Paardenworst recept
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Ik gebruik dit receptOrdon schreef:Vertel.
Hoe kunnen UB leden het best hun tonic siroop maken?
(En waar halen ze de ingrediënten.)
Alles, behalve de cinchona, koop ik in België. Reden is eenvoudig : ik koop stukjes schors en die vind je enkel in het buitenland. In België vind je alleen cinchona in poedervorm. Tja, wat draaien ze er nog allemaal onder? Meestal anti klonter middel en smaakversterker, zoals met alle gemalen kruiden het geval is. Daarom stukken cinchona in Nederland. Gewoon Google gebruiken voor winkels en prijs. De rest zoals citroengras en Jamaica peper koop ik hier gewoon in de winkel. Citroenzuur komt van bij Marokkaanse winkel die een vierde van de gangbare prijs vraagt. 7,50 per kilo als ik mij niet vergis. Ik koop dan meteen een kilo omdat ik het in andere recepten ook gebruik.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Plus Member
- Berichten: 192
- Lid geworden op: 07 nov 2011, 18:15
- Uitgedeelde bedankjes: 38 keer
- Bedankt: 9 keer
Enorm interessant dit!Jack Daniels schreef:Ik gebruik dit receptOrdon schreef:Vertel.
Hoe kunnen UB leden het best hun tonic siroop maken?
(En waar halen ze de ingrediënten.)
Alles, behalve de cinchona, koop ik in België. Reden is eenvoudig : ik koop stukjes schors en die vind je enkel in het buitenland. In België vind je alleen cinchona in poedervorm. Tja, wat draaien ze er nog allemaal onder? Meestal anti klonter middel en smaakversterker, zoals met alle gemalen kruiden het geval is. Daarom stukken cinchona in Nederland. Gewoon Google gebruiken voor winkels en prijs. De rest zoals citroengras en Jamaica peper koop ik hier gewoon in de winkel. Citroenzuur komt van bij Marokkaanse winkel die een vierde van de gangbare prijs vraagt. 7,50 per kilo als ik mij niet vergis. Ik koop dan meteen een kilo omdat ik het in andere recepten ook gebruik.
Over de kinebast: je zegt dat je die niet in poedervorm wilt gebruiken, voorlopig vind ik die echter vooral (alleen?) in poedervorm. Enig idee waar ik ze dan wel kan vinden in NL? (ja, ik heb Google gebruikt )
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
puurenkracht.nlNielsH schreef: Enorm interessant dit!
Over de kinebast: je zegt dat je die niet in poedervorm wilt gebruiken, voorlopig vind ik die echter vooral (alleen?) in poedervorm. Enig idee waar ik ze dan wel kan vinden in NL? (ja, ik heb Google gebruikt )
Natuurproduct.com
let op het is kinAbast en niet kinEbast
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- sandbert
- Plus Member
- Berichten: 160
- Lid geworden op: 16 feb 2020, 21:10
- Uitgedeelde bedankjes: 47 keer
- Bedankt: 27 keer
@ Jack Daniëls
Uit dS Magazine van 19.09.2020, rubriek Restaurant, auteur / recensent Bruno Vanspauwen.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200915_95667915 (betaalmuur)
". . . pronkstuk van de avond is de waanzinnig lekkere worst, propvol grof gehakt varkensvlees van prima kwaliteit, zonder één spoor van vet, . . ."
Toen ik dit las moest ik onwillekeurig aan jouw zoektocht naar het recept van paardenworst denken. Misschien leer je daar als liefhebber van lekkere worst wel iets bij.
Vanspauwen - die echt niet gul te noemen is in zijn kwoteringen - bedeelde het restaurant in Ukkel waar ze dit serveren zowaar met de max. kwotering van 4 bordjes.
Voor mij is dit te veraf, maar voor de personen die dichterbij wonen, is het lekkere eten aan zeer goedkope prijzen misschien wel als aan te raden te beschouwen.
Uit dS Magazine van 19.09.2020, rubriek Restaurant, auteur / recensent Bruno Vanspauwen.
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200915_95667915 (betaalmuur)
". . . pronkstuk van de avond is de waanzinnig lekkere worst, propvol grof gehakt varkensvlees van prima kwaliteit, zonder één spoor van vet, . . ."
Toen ik dit las moest ik onwillekeurig aan jouw zoektocht naar het recept van paardenworst denken. Misschien leer je daar als liefhebber van lekkere worst wel iets bij.
Vanspauwen - die echt niet gul te noemen is in zijn kwoteringen - bedeelde het restaurant in Ukkel waar ze dit serveren zowaar met de max. kwotering van 4 bordjes.
Voor mij is dit te veraf, maar voor de personen die dichterbij wonen, is het lekkere eten aan zeer goedkope prijzen misschien wel als aan te raden te beschouwen.
-
- Plus Member
- Berichten: 192
- Lid geworden op: 07 nov 2011, 18:15
- Uitgedeelde bedankjes: 38 keer
- Bedankt: 9 keer
Heb vorige week me eraan gewaagd. Simpel recept en een fijn resultaat.Jack Daniels schreef: Ik gebruik dit recept
Alles, behalve de cinchona, koop ik in België. Reden is eenvoudig : ik koop stukjes schors en die vind je enkel in het buitenland. In België vind je alleen cinchona in poedervorm. Tja, wat draaien ze er nog allemaal onder? Meestal anti klonter middel en smaakversterker, zoals met alle gemalen kruiden het geval is. Daarom stukken cinchona in Nederland. Gewoon Google gebruiken voor winkels en prijs. De rest zoals citroengras en Jamaica peper koop ik hier gewoon in de winkel. Citroenzuur komt van bij Marokkaanse winkel die een vierde van de gangbare prijs vraagt. 7,50 per kilo als ik mij niet vergis. Ik koop dan meteen een kilo omdat ik het in andere recepten ook gebruik.
Is vooral aangenamer dan Schweppes (minder suiker, dus minder plakkerig) en zeker goedkoper dan Fever Tree
Fijn dat ik het hier heb leren kennen.
Volgende opdracht: ik ga zelf m'n ginger beer maken.
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
En voor je het goed en wel weet of beseft evolueert UB naar een kookforum.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Erelid
- Berichten: 3373
- Lid geworden op: 09 sep 2002, 18:19
- Locatie: Belgium, Bever
- Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
- Bedankt: 109 keer
- Contacteer:
Ik las de titel van het artikel en moest direct aan dit topic denken:
Geheime recept Lokerse paardenworst na tientallen jaren onthuld in kookboek:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/06 ... in-boekje/
Er staat in het artikel dat het boekje 7 € kost, maar wel niet waar je het kan kopen...
Hopelijk ben je er wat mee.
Geheime recept Lokerse paardenworst na tientallen jaren onthuld in kookboek:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/08/06 ... in-boekje/
Er staat in het artikel dat het boekje 7 € kost, maar wel niet waar je het kan kopen...
Hopelijk ben je er wat mee.