Ook Interkabel breidt digitaal tv-aanbod uit

Hier kunt u alles kwijt over TV over de kabel
Gesloten
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jan 2005, 12:44

vier kabelmaatschappijen die verenigd zijn in Interkabel breiden vanaf donderdag hun digitale tv-aanbod uit. Interkabel wordt daarmee de derde aanbieder van digitale tv in Vlaanderen, naast Belgacom en Telenet.

Interkabel is de koepel van vier kabelmaatschappijen (Interelectra, Integan, WVEM en PBE) die enkel gemeenten als aandeelhouders hebben.

Zij verdelen tv-programma's in een derde van Vlaanderen, namelijk in Limburg en delen van Antwerpen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen. De rest van Vlaanderen wordt bediend door Telenet.

Interkabel begon eind vorig jaar al met digitale tv. Het ging toen over een beperkt aanbod, omdat er onderhandelingen waren met Telenet om samen een product voor digitale tv uit te werken. Die onderhandelingen sprongen echter af en beide kabelmaatschappijen gingen hun eigen weg.

Abonnees van Interkabel die digitaal willen gaan, kunnen zich vanaf donderdag een digitale decoder aanschaffen (kostprijs 99 euro + 25 euro voor een smartcard). Daarmee halen ze 52 tv-kanalen in huis.

Voor 9,95 euro per maand kunnen ze nog een extra pakket van 20 tv-kanalen kopen. Voor de abonnees die gewoon analoog willen blijven kijken, verandert er niets. Zij blijven over 44 kanalen beschikken.

Het aanbod is nog niet interactief. Programma's en films kunnen nog niet op aanvraag bekeken worden. Interkabel kijkt wat dat betreft de kat uit de boom.

De koepelorganisatie onderhandelt nog met Telenet over het aanbieden van bepaalde kanalen. Zo zouden in de toekomst bijvoorbeeld de Prime-kanalen van Telenet (het vroegere Canal+) ook in het pakket van Interkabel kunnen opgenomen worden.

Bron: VrtNieuws.net
Buster
Pro Member
Pro Member
Berichten: 234
Lid geworden op: 23 jul 2004, 13:47
Locatie: Tessenderlo
Uitgedeelde bedankjes: 4 keer
Bedankt: 7 keer
Contacteer:

Het aanbod is nog niet interactief. Programma's en films kunnen nog niet op aanvraag bekeken worden. Interkabel kijkt wat dat betreft de kat uit de boom.


mailtje van interkabel vorige week:

We verwachten dat in 2006 de eerste toestellen met harde schijf (PVR-box) in de winkel beschikbaar zullen zijn voor IN.DI. De volgende stap is HDTV, en pas daarna mag u een interactief produkt verwachten. De technologie is vandaag de dag immers nog niet voldoende uitgerijpt om interactieve TV op een betaalbare en gestandaardiseerde manier aan de klant aan te bieden.
Weetgraag
Erelid
Erelid
Berichten: 2117
Lid geworden op: 15 sep 2002, 08:50
Locatie: Zelzate Belgie
Contacteer:

Topic closed, staat reeds op de frontpage


Greetz
Weetgraag :wink:
"Carpe Diem"
Gesloten

Terug naar “Kabel TV (Telenet, Numericable, Voo, Orange)”