Coronavirus (Covid-19) outbreak [afgesplitst]

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

En is dat op feiten gebaseerd,
of gewoon omdat de media de wetenschap een podium geeft en niet uw buikgevoel?
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 35 keer

on4bam schreef:Je organiseert een betoging tegen het CST en direct sluiten andere groepen aan omdat ze niet alleen tegen het CST zijn maar tegen alle maatregelen, dan sluiten ook vaccinweigeraars aan gevolgd door wappies die overal complotten zien...
... en de hooligans hebben voor de afwerking gezorgd.
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

iceke schreef:Nee, het was gewoon een té gemakkelijk doelwit...Lacheart weet dat, Phara weet dat en Torfs weet dat...dat kind kon gewoon niet "winnen"
Dat kind had maar 1 vraag...waarom smijt je alle wetenschappers die ook maar 1 puntje van kritiek hebben buiten ? Heb jij het antwoord gehoord ?
En verder was het weer ff een promoronde antivaxxers bashen...soit, ronde twee komt er nog wel in april, 't is te hopen dat de vrt tegen dan iemand durft uitnodigen met haar op zijn/haar tanden.
Het is inderdaad moeilijk om een debat te winnen als je ongelijk hebt :lol:

Over haar enige punt waar over te discussiëren was, de tijdelijkheid van maatregelen, was er trouwens weinig discussie.

Haar eis om een einddatum was vrij belachelijk vermits niemand een telefoonnummer van het virus heeft om het eens te vragen. Lachaert gaf aan dat de maatregelen tijdelijk zijn en dat ze op tijdstippen geëvalueerd worden. Hij gaf ook aan volledig tegen blijvende uitzonderlijke maatregelen te zijn.

Als je als groep een kans krijgt om iets op nationale TV te komen uitleggen dan moet je minstens goed voorbereid zijn en weten waar je voor staat. Zij viel echter compleet door de mand zonder dat daar ook maar de minste moeite voor gedaan moest worden. Ze hadden even goed een ballon kunnen aflaten.

Wetenschappers die onzin verspreiden zijn niet onschuldig, zeker als je voor de overheid werkt moet je zeker zijn dat wat je zegt enige betrouwbare basis heeft. Fouten maken kan en voortschrijdend inzicht is ook niet vreemd in de wetenschap maar doelbewust foute info verspreiden of zaken verkeerd voorstellen gaat in tegen de doelstellingen (vaccinatie) van de overheid. Crisiscommunicatie is al niet eenvoudig maar als men dan foute dingen gaat verspreiden dan moet men ingrijpen. Het is dezelfde reden waarom we bvb haatpredikers ook niet laten begaan.

Ik kan begrip opbrengen voor mensen met een ander idee over zaken zolang dat bij ideeën blijft. Als deze ideeën echter resulteren in gedrag dat ingaat tegen de gezondheid van zowel de betrokkenen zelf als anderen dan stopt het verhaaltje. Volksgezondheid is een overheidstaak en de overheid kan niet toestaan dat mensen deze al dan niet bewust in gevaar brengen. De vaccinatie is trouwens niet eens verplicht dus je hebt nog altijd ZELF een keuze maar je moet dan wel de gevolgen er van dragen.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

on4bam schreef:Misschien hadden ze iemand moeten vragen die echt als spreekbuis van het allegaartje betogers het kon komen uitleggen.
Die hebben ze niet...en dan krijg je dus dit..iemand met 0 seconden ervaring tegen een politieker en een host met decennia ervaring die je de grond inboort..
on4bam schreef: Je organiseert een betoging tegen het CST en direct sluiten andere groepen aan omdat ze niet alleen tegen het CST zijn maar tegen alle maatregelen, dan sluiten ook vaccinweigeraars aan gevolgd door wappies die overal complotten zien en natuurlijk kunnen ook de hooligans niet ontbreken.
Is dat dan niet altijd zo ? Moet de politiek en/of de media nu echt zo verwonderd zijn dat het niet alleen wappies waren maar ook bv. de zorg & gezinnen ?
on4bam schreef: Het resultaat is dat niemand het nog heeft over de (terechte) bedenkingen die een groep heeft over het CST maar enkel over het geweld en de vernielingen.
Het was aan Phara om het gesprek over CST te laten gaan, maar dat was dus blijkbaar niet belangrijk genoeg.
on4bam schreef: In elk geval waren de straatinterviews met enkele deelnemers aan de betoging ook niet echt een voorbeeld van doordachte argumenten (we moeten gezond leven en kijk.. lachende gezichten...). :roll:
Speciaal volksje, die betogers :angel: Ik zou er in ieder geval niet gaan tussen staan.
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

heist_175 schreef:En is dat op feiten gebaseerd,
of gewoon omdat de media de wetenschap een podium geeft en niet uw buikgevoel?
Buikgevoel + binnen de wetenschap is het de gewoonte dat men elkaars bevindingen en methoden vergelijkt en bespreekt. Wetenschappers mogen het oneens zijn of elkaars onderzoeken kritisch bekijken, daar is niets abnormaal aan. Normaal kunnen ze dan hun methoden en bevindingen vergelijken, beargumenteren en publiceren. Zo gaat de wetenschap vooruit (in kwaliteit).
Wat mijn buikgevoel nu ziet is één visie, wetenschapper die de waarheid poneert en elk tegenwoord wordt bemoeilijkt of tegengewerkt.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

iceke schreef:Die hebben ze niet...en dan krijg je dus dit..iemand met 0 seconden ervaring tegen een politieker en een host met decennia ervaring die je de grond inboort..
OK, ik noteer dat ze niemand hebben die zijn mond kan opendoen en iets kan vertellen over waar men voor staat. Dat zegt ook veel.

Ze werd net NIET de grond in geboord, ze boorde zichzelf de grond in omdat ze niet kon antwoorden op simpele vragen en zelf dwaze voorstellen deed. Men hoefde dus niet in de grond te boren, het ging hier om een mol die zichzelf begroef. De anderen hadden nog medelijden met het arme beestje.
Het was aan Phara om het gesprek over CST te laten gaan, maar dat was dus blijkbaar niet belangrijk genoeg.
Halo? Het is TV? Als je een punt wil maken moet je het gesprek daarop afsturen en niet als doen alsof er een bom op uw kop valt bij een simpele vraag.

Ze had direct en duidelijk volledig afstand van al de andere groepen moeten nemen en zeggen dat ze er enkel over het CST wou spreken want dat was hun thema. Als de journalist toch aandringt dan herhaal je die boodschap gewoon. Zo blijf je zelf meester van het gesprek. Soit, het kind kon geen debat voeren en ging dus logischerwijze af.

Net zoals de betoging en het geweld erna was dit opnieuw een schot in eigen voet. Je krijgt toch de indruk dat het een allegaartje is van mensen met de meest uiteenlopende meningen, de zotste eerst.

@Nukem: kan je me de naam van die ene wetenschapper geven die het beleid in heel de wereld bepaalt? Is het niet eerder zo dat de wetenschappers eerder pleiten voor strengere maatregelen en dat de politiek beslist. De politiek weegt de aanbevelingen van de wetenschap af tegenover wat nodig is en doet dan wat ze durven. Je kan terecht veel kritiek hebben op onze overheid maar je ziet het vallen en opstaan wereldwijd, zitten al die regeringen en wetenschappers wereldwijd in hetzelfde complot? Als dat uw mening is dan zijn we uitgesproken.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

Dizzy schreef: Ze had direct en duidelijk volledig afstand van al de andere groepen moeten nemen en zeggen dat ze er enkel over het CST wou spreken want dat was hun thema.
heb je geen ervaring ga je af als een gieter
zou iedereen hier ook overkomen
de schande is dat de redactie die uitgenodigd heeft. Of het was doelbewust om heel de beweging te kunnen framen

heb er compassie mee
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Tja, als je een redactie gaat verwijten om de initiatief nemer uit te nodigen... :roll: Wat stel je dan voor? Gewoon iemand van de straat plukken?
Zij had ook iemand uit haar "organisatie" met meer kennis van zaken kunnen afvaardigen.
Bye, Maurice
https://on4bam.com
Gebruikersavatar
NuKeM
Content Editor
Content Editor
Berichten: 5132
Lid geworden op: 10 nov 2002, 00:55
Uitgedeelde bedankjes: 67 keer
Bedankt: 156 keer
Contacteer:

@Dizzy
Gelukkig is er niet één wetenschapper die het beleid bepaalt. De wetenschappelijke wereld draait nog zoals hij moet. Het probleem is (volgens mij) dat de onderzoeksjournalistiek wat op zijn rem staat (waarom, geen idee, misschien om geen verdeeldheid te zaaien of de overheid te ontzien in deze crisis… lol) en dat overheden daardoor iets eenvoudiger weg geraken met hun beslissingen.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Voila, ze had de uitnodiging kunnen doorspelen op iemand met mediaervaring. Waarom niet DVL, ja die gast van Schild en Vrienden, blijkbaar zijn er wel meer links tussen de organiserende Feniks-groep en deze bende.

Er zijn trouwens al meer gasten geweest met amper ervaring maar die zich wel staande konden houden omdat ze weten waarover ze spreken en hun boodschap wel duidelijk kunnen vertolken. Het feit dat ze dit onderschat heeft, zegt anderzijds ook al veel over het inschattingsvermogen.

Dat ze vragen over het geweld ging krijgen en over antivax wist ze toch op voorhand, hoop ik.

@Nukem: misschien ziet de journalistiek ook in dat het overal wat van hetzelfde is en dat iedereen probeert er het beste van te maken, met vallen en opstaan dus. Ik erger me soms aan de uitleg die nadien gegeven wordt van zaken waar men op het moment zelf niets over zei, zo is het gemakkelijk.
Laatst gewijzigd door Dizzy op 23 nov 2021, 15:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

NuKeM schreef: Wat mijn buikgevoel nu ziet is één visie, wetenschapper die de waarheid poneert en elk tegenwoord wordt bemoeilijkt of tegengewerkt.
Prima dat dat uw buikgevoel is.
Maar misschien heb je alle nuances van de wetenschappers, ook in de "mainstreammedia" gemist?

De toeteraars over "recht op vrije meningsuiting" vergeten wel dat ze gewoon mogen betogen en hun mening mogen verkondigen.
Zelfs Lieven Annemans mocht zijn klinklare onzin, als wetenschapper dan toch, op TV en in de krant komen verkondigen.

Ik lees nergens een dwangmatig opgelegd verhaal, dat iedereen maar klakkeloos volgt.
Ik lees net veel zoeken, tasten, fouten toegeven, zoektocht naar goeie data, ...
decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1656
Lid geworden op: 31 jan 2007, 11:53
Locatie: Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer
Bedankt: 104 keer

Rechtstreeks uit de zorg, interview van eergisteren:



Hier komt ze op het einde ook terug, halfweg zie je trouwens nog andere zorgverleners de manifestatie toejuichen:



Zal de zorg na de verplichting op zijn gat liggen? Ik vrees ervoor.
680x0
Plus Member
Plus Member
Berichten: 135
Lid geworden op: 04 dec 2015, 22:00
Uitgedeelde bedankjes: 18 keer
Bedankt: 9 keer

Dizzy schreef:
iceke schreef:Nee, het was gewoon een té gemakkelijk doelwit...Lacheart weet dat, Phara weet dat en Torfs weet dat...dat kind kon gewoon niet "winnen"
Dat kind had maar 1 vraag...waarom smijt je alle wetenschappers die ook maar 1 puntje van kritiek hebben buiten ? Heb jij het antwoord gehoord ?
En verder was het weer ff een promoronde antivaxxers bashen...soit, ronde twee komt er nog wel in april, 't is te hopen dat de vrt tegen dan iemand durft uitnodigen met haar op zijn/haar tanden.
Het is inderdaad moeilijk om een debat te winnen als je ongelijk hebt :lol:
Ondertussen is er al wel een rechter aan te pas gekomen om te leugens van Phara recht te zetten...

Mensen onderuit halen met leugens.. Walgelijk..
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Grappig dat laatste filmpje. Wie er ons dan gaat verzorgen? Misschien iemand die onze gezondheid op de eerste plaats zet? Misschien iemand die geschikt is voor de job?

Trouwens er is een bedenkingsperiode, tegen dat die afgelopen is, zal ook de 4de golf waarschijnlijk afgenomen zijn. Nadien kan men dan zij die willen kiezen voor zichzelf boven hun patiënten gerust hun weg laten gaan. Er zullen werkgevers genoeg zijn op zoek naar zo'n teamplayers. Veel succes!
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

on4bam schreef:Tja, als je een redactie gaat verwijten om de initiatief nemer uit te nodigen... :roll:
2 minuten bellen en dan weet je dat dit niets wordt en men haar compleet gaat verbranden, of zij zichzelf.
Zie er de nieuwswaarde niet in.

Ik heb compassie met dat meisje, ook al ben ik het oneens met haar
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Dizzy schreef:Er zullen werkgevers genoeg zijn op zoek naar zo'n teamplayers. Veel succes!
Maakt u daar maar geen zorgen over....als den helft zich toch nog laat vaccineren en den helft het aftrapt zal't probleem al groot genoeg zijn ('t probleem is nu al groot genoeg trouwens) Blijf vooral allemaal "verbaasd" en luister vooral niet naar hun "zorgen"
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 35 keer

We zijn eraan voor de moeite volgens Molenberghs, we moeten verstrengen...

Bron HLN: https://www.hln.be/binnenland/geert-mol ... ~ad1514e5/

Naast de kwestie, maar wat scheelt er met zijn hemdjes? Altijd hetzelfde motiefje of heeft hij er een kast vol van liggen?
Rare kwasten die TV virologen... Van Ranst had iets met truitjes :beerchug:
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

1207 schreef:
on4bam schreef:Tja, als je een redactie gaat verwijten om de initiatief nemer uit te nodigen... :roll:
2 minuten bellen en dan weet je dat dit niets wordt en men haar compleet gaat verbranden, of zij zichzelf.
Zie er de nieuwswaarde niet in.

Ik heb compassie met dat meisje, ook al ben ik het oneens met haar
Ik zei al dat ik er ook medelijden mee had maar enerzijds is zij gevraagd en moest ze er niet op ingaan en bovendien kon ze iemand anders sturen of zelfs haar kat. Alles was beter dan dit debacle.

Als de zorg instort is dat een ramp maar vooral voor de mensen die er liggen en wie is dat met overtal, juist. Er zal dus weer moeten gekozen worden met de nodige dilemma's. Jammer want dit had deels kunnen vermeden worden.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
decat
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1656
Lid geworden op: 31 jan 2007, 11:53
Locatie: Brabant
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer
Bedankt: 104 keer

Dizzy schreef:Grappig dat laatste filmpje. Wie er ons dan gaat verzorgen? Misschien iemand die onze gezondheid op de eerste plaats zet? Misschien iemand die geschikt is voor de job?

Trouwens er is een bedenkingsperiode, tegen dat die afgelopen is, zal ook de 4de golf waarschijnlijk afgenomen zijn. Nadien kan men dan zij die willen kiezen voor zichzelf boven hun patiënten gerust hun weg laten gaan. Er zullen werkgevers genoeg zijn op zoek naar zo'n teamplayers. Veel succes!
Het is wel de groep die de problemen met de vaccins het eerst zien.
Een paar weken terug had ik hier al ergens geschreven dat de verpleging een stijging van miskramen had opgemerkt.
In de video laat ze dat op het einde ook vallen. In Schotland wordt er een onderzoek naar gestart.
Wanneer al gevaxed verplegend personeel het opeens niet meer wil zou men zich daar toch vragen over moeten beginnen stellen?
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

decat schreef: Wanneer al gevaxed verplegend personeel het opeens niet meer wil zou men zich daar toch vragen over moeten beginnen stellen?
Dat mogelijk ontslag geldt voor de groep die nog niet gevaccineerd is, toch?
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

decat schreef:[
Een paar weken terug had ik hier al ergens geschreven dat de verpleging een stijging van miskramen had opgemerkt.?
https://www.gezondheidenwetenschap.be/g ... vaccinatie
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Ik merk wel een aanzienlijke toename van goedgelovigheid, misschien moeten ze dat eens goed onderzoeken :lol:
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

1207 schreef:
decat schreef:[
Een paar weken terug had ik hier al ergens geschreven dat de verpleging een stijging van miskramen had opgemerkt.?
https://www.gezondheidenwetenschap.be/g ... vaccinatie
25% van alle zwangerschappen eindigd in een miskraam ????
Gebruikersavatar
devilkin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4884
Lid geworden op: 17 mei 2006, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 551 keer
Bedankt: 341 keer
Contacteer:

Ik verschoot van dat cijfer.
Telenet All-Internet -- using CV8560E & OPNsense on PCEngines APU2E4
Proximus & Mobile Vikings -- Using OnePlus 8 Pro (ROM: Stock)
Gebruikersavatar
Data technicus
Pro Member
Pro Member
Berichten: 394
Lid geworden op: 21 mei 2020, 14:39
Locatie: Spalbeek (Hasselt)
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 43 keer

Wie kan er nog aan de quarantaine regels uit op de website https://t.co/B9unBI2WDC spreken elkaar helemaal tegen.

In foto 3 staat dat je toch in quarantaine moet gaan en dat het toch 14 dagen kan duren voor symptomen. In foto 2 spreken ze dan dat als je na 1 dag negatief test toch uit quarantaine moogt als gevaccineerde maar het virus houd toch geen rekening mee als je gevaccineerd zijt voor de 14 dagen dat het virus kan ontwikkelen. En bij foto 1 staat als je contact hebt gehad en je test is toch negatie dat je toch 10 dagen in quarantaine moet gaan. Als iedereen het interpreteert zoals in foto 2 zal het virus nog verder verspreiden omdat iedereen na test 1 negatief uit quarantaine gaat maar toch mss wel drager is van het virus maar nog niet detecteerbaar en zo word het virus verder verspreid. Dus deze regels maken een heel gat in het corona beleid waardoor er nu zoveel positieve gevallen zijn. Dus terug strengere en eenduidige quarantaine regels moeten er terug komen.
Bijlagen
Screenshot_20211123-214141_Samsung Internet.jpg
(332.36 KiB) Nog niet gedownload
Screenshot_20211123-214131_Samsung Internet.jpg
(352.75 KiB) Nog niet gedownload
20211123_214424.jpg
(100.75 KiB) Nog niet gedownload
Fr3dd13
Starter
Starter
Berichten: 22
Lid geworden op: 15 nov 2021, 23:38

phil48 schreef:
decat schreef: Wanneer al gevaxed verplegend personeel het opeens niet meer wil zou men zich daar toch vragen over moeten beginnen stellen?
Dat mogelijk ontslag geldt voor de groep die nog niet gevaccineerd is, toch?
Voor wie een zorgberoep uitoefent, wordt het coronavaccin verplicht. Voor wie nog niet gevaccineerd is, betekent dat: voor 1 april (minstens) een eerste prik. Voor wie wel al gevaccineerd is, betekent dat: voor 1 april een booster shot.
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20211116_97880250

Verschiet wel van sommige beroepen die er allemaal onder vallen:
- Audioloog
- Audicien
- Diëtist
- Logopedist
- ...
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/11/19/akkoord-vaccin/

En als ik het goed begrijp kan een schoonmaakhulp daar in Vlaanderen ook onder vallen.
https://www.tijd.be/opinie/algemeen/vla ... 46551.html

Booster vaccin lijkt dus een verplichting te zijn voor verplegend personeel. Dus blijkbaar ook indien besmet na vaccinatie.

Is het nuttig om een booster te krijgen na een corona-infectie?
Een infectie na basisvaccinatie (met 2 dosissen of met 1 indien gevaccineerd met Janssen) zal zeker een booster effect hebben. Voor hoe lang weten we niet en hoe sterk weten we ook niet. Uit de eerste gegevens blijkt dat dit sterk kan verschillen per individu. Hierdoor blijft het boostervaccin nog steeds aangeraden omdat dit langer bescherming biedt dan de natuurlijke immuniteit opgebouwd door een infectie.

Het boostervaccin wordt gewoonlijk toegediend vanaf 14 dagen na genezing van de corona-symptomen, of minimaal 14 dagen na de positieve test indien er geen klachten werden ervaren. Je kan dus ook langer wachten om te vaccineren na een infectie.
https://www.laatjevaccineren.be/vaccina ... n-antwoord

Ze weten dus niet hoe lang een infectie bescherming biedt, maar ze weten dus al wel dat het boostervaccin langer bescherming biedt ... :???:

En dan nog deze.

Doe het voor elkaar
Een vaccin beschermt het individu. Maar als voldoende mensen gevaccineerd zijn, dan is een hele gemeenschap beschermd. Als u uzelf laat vaccineren, bouwt u dus mee aan groepsimmuniteit om zo controle te krijgen over het virus en het uit de samenleving te krijgen.
https://www.vlaanderen.be/vaccinatie-tegen-covid-19

Lijkt aardig te lukken toch ... :???:
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Ja ub4b, ja :angel:
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

Nieuw fenomeen... besmettingsfeestjes en corona per postorder. Besmet geraken om toch maar een coronapas pas te krijgen onder 2G-stelsels.
We leven echt wel in een maffe wereld.
phil48
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1728
Lid geworden op: 30 mei 2012, 01:03
Uitgedeelde bedankjes: 8 keer
Bedankt: 22 keer

En wat dan te denken van die Waalse huisarts die zo maar even 2000 valse attesten heeft gegeven.

Voor het leven schorsen, die man. Heeft nul procent beroepsethiek.

@coronafeestjes.

M.a.w. het zijn niet enkel de gevaccineerden die willen feesten, ook de niet-gevaccineerden doen er alles aan om van het leven te genieten, zelfs al moeten ze hiervoor illegale middelen aanwenden.
Pengu
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 751
Lid geworden op: 28 sep 2003, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 15 keer
Bedankt: 30 keer

En in Oost-Vlaanderen worden alle openbare fuiven verboden. Privé en professioneel mag het wel nog (valt onder federale bevoegdheid). Dus gaan al die openbare feestjes lekker privé worden waarschijnlijk? :roll:

Man man man, ik heb het eerder al gezegd, ik erger me blauw aan die burgemeesters/gouverneurs die zo op hun macht kicken. En dan heb ik het nu vooral over dat West-Vlaams gourverneurke dat overal zijn e dikke neus moet tussen steken. Stuur die mens eens naar een rusthuis ofzo.

Als er nog maar een klein deel ontslagen wordt uit de zorg dan bestaat de kans dat het boeltje gewoon in elkaar valt. Er is nu al jaren een ongelofelijk personeelstekort door mensen die op pensioen gaan of zijn gegaan. Of mensen die andere oorden gaan opzoeken wegens de werkdruk of beter betaald. Die verplichting kan heel erg verkeerd uitdraaien.
Ordon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1573
Lid geworden op: 27 apr 2019, 06:52
Uitgedeelde bedankjes: 36 keer
Bedankt: 70 keer

Coronablog_VRT_vaccinaties.png
Coronablog_VRT_vaccinaties.png (26.01 KiB) 473 keer bekeken
Bron: VRT Coronablog

"Slechts" 23,61% van de bevolking zonder Covid-19 vaccinatie.

Let the countdown begin. 8)
Of was het lockdown? :think:

76,39% van de bevolking met één of andere vorm van vaccinatiestatus...
(Maar met Corona Safe Ticket)

Goed begonnen is half gewonnen. :wink:

Reservoir.
Een reservoir of een besmettingsbron is in de epidemiologie de bron van waaruit ziektekiemen of pathogenen zich kunnen verspreiden. De ziektekiemen of pathogenen worden vanuit het reservoir door een vector op verschillende individuen of een hele populatie overgebracht. Als pathogenen direct van een geïnfecteerd of ziek individu op andere individuen binnen de populatie overgedragen kunnen worden, dan kan een epidemie ontstaan. Individuen of populaties die als reservoir van ziektekiemen fungeren kunnen soms symptoomloze dragers van de ziektekiemen zijn.
Zoek de besmettingsbron. :angel:
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1881
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 187 keer

petrol242 schreef:Nieuw fenomeen... besmettingsfeestjes en corona per postorder. Besmet geraken om toch maar een coronapas pas te krijgen onder 2G-stelsels.
We leven echt wel in een maffe wereld.
Tot zover het verhaaltje van de brave niet gevaccineerden die alles volgens de regels doen en altijd en overal ultra voorzichtig zijn.

Nu ja, Iceke had een geweldig plan met als stap 1 besmettingen voorkomen.
We wachten nog altijd op het antwoord hoe hij dat gaat doen als bijvoorbeeld een besmette persoon zich niet aan de regels houdt.
Hopelijk moet hij ook niet naar de tv-studio met phara want hij gaat daar ook afgaan als ne gieter met zijn holle slogan zonder concrete actie of maatregel. :lol:

Ondertussen blijkt uit onderzoek van sciensano dat een niet gevaccineerde 1,6 keer meer kans heeft om besmet te raken.

Stap 1 blijft dus vaccineren, asap verplicht voor iedereen.
Grappig, dit zou dus perfect passen in Iceke zijn slogan “besmettingen voorkomen”
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

Ach duizend, idioten zitten in elk segment van de maatschappij, gevaccineerd of niet. Ik denk niet dat Iceke tot die categorie behoort.
phil48 schreef:M.a.w. het zijn niet enkel de gevaccineerden die willen feesten,ook de niet-gevaccineerden doen er alles aan om van het leven te genieten
De bedoeling van die 'feestjes', het zijn eerder samenkomsten denk ik, is om besmet te geraken en zo alsnog aan een CST te geraken.

Stap 1 blijft nog altijd besmettingen voorkomen.
Avenger 2.0
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1492
Lid geworden op: 13 okt 2005, 20:50
Uitgedeelde bedankjes: 10 keer
Bedankt: 55 keer

petrol242 schreef:Nieuw fenomeen... besmettingsfeestjes en corona per postorder. Besmet geraken om toch maar een coronapas pas te krijgen onder 2G-stelsels.
Bij PostNL bestellen en pakketaflevering door een besmette kleuter? :lol:
duizend
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1881
Lid geworden op: 23 apr 2008, 20:36
Uitgedeelde bedankjes: 153 keer
Bedankt: 187 keer

petrol242 schreef:
Stap 1 blijft nog altijd besmettingen voorkomen.
Hupla nog ene met slogan taal.

Leg eens uit hoe je dat doet, als iedereen de regels toepast zoals hij het nodig vindt.
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Door mensen in quarantaine te plaatsen/isoleren VOOR ze besmettelijk zijn en dat doe je dus door periodiek te testen in een open samenleving.
Dat heeft 0,0 met naleving te maken.
Gebruikersavatar
timmermc
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 900
Lid geworden op: 07 nov 2012, 18:00
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 35 keer

Al dat gezever over besmettingen voorkomen, hoe zich te gedragen, pasjes echt of vals, boosters...
Gooi de boel dicht en er is met onmiddellijke ingang een barrière voor het virus. Dat was toch duidelijk vorig jaar?

Maar hoe zit het hiermee.
Pfizer, AstraZeneca en J&J hebben patenten op hun vaccins genomen. De kennis die ze opbouwden, bevindt zich achter slot en grendel. Op die manier houden vaccinproducenten niet alleen de productie strak in handen, ze rijven astronomische winsten binnen. Winst maken op een pandemie, kan dat wel?
Landen zonder geld en macht blijven in de wachtrij staan. Zij krijgen de kruimels...
En horen we nog iets van een 'verbeterd' vaccin? Al die farma firma's hebben geld gekregen, ons belastinggeld om die vaccins te ontwikkelen.
Aan zee schijnt de zon altijd...☀️
Gebruikersavatar
petrol242
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4368
Lid geworden op: 17 sep 2012, 12:07
Uitgedeelde bedankjes: 88 keer
Bedankt: 271 keer

duizend schreef:
petrol242 schreef:
Stap 1 blijft nog altijd besmettingen voorkomen.
Hupla nog ene met slogan taal.

Leg eens uit hoe je dat doet, als iedereen de regels toepast zoals hij het nodig vindt.
Ik vertrek uit puur epidemiologisch standpunt. De maatschappelijke discusie daar achter is een ander verhaal. Alles plat is idd de meest accurate oplossing, maar of het gedragen zal worden is nog heel andere koek.
Tomby
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5759
Lid geworden op: 01 feb 2006, 12:36
Uitgedeelde bedankjes: 1057 keer
Bedankt: 435 keer

petrol242 schreef:Nieuw fenomeen... besmettingsfeestjes en corona per postorder. Besmet geraken om toch maar een coronapas pas te krijgen onder 2G-stelsels.
We leven echt wel in een maffe wereld.
Direct al goed voor Darwin Award kandidaten... https://www.hln.be/buitenland/besmettin ... ~acaf5813/
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Gisteren bevestigde Van Gucht in De Afspraak dat het idee van massaal testen gewoon praktisch onmogelijk is. We zitten nu al bijna aan het maximum van wat we aankunnen, nog veel meer testen kan gewoon zeer moeilijk.

Slotsom is dat de vaccins momenteel nog altijd onze beste verdediging zijn, samen met opvolgen van maatregelen.

Ik merk ook dat men bij het tellen van ongevaccineerden ook nog altijd de mensen meerekent die wel willen gevaccineerd worden maar niet worden gevaccineerd zoals een grote groep kinderen en mensen die geen vaccin mogen krijgen om medische redenen. Ook lees ik meer en meer berichten van wachtrijen bij vaccinatiecentra voor eerste shots. De groep overtuigde weigeraars is heus zo groot niet.

Ik lees vandaag ook dat Duitsland ook denkt om aansluiting met Micronesië te zoeken :lol:
Afbeelding
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”