China snoert internetfenomeen de mond

Onderwerpen die nergens anders thuis horen en toch eerder technisch van aard zijn? Post ze hier!
Plaats reactie
Kochanie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 750
Lid geworden op: 08 jan 2005, 12:44

<center>Afbeelding</center>

Is zij een rolmodel of enkel op zoek naar aandacht? China weet niet wat het moet aanvangen met het internetidool Shi Hengxia, beter bekend als Sister Lotus. De foto's die zij op haar blog plaatst trekken miljoenen bezoekers. Sociologen waarschuwen dat zij een gevaar is voor de Chinese tieners, anderen voorspellen dat haar roem van voorbijgaande aard is. Maar waarom al die drukte? Sister Lotus weet het zelf niet.

De 28-jarige Shi Hengxia is afkomstig uit een klein Chinees stadje. De voorbije jaren probeerde ze, tevergeefs, toegang te krijgen tot de universiteiten van Peking en Tsinghua. Ze schreef over haar vastberadenheid op de officiële sites van beide universiteiten. Het komt steeds vaker voor in China dat vrouwen hun verhaal neerschrijven op het net, vaak vertellen ze over hun seksleven op een manier dat het nooit eerder is beschreven in China. Maar de blog van Hengxia was anders, oprecht - een tikkeltje naïef, en raakte vele studenten. Op een dag kreeg ze de raad van een vriend om naast haar studiebekommernissen ook haar liefdesperikelen met de wereld te delen. Ze volgde het advies op en startte een blog met o.a. foto's van zichzelf, om te bewijzen dat haar uiterlijk geen reden is voor de mislukkingen in haar liefdesleven.

De aantrekkingskracht van Sister Lotus ligt volgens een Chinese mediaprofessor in het feit dat zij niet perfect is. Mensen zouden het perfecte imago van film- of muzieksterren beu zijn. Tot een paar dagen terug zag het ernaar uit dat het succes van haar blog de springplank zou zijn voor mediacarrière, maar dat sprookje gaat niet door. De Chinese censuur vindt het welletjes geweest en vroeg aan televisiestations en dagbladen om Sister Lotus in de vergeetput te stoppen.

Bron: VUM
Rick
Starter
Starter
Berichten: 8
Lid geworden op: 18 aug 2005, 13:08
Locatie: - n.v.t.

Ik geef de mensen gelijk hoor die naar haar foto`s kijken :wink:
Plaats reactie

Terug naar “Allerlei”