Microsoft weerlegt virusgevaar Windows Vista

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

<img src="http://upload.userbase.be/upload/panic_backups_kl.jpg" align="left" width="120" height="100">Geviseerde scriptingtool komt niet in Windows Vista. Een door virusschrijvers geviseerde scriptingtool wordt geschrapt als onderdeel van Windows Vista. Dat heeft een medewerker van Microsoft bekendgemaakt. Eind vorige week ontstond heel wat commotie nadat een onderzoeker van de beveiligingsfirma F-Secure suggereerde dat de eerste virussen voor Windows Vista waren opgedoken.

Enkele proof-of-concept virussen hadden het gemunt op Monad, een nieuw ontwikkelde scriptingtool, dat een onderdeel zou vormen van Windows Vista. Maar Microsoft ontkent nu dat Monad, codenaam voor MSH, geïntegreerd zal worden in het nieuwe besturingssysteem.

"Monad wordt geen onderdeel van de uiteindelijke versie van Windows Vista", schreef Stephen Toulouse, manager van de veiligheidsafdeling van Microsoft, vrijdag op zijn weblog. "Bijgevolg zijn de mogelijke virussen geen gevaar voor Windows Vista."

Toulouse wou niet kwijt waarom Monad geschrapt wordt als onderdeel van Windows Vista, maar de recente media-aandacht zou geen invloed op deze beslissing hebben gehad. MSH is ook geen onderdeel van de eerste bètaversie van Windows Vista.

Niet dat Monad nu dood en begraven is, integendeel. Volgens Toulouse wordt overwogen om MSH binnen drie tot vijf jaar te integreren in het Windows-besturingssysteem. Eerder bevestigde Microsoft dat Monad onderdeel wordt van Exchange 12, de e-mail- en samenwerkingsserver van Microsoft.

Bron: ZDNet.be van 8 Aug 2005
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

Hoe zielig, nu begin ik mij toch wel serieus de vraag te stellen welke meerwaarde Vista biedt? Keer op keer hebben ze er iedere extra functionaliteit uit geschrapt, nu ook de shell nog eens? Dan denk ik dat WinXP SP2 nog wel even voldoet.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Sensei Zeon
Administrator
Administrator
Berichten: 4143
Lid geworden op: 15 sep 2002, 09:08
Locatie: Belgium, Haacht
Contacteer:

Naar die shell keek ik eigelijk uit, maar nu deze er niet in zit :/
Your Sensei sends his greetz, SeNsEi Ze0n

Afbeelding
wem
Premium Member
Premium Member
Berichten: 666
Lid geworden op: 24 mei 2004, 14:48

The_Borg schreef:Hoe zielig, nu begin ik mij toch wel serieus de vraag te stellen welke meerwaarde Vista biedt?


begin me daar ook meer en meer vragen bij te stellen
iemand die er een (goed) antwoord op kan geven?
eldiablo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 277
Lid geworden op: 26 jun 2005, 21:53
Locatie: Waregem

tot nu toe is het enigste wat ik ken als meerwaarde is de nieuwe geindexeerde zoekfunctie waardoor je niet telkens een uur moet wachten als je iets moet zoeken maar dat je het resultaat onmiddel krijgt.
(en voor de mensen die wat mooier dings op het scherm willen, de tekst is nu anti aliased)
Gebruikersavatar
X-2datop
Pro Member
Pro Member
Berichten: 449
Lid geworden op: 21 jun 2005, 21:44
Locatie: Antwerpen
Contacteer:

Ik toon ook wat andere zaken aan wat Vista een meerwaarde bied:

Betere 64bit support
Beter geheugenbeheer
Scalable GUI (eye-candy naargelang de performantie)
Extra functies native in de GUI (transparency, AA, sidebar ...)
RRS support
Internet Explorer 7 native (?? voordeel ??)
Snellere DMA
Snellere HAL / DirectX

Maar volgens mij is dat allemaal wat klein bier en is de enige grote verandering een ?mooiere? gui/shell. Hoewel het wel zo blijkt te zijn dat net zoals Windows 2003, Vista/longhorn ook goed kan draaien op ietwat oudere hardware.

Grtz,
X
The best way to hack a digital network is an analogue phonecall !
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

De dingen die je opnoemt zijn;

1/ Al voldoende aanwezig in xp, ok, de 64 bit ondersteuning mag hier en daar iets beter. Maar ik vind dit simpelweg een vanzelfsprekendheid, net zoals de geupdate HAL & DirectX toestanden. Dit is gewoon "met de tijd meegaan". Ik zie hier geen innovatie in.
2/Eye-candy, ik zit echt niet te wachten op een interface die 128 MB videogeheugen vraagt, ook niet op AA menuutjes, lettertypes, schuivende verkleurende frutsels, etc. ....

Wat ik wel wil zien; een nieuw storage system, een deftige shell, een browser die niet zo lek is als een vergiet en aan de standaarden beantwoordt.

WinFS is al de lange baan opgeschoven, IE 7 gaat niet aan de standaarden beantwoorden, de shell komt er ook al niet, het is zelfs twijfelachtig of het nieuwe grafische subsystem wel in Vista komt.
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Sub Zero
Administrator
Administrator
Berichten: 6181
Lid geworden op: 15 sep 2002, 12:14
Locatie: Herzele
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 121 keer
Contacteer:

Je kan er ook altijd de C't van juli-augustus eens op nalezen. Er zit een heel dossier in over Vista. En zoals ik het ook lees blijf ik bij m'n 2k3'tje op mijn desktop. De paar dingen waar ik het zou voor doen zijn er uit geschrapt of zullen niet op punt staan...
Afbeelding
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

eldiablo schreef:tot nu toe is het enigste wat ik ken als meerwaarde is de nieuwe geindexeerde zoekfunctie waardoor je niet telkens een uur moet wachten als je iets moet zoeken maar dat je het resultaat onmiddel krijgt.
(en voor de mensen die wat mooier dings op het scherm willen, de tekst is nu anti aliased)


staat dat er nu ook niet op ? wreed alleen veel ram en cpu.. op dit moment

wat ik niet begrijp is waarom het vista heet ipv longhorn vond longhorn toch een mooiere naam.. vista is precies zoon klein goedkoop autootje
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”