Verkiezingen 2019

Niet-technische onderwerpen of technisch-gerelateerde onderwerpen waar maatschappelijk debat over bestaat. Lees de extra regels in de sticky, aub!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5659
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
Locatie: 127.0.0.1
Uitgedeelde bedankjes: 186 keer
Bedankt: 315 keer

Wat een gezeur hier over de verkiezingen.

1. Dit is wat de bevolking wil, of je dat nu leuk vindt of niet, het al dan niet halen van een aantal stemmen is nu eenmaal democratisch gegrond en zijn een duidelijk signaal.
2. Het cordon bewijst hoe kinderachtig onze politiekers zijn en is een democratische schande. Los of je het nu eens bent of niet met het VB. We willen solidair zijn maar sluiten wel een partij uit. Is dat dan zo veel beter?
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

Ik vraag me af hoeveel van nv-a en vb stemmers effectief voor een splitsing zijn. Denken ze nu werkelijk dat het dan beter zal gaan. Dat we dan plots een begrotingsoverschot gaan hebben, dat er geen wachtlijsten meer zullen zijn?
Ik heb de voorbije jaren met nv-a aan het roer aan Vlaamse kant alleszins weinig vooruitgang gezien die hoop op beterschap geeft.

Zitten roepen aan de kant, tot ze effectief iets moeten doen. Dan zijn ze allemaal in hetzelfde bed ziek.

Elkaar tegenwerken is het enige waar een politieker goed in is, ipv van samen te werken, willen ze elkaar nu alleen maar tegenwerken, behalve als er postjes verdeeld moeten worden.

Edit: een politieker zou van mij max. 4a5000€ netto mogen verdienen en mag geen andere extra inkomsten hebben, zodat de voeling met de maatschappij er toch nog iets of wat realistisch is.(CFR. Reynders met zijn 11.000€ die zegt dat hij dat waard is :bang: )
Laatst gewijzigd door sky 29 mei 2019, 07:25, in totaal 1 gewijzigd.
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

honda4life schreef:1. Dit is wat de bevolking wil, of je dat nu leuk vindt of niet, het al dan niet halen van een aantal stemmen is nu eenmaal democratisch gegrond en zijn een duidelijk signaal.
Ik heb de laatste tijd iets te vaak "op wie moet ik stemmen?" gehoord om dat te geloven :beerchug: en ik ken er die gewoon hetzelfde stemmen dan hun ouders, want die zijn ouder en wijzer :lol:
(dat is natuurlijk deze verkiezing niet anders dan andere verkiezingen)
Laatst gewijzigd door MClaeys 29 mei 2019, 07:27, in totaal 1 gewijzigd.
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

CCatalyst schreef:Als ze een Vlaamse regering vormen zonder Vl Bl, wat perfect kan, gaat rekeningrijden er alsnog komen hoor boulder.
DeStandaard, 23/05/2019 (voor de verkiezingen dus)
Rekeningrijden
In een mail aan een kiezer liet Oost-Vlaams N-VA-lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt weten dat haar partij ‘nog steeds akkoord is met het principe van het rekeningrijden’ en daar nog steeds ‘prioritair werk van zal maken’. Had N-VA-voorzitter Bart De Wever dat idee niet ten stelligste ­afgevoerd?
Maar ik moet het eerste VB-voorstel rond filebestrijding en/of mobiliteit nog zien?
Volgende verkiezingen zijn pas binnen 5 jaar, van het signaal van de kiezer gaan ze dus 4 en een half jaar niet meer wakker liggen.
Dat is een zekerheid. Vandaag "paniek", overmorgen de orde van de dag.
boulder schreef:Maar de Vlaamsnationale partijen halen nu wel al 43% van de stemmen in Vlaanderen...
In 2014 hadden ze slechts 25%. Maw, ze halen >50% binnen 5 jaar als Vl Bl verstandig is en in de oppositie blijft zitten, liefst met N-VA naast hen. Dan doen ze wat ze willen. Nog even geduld hebben...
[/quote]
Ik sluit het idd niet uit, maar ik zou er niet zo zeker van zijn.
Baudet heeft gewonnen in NL, maar is ook meteen op sterven na dood door interne twisten. Niet alle VB verkozenen zijn even die-hard VB.
Daarenboven zijn het niet de % die tellen, maar wel de zetels.
Bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft de NVA in Antwerpen heel nipt (278 stemmen) een zetel veilig kunnen stellen, zonder die 278 stemmen hadden de kaarten heel anders gelegen.
Zoveel mensen moeten trouwens niet van gedacht nog veranderen. Zuilenstemmers vallen elke dag weg omwille van hun ouderdom. Instromende jongeren stemmen vooral Vl Bl/N-VA en in mindere mate Groen en bijna niet op de andere partijen die door hen vooral als bedieners van de gepensioneerden en het establishment aanzien worden (jammer dat deze opbouwende generatiekloof nog niet echt opgemerkt is door de pers).
http://www.standaard.be/cnt/dmf20190527_04433122
N-VA had opnieuw konijnenpoot op zak
De N-VA verloor acht zetels in het Vlaams Parlement. Maar het scheelde geen haar of de ravage was nog veel groter geweest.
Maya Detiège heeft geen zetel veroverd, maar wel een troostprijs. Ze mag zich ‘Pech­vogel van 26 mei’ noemen. Haar partij, de SP.A, kwam in Antwerpen amper 0,02 procent van de stemmen tekort om een extra ­zetel in het Vlaams Parlement binnen te rijven. Met 238 bijkomende stemmen was het pluche voor Detiège. Dat blijkt uit berekeningen van De Standaard. In dat geval had ze de zetel afgesnoept van de N-VA.

Ook in de andere provincies stond de partij van Bart De Wever in het Vlaams Parlement op een zucht van bijkomend zetelverlies. In Brussel had ze amper 183 stemmen (0,27 %) op overschot om de tweede zetel in te lijven. Of slechts 110, als die stemmen allemaal naar Groen waren gegaan, dat nipt een derde zetel miste.

Zelfde verhaal in West-Vlaanderen. Had de N-VA 0,10 procent van de stemmen minder gehad, dan was CD&V de grootste partij in de kustprovincie. Verloor de N-VA alleen aan CD&V, dan volstond zelfs 0,06 procent, of 455 stemmen om de zetel te doen kantelen. En ook in Limburg haalde de N-VA de laatste te verdelen zetel binnen, al had het daar wel meer overschot.

Met drie zetels minder bleef de N-VA weliswaar de grootste partij in het Vlaams Parlement. Maar in dat geval had een Bourgondische coalitie (N-VA, Open VLD en SP.A) geen meerderheid gehad.

Het is niet de eerste keer dat De Wever een konijnenpoot op zak had. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen had de PVDA amper 278 stemmen te kort om een zetel van de N-VA af te snoepen
Elke stem is dus wél van belang en de NVA heeft een serieuze dosis geluk gehad. De regels gelden voor iedereen, dus niemand weent erover, maar als je het hebt over "zoveel mensen moeten er niet van gedacht veranderen" heb je gelijk, maar niet noodzakelijk in de richting die je bedoelde :).
CCatalyst schreef:Volgende verkiezingen zijn pas binnen 5 jaar, van het signaal van de kiezer gaan ze dus 4 en een half jaar niet meer wakker liggen.
Dat is een gevaarlijke, antidemocratische houding, maar ik sluit ze inderdaad niet uit.
Beetje de boel laten rotten.
"Belang van het land, blabla, moeten van Europa, blabla", en dan toch in een regering stappen waarin de Vlamingen de minderheid hebben, daar zie ik de meeste Vlaamse partijen toe in staat.
[/quote]
Antidemocratisch kan je dat niet echt noemen natuurlijk. Als je een meerderheid hebt op het niveau dat je wil besturen, is er geen probleem.
DiRupo deed het (kort) zonder VL meerderheid, Michel deed het zonder Waalse meerderheid. Ik zie niet in waarom Vlamingen anders "behandeld" moeten worden als Walen.

@transgender etc
Welke definitie je voor jezelf ook hanteert als 'normaal', je zal altijd in de problemen komen op de grenzen van uw definitie.
een man die zich vrouw waant? voor mij zal dat nooit een vrouw zijn, ongeacht hoeveel moeite hij doet.
Ik kan met hem gene kindjes maken
- Wat met "echte" vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen? Zijn die dan ook geen "echte vrouw", want je kan er ook geen kindjes mee maken? Gevaarlijke stelling...
- Waarom zouden wij als maatschappij anderen moeten belemmeren in hoe zij zichzelf zien of willen zien?

Maar vandaag profileert het VB zich niet echt op homohuwelijk, abortusbeperking, transgenderbeperking, maar wel op moslim- en vreemdelingenhaat - hoewel het eigenlijk verkapt racisme is tegenover "gekleurden": een Nederlander (dat is een buitenlander) zal voor het VB geen probleem zijn, een Belg met Iraanse roots wel (want die ziet er donker uit).

@cordon
Het cordon kan je op 2 manieren interpreteren:
- eigengewin -> als we het VB uitsluiten heeft elke resterende partij meer kans om aan de knoppen te gaan zitten
- onverenigbaarheid -> als het VB tegen abortus, tegen homo's, tegen moslims, tegen buitenlanders, tegen Walen, tegen de vrouwen, ... is en daarmee dus de fundamenten van onze maatschappij ondergraaft of ontkent, hoe kan je daar als partij gebed in een liberaal-democratisch systeem dan met die partij in zee gaan zonder dat één van beide partijen de eigen standpunten, fundamenten of kiezers compleet verloochent?
Verwar liberaal niet met "de liberalen" als politiek strekking (OVLD of MR, bij uitbreiding NVA). Liberaal (Wikipedia) gaat over emancipatie van elke burger, ongeacht wie die burger is.
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

Voila, mijn woorden zijn nog niet koud, of het staat in de krant: "De Wever erft gat van 600 miljoen in Vlaamse begroting"
https://www.demorgen.be/politiek/de-wev ... ~b1ee06ae/

Foutje in het opmaken begroting / schatten inkomsten.

Hoe moeilijk kan dat nu zijn zeg!! Elk gezin met een beetje zin voor goed beheer van hun eigen financiën kan dat beter dan de gem. politieker.
Als je 5 min. nadenkt dan doet je dat beter dan alle ministers van begroting samen :eek:
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13591
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1423 keer
Bedankt: 878 keer

sky schreef:Foutje in het opmaken begroting / schatten inkomsten.

Hoe moeilijk kan dat nu zijn zeg!! Elk gezin met een beetje zin voor goed beheer van hun eigen financiën kan dat beter dan de gem. politieker.
Als je 5 min. nadenkt dan doet je dat beter dan alle ministers van begroting samen :eek:
Dat wil ik toch even tegenspreken. Een begroting opmaken is aartsmoeilijk want je hebt overal onzekerheden en trends die kunnen afwijken zowel op inkomsten- als op kostenzijde. En dat is dan nog maar enkel de "basis" namelijk de evolutie zonder maatregelen. De impact van nieuwe maatregelen inschatten is nog een stuk moeilijker.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Gebruikersavatar
Sinna
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2417
Lid geworden op: 14 nov 2008, 08:22
Twitter: KrSi78
Locatie: Brugge
Uitgedeelde bedankjes: 208 keer
Bedankt: 152 keer

Maar als je steeds van de meest optimistische schattingen uitgaat...
Toch vreemd dat Nederland wél een begrotingsoverschot kan halen en nog geen kleintje ook.
Computer(k)nul
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

Goztow schreef:
sky schreef:Foutje in het opmaken begroting / schatten inkomsten.

Hoe moeilijk kan dat nu zijn zeg!! Elk gezin met een beetje zin voor goed beheer van hun eigen financiën kan dat beter dan de gem. politieker.
Als je 5 min. nadenkt dan doet je dat beter dan alle ministers van begroting samen :eek:
Dat wil ik toch even tegenspreken. Een begroting opmaken is aartsmoeilijk want je hebt overal onzekerheden en trends die kunnen afwijken zowel op inkomsten- als op kostenzijde. En dat is dan nog maar enkel de "basis" namelijk de evolutie zonder maatregelen. De impact van nieuwe maatregelen inschatten is nog een stuk moeilijker.
Moeilijk? Een begroting opmaken is niet simpel, maar een vertrekken van de juiste basis is poepsimpel.

Het loopt al verkeerd als ze zeggen, we verwachten een stijging van +1,3% van de inkomsten. Je moet juist niets verwachten.

Je kan zelfs met 2 scenario's rekening houden.
Je neemt het gem. van de inkomsten van de laatste 10jaar, je doet er 20% vanaf en met de overige 80% maak je een begroting of een nog progressiever voorstel, je neemt het laagste inkomen van de laatste 10 jaar en doet er 20% vanaf en met die overige 80% maak je een begroting.

Die resterende 20% en de eventuele meer inkomsten (+1,3%) zijn dan extra's om te sparen en /of schulden af te bouwen.

Zo moeilijk is dat niet, en zo beheert ieder normaal mens zijn financiën die een lening heeft lopen bij de bank.


Een zeer simplistisch voorstel van begroting kan je dan verder uitwerken op basis hiervan.
Je somt alle uitgavenposten op per hoofdcategorie (onderwijs/mobiliteit/justitie/…..)
en bepaalt per categorie wie hoeveel % van die 80% krijgt, en dat model kan je dan om de zoveel tijd wat bijsturen.
Paar % meer naar hier of naar daar en je hebt altijd een correcte balans.
Dat zou de basis moeten zijn van de gedachte als je een begroting opmaakt. Een begroting opmaken is hetzelfde als je financiën thuis beheren, de eerste keer is dat moeilijk, maar na x aantal jaren zou dat beter moeten gaan.
Onze politiekers slagen er in om na 40jaar nog steeds geen fatsoenlijk schatting/begroting op te maken
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13591
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1423 keer
Bedankt: 878 keer

Je neemt het gem. van de inkomsten van de laatste 10jaar, je doet er 20% vanaf en met de overige 80% maak je een begroting of een nog progressiever voorstel, je neemt het laagste inkomen van de laatste 10 jaar en doet er 20% vanaf en met die overige 80% maak je een begroting.
Als je jouw voorstel neemt, dan vertrek je met een gat van miljoenen euro's dat moet worden toegereden op een paar maanden tijd om uiteindelijk met misschien 20 % winst te eindigen. Daar zijn gewoon de marges niet voor. De meeste kosten zijn relatief vast want daar zit personeel achter.

Ik ben het eens dat je beter iets te conservatief bent dan iets te optimistisch maar op dit niveau speelt een paar percent verschil direct op miljoenen euro's. En dat is dan ook nog geld dat vaak moet geleend worden, als je te veel gaat lenen dan moet je op dat teveel geleend geld ook gaan interesten betalen. Een klein voorbeeldje: het budget voor gezondheidszorg op federaal vlak is 25 miljard euro. Als je vertrekt van een begroting aan 80 % inkomsten dan mag je 5 miljard euro gaan besparen om "voorzichtig" te zijn in je begrotingsopmaak.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
mgo72
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 nov 2011, 11:21
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 37 keer
Contacteer:

bambipower schreef:Belachelijk, en een teken van onverdraagzaamheid om hier een vergelijking met eekhoorns bij te sleuren... dat je u dingen niet kan voorstellen, omdat je er geen ervaring mee hebt, geeft u niet het recht om het in het belachelijke te trekken.

Een verbod op ambulanciers die voor god spelen, past misschien ook wel bij de vb standpunten.

Ik, fiere pvda militant
Ik wil in naam van Krisken zijn excuses aanbieden.

Hij wou niet discrimineren en bedoelde dus in uw geval:


Zij die zich de ene dag zich Bambi voelen en de andere dag Calimero.

Een fiere commie-hater [emoji41][emoji23]

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1264
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:48
Locatie: Attenhoven (Landen)
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer
Bedankt: 65 keer

krisken schreef: En zelfmoord tja dan ben je een "bedreiging voor jezelf en de samenleving" en zullen de meeste rechters ook colocatie opleggen...
In dringende gevallen komt er dan zelfs geen rechter bij te pas (of toch niet direct) maar colocatie is niet zo snel. Mogelijk al wel want ook bevel tot huiszoeking (dat geen 24 uur duurt zoals op tv...). Ook gewoon op epsi (psycho spoed) terecht gekomen dus nog wel ver van echt colocatie af.

Ouders hadden ook problemen gehad met huidige wetten, strikt genomen was vader pedofiel maar zijn toch een 20 jaar bij elkaar gebleven. 't Was hun manier zelfs om te voorkomen dat ze uit elkaar moesten gaan (Romeo & Julia geval). Heb ook al wel meisje moeten bezig houden terwijl haar vriend beneden opgepakt werd door politie. In dit geval denk ik wel dat de liefde van één kant kwam.
Kinderporno ligt daar nog ver weg van. Legaliseren 'omdat het toch al bestaat' en hopen dat er dan geen nieuwe gemaakt wordt is kop in het zand steken. Denk dat die ook onderschatten hoe groot en smerig die industrie is.
Doktor Avalanche schreef: Ik heb in mijn kennissen kring iemand die transgender is, je zou eens moeten weten wat het geluk van één persoon aandoet aan andere mensen (ouders en kinderen, waaronder een zelfmoord). Niet alles is zwart/wit...
Denk dat die transgender daar zo gelukkig mee is? Zo aanvaard als op tv en in politiek is het helemaal niet.

Om terug beetje bij topic te komen...
Het klopt dat niet alle vlaams belangers tegen alle kleuren van de regenboog zijn (begin niet aan de alfabetsoep die elke dag verandert). De meeste openlijke en oprechte steun die ik in het begin kreeg was van een rasechte vlaams belanger. Zelfs bij een organisatie waar 1/3 van het bestuur en de helft van het volk gay is, waren er binnen 3 dagen (weekend) klachten en werd er zelfs legaal advies gevraagd of ze mij konden verbieden 'zo' langs te komen, terwijl we onderling al afspraak hadden om tijdens de uren 'normaal' te blijven. Ik ga echter niet ontkennen dat ik schrik heb van zijn partij (maar minder dan van NVA/vld).
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4357
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 100 keer

Goztow schreef: Een klein voorbeeldje: het budget voor gezondheidszorg op federaal vlak is 25 miljard euro. Als je vertrekt van een begroting aan 80 % inkomsten dan mag je 5 miljard euro gaan besparen om "voorzichtig" te zijn in je begrotingsopmaak.
Ik zou dat geen klein voorbeeldje noemen.

Sowieso is het al erg moeilijk om in gezondheidszorg even 5 miljard te besparen. Als je dat doet zal er nogal wat protest komen.

Zelfde met de partijen die de ziekenfondsen nu in vraag stellen. 1 miljard euro budget en ze denken van er nog meer in te besparen? Zeggen dat er geen controle en transparantie is terwijl het RIZIV meer dan voldoende weet...
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

Goztow schreef:
Je neemt het gem. van de inkomsten van de laatste 10jaar, je doet er 20% vanaf en met de overige 80% maak je een begroting of een nog progressiever voorstel, je neemt het laagste inkomen van de laatste 10 jaar en doet er 20% vanaf en met die overige 80% maak je een begroting.
Als je jouw voorstel neemt, dan vertrek je met een gat van miljoenen euro's dat moet worden toegereden op een paar maanden tijd om uiteindelijk met misschien 20 % winst te eindigen. Daar zijn gewoon de marges niet voor. De meeste kosten zijn relatief vast want daar zit personeel achter.

Ik ben het eens dat je beter iets te conservatief bent dan iets te optimistisch maar op dit niveau speelt een paar percent verschil direct op miljoenen euro's. En dat is dan ook nog geld dat vaak moet geleend worden, als je te veel gaat lenen dan moet je op dat teveel geleend geld ook gaan interesten betalen. Een klein voorbeeldje: het budget voor gezondheidszorg op federaal vlak is 25 miljard euro. Als je vertrekt van een begroting aan 80 % inkomsten dan mag je 5 miljard euro gaan besparen om "voorzichtig" te zijn in je begrotingsopmaak.
80% is inderdaad misschien wat overdreven, maar je snapt de bedoeling. Je moet altijd uitgaan van een bepaalde zekerheid en starten met de hoop dat de inkomsten zullen stijgen, al was het maar 0.1% is not done.

je kan niet meer uitgeven dan wat er is, daardoor zitten we nu met een schuld van 300meljard € of hoeveel was het.
Als men 40 jaar geleden vertrokken was van 95% van de inkomsten, zaten we nu op rozen.
Wat ze in het verleden gedaan hebben, kan je nu niet wijzigen, maar nu verder doen op hetzelfde elan is ook geen behoorlijk bestuur en al zeker geen kracht van verandering.

En soms is het ook gewoon op. Er staat gen ezel die geld ….. Op is op.
De mensen willen duidelijkheid
Laatst gewijzigd door sky 29 mei 2019, 09:05, in totaal 1 gewijzigd.
mgo72
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 nov 2011, 11:21
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 37 keer
Contacteer:

krisken schreef:Het stemt trouwens tevens tot nadenken als Turken en Marokkanen (nuja, dubbele nationaliteit of in BE geboren en buitenlandse ouders) ook al voor het VB beginnen stemmen...
Dit is in Antwerpen al jaren zo. Sinds de eerste zogezegd zwarte zondag!

Zij voelen ook de concurrentie van de Polen, Roemenen, en andere asielzoekers die hun job opeisen.

En vooral dit is een doorn in vele mensen hun ogen. Ik ben tweede generatie migrant van Spaanse ouders. Heb nogal hard gerebelleerd als puber en dat is zalig in België. Waar zuiderse opvoeding af en toe een corrigerende tik geeft, mag dat ik België niet. Maw als jongere ben je altijd in je recht. De ouders weten niet goed hoe ze ermee moeten omgaan, want de jongere is beter communicatief en kent de regels van België en misbruikt ze.

Veel van die oudere migranten willen terug naar de tijd van duidelijke orde. Dus is elke extreem rechtse partij een partij die hun duidelijke conservatieve waarden voedt. Tevens zijn de Turken massaal lid van de Grijze Wolven. Islamieten vinden gay People verwerpelijk en dus weer een extra reden VB.

Bijkomend zijn er dan ook nog de grote meerderheid niet-criminele migranten die wel de last van hun criminele broeders dragen maar niet de vruchten. Zo zal de hardwerkende neef van een drugsdealer op zaterdag een discotheek niet binnen mogen wegens te veel buitenlanders. De drugsdealer mag uiteraard binnen, want die besteld elke week 50 flessen champie cash betaald.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
mgo72
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 nov 2011, 11:21
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 37 keer
Contacteer:

sky schreef:Ik vraag me af hoeveel van nv-a en vb stemmers effectief voor een splitsing zijn. Denken ze nu werkelijk dat het dan beter zal gaan. Dat we dan plots een begrotingsoverschot gaan hebben, dat er geen wachtlijsten meer zullen zijn?
Ik heb de voorbije jaren met nv-a aan het roer aan Vlaamse kant alleszins weinig vooruitgang gezien die hoop op beterschap geeft.

Zitten roepen aan de kant, tot ze effectief iets moeten doen. Dan zijn ze allemaal in hetzelfde bed ziek.

Elkaar tegenwerken is het enige waar een politieker goed in is, ipv van samen te werken, willen ze elkaar nu alleen maar tegenwerken, behalve als er postjes verdeeld moeten worden.

Edit: een politieker zou van mij max. 4a5000€ netto mogen verdienen en mag geen andere extra inkomsten hebben, zodat de voeling met de maatschappij er toch nog iets of wat realistisch is.(CFR. Reynders met zijn 11.000€ die zegt dat hij dat waard is :bang: )
Helaas zijn er weinig idealisten over inn deze maatschappij.

Een zeer goede manager gaat privé veel meer verdienen en dus niet in de politiek gaan. Dus ga je mensen hebben die in de privé minder zouden verdienen wegens niet goed genoeg. Die ga je dan premier maken?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

boonpwnz schreef: Sowieso is het al erg moeilijk om in gezondheidszorg even 5 miljard te besparen. Als je dat doet zal er nogal wat protest komen.
eigenlijk niet
enkel de politieke wil om die waterkop eraf te hakken.

eigen ervaring
3 diensten die allemaal een eigen directie hebben om uiteindelijk 3x hetzelfde werk te doen. = geldverspilling
chronisch zieken die elk jaar bepaalde erkenningen en aanvragen moeten vernieuwen omdat ze anders rechten verliezen.

de overheid weet dat die mensen niet zullen genezen dus al die bezigheidstherapie van papier versturen, tijdverlies voor de post, de secretaresses bij die bedrijven en adviserende geneesheren kun je zo schrappen. AL die mensen worden met belasitngsgeld betaald

door die papiermolen een enorme traagheid.
ik heb recht op een hulpmiddel maar op de moment dat ik het hulpmiddel krijg kan ik er, door achteruitgang gezondheid, niets meer mee doen. een eenvoudige rolstoel duurde uiteindelijk een volledige zwangerschap :)
hier ligt nu dus voor 10 000 euro hulpmiddelen in de schuif. Allemaal belastingsgeld en dan weet ik niet hoeveel dit effectief aan de overheid heeft gekost als ik er nog werk- en manuren bijtel van mensen die nutteloze papiertjes moesten invullen, zich verplaatsten, mekaar controleren of ik dat wel echt nodig heb .... sommige van die middelen zou ik zou kunnen terugsturen voor iemand anders maar de regels laten dat niet toe en de mutualiteit pakt dat niet aan.

hak die waterkop eraf en je bespaart meer als 5 miljard. alleen krijg je dan ziekenkassen, vakbonden, .... tegen want die willen natuurlijk de, in mijn ogen volstrekt overbodige, jobs.
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

mgo72 schreef:
sky schreef:Ik vraag me af hoeveel van nv-a en vb stemmers effectief voor een splitsing zijn. Denken ze nu werkelijk dat het dan beter zal gaan. Dat we dan plots een begrotingsoverschot gaan hebben, dat er geen wachtlijsten meer zullen zijn?
Ik heb de voorbije jaren met nv-a aan het roer aan Vlaamse kant alleszins weinig vooruitgang gezien die hoop op beterschap geeft.

Zitten roepen aan de kant, tot ze effectief iets moeten doen. Dan zijn ze allemaal in hetzelfde bed ziek.

Elkaar tegenwerken is het enige waar een politieker goed in is, ipv van samen te werken, willen ze elkaar nu alleen maar tegenwerken, behalve als er postjes verdeeld moeten worden.

Edit: een politieker zou van mij max. 4a5000€ netto mogen verdienen en mag geen andere extra inkomsten hebben, zodat de voeling met de maatschappij er toch nog iets of wat realistisch is.(CFR. Reynders met zijn 11.000€ die zegt dat hij dat waard is :bang: )
Helaas zijn er weinig idealisten over inn deze maatschappij.

Een zeer goede manager gaat privé veel meer verdienen en dus niet in de politiek gaan. Dus ga je mensen hebben die in de privé minder zouden verdienen wegens niet goed genoeg. Die ga je dan premier maken?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
En de dik betaalde politiekers die we nu hebben zijn wel goed? :?

Het is gemakkelijk beslissingen te nemen, als je de waarde van het geld niet kent
Laatst gewijzigd door sky 29 mei 2019, 09:24, in totaal 1 gewijzigd.
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4357
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 100 keer

1207 schreef:

hak die waterkop eraf en je bespaart meer als 5 miljard. alleen krijg je dan ziekenkassen, vakbonden, .... tegen want die willen natuurlijk de, in mijn ogen volstrekt overbodige, jobs.
Voor de rest ben ik akkoord.

Qua personeelskosten van ziekenfondsen daar kan niet veel op bespaard worden. Waar ik wel voor ben is 1 neutraal ziekenfonds vanuit de overheid waar alles van wettelijke verzekering wordt gedaan. De huidige mogen blijven bestaan al krijgen ze geen subsidies meer van de overheid en kunnen ze enkel bijkomende verzekering doen.
mgo72
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 nov 2011, 11:21
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 37 keer
Contacteer:

Een van de redenen dat mensen Vlaams belang stemmen is idd omdat ze nog niet gereageerd hebben. De andere partijen hebben natuurlijk dit allemaal over zich geroepen.

Deze daden zijn zo logisch als iets maar in Vlaanderen , België en meer en meer in West-Europa kan het niet.

-) men controleert in Antwerpen tram 11 omdat veel Afrikaanse sans-papier die lijn vaak gebruiken.

--) Mag niet want is racistisch. Je moet ook bus van Hove evenveel controleren want daar zit er geen enkele op. Dat voelt de bevolking aan als onredelijk.

-) vroeger doken illegalen onder. Tegenwoordig demonstreren ze open en bloot. Men mag ze niet oppakken wegens racistisch omdat je weet dat het illegalen zijn.

-) Noordstation, Calais zijn allemaal bewijzen dat de overheid totaal onbekwaam is en er geen recht meer kan geschieden in deze Europese maatschappij.

-) Köln, tegenwoordig elke week in Spanje

Islamitische daklozen verkrachten vrouwen die zat zijn.

-) anders zijn is het nieuwe normaal

Elke week is er wel een outing van extreem gedrag bijv van Sarah Naar Sam. Het is die mensen hun goed recht, alleen moet tegenwoordig iedereen ermee akkoord gaan. Als je dat niet bent, ben je racistisch, en een bekrompen nietsnut. Veel mensen hebben er gewoon een interne mening over, maar ze zien wel dat als je niet progressief denkt je direct stempel van idioot meekrijgt in de media. Dat jaagt ze richting meerderheid die zich al jaren minderheid voelt. De blanke Europese hetero Belg komt minder en minder in beeld in de media. De media ( ja ik ben ook schuldig) gaat meer en meer opzoek naar uitersten en die worden meer en meer als normaal gezien.


Als commie-hater ben ik enorm veel sympathie vorig jaar gaan voelen voor het dictatoriale regime van Poetin vorig jaar in Rusland. Elke straat was daar piekfijn in orde. Niemand die het in zijn kop haalde om papiertje op straat te gooien. Zelf zwaar berispt door burgers in de metro van Sint Petersburg! Had gedurfd een open blikje coca cola de metro in te nemen. Blikje dat ik net ervoor voor de ingang had gekregen van promodames. Er staan daar ook geen vuilbakken. Als je geen blikjes drinkt, dan heb je ook geen afval. Helaas zorgt het voor ongemakken. Niemand durft initiatief nemen. Ze werden bijv complete paspoorten gekopieerd bij inchecken hotels:

Elke dag andere boeking in zelfde hotel ( als journalist moet je flexibel zijn op kampioenschap), elke dag werd heel paspoort gekopieerd
Nieuw paspoort = 32 lege pagina's --) allemaal gekopieerd.

Maw geen enkel systeem is perfect, maar bij ons loopt er heel veel verkeerd. De macht aan de burgers geven is domste wat er ooit gebeurd is. Zie gedempte dokken Antwerpen, Zaventem. Koop huis met veel lawaai goedkoop, dien klacht in en cash zwaar in!

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
mgo72
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 nov 2011, 11:21
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 37 keer
Contacteer:

sky schreef:
mgo72 schreef:
sky schreef:Ik vraag me af hoeveel van nv-a en vb stemmers effectief voor een splitsing zijn. Denken ze nu werkelijk dat het dan beter zal gaan. Dat we dan plots een begrotingsoverschot gaan hebben, dat er geen wachtlijsten meer zullen zijn?
Ik heb de voorbije jaren met nv-a aan het roer aan Vlaamse kant alleszins weinig vooruitgang gezien die hoop op beterschap geeft.

Zitten roepen aan de kant, tot ze effectief iets moeten doen. Dan zijn ze allemaal in hetzelfde bed ziek.

Elkaar tegenwerken is het enige waar een politieker goed in is, ipv van samen te werken, willen ze elkaar nu alleen maar tegenwerken, behalve als er postjes verdeeld moeten worden.

Edit: een politieker zou van mij max. 4a5000€ netto mogen verdienen en mag geen andere extra inkomsten hebben, zodat de voeling met de maatschappij er toch nog iets of wat realistisch is.(CFR. Reynders met zijn 11.000€ die zegt dat hij dat waard is :bang: )
Helaas zijn er weinig idealisten over inn deze maatschappij.

Een zeer goede manager gaat privé veel meer verdienen en dus niet in de politiek gaan. Dus ga je mensen hebben die in de privé minder zouden verdienen wegens niet goed genoeg. Die ga je dan premier maken?

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
En de dik betaalde politiekers die we nu hebben zijn wel goed? :?

Het is gemakkelijk beslissingen te nemen, als je de waarde van het geld niet kent
Dat heb ik niet gezegd....

Maar iemand zonder ervaring de toekomst van 10 miljoen laten beslissen is wel riskant denk ik.

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
koenraaddeconinck
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1730
Lid geworden op: 21 jul 2010, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 195 keer
Bedankt: 106 keer

krisken schreef:Het stemt trouwens tevens tot nadenken als Turken en Marokkanen (nuja, dubbele nationaliteit of in BE geboren en buitenlandse ouders) ook al voor het VB beginnen stemmen...
Ja, kan ik van getuigen. Ooit eens in de wachtrij in een grootwarenhuis 2 personen van allochtone afkomst hun gal hoorde spuwen over iemand ander van allochtone afkomst die - overigens onterecht denk ik en zeker op een ongepaste agressieve manier - de winkelbediende net niet in de haren vloog omdat er zoveel aangekocht was dat alles op factuur moest (zeker sterke dranken). Ik vermoed dat het de uitbater van een nachtwinkel was.

Ze begonnen tegen ons en andere mensen in de wachtrij hun walging uit te spreken over de houding van betrokken aan de kassa en hetgeen ze verder gezegd hebben op luide toon, durf ik hier zelfs niet herhalen. Dus om ook maar even aan te geven dat er ook bij allochtone medemensen verschillende visies op de zaak zijn. Persoonlijk stond ik zelfs enkele ogenblikken aan de grond genageld toen ook zij kwaad werden omdat een omstaander hen vroeg of ze echt meenden wat ze zegden ...
Gebruikersavatar
honda4life
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5659
Lid geworden op: 03 jan 2010, 21:42
Locatie: 127.0.0.1
Uitgedeelde bedankjes: 186 keer
Bedankt: 315 keer

MClaeys schreef:
honda4life schreef:1. Dit is wat de bevolking wil, of je dat nu leuk vindt of niet, het al dan niet halen van een aantal stemmen is nu eenmaal democratisch gegrond en zijn een duidelijk signaal.
Ik heb de laatste tijd iets te vaak "op wie moet ik stemmen?" gehoord om dat te geloven :beerchug: en ik ken er die gewoon hetzelfde stemmen dan hun ouders, want die zijn ouder en wijzer :lol:
(dat is natuurlijk deze verkiezing niet anders dan andere verkiezingen)
Wie het écht niet weet stemt beter blanco.
✂ – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3288
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 60 keer

krisken schreef:Het stemt trouwens tevens tot nadenken als Turken en Marokkanen (nuja, dubbele nationaliteit of in BE geboren en buitenlandse ouders) ook al voor het VB beginnen stemmen...
Dit is echt waar het om draait,en waar vele gewone Belgen zich niet bewust van zijn.Was al aan de gang eind de jaren '70 toen ik studeerde in Gent,toen waren de'vreemdelingen' vooral van Trukse afkomst.Men had een groep die zich goed voelde mee ons,en waarvan je eigenlijk niet meer kon zeggen dat ze een andere nationaliteit hadden,zowel jongens als meisjes(sommige moesten zich nog verkleden op de bus/of tramhalte,om andere kleding aan te hebben bij thuiskomst).Maar die werden zwaar onder druk gezet door een andere groep die vond dat men meer en meer de godsdienst-en gewoontes v/h thuisland moest inporteren,en dit was voordurend een zeer harde en altijd lopende strijd.
Wel het is de eerste groep die nu een uitweg denkt gevonden te hebben om op de VB te stemmen,men zou deze kiezers eigenlijk op zowat alle manieren moeten helpen en respecteren en ondersteunen.Ik hoop ook dat die op termijn het echt gaan halen,want dan kunnen we echt veder met onze samenleving.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Er is in de sociale zekerheid en ook bij de ziekenfondsen al herhaaldelijk en serieus gesnoeid, het vet is maw al lang van de soep en de politiek weet dat ook. De werking van de ziekenfondsen is trouwens zo slecht niet en de kosten zijn zeker niet overdreven in vergelijking met het budget dat ze beheren. Vergelijkingen met privéorganisaties worden makkelijk doorstaan. In Nederland smeekt men om de herinvoering van het systeem dat men door privéverzekeraars heeft vervangen.

Het klopt dat de versnippering soms groot is maar dat is door de versnippering van onze staat waardoor bevoegdheden soms niet duidelijk zijn of elkaar deels overlappen. De fusie van overheidsdiensten is echter ook in de gezondheidszorg bezig, een goede zaak.

De controles zijn ook nodig en vaak op aandringen van de bevolking want misbruik moet tegengegaan worden.

Je kan de ziekenfondsen niet zomaar schrappen om diverse redenen. Ze doen veel meer dan enkel uitbetalen van zorgkosten en er werkt inderdaad ook een pak volk. Mensen die je afdankt bij de overheid of ziekenfondsen zijn even werkloos als iemand die afgedankt wordt in de privé. Hun werkloosheid kost even goed geld.

Er bestaat al een neutraal ziekenfonds van de overheid, de HZIV, dat is trouwens volledig gratis. Wie van de (verzuilde) ziekenfondsen af wil kan dat dus al meer dan 50 jaar en nog een schone cent besparen!

Deze instelling kan echter niet alle ziekenfondsen zomaar vervangen. Dat zou een enorme investering in personeel, gebouwen en materiaal vergen. De winst die je dus haalt door de vereenvoudiging zal grotendeels naar deze kosten gaan.

Het wordt helemaal triest als leugens worden verspreid als het niet kunnen krijgen van een simpele rolstoel. Die kan je bij elk ziekenfonds krijgen tegen een zeer democratische prijs. Ook is het jammer dat mensen die net het meest genieten van de voordelen van ziekenfondsen er zo tegen reageren. Denk je echt dat er zoveel dingen terugbetaald zouden worden als de ziekenfondsen hier niet zo hard voor bleven ijveren? Denk je dat de prijzen lager zouden liggen als ze hun macht niet zouden inzetten tegen big farma?

Ik ben akkoord dat ziekenfondsen moeten mee evolueren naar gezondheidsinstellingen en dat betalingen zoveel mogelijk moeten geautomatiseerd worden maar ze vervullen veel meer nuttige taken en functies die men niet zomaar kan afschaffen zonder nadelige gevolgen. De voorstelling om zo snel 5 miljard te winnen is even populistisch als de stelling dat men 5 miljard kan vinden door salariswagens te schrappen, alsof ook dit zomaar kan.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

boonpwnz schreef: Qua personeelskosten van ziekenfondsen daar kan niet veel op bespaard worden. .
maar wel op het nutteloze werk dat handenvol geld en tijd kost.

een onvoorstelbaar stom voorbeeld vandaag
door ziekte verhuisd dus geef ik m'n adres aan de mutualiteit door

er zijn dus nu, kan ik aantonen, afdelingen binnen die voorzorg die mij brieven opsturen met vermelding busnummer en andere afdelingen sturen brieven zonder busnummer.
zelfs voor een simpel adres hebben ze blijkbaar geen centrale database waar elke afdeling toegang tot heeft.

ander voorbeeld

vandaag weer een brief gekregen voor een erkenning van een medicament. Geldig voor 1 jaar :)
volgend jaar dus minimaal 1 doktersbezoek om een papier in te vullen, dat papier moet naar de mutualiteit hier om de hoek, die sturen de brief naar een centrale, van daaruit vertrekt die naar een geneesheer. Die geneesheer zal dan vaststellen dat ik de ziekte nog steeds heb :) die stuurt dan een brief terug dat ik het medicament opnieuw een jaar mag nemen :)
elk jaar een hoop manuren verspillen om te kijken of ik al genezen ben, wat spijtig genoeg niet zal zijn.

als ik hulpmiddelen wil teruggeven die handenvol geld kosten? weiger die niet als overheid door uw stomme regels.
ga eens op 2e hands.be zien en kijk eens naar scootmobiels? die zijn bijna allemaal ooit aan oudjes gegeven voor 4,99 administratiekost.
eis die terug als het oudje sterft. Vandaag vloeit die in de erfenis maar zo'n toestel kost direct 3000 euro nieuw (allemaal belastingsgeld)

de mutualiteit moet niet weg
de waterkop, idiotie en verzuiling wel. ik krijg alle medicatie terug maar voor 1 medicament zijn er 4 verschillende bureaus die allen een stukje betalen.
4 administratief bediendes die dus ergens op een knopje duwen als ze mijn apotheekfactuurtje gezien hebben.
en o wee als ik m'n roze kevertje heb vergeten erop te plakken, dan sturen ze dat factuurtje gewoon terug (geen grap) :)

daar zitten miljarden maar natuurlijk ook veel jobs die zouden verdwijnen.
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4357
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 100 keer

Even over die database dat is normaal een algemen database bij alle ziekenfondsen zou dit moeten aanwezig zijn(per ziekenfonds uiteraard).

Voor die medicatie heb ik hetzelfde probleem. Ik moet levenslang medicatie nemen en moet toch een voorschrift gaan halen. Wat voor nut heeft dat als een gespecialiseerde dokter schriftelijk toelaat om dit levenslang te nemen??? Waarom moet ik dan nog een voorschrift expliciet halen en gewoon het medicament niet?

Over die toestellen snap ik het ook niet. een vroegere buur bij men ma wou die teruggeven en dat mocht niet hij moest dat verkopen?
tien
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1264
Lid geworden op: 17 apr 2019, 11:48
Locatie: Attenhoven (Landen)
Uitgedeelde bedankjes: 102 keer
Bedankt: 65 keer

Die klevertjes is in alle geval al volledig overbodig geworden.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Het voorbeeld van het adres is een simpel voorbeeld van hoe een fout van 1 medewerker misbruikt wordt om het ganse systeem in diskrediet te brengen. Prachtig voorbeeld van hoe fake nieuws werkt. Uiteraard heeft dat ziekenfonds een centrale database. De adresgegevens komen zelfs van de kruispuntbank en geven uw officiële verblijfsgegevens weer. Dit is gewoon een menselijke fout, geen systeemfout.

Erkenningen zijn niet enkel per persoon maar ook per medicament. Het kan zijn dat erkenningen niet meer gelden voor dat medicament en dus moet er daar een controle op zijn. Ook is het niet omdat UW ziekte niet evolueert dat dat voor iedereen zo is. Ook veranderen de inzichten in de werking van medicamenten waardoor andere beslissingen kunnen genomen worden na verloop van tijd. De redenering gaat dus alweer veel te kort door de bocht ge getuigt meer van onwetendheid dan van terechte kritiek.

Er is geen waterkop bij de ziekenfondsen. Het grootste ziekenfonds heeft zelf al veel personeel afgebouwd door modernisering/automatisering door oa e-attest enz... De waterkop zit bij de structuur door diverse instellingen voor gezondheid, voor preventie, voor gehandicapten, voor categorieën van verzekerden (NMBS),... Zoals ik al zei, kies terug voor 1 land met uniforme en duidelijke bevoegdheden en je bespaart echt geld en de werking zal serieus verbeteren. Wij stappen echter vrolijk verder richting afgrond :bang:

Ik vind het ook erg dat men klaagt dat men blijkbaar 5 EUR betaalt voor een toestel van 3.000 EUR :bang: De privé zal dat hulpmiddel graag goedkoper geven :roll: Men kan het toch zelf op 2ehands zetten als het zo stoort, zo kan men nog wat recupereren van de ziektekosten.

Medicamenten zijn op voorschrift zodat je niet zomaar onbeperkt medicamenten kan kopen, iets dat gevaarlijk kan zijn. Medicamenten kan je niet levenslang geven want er komen geregeld andere inzichten over hun werking of alternatieven.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
boonpwnz
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4357
Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 100 keer

Geef dan die rollator in bruikleen maar geef het niet voor 5 euro en dat je de rest mag op 2de hands recupereren. Dizzy je zit weeral woorden om te draaien.

We willen niet dat de privé dit overneemt we willen gewoon dat die dingen niet zomaar op 2de hands belanden maar gewoon teruggaan naar de rechtmatige eigenaar namelijk het ziekenfonds.
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Veel mutualiteiten beschikken over een uitleendienst. Sommig materiaal is echter persoonlijker dan ander.

De mutualiteiten zouden dan elk een terugneemdienst dienen te installeren met bijhorend personeel en stockage. Ik dacht dat de bedoeling was om geld en middelen te besparen ipv te vergroten.

Als mensen FB eens zouden gebruiken om bijvoorbeeld overtollig materiaal aan te bieden dan zou dat beter werken dan enkel hele dagen staan klagen over zaken waar men amper iets vanaf weet. Het is maar een gedacht. Iemand die materiaal van iemand anders overneemt heeft er ook geen nodig van ziekenfonds en de besparing is er dan ook.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

honda4life schreef:Wie het écht niet weet stemt beter blanco.
Moet je eens melden tegen mensen, dan zeggen ze "maar das een stem voor de grootste partij" :).
krisken
Moderator
Moderator
Berichten: 19634
Lid geworden op: 07 nov 2006, 12:11
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Uitgedeelde bedankjes: 1863 keer
Bedankt: 1003 keer
Contacteer:

Wie en wat is het Vlaams Belang : https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/05/27 ... elang-wat/
Er zijn blijkbaar nog veel mensen die het anders begrijpen, incluis ikzelf...

Wat colocatie betreft : niet zelden is een persoon binnen de 4 uur in een psychiatrisch ziekenhuis na het allereerste contact.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Go Extreme + Scarlet Red
TV = TVV App + Netflix + Disney+ + Streamz
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti
boulder
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4539
Lid geworden op: 01 apr 2009, 09:37
Uitgedeelde bedankjes: 254 keer
Bedankt: 210 keer

krisken schreef:Het stemt trouwens tevens tot nadenken als Turken en Marokkanen (nuja, dubbele nationaliteit of in BE geboren en buitenlandse ouders) ook al voor het VB beginnen stemmen...
Dat verbaast mij totaal niet.
Een aantal jaar geleden was er in het Verenigd Koninkrijk een enquête onder de bevolking, bleek dat een groot deel van de Indiërs voor een migratiestop waren.
Waarom?
Zij hadden van die succesvolle winkeltjes, en zagen liever niet nieuwe inwijkelingen komen, die hun winkeltje zouden beconcurreren...

Als je ziet hoe linkse partijen hier systematisch zacht zijn voor geweld van inwijkelingen, dan zal een inwijkeling ook niet vies zijn van een partij die voor de harde aanpak pleit.
Als er bijv. rellen zijn met migranten en die slaan winkels kort en klein, en zo'n winkel is van een migrant die het gemaakt heeft, denk je dan dat die gediend is met de vergoelijkende verhaaltjes van Groen en SP.a?

Ook leuke anekdote, waar ik vroeger woonde is de buurman een uitgeweken Waal.
Hij spreekt heel goed Nederlands of eerder dialect, enkel aan zijn accent kun je nog horen dat hij een inwijkeling is.
Hij stemt al jaren Vlaams Belang.
"Ik spuug op de politiekers", zegt hij, en hij meent het.
Met zijn familie in Wallonië praat hij niet meer over politiek, want dan is het ruzie.
Heel sympathieke mens overigens, en dat zeg ik niet omdat ik weet dat hij VB stemt.
Hoe onfeilbaarder de god, hoe langer de tenen...
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13591
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1423 keer
Bedankt: 878 keer

18000 Walen hebben ook voor Vlaams belang gsstemd want het Vlaams belang had lijsten in elke Waalse provincie.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

Uiteraard zijn nieuwkomers niet automatisch of enkel links, dat is een, belachelijke uitleg die je vaak van de rechterzijde hoort maar totaal niet klopt. Deze partijen vangen angst en vermits de nieuwkomers in de onderste lagen van de bevolking leven zowel economisch als sociaal is er daar zeker voldoende angst aanwezig om uit te buiten.

Bovendien zijn deze mensen vaak afkomstig van traditionelere landen/culturen en vallen ze dus ook voor die argumenten van geen kracht van verandering. Ook op ethisch vlak hebben zij het vaak moeilijker met dingen als homorechten en abortus. Ook daar weer raakvlakken met VB en (extreem)rechts.

Je zou nu denken dat de nieuwkomers een ideale vijver zijn om in te vissen maar dan vergeet je het feit dat de betrokken visser deze vissen gewoon niet lust. Hij zal hooguit enkele siervissen in zijn bokaal smijten om de perceptie van redelijkheid te faken, pas op dat werkt verbazend goed :lol:

Ze hebben ooit een zwarte medemens zover gekregen dat hij VB-stickers op straat verkocht, de man wist waarschijnlijk niet eens wat het was :lol:

De vreemdelingen aan hun kant maken echter dezelfde vergissing als vele blanken. De mooie praatjes over de verdediging van het volk/waarden zijn enkel een laagje vernis voor de totalitaire staat waarvoor ze staan en enkel zij het voor het zeggen hebben. Een staat die gezuiverd is van alles wat afwijkt waarvan zij denken dat het de norm is. Een staat waar vrouwen weer moeten dimmen om over andere bevolkingsgroepen te zwijgen. We kennen dat soort staten uit een niet zo ver verleden, het was geen succes. Zo'n staat lijkt trouwens erg hard op een staat die we hier hard bestreden hebben tot enkele maanden geleden, toevallig of niet. Het is dat soort staat dat bejubeld werd in de Schild en Vrienden Pano, het zijn dat soort misselijkmakende "grappen" die er likes krijgen. In ieder geval kan men het excuus dat men het niet geweten heeft niet meer gebruiken wegens versleten.

Trouwens, dat extreem rechts en de belangen van buitenlanders eigenlijk niet samengaan is duidelijk na de aanslagen in Zaventem toen een herdenking werd opgeleukt en daarbij het land voor de hele wereld belachelijk werd gemaakt terwijl men ook nog wat winkels (toevallig van buitenlanders ) gingen aanvallen en dat onder ruime belangstelling van politie mochten. Ze werden toen zelfs terug naar huis begeleidt en sommige burgemeesters opperden dat men deze mensen toch niet teveel aandacht mag geven!

Voor de vergeetachtigen:
https://www.hln.be/nieuws/binnenland/ho ... n~a7a0c5fe
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
1207
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3395
Lid geworden op: 11 jun 2009, 11:02
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 95 keer

Dizzy schreef:Het voorbeeld van het adres is een simpel voorbeeld van hoe een fout van 1 medewerker misbruikt wordt
ik misbruik niets, ik stel vast dat de voorzorg 2 verschillende adressen, alnaargelang de afdeling, van mij heeft en gebruikt. eentje met en eentje zonder busnummer.
wie z'n schuld dat is doet er neit toe.
Erkenningen zijn niet enkel per persoon maar ook per medicament.
en als je dus dit soort zaken leest dan snap je waarom men de gezondheidszorg nooit efficiënt zal organiseren.
hetzelfde gaat op voor behandelingen zoals kinesist. ik heb een erkenning om elke dag te kunnen gaan. die erkenning is maximaal 3j en dan moet ik ook daar die procedure opnieuw opstarten. volstrekt nutteloze geldverspilling want ik zal pas stoppen met kinesist als ik dood ben. Tot dan zal geen geneesheer bij de voorzorg mijn aanvraag weigeren :)
Er is geen waterkop bij de ziekenfondsen.
ander voorbeeld is het beoordelen van mijn handicap door de mutualiteit. kijken wat ik neit meer kan en waarvoor ik hulp nodig heb
sociaal asistente 1: komt met een bel-schaal om te oordelen dat ik recht heb op mantelzorg want ik kan heel wat dingen neit meer.
sociaal assistente 2: zij komt een ondersteuningsplan opmaken om te kijken wat ik neit meer kan
sociaal assistente 3: zij komt opnieuw hetzelfde doen maar dat heet ineens zorg-zwaarte inschaling.
de 3 assistentes komen alledrie vd mutualiteit en werken uiteraard niet samen om gegevens te delen.

Dat zijn dus een tiental werkuren bij mij zitten en dezelfde vragen stellen, 6uur verplaatsingskosten, geen idee hoeveel werkuren om 3x hetzelfde verslag op te maken. nl dat ik in het dagelijks leven problemen heb bij ...
dat kan iets strakker, economischer, ... allé ik noem dat geld verbranden
Ik vind het ook erg dat men klaagt dat men blijkbaar 5 EUR betaalt voor een toestel van 3.000 EUR :bang:
ik klaag dat dat oudje na 1 of 2jaar sterft en dat de mutualiteit dat toestel niet terugneemt en doorgeeft aan een andere hulpbehoevende. dat die kinderen er mee blijven zitten en ze dat toestel, als ze willen, op het stort kunnen droppen en slopen
dat is 3000 euro belastingsgeld verbranden en daar mag je als (ex)-werkende over klagen. ik heb ook ooit >50% belastingen betaald dus als ik dit zie dan wringt het.

ik weet ook hoe m'n vorige kliniek, mij alle 3 maand onder de mri wou steken. compleet misbruik vd gezondheidszorg want complete overbodige en nutteloze foto's.

dus als je 5 miljard zoekt? ik weet waar ze zitten
en neen, je moet niet ineens beslissen dat vanaf morgen 4 bediendes straks voor 5 man moet controleren of er overal wel een roze klevertje op zit, met burn-out tot gevolg.
gewoon dat klevertje afschaffen is misschien verstandiger
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

mgo72 schreef:Een van de redenen dat mensen Vlaams belang stemmen is idd omdat ze nog niet gereageerd hebben. De andere partijen hebben natuurlijk dit allemaal over zich geroepen
.
Even op inpikken, want migratie leent zich geweldig voor oneliners, maar het beleid is al wat lastiger
opnieuw: alle partijen hebben aan de knoppen gezeten op asiel&migratie
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van ... ndse_Zaken
https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van ... sielbeleid
Tussen 1980 en 2010 is dit de verdeling van de bevoegdheid Asiel & Migratie (onderdeel van Binnenlandse Zaken) tussen de 3 grote families
PS/SP/SPa: 39%
PSC/CDH/CVP/CDV: 28%
PRL/OVLD/MR: 33%
Sinds 2010 lag de bevoegdheid bij OVLD en NVA.
Laat u dus niet om de tuin leiden dat het migratiebeleid iets van de socialisten is. Opnieuw, het huidige A&M beleid is in de steigers gezet door Louis Tobback onder het toeziend oog van Etienne Vandermeersch.

Maar dan, ten gronde. Er zijn illegalen (mensen zonder geldige verblijfspapieren) gevonden binnen uw landsgrenzen.
Wat doe je er dan aan? Oppakken voor welk misdrijf? Hoelang ga je hen vasthouden? De mensen vasthouden zonder aanklacht gaat niet, de mensen vasthouden kost trouwens geweldig veel geld (politie, justitie).
Zet je hen de grens over met een buurland? Diplomatiek en politiek incident.
Stuur je hen terug naar land van herkomst? Wat is het land van herkomst? Wat als dat land hen weigert?
men controleert in Antwerpen tram 11 omdat veel Afrikaanse sans-papier die lijn vaak gebruiken.
Mag niet want is racistisch. Je moet ook bus van Hove evenveel controleren want daar zit er geen enkele op. Dat voelt de bevolking aan als onredelijk.
Natuurlijk mag je tram11 controleren, maar zie hierboven, wat nadien :).
En is de controle enkel tegen mensen zonder papieren gericht?
Tegenwoordig demonstreren ze open en bloot. Men mag ze niet oppakken wegens racistisch omdat je weet dat het illegalen zijn.
Er zijn anders meerdere raids geweest waarbij de focus enkel op mensen zonder papieren was.
Noordstation, Calais zijn allemaal bewijzen dat de overheid totaal onbekwaam is en er geen recht meer kan geschieden in deze Europese maatschappij.
Iedereen wacht op uw briljant idee om het op te lossen.
Köln, tegenwoordig elke week in Spanje
Islamitische daklozen verkrachten vrouwen die zat zijn.
Als je dat wil geloven, moet je dat zeker doen. De realiteit is anders: er zijn geen massale verkrachtingen of moorden. Overigens dient elke overtreding gepast gestraft te worden, ongeacht het statuut van de pleger (cfr pooiers met Pakistaanse roots die UK meisjes uit-hoer-den, daar is de politie serieus in de fout gegaan).
Als ik me zorgen maak over Spanje is het eerder over de onafhankelijkheidswaanzin in Catalonië, het partnergeweld (gemiddeld wordt er per week in Spanje 1 vrouw vermoord door haar partner) en het verbod op spot met de overheid/regering (Turkse toestanden).
Elke week is er wel een outing van extreem gedrag bijv van Sarah Naar Sam. Het is die mensen hun goed recht, alleen moet tegenwoordig iedereen ermee akkoord gaan. Als je dat niet bent, ben je racistisch, en een bekrompen nietsnut. Veel mensen hebben er gewoon een interne mening over, maar ze zien wel dat als je niet progressief denkt je direct stempel van idioot meekrijgt in de media.
Wat iemand anders doet, Sarah wordt Sam, waarom zou jij daar al dan niet akkoord mee moeten gaan?
We leven in een land waar meningen vrij zijn, ik zie niet in waarom je uw mening niet zou mogen ventileren. Als het op een respectvolle manier kan, heb je eens zo veel kans dat mensen bereid zijn te luisteren.
Maar opnieuw: als ik morgen borstel wil laten groeien, plaatsen, ... daar heb ik uw akkoord toch niet voor nodig? Idem borstvergroting, tattoo, piercing, ... ?
De blanke Europese hetero Belg komt minder en minder in beeld in de media.
Doe eens de test: turf eens bij HetJournaal hoeveel blanke mannen er in beeld komen, hoeveel vrouwen en hoeveel "buitenlanders", het zijn allemaal proxy's, want je kan aan de huidskleur niet zien of iemand Belg, Nederlander, Italiaan of Iraniër is.
Het is ook altijd goed om de cijfers bij de hand te houden: de meeste buitenlanders in België zijn uit de buurlanden (NL, FR, ...), minder dan de helft is niet-Europees.
Als commie-hater ben ik enorm veel sympathie vorig jaar gaan voelen voor het dictatoriale regime van Poetin vorig jaar in Rusland.

Je mag, in België, haten wie je wil. In Rusland haat je beter enkel degenen die Poetin vindt dat je mag haten.
Rusland is ook niet bepaald een democratie te noemen. De kortste weg naar de gevangenis in Europa is een misdrijf plegen (bv een aanslag, moord, ...), in Rusland werkt het wel even anders.
De kortste weg naar de president is een aanslag of een moord plegen tegen een oppositiefiguur (bv Nemtsov) of een journalist (bv Politkovskaja), zoals Ramzan Kadyrov heeft kunnen vaststellen; de snelste weg naar de gevangenis of naar uw kist is uitroepen dat je oppositie voert tegen het corrupte regime (Nemtsov, Navalny).
Ik zou Rusland en Poetin dus niet als voorbeeld gebruiken.
Elke straat was daar piekfijn in orde.
Het RodeKruis kreeg in 1943 in Theresienstadt ook een "stad" (eigenlijk een concentratiekamp, als tussenstop naar de vernietigingskampen) te zien die in prima staat was (Wikipedia). Dat wordt propaganda genoemd.
Maw geen enkel systeem is perfect, maar bij ons loopt er heel veel verkeerd. De macht aan de burgers geven is domste wat er ooit gebeurd is. Zie gedempte dokken Antwerpen, Zaventem. Koop huis met veel lawaai goedkoop, dien klacht in en cash zwaar in!
De gedempte zuiderdokken is wel een mooie farçe inderdaad.
Door de amateuristische aanpak van de NVA in dat dossier, hebben enkele (rijke) buurtbewoners via processen hun rechten doen gelden
wat maakt dat die bewoners voor 40 jaar baas mogen spelen over dat plein. Hallucinant :).
Dizzy
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5514
Lid geworden op: 06 dec 2009, 13:28
Locatie: Hier ter plaatse
Uitgedeelde bedankjes: 104 keer
Bedankt: 313 keer

@1207: je gebruikt een persoonlijke fout van een medewerker om een gans systeem aan te vallen. Waarom gebruik je je energie niet positief door hen gewoon te wijzen op deze persoonlijke fout zodat het rechtgezet kan worden. Vermits de adressen uit de kruispuntbank komen kant het enkel een persoonlijke fout zijn.

Uiteraard kan men iemand niet zomaar toelating geven om wat dan ook te gebruiken. Het omgekeerde zou pas gevaarlijk zijn.

Je blijft ook de denkfout maken dat jouw situatie DE situatie van iedereen is. Een systeem werkt over grotere groepen en jij bent daarin waarschijnlijk een te kleine groep om gans het systeem aan te passen of misschien zijn er nog andere redenen die ik en jij niet kennen. In ieder geval moet een ziekenfonds ook met een budget werken en zijn zij veel liever goedkoper af dan zomaar geld weg te gooien, die indruk geef je precies. Er bestaan verschillende systemen om de ziekenfondsen te controleren en zelfs bestraffing als zij budgetten fout gebruiken of fouten maken.

Die verschillende schalen komt door kaduke wetgeving die deze schalen oplegt. Het ziekenfonds kan enkel de wetgeving die er is uitvoeren en niet veranderen ook al doen ze daar wel degelijk veel moeite voor. Je verwijt dus de verkeerde en steekt de schuld aan het enige echte drukkingsmiddel dat de patiënt heeft. Proficiat :roll:

Ik hoop dat je niet VB stemde want die zouden de ziekenfondsen liefst afschaffen, net zoals de vakbonden. Mensen zoals jij zouden dus deze problemen niet meer hebben. Er zou geen materiaal meer goedkoop te vinden zijn en hulp voor thuis kan je ook vergeten als je de volle pot niet kunt betalen. Mooie vooruitzichten dus.

De kinderen kunnen het materiaal van een overledene perfect aanbieden aan anderen. Is hun FB kapot? Is er geen winkel waar je ad valvas dingen kan aanbieden, kennen ze het bestaan van 2e hands niet? Op het stort droppen en slopen is dus enkel uit onwil en absoluut niet noodzakelijk.

Het overgebruik van scanners ligt aan de ziekenhuizen die elk hun scanner willen. Dit heeft men nu aangepakt door de ziekenhuizen te groeperen en te laten specialiseren op bepaalde behandelingen. Dit is een moeilijk dossier waar De Block wel wat vooruitgang in geboekt heeft. Ook dit punt heeft geen bal met de ziekenfondsen te maken. Omdat dit veel geld uit de ziekteverzekering haalt is het voor hen zelfs nadelig en daarom pleiten zij al lang voor de afbouw van deze praktijken.

Als je denkt dat je 5 miljard met dit soort ingrepen gaat vinden ben je echt wel fout bezig maar ik begrijp dat rekenkunde niet prioritair is als je kan genieten van één van de beste gezondheidszorgsystemen ter wereld en tegelijk erop kan kappen met de meest ongefundeerde zaken.

Dat je nog over een klevertje begint dat al afgeschaft is zegt gewoon alles. De enige reden dat er nog klevertjes circuleren is omdat de dokters dit absoluut lang hebben tegengehouden zodat ze een hogere vergoeding voor het gebruik van een PC konden claimen.
Hoe krommer de tenen, hoe gevoeliger de schenen
mgo72
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 nov 2011, 11:21
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 37 keer
Contacteer:

Zuiderdokken is niet enkel NVA farce? Dat is een gevolg van de rechtszaken en blokkeren van vijftal bewoners. De NVa heeft gekozen voor minste kwaad.

Als Spanjaard zijnde kan ik u minstens 3 feiten van islamitische verkrachtingen tonen in de laatste 2 maanden . En ja Spanjaarden verkrachten ook. Maar die illegalen hadden nooit kunnen verkrachten als ze opgesloten zaten.

Dus op tram11 moet ik de Belgische oma controleren om de schijn hoog te houden. Straf dat als politie doelgericht voetbalsupporters viseert, dat niet erg is, maar wel als ze een illegale doelgroep.

Calais , Noordstation is simpel. Sluit ze op, stuur ze terug. Zorg voor intradingseffect. Nu gaan de illegale die nep-vittons verkopen op de ramblas naar huis bellen dat ze in paradijs wonen. Zorg dat ze nergens welkom zijn. Zodat dat ontraadt. En zorg voor deftige regels.

Zorg voor rechtszaak waar dieven in den bak zitten. Voor bepaalde mensen die zo hard geloven in de Sharia, ben ik voor de Sharia! Zonder handen is het moeilijk stelen! Maar in België ben je sneller vrij en terug in de winkel dat je beroofde dan de winkelier die nog papierkes bij de politie moet invullen.

En opsluiten kost veel? Bespaar door de doodstraf in te voeren. Ik denk dat in België geen enkele persoon problemen heeft om een Dutroux terecht te stellen!

Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Vlaams Belang leidt trouwens aan juridische bijziendheid :).

http://www.standaard.be/cnt/dmf20190526_04424894 29/05
Vlaams Belang dient klacht in tegen voormalig PS-vicepremier Laurette Onkelinx wegens smaad, laster en eerroof omdat die de partij bestempelde als een 'racistische en gewelddadige partij' in een reactie op de audiëntie die partijvoorzitter Tom Van Grieken woensdag bij de koning had. Voor de voorzitter zijn de verwijten 'gratuit en lasterlijk': 'Dit is spuwen in het gezicht van meer dan 800.000 Vlamingen. Er is een hemelsbreed verschil tussen kritiek hebben op massa-immigratie en het verspreiden van racisme', klinkt het.
De partij wijst erop dat racisme of xenofobie sinds 1981 bij wet als misdrijf strafbaar zijn. 'Met haar uitspraken criminaliseert Onkelinx het Vlaams Belang, zijn programma en zijn kiezers', stelt Van Grieken. Daarom zet hij juridische stappen. Het Vlaams Belang beroept zich hierbij op een uitspraak van het Antwerpse Hof van Beroep in een geschil met de organisatoren van de Boekenbeurs. Die stelde dat het Vlaams Belang op geen enkele wijze racistisch of discriminerend is. Het Hof volgde het advies van de procureur-generaal bij het Hof van Beroep, dat stelde dat 'helemaal niet bewezen is dat de politieke overtuiging die gelieerd kan worden aan de politieke partij in kwestie, het Vlaams Belang, racistische of discriminerende tendensen zou vertonen.'
Hetzelfde lapten ze bij Groen voorzitster Alamaci
http://www.standaard.be/cnt/dmf20181019_03857512 19/10/2018
Groen is niet onder indruk van de klacht die het Vlaams Belang heeft ingediend tegen voorzitster Meyrem Almaci voor laster en eerroof, omdat ze de partij racistisch had genoemd. ‘We gaan ons altijd blijven verzetten, in woord en daad, tegen racisme en discriminatie. Een klacht van het Vlaams Belang verandert daar niets aan.’

Groen is niet onder de indruk van de klacht die Vlaams Belang heeft ingediend tegen Groen-voorzitster Meyrem Almaci, onder andere voor smaad. ‘We gaan ons blijven verzetten, in woord en daad, tegen racisme en discriminatie. Een klacht van het Vlaams Belang verandert daar niets aan’, klinkt het bij een woordvoerder. De groenen wijzen er fijntjes op dat ‘de partij die altijd schermt met vrije meningsuiting nu iemand aanvalt die haar vrije mening verkondigt’.

Almaci had de partij in het kopstukkendebat op Eén racistisch genoemd, waarop Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken klacht indiende tegen zijn collega voor smaad en laster en eerroof. Hij baseert zich daarvoor op een recent arrest waarin een rechter oordeelt dat de Vlaams Belang-huisuitgeverij Egmont niet geweerd mag worden van de Boekenbeurs, omdat niet bewezen is dat de partij racistisch of discriminerend is.

De klacht tegen Almaci is vooral symbolisch: als Kamerlid geniet ze parlementaire onschendbaarheid voor alle uitspraken die ze in haar functie doet.
Ik had half oktober inderdaad iets gelezen over een uitspraak in beroep.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20181018_03855454 18/10/2018
Het advies van advocaat-generaal Frans Slachmuylders, dat het arrest voorafging, bevat een opmerkelijke passage. Zo beargumenteerden Boek.be en GAU de uitsluiting van Uitgeverij Egmont met een verwijzing naar Vlaams Belang, een partij die volgens de organisaties vloekt met de statuten van GAU. Die stelt dat de leden geen ‘rechtstreekse of onrechtstreekse discriminatie op grond van geslacht, ras, huidskleur, afkomst, nationale of etnische afstamming, seksuele geaardheid of religieuze overtuiging’ mogen propageren.

‘Deze rechtvaardiging kan echter niet aanvaard worden nu het helemaal niet bewezen is dat de politieke overtuiging (van Vlaams Belang, red.) racistische of discriminerende tendensen zou vertonen’, repliceert Slachmuylders. ‘(...) Tot op heden zijn er geen acties opgestart tegen Vlaams Belang welke toelaten die partij te kwalificeren als een partij met een racistisch gedachtegoed. Alle overwegingen met betrekking tot het verleden over de politieke partij genaamd Vlaams Blok (...) zijn niet ter zake.’

Het arrest neemt de redenering volledig over en merkt op dat de organisaties gerust acties kunnen ondernemen tegen boeken die als racistische en discriminerend worden bestempeld, maar niet tegen de uitgeverij zelf.
De argumentatie van het Hof van Beroep is dus: omdat het niet bewezen is (bv via een rechterlijke uitspraak) dat het Vlaams Belang racistisch is, mag je als GAU en boek.be de uitgeverij Egmont niet weren.
Opnieuw: bij gebrek aan jurisprudentie ter zake, heeft het Hof geen mogelijkheid om een kwalificatie te vellen.

Wat maakt het VB ervan: de rechter heeft geoordeeld dat we niet racistisch zijn.
Dat is niet correct. Iedereen ziet meteen dat ze wél racistisch zijn, alleen is het VlaamsBelang (nog) niet veroordeeld voor racisme, dat oordeel was enkel van toepassing op het Vlaams Blok. Ik mis die nuance in alle (snel)artikels die nu verschenen zijn nav de uitspraak van Onkelinx en VanGrieken.

@Spanje
Als Spanjaard zijnde kan ik u minstens 3 feiten van islamitische verkrachtingen tonen in de laatste 2 maanden . En ja Spanjaarden verkrachten ook. Maar die illegalen hadden nooit kunnen verkrachten als ze opgesloten zaten.
Als elke Spanjaard die z'n vrouw vermoordt (opnieuw: meer dan 1 per week :eek: ) in de gevangenis had gezeten, leefden al die vrouwen nog.
En voor elke moord, zijn er tientallen die "niet hard genoeg" aangepakt zijn om het leven te laten, maar wel halfdood geslagen zijn.

De rest van uw discours blinkt spijtig genoeg uit in leuzen, maar niet in iets concreet.
Sluit ze op: dat kost geld
Stuur ze terug: zonder acceptatie in het (vermeende, vermoedde) land van herkomst lukt dat niet
Doodstraf: geen commentaar wegens te belachelijk voor woorden (doodstraf werd in België afgeschaft in 1996 en uit de grondwet gehaald in 2005) - veel succes om daar een politieke meerderheid voor te vinden

Zoek de excuses dus niet te veel bij "de politiek wil niet", als er geen oplossingen voorhanden zijn.
Plaats reactie

Terug naar “Maatschappelijke uitdagingen / discussies (niet technisch)”