen aan nieuwe Concorde

Onderwerpen die nergens anders thuis horen en toch eerder technisch van aard zijn? Post ze hier!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

De Japanse en Amerikaanse ruimtevaartagentschappen gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een supersonisch vliegtuig dat de opvolger moet worden van de Concorde, maar minder kerosine moet verbruiken. Dat meldt de Japanse zakenkrant Nihon Keizai Shimbun zondag.

Het Japanse agentschap Jaxa en de Nasa gaan in juni samen een ontwikkelingsprogramma op poten zetten met als doel in juni van start te gaan met onderzoek, weet de krant, die geen bronnen aanhaalt.
Beide agentschappen willen een consortium oprichten met diverse Japanse bedrijven en de Amerikaanse reus Boeing. Met het project zouden miljarden dollars gemoeid zijn.

Japan droomt al jaren van een opvolger van de Frans-Britse Concorde. Dat toestel werd eind 2003, na bijna 28 dienstjaren, van de markt gehaald.
Het Japanse luchtvaartagentschap heeft een akkoord gesloten met Frankrijk over gemeenschappelijk onderzoek. Het nieuwe akkoord met de Amerikanen moet het mogelijk maken nog een stap verder te gaan, meldt de Nihon Keizai. De krant weet voorts dat een geslaagde proefvlucht met een klein prototype vorig jaar de Amerikanen heeft overhaald om mee in het project te stappen. De Japanners willen een toestel ontwikkelen dat maar een procent van het lawaai van de Concorde produceert. Het zou vanaf 2020 op vijf uur, de helft van de huidige vliegtijd, 200 tot 300 passagiers vanuit Tokio naar Los Angeles kunnen vervoeren.


Bron: HbvL.be van 8 mei 2006
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

Zal waarschijnlijk moeten gebeuren in de ruimte, om niet door de hittemuur te moeten?
Om op vijf uur van Tokio naar Los Angeles te vliegen.
Bijlagen
raumgleiter.jpg
(4.82 KiB) 548 keer gedownload
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Vermits de vluchtduur momenteel maar 9u50 bedraagt is dat toch niet zo'n grote verbetering ... vooral als je de prijs gaat bekijken (de Concorde indachtig). Over langere afstanden zou dat wel interessanter worden (Londen - Sydney / Tokio - Johannesburg....)
Bye, Maurice
https://on4bam.com
Plaats reactie

Terug naar “Allerlei”