beenhouwerij renmans
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Als het op (knoeien met) voeding aankomt, raad ik steevast volgende culinair incorrecte programma's aan:
Keuringsdienst van Waarden (ook terug te vinden op Youtube)
De wilde keuken
Rambam
Achteraf (vooral bij KvW) wens je dan dat je bepaalde afleveringen helemaal niet gezien had.
Keuringsdienst van Waarden (ook terug te vinden op Youtube)
De wilde keuken
Rambam
Achteraf (vooral bij KvW) wens je dan dat je bepaalde afleveringen helemaal niet gezien had.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Elite Poster
- Berichten: 3868
- Lid geworden op: 20 maa 2004, 20:10
- Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
- Bedankt: 48 keer
KVW is echt heftig op dat gebied. Daar heb ik die reportage ook gezien van verlijmd vlees bij oa AH ...Jack Daniels schreef: Achteraf (vooral bij KvW) wens je dan dat je bepaalde afleveringen helemaal niet gezien had.
- Kenw00t
- Elite Poster
- Berichten: 1778
- Lid geworden op: 28 dec 2008, 19:38
- Uitgedeelde bedankjes: 346 keer
- Bedankt: 250 keer
In de diepvriesafdeling van Colruyt vind je 3 merken kippenborstfilets (info gehaald van Collect&Go):
- Everyday: € 5,39/kg - 22g eiwit per 100g
- Boni: € 8,9/kg - 23g eiwit per 100g
- Boni Bio: € 23,9/kg - 20g eiwit per 100g
Tot deze zomer was Boni echter geliefd bij heel wat sporters: 33g eiwit per 100g. In juli is die dan ineens uit de rekken verdwenen, en stond er maandenlang een bordje op de diepvriezer "tijdelijk niet beschikbaar". In november werd Boni dan opnieuw geïntroduceerd, in een kleinere en vernieuwde verpakking, en dus ook met 10g eiwit per 100g minder, zoals de andere merken. Wat moeten we daar van denken? Was de oude versie dan kunstmatig opgespoten met eiwitten zoals ik hier lees? Geen idee of dit iets te maken heeft met de slachthuisvideo's...
Op zich is het wel vreemd dat een product zomaar 4 maanden van het toneel verdwijnt. Bij een normale vernieuwingsoperatie doen ze dat toch niet?
- Everyday: € 5,39/kg - 22g eiwit per 100g
- Boni: € 8,9/kg - 23g eiwit per 100g
- Boni Bio: € 23,9/kg - 20g eiwit per 100g
Tot deze zomer was Boni echter geliefd bij heel wat sporters: 33g eiwit per 100g. In juli is die dan ineens uit de rekken verdwenen, en stond er maandenlang een bordje op de diepvriezer "tijdelijk niet beschikbaar". In november werd Boni dan opnieuw geïntroduceerd, in een kleinere en vernieuwde verpakking, en dus ook met 10g eiwit per 100g minder, zoals de andere merken. Wat moeten we daar van denken? Was de oude versie dan kunstmatig opgespoten met eiwitten zoals ik hier lees? Geen idee of dit iets te maken heeft met de slachthuisvideo's...
Op zich is het wel vreemd dat een product zomaar 4 maanden van het toneel verdwijnt. Bij een normale vernieuwingsoperatie doen ze dat toch niet?
-
- Pro Member
- Berichten: 275
- Lid geworden op: 03 dec 2013, 23:11
- Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
- Bedankt: 16 keer
Mijn schoonvader kweekt al sinds jaar en dag kippen die een paar maand buiten lopen en dan geslacht en verkocht worden aan familie en vrienden.
Een paar van zijn "klanten" moeten echter geen kippen meer hebben: het vlees is idd wat draderig en heeft op zich al een smaak. Die mensen verkiezen dus een supermarktkip tgo een zelfgekweekte.
Nog één generatie verder en we hebben kinderen die denken dat het gemarineerd kippevlees uit de colruyt zó van een uitgebeende kip komt
Een paar van zijn "klanten" moeten echter geen kippen meer hebben: het vlees is idd wat draderig en heeft op zich al een smaak. Die mensen verkiezen dus een supermarktkip tgo een zelfgekweekte.
Nog één generatie verder en we hebben kinderen die denken dat het gemarineerd kippevlees uit de colruyt zó van een uitgebeende kip komt
-
- Deel van't meubilair
- Berichten: 29849
- Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
- Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
- Bedankt: 1985 keer
Ik ken iemand die enkel eieren koopt in de supermarkt... verse eieren zijn namelijk vies... die komen uit een kip z'n gat
Tja, en volgens de jeugd zijn koeien purper (teveel Milka reclame en nog nooit een koe in het echt gezien zeker)
Tja, en volgens de jeugd zijn koeien purper (teveel Milka reclame en nog nooit een koe in het echt gezien zeker)
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Ik dacht ooit gelezen te hebben dat er nu al kinderen zijn die denken dat vlees aan een boom groeit en niet afkomstig is van levende dieren. Dacht dat het over Amerika ging.sdecoster schreef:Nog één generatie verder en we hebben kinderen die denken dat het gemarineerd kippevlees uit de colruyt zó van een uitgebeende kip komt
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- fryelectro
- Elite Poster
- Berichten: 1764
- Lid geworden op: 14 dec 2005, 11:58
- Locatie: 03BOO0
- Uitgedeelde bedankjes: 314 keer
- Bedankt: 143 keer
Of het verhaal van de kids die echt geloofden dat koeien de paarse kleur hebben nav de milka reclame indertijd. Of iets gelijkaardigs: http://www.boerderij.nl/Rundveehouderij ... n-155297E/
man man man...
man man man...
Edpnet VDSL XL - 100/30 Fritz!Box 7530
Orange go plus
Orange go plus
-
- Elite Poster
- Berichten: 3131
- Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
- Locatie: Leuven
- Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
- Bedankt: 222 keer
Wel, inderdaad, volgens hem de burgers en het gehakt, niet eetbaar.decat schreef: Over welke gerechten heb je het dan? Voor zover ik me herinner verkopen ze grotendeels onbewerkt vlees, enkel het gehakt en hamburgers worden bewerkt. Wij hebben er 1 keer besteld en het vlees was goed, maar niet beter dan dat van onze lokale slagers.
Maakt nu niet uit, want was ook nog een hele discussie tussen hem en de verkoper dat zijn bericht op fb al snel werd gewist. Geen positieve reactie = wis.
Zouden er al veel mensen op het aanbod ingegaan zijn om zijn boerderij/bedrijf te bezoeken?
Wat kip betreft, ik heb al kipfilets gegeten van duurdere kippensoorten die duurzaam gekweekt worden en/of vrijloop en/of geslacht op 10 weken etc etc, awel, eerlijk? Ik proef daar geen verschil in. Dat ligt misschien aan mij. Het vlees is daarentegen 4-5 keer zo duur als de winkelkip in promo.
Nu goed, ik eet ook al heel mijn leven eieren van mijn eigen kippen en iedereen is daar altijd laaiend enthousiast over al ze eieren krijgen van mij wegens beter van smaak dan die van de winkel. Als ik eens in de rui eitjes meeneem van de winkel proef ik eerlijk gezegd niet veel verschil.
Mijn ex werkte trouwens bij een bedrijf dat van varkensvlees ook "rundsvlees" kon maken. Wettelijk is dat niet, enkel als proef, dus niet op de markt. Maar het zet je wel aan tot nadenken.
-
- Elite Poster
- Berichten: 1315
- Lid geworden op: 10 jun 2013, 21:23
- Locatie: Oostende
- Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
- Bedankt: 66 keer
Waarom verwonderd dat mij niet? De helft van de Amerikanen zijn oliedom dus zo dom als een oliekoek en met Trump als president zal dat niet verbeteren, trouwens men moet al oliedom zijn om op die president te stemmen.Jack Daniels schreef:Ik dacht ooit gelezen te hebben dat er nu al kinderen zijn die denken dat vlees aan een boom groeit en niet afkomstig is van levende dieren. Dacht dat het over Amerika ging.sdecoster schreef:Nog één generatie verder en we hebben kinderen die denken dat het gemarineerd kippevlees uit de colruyt zó van een uitgebeende kip komt
- mailracer
- Elite Poster
- Berichten: 3870
- Lid geworden op: 23 feb 2010, 21:03
- Uitgedeelde bedankjes: 224 keer
- Bedankt: 318 keer
Bij een voorstelling van een school aan ouders waar ook een hotelopleiding gevolgd kan worden, hebben ze ons verteld dat in België dit ook bestaat. Ik heb even met een leraar gesproken en hij kon me bevestigen dat er kinderen zijn die Weinig weten van voedselproductie. Bruine koeien maken echt geen chocomelk.
-
- Elite Poster
- Berichten: 3288
- Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
- Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
- Bedankt: 60 keer
Wij halen ons vlees (steaks,Americain, gehakt) bij buurtslagers,(dit is vlakbij een Lidl),en zijn erg tevreden van de kwaliteit,andere dingen zoals Salami,hesp,e.d. halen we bij een kleine zelfstandige in de buurd.
Wij kopen nu ook hamburgers bijv. in Nederland(uitsluitend Soya) de smaak is heel lekker,en het is nog gezond ook.
Wij kopen nu ook hamburgers bijv. in Nederland(uitsluitend Soya) de smaak is heel lekker,en het is nog gezond ook.
- proximusboyke
- Elite Poster
- Berichten: 6939
- Lid geworden op: 05 feb 2010, 20:17
- Locatie: kortrijk
- Uitgedeelde bedankjes: 150 keer
- Bedankt: 364 keer
ondertussen vlees zeer actueel geworden.
Kreeg gisteren van iemand het volgende :
Renmans is steeds mannelijke dieren , geen vrouwelijke.
Vlees is steviger en niet zo mals.
Tot nu toe tevreden van het vlees daar wel merkelijk duurder.
Hier vleeshalle stasegem promoten ze ook hun eigen slachting, hangt nu in kooien van letters uit dat alles traceerbaar is bij hen.
wat je nu natuurlijk ziet is dat vele goede beenhouwers hun prijzen nog eens omhoog doen en mee profiteren van de hype
Kreeg gisteren van iemand het volgende :
Renmans is steeds mannelijke dieren , geen vrouwelijke.
Vlees is steviger en niet zo mals.
Tot nu toe tevreden van het vlees daar wel merkelijk duurder.
Hier vleeshalle stasegem promoten ze ook hun eigen slachting, hangt nu in kooien van letters uit dat alles traceerbaar is bij hen.
wat je nu natuurlijk ziet is dat vele goede beenhouwers hun prijzen nog eens omhoog doen en mee profiteren van de hype
iphone 8+ : prox MUP
iphone 12 : max 512gb prox MUP
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb prox MUP
iphone 12 : max 512gb prox MUP
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb prox MUP
-
- Pro Member
- Berichten: 236
- Lid geworden op: 22 apr 2014, 16:31
- Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
- Bedankt: 19 keer
Idem hier.remus schreef:vorige week voor de eerste keer hier een deel van een koe besteld: https://www.deeleenkoe.be/nl
Het klopt dat ze niet het bio-label hebben, maar dat wijten ze aan de kostprijs van het keurmerk. De volledige keten van het vlees zou wel bio zijn. Sowieso bewijst bio voor mij niets. Het enige wat je moet doen als bedrijf is het label aanvragen en betalen. Van die zogenoemde strenge controles geloof ik niets, al helemaal niet als je ziet hoe de strenge controles van het FAVV liepen.
- heist_175
- Elite Poster
- Berichten: 13045
- Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
- Locatie: Kempen
- Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
- Bedankt: 856 keer
Het uitblijven van een schandaal rond bio zegt misschien alles .
Het keurmerk is niet "betalen en ontvangen", er is een lastenboek en er zijn controles. Niet door een agentschap dat schatplichtig is aan de vleessector, maar door een onafhankelijk orgaan.
https://www.labelinfo.be/label/biologis ... u-biolabel
@zelfstandige beenhouwers
Een beenhouwer die zelf zijn koe of varken slacht en alles versnijdt... zo ga je er niet veel vinden.
Een beenhouwer die een karkas koopt, doet niets anders dan Colruyt of Delhaize en is dus ook onderhevig aan gesjoemel upstream.
Het keurmerk is niet "betalen en ontvangen", er is een lastenboek en er zijn controles. Niet door een agentschap dat schatplichtig is aan de vleessector, maar door een onafhankelijk orgaan.
https://www.labelinfo.be/label/biologis ... u-biolabel
@zelfstandige beenhouwers
Een beenhouwer die zelf zijn koe of varken slacht en alles versnijdt... zo ga je er niet veel vinden.
Een beenhouwer die een karkas koopt, doet niets anders dan Colruyt of Delhaize en is dus ook onderhevig aan gesjoemel upstream.
-
- Elite Poster
- Berichten: 3288
- Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
- Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
- Bedankt: 60 keer
Wij kopen bepaald vlees (met name steak en Americain) bij buurtslagers in Zelzate,we hebben daar altijd uitstekende kwaliteit.Hamburgers bijv. kopen we in Ned(AH) maar dan geen vlees,maar Soya en het is ook wel heel lekker hoor.
-
- Deel van't meubilair
- Berichten: 29849
- Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
- Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
- Bedankt: 1985 keer
Veviba verkocht nochtans gewoon vlees als bio-vlees... zegt genoeg lijkt me.heist_175 schreef:Het uitblijven van een schandaal rond bio zegt misschien alles .
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Bio... het klinkt zo mooi. Onder het mom van "bio" wordt groente en vlees verkocht die identiek zijn aan de "non-bio" variant. En door er het label "bio" op te plakken kunnen producenten hun prijs stevig opdrijven. Ik moet er altijd mee lachen, met die bio toestanden. Neem nu bio groenten. Als je niet spuit (vergif) heb je niks, zo simpel is dat. Zelfs uw eigen geteelde groenten moet je spuiten met vergif tegen ongedierte.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
- cadsite
- Elite Poster
- Berichten: 4657
- Lid geworden op: 20 jan 2015, 16:10
- Locatie: Kortrijk
- Uitgedeelde bedankjes: 169 keer
- Bedankt: 344 keer
- Contacteer:
Kan je het nog simpeler bekijken...
Al ooit eens gaan kijken op een bio boerderij? Al eens het gesprek aangegaan met die mensen? Ik veronderstel van niet aangezien je zever verkoopt.
Als ik jou moet geloven hebben boeren eeuwen op het veld gewerkt zonder opbrengst.
Al ooit eens gaan kijken op een bio boerderij? Al eens het gesprek aangegaan met die mensen? Ik veronderstel van niet aangezien je zever verkoopt.
Als ik jou moet geloven hebben boeren eeuwen op het veld gewerkt zonder opbrengst.
Aan alle gehaktprodukten van Buurtslagers wordt water en eiwitten toegevoegd.fluppie schreef:Wij kopen bepaald vlees (met name steak en Americain) bij buurtslagers in Zelzate,we hebben daar altijd uitstekende kwaliteit.Hamburgers bijv. kopen we in Ned(AH) maar dan geen vlees,maar Soya en het is ook wel heel lekker hoor.
Weet ik 100% zeker.
Bij Renmans is dit niet zo en staat op hun website
Zelf koop ik kwaliteitsvlees bij een hoeveslagerij.
Rechtstreeks van bij de boer.
Korte keten en puur vlees.
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Er is bio en supermarkt bio hé, als er 10 supermarkt appelen aan mijn boom hangen op een seizoen is het veel, idem met mijn tomaten, asperges, aardbeien,wortelen, enz... 't zijn precies designer groenten, allemaal heel mooi, maar weinig smaak.
Je zou "bijna" gaan denken dat al die keurmerken in het leven geroepen zijn om diversiteit in de rekken van de supermarkt te krijgen.
witte producten - huismerk - a-merk - bio product.
Een beenhouwer die zelf slacht ga je inderdaad niet vinden, ten eerste mag dat niet, en ten tweede waarom zou hij zich daar mee bezig houden ?
Maar, ik heb mijn beesten we altijd levend gezien, vraag dat eens in de eerste de beste supermarkt slagerij... als je gelukt hebt, want meestal ligt het voorverpakt in isimo bakjes.
Je zou "bijna" gaan denken dat al die keurmerken in het leven geroepen zijn om diversiteit in de rekken van de supermarkt te krijgen.
witte producten - huismerk - a-merk - bio product.
Tuurlijk is die ook onderhevig aan gesjoemel, MAAR die doet niet hetzelfde als de supermarkt, bij een beenhouwer gaat het nog altijd over kwaliteit en niet zozeer over de prijs.heist_175 schreef:@zelfstandige beenhouwers
Een beenhouwer die zelf zijn koe of varken slacht en alles versnijdt... zo ga je er niet veel vinden.
Een beenhouwer die een karkas koopt, doet niets anders dan Colruyt of Delhaize en is dus ook onderhevig aan gesjoemel upstream.
Een beenhouwer die zelf slacht ga je inderdaad niet vinden, ten eerste mag dat niet, en ten tweede waarom zou hij zich daar mee bezig houden ?
Maar, ik heb mijn beesten we altijd levend gezien, vraag dat eens in de eerste de beste supermarkt slagerij... als je gelukt hebt, want meestal ligt het voorverpakt in isimo bakjes.
Dat is dan puur opvoeding, mijn dochter is geen drie en die maakt je niet wijs dat een spruitje een druif is hoor. idem met vlees, een kip geeft eitjes en lekkere kipfilet op het bord. En ja, voor haar geeft een witte koe melk en een bruine chocolade melk, liever dat dan de klokken en de sintmailracer schreef:Bij een voorstelling van een school aan ouders waar ook een hotelopleiding gevolgd kan worden, hebben ze ons verteld dat in België dit ook bestaat. Ik heb even met een leraar gesproken en hij kon me bevestigen dat er kinderen zijn die Weinig weten van voedselproductie. Bruine koeien maken echt geen chocomelk.
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
Met al die reacties hier en artikels in de gazet komt bij mij nog maar eens de onweerstaanbare drang op om zelf mijn varkens/runds worsten te maken. Zoiets vind je niet in de supermarkt, ook niet bij de slager. En dan te bedenken dat de ingrediënten van mijn zelfgemaakte worsten dubbel zo veel kosten dan "gemaakte" worsten bij de slager of supermarkt. Mijn machine staat daar anders toch maar te verstoffen.
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van gezond verstand. Als een kilo worsten bij de slager of supermarkt 9 euro kost maar om zelf die worsten te maken heb je 15 à 16 euro (per kilo) aan ingrediënten nodig, dan mag het toch duidelijk zijn dat in gemaakte worst van alles zit behalve vlees? En dan heb ik geeneens mijn tijd gerekend dat ik er mee bezig ben.
Eigenlijk is het gewoon een kwestie van gezond verstand. Als een kilo worsten bij de slager of supermarkt 9 euro kost maar om zelf die worsten te maken heb je 15 à 16 euro (per kilo) aan ingrediënten nodig, dan mag het toch duidelijk zijn dat in gemaakte worst van alles zit behalve vlees? En dan heb ik geeneens mijn tijd gerekend dat ik er mee bezig ben.
Laatst gewijzigd door Jack Daniels 20 maa 2018, 10:09, in totaal 1 gewijzigd.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Premium Member
- Berichten: 692
- Lid geworden op: 21 dec 2010, 10:17
- Locatie: Oostmalle
- Uitgedeelde bedankjes: 121 keer
- Bedankt: 72 keer
- Contacteer:
Een beenhouwer die zelf slacht ga je inderdaad niet vinden, ten eerste mag dat niet, en ten tweede waarom zou hij zich daar mee bezig houden ?
==> er is hier in het dorp een hoeveslagerij, die zijn eigen vee toch slacht voor verkoop.
==> er is hier in het dorp een hoeveslagerij, die zijn eigen vee toch slacht voor verkoop.
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."
-
- Elite Poster
- Berichten: 7538
- Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
- Locatie: Dendermonde
- Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
- Bedankt: 717 keer
In Lebbeke is er ook zo één.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
-
- Elite Poster
- Berichten: 4357
- Lid geworden op: 05 jul 2017, 09:50
- Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
- Bedankt: 100 keer
Ik ken een slager in mijn buurt die zijn eigen vee heeft en daar zelf de controle op doet. Zelf slachten doet die echter niet maar het proces tot en aan het slachten verloopt allemaal via de slager.
- heist_175
- Elite Poster
- Berichten: 13045
- Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
- Locatie: Kempen
- Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
- Bedankt: 856 keer
Heb jij een moestuin of serre?Jack Daniels schreef:Als je niet spuit (vergif) heb je niks, zo simpel is dat. Zelfs uw eigen geteelde groenten moet je spuiten met vergif tegen ongedierte.
Ik wel. Ik heb nog nooit vergif in mijn tuin gebruikt en wij delen massaal onze groenten uit - omdat we ze zelf niet op krijgen -> courgette, tomaten, paprika, komkommer, meloen en nog wat fruit (appels) en "klein fruit" (frambozen, rode bes, braambes).
Dus nee, je hebt geen vergif nodig om groenten te kweken. Alleen verstand en durf.
De enige relevante discussie rond bio is: als alles bio is, is de opbrengst nog genoeg om iedereen te voeden. Want de (zuivere) opbrengst per m² is lager.
Als we boeren ook belasten voor aangedane schade (de vervuiler betaalt, weet je wel), dan zou het plaatje er vermoedelijk anders uit zien. Nu zijn de opbrengsten privé en de lasten publiek.
-
- Pro Member
- Berichten: 236
- Lid geworden op: 22 apr 2014, 16:31
- Uitgedeelde bedankjes: 20 keer
- Bedankt: 19 keer
Het gaat vooral over supermarkt-bio of gewoon bio. Als ik via buurderij een product koop bij een boer met een bio-label en ik kan die boer zelf bezoeken dan geeft me dat een goed gevoel. Twintig potjes naast elkaar in de Colruyt waarvan er op vier bio staat, nee, dat geloof ik niet. Ik ben van mening dat bio in de supermarkt hetzelfde is als non-bio, maar dan wel aan een hogere prijs.
Als op het einde van de rit er geen transparantie is (controle, resultaten, ...) dan kan je daar niet op vertrouwen.
Dat er trouwens toevoegingen zijn bij het vlees klopt absoluut. Mijn vriendin heeft recent de diagnose lactose-intolerant gekregen. Ga eens naar Delhaize of de Colruyt en bekijk de verpakking van het vlees. Overal zit er lactose in of staat er op "kan sporen van ... bevatten". Je mag er zeker van zijn als dat laatste zinnetje erop staat dat ze last van haar darmen heeft na consumptie. Waarom zit er in hemelsnaam LACTOSE in mijn vlees?!
Bij wijze van test dan maar eens naar enkele lokale slagers geweest. De grootste hier in de buurt bezocht ik en daar kocht ik enkele worsten. Uiteraard heb ik op voorhand gevraagd of er lactose in de worst zat. Nadat het onwetende meisje een poos verdwenen was kwam ze opgelucht melden dat er geen lactose aanwezig was. Mijn vriendin zat kort na consumptie van de worsten op de pot. Idem voor een andere slager uit de buurt (die aanzien wordt hier als de beste): worst of gehakt? Zit lactose in.
Enkel de keurslager waar we af en toe gaan garandeert dat het van stukken vlees dat het lactose-vrij is en... dat klopt gewoon. Vorige week ben ik even gaan shoppen in de Albert Heijn (ook niet heilig) en daar vond ik vlees bij hopen zonder vermelding lactose. Na de varkensworsten en kippenworsten getest te hebben kan ik beamen dat ze lactose-vrij zijn.
Dat is trouwens de volledige reden om te bestellen bij deeleenkoe: zonder kruiden. Ik ga wel zelf mijn vlees kruiden en kiezen wat ik erop doe. Van kruiden gesproken, de kippenkruiden van de Colruyt bevatten ook lactose.
Als op het einde van de rit er geen transparantie is (controle, resultaten, ...) dan kan je daar niet op vertrouwen.
Dat er trouwens toevoegingen zijn bij het vlees klopt absoluut. Mijn vriendin heeft recent de diagnose lactose-intolerant gekregen. Ga eens naar Delhaize of de Colruyt en bekijk de verpakking van het vlees. Overal zit er lactose in of staat er op "kan sporen van ... bevatten". Je mag er zeker van zijn als dat laatste zinnetje erop staat dat ze last van haar darmen heeft na consumptie. Waarom zit er in hemelsnaam LACTOSE in mijn vlees?!
Bij wijze van test dan maar eens naar enkele lokale slagers geweest. De grootste hier in de buurt bezocht ik en daar kocht ik enkele worsten. Uiteraard heb ik op voorhand gevraagd of er lactose in de worst zat. Nadat het onwetende meisje een poos verdwenen was kwam ze opgelucht melden dat er geen lactose aanwezig was. Mijn vriendin zat kort na consumptie van de worsten op de pot. Idem voor een andere slager uit de buurt (die aanzien wordt hier als de beste): worst of gehakt? Zit lactose in.
Enkel de keurslager waar we af en toe gaan garandeert dat het van stukken vlees dat het lactose-vrij is en... dat klopt gewoon. Vorige week ben ik even gaan shoppen in de Albert Heijn (ook niet heilig) en daar vond ik vlees bij hopen zonder vermelding lactose. Na de varkensworsten en kippenworsten getest te hebben kan ik beamen dat ze lactose-vrij zijn.
Dat is trouwens de volledige reden om te bestellen bij deeleenkoe: zonder kruiden. Ik ga wel zelf mijn vlees kruiden en kiezen wat ik erop doe. Van kruiden gesproken, de kippenkruiden van de Colruyt bevatten ook lactose.
Laatst gewijzigd door Flying 20 maa 2018, 20:10, in totaal 1 gewijzigd.
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Echt of voor de show ? 1 a 2 koeien per week maal 2 tot 3 jaar is 300 koeien, die wil ik dan wel eens komen bekijkenDoktor Avalanche schreef:Een beenhouwer die zelf slacht ga je inderdaad niet vinden, ten eerste mag dat niet, en ten tweede waarom zou hij zich daar mee bezig houden ?
==> er is hier in het dorp een hoeveslagerij, die zijn eigen vee toch slacht voor verkoop.
-
- Premium Member
- Berichten: 692
- Lid geworden op: 21 dec 2010, 10:17
- Locatie: Oostmalle
- Uitgedeelde bedankjes: 121 keer
- Bedankt: 72 keer
- Contacteer:
Blijkbaar worden ze niet ter plaatste geslacht, maar worden ze naar het slachthuis gedaan, en dan terug meegenomen.
http://www.meelhovenseheide.be
In 2007 hebben we een uitbreiding gedaan zodat er in totaal 850 kalveren gehuisvestigd kunnen worden.
In 2013 bouwden we een vleesveestal waar 100 Blonde d’Aquitaine koeien verblijven. Dit ras is ideaal om mee aan de slag te gaan in de hoeveslagerij.
De vetgemeste dieren van Blonde d'Aquitaine gaan naar het slachthuis en komen nadien terug naar hier.
Op één dag versnijden we het rund, verpakken we de bestellingen en ’s avonds kan het vlees afgehaald worden. We weten dus perfect wat er met ons vlees gebeurt, van het begin tot het einde.
http://www.meelhovenseheide.be
In 2007 hebben we een uitbreiding gedaan zodat er in totaal 850 kalveren gehuisvestigd kunnen worden.
In 2013 bouwden we een vleesveestal waar 100 Blonde d’Aquitaine koeien verblijven. Dit ras is ideaal om mee aan de slag te gaan in de hoeveslagerij.
De vetgemeste dieren van Blonde d'Aquitaine gaan naar het slachthuis en komen nadien terug naar hier.
Op één dag versnijden we het rund, verpakken we de bestellingen en ’s avonds kan het vlees afgehaald worden. We weten dus perfect wat er met ons vlees gebeurt, van het begin tot het einde.
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Da's nen boer die vlees verkoopt, gene beenhouwer met koeien hé
Net wat ik dus bedoel, een slager heeft echt genen tijd om koeien te houden (een boer blijkbaar wel om ze zelf te verkopen)
Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, of die koe nu na de slacht terug naar huis gaat of naar de plaatselijke beenhouwer = toch juist hetzelfde(met dat verschil dat die beenhouwer hopelijk niet alleen biefstukken verkoopt)
Zoals ik al zij, durf aan uw slager vragen waar zijn vlees vandaan komt.
Voor alle duidelijkheid, ik kan zo'n initiatieven alleen maar toejuichen hé.
Net wat ik dus bedoel, een slager heeft echt genen tijd om koeien te houden (een boer blijkbaar wel om ze zelf te verkopen)
Uiteindelijk komt het op hetzelfde neer, of die koe nu na de slacht terug naar huis gaat of naar de plaatselijke beenhouwer = toch juist hetzelfde(met dat verschil dat die beenhouwer hopelijk niet alleen biefstukken verkoopt)
Zoals ik al zij, durf aan uw slager vragen waar zijn vlees vandaan komt.
Voor alle duidelijkheid, ik kan zo'n initiatieven alleen maar toejuichen hé.
- Dafke
- Elite Poster
- Berichten: 2755
- Lid geworden op: 04 mei 2006, 21:31
- Uitgedeelde bedankjes: 181 keer
- Bedankt: 142 keer
- Contacteer:
Ik herhaal nog eens mijn vraag: waar kan ik vlees van goede kwaliteit in mijn buurt vinden?
Ik vind het belangrijk voor mijn 2 kleine kinderen van 1.5 en 3.5 jaar dat ze toch wat kwaliteit binnen krijgen. Van al die bio zaken ben ik nog steeds niet overtuigd (omdat er bio opplakt).
Vroeger hadden we inderdaad familie en kennissen met boerderij en dieren, dat is voorbij.
Ik vind het belangrijk voor mijn 2 kleine kinderen van 1.5 en 3.5 jaar dat ze toch wat kwaliteit binnen krijgen. Van al die bio zaken ben ik nog steeds niet overtuigd (omdat er bio opplakt).
Vroeger hadden we inderdaad familie en kennissen met boerderij en dieren, dat is voorbij.
-
- Premium Member
- Berichten: 692
- Lid geworden op: 21 dec 2010, 10:17
- Locatie: Oostmalle
- Uitgedeelde bedankjes: 121 keer
- Bedankt: 72 keer
- Contacteer:
Ik denk als je zeker wil zijn dat je 'gezond' en 'veilig' vlees wil, dat je best uw eigen vee kweekt .
Als particulier weet je toch nooit wat den boer doet. (antibiotica, hormonen,...).
Ik ken hier in de buurt mensen die het zo doen,(er komt een slager aan huis, en dan heel den dag versnijden, hamburgers en worsten maken) en dat wordt dan verdeelt door 8 gezinnen, maar dat is nog ne berg vlees hoor.
Als particulier weet je toch nooit wat den boer doet. (antibiotica, hormonen,...).
Ik ken hier in de buurt mensen die het zo doen,(er komt een slager aan huis, en dan heel den dag versnijden, hamburgers en worsten maken) en dat wordt dan verdeelt door 8 gezinnen, maar dat is nog ne berg vlees hoor.
"The Internet is allergic to truth, reason and humour."
- iceke
- Elite Poster
- Berichten: 6667
- Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
- Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
- Bedankt: 611 keer
Ik veronderstel dat er toch wel een paar zelfstandige beenhouwers in je buurt zitten ?
Hoe herken je dan de goeie tov de slechte ? Das moeilijk maar er zijn een paar dingen waar je veel kan aan zien.
Een slager die zijn eigen charcuterie maakt (die doet dat echt niet voor het geld, het is veel makkelijker om aangekochte charcuterie te verkopen)
Een slager die minstens 2 verschillende soorten rund en varkenvlees in zijn toog heeft liggen.
Eentje die het niet nodig heeft om het merk "keurslager" te hoeven te betalen.(wat niet wil zeggen dat er geen goeie keurslagers zijn)
Ik zie liever een bordje van Piva of ter groene poorte hangen dan al die marketing zever.
Maar vooral dus zelf proeven en wat vertrouwen hebben in je slager...
Eigenlijk is dat toch met alles zo, ik heb meer vertrouwen in mijn bakker die elke nacht mijn vers brood en pistolets bakt dan die superette met afgebakken diepvriesbroodjes of die supermarkt met voorverpakte sandwiches van 1 week oud.
Waarom doet die moeite om voor mij verse pistolets te maken terwijl ik in mijn bed lig, terwijl hij dus ook op 10 minuten diepvries pistolets kan afbakken en even lang in zijn bed kan liggen?
Waarom is die slager een hele maand bezig aan een gekookte ham, terwijl hij die evengoed kan aankopen bij een leverancier ?
Waarom koop ik mijn groenten op een biomarktje hier in de buurt, die er niet uitzien en toch een pak duurder zijn ?
Waarom koop ik mijn kaas bij een kaasboer, enz... enz.. enz..
Hoe herken je dan de goeie tov de slechte ? Das moeilijk maar er zijn een paar dingen waar je veel kan aan zien.
Een slager die zijn eigen charcuterie maakt (die doet dat echt niet voor het geld, het is veel makkelijker om aangekochte charcuterie te verkopen)
Een slager die minstens 2 verschillende soorten rund en varkenvlees in zijn toog heeft liggen.
Eentje die het niet nodig heeft om het merk "keurslager" te hoeven te betalen.(wat niet wil zeggen dat er geen goeie keurslagers zijn)
Ik zie liever een bordje van Piva of ter groene poorte hangen dan al die marketing zever.
Maar vooral dus zelf proeven en wat vertrouwen hebben in je slager...
Eigenlijk is dat toch met alles zo, ik heb meer vertrouwen in mijn bakker die elke nacht mijn vers brood en pistolets bakt dan die superette met afgebakken diepvriesbroodjes of die supermarkt met voorverpakte sandwiches van 1 week oud.
Waarom doet die moeite om voor mij verse pistolets te maken terwijl ik in mijn bed lig, terwijl hij dus ook op 10 minuten diepvries pistolets kan afbakken en even lang in zijn bed kan liggen?
Waarom is die slager een hele maand bezig aan een gekookte ham, terwijl hij die evengoed kan aankopen bij een leverancier ?
Waarom koop ik mijn groenten op een biomarktje hier in de buurt, die er niet uitzien en toch een pak duurder zijn ?
Waarom koop ik mijn kaas bij een kaasboer, enz... enz.. enz..