Sticker op bedrijfswagen

Onderwerpen die nergens anders thuis horen en toch eerder technisch van aard zijn? Post ze hier!
chrisv
Starter
Starter
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 dec 2014, 09:05
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer

Ik rij met een bedrijfswagen en heb er zelf voor gekozen om er een sticker van mijn werkgever op te kleven.
Ik ben er fier op dat ik voor mijn werkgever werk...
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

chrisv schreef:Ik rij met een bedrijfswagen en heb er zelf voor gekozen om er een sticker van mijn werkgever op te kleven.
Ik ben er fier op dat ik voor mijn werkgever werk...
En dat is uw goed recht.

Ik werk ook graag waar dat ik werk, maar voor mij is dat een onderdeel van m'n privé-sfeer, en ik verkies om er niet te koop mee te lopen.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13591
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1423 keer
Bedankt: 878 keer

Ik ben ook fier waar ik werk net zoals ik fier ben op mijn vrouw en kinderen maar daarom hang ik hun naam nog niet op mijn auto!
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
TimoLimo
Pro Member
Pro Member
Berichten: 241
Lid geworden op: 03 maa 2010, 20:06
Uitgedeelde bedankjes: 65 keer
Bedankt: 43 keer

Toevallig is het bij mijn werkgever sinds deze week ook "verplicht" om een sticker te plakken..

Twee maand geleden was het idee gelanceerd en volledig vrijwillig.. Maar niemand ging er op in, enkel de bedenker heeft er eentje vrijwillig geplakt.

Dus iets dat niemand vrijwillig wil en dus geen draagvlak voor is, verplichten ze nu aan iedereen :nono: .. Dat is management-logica :roll: ..
Iedereen dezelfde reacties zoals ze hier al gepasseerd zijn.. Verhoogd risico op inbraak.. Buren hebben geen zaken met waar ik werk.. Lelijk.. Waar staat dat in de policy? Ze moeten niet weten dat ik een bedrijfswagen heb (eigenlijk belachelijk excuus, want ze laten de nummerplaat met lease-maatschappij gegevens er ophangen :roll: ), very cheap looks, enz enz..

Het is al een kleine markt waarin geopereerd wordt, dus iedereen kent het bedrijf toch al als ze met dat type projecten zitten.. Betwijfel ten stelligste dat er 1 enkel project (in ons geval) zal gewonnen worden dat begon met iemand die achter ons in de file stond aan te schuiven ofzo, de sticker zag en dacht: ja, die moet ik nog even contacteren voor een offerte! Werkt prima voor vele zelfstandigen, denk ik, minder voor gespecialiseerde IT bedrijven..

Ik lees dagelijks vele logo's en URL's in de file.. Heb nog geen enkele keer de impuls gehad van: dat bedrijf ken ik niet, ik zal er eens naar surfen! Zal wel aan mij liggen, zeker?

Maar de marketingpraat is dan: ja, maar door de visibiliteit in het straatbeeld te verhogen, kunnen er mensen denken van: hmm, ja ik zie ze overal rijden, misschien voor mij ook interessant om ze te contacteren.

De sticker plakt er voorlopig nog niet op.. Ik draag in tegenstelling tot vele andere rijders zorg voor mijn bedrijfswagen alsof het de mijne is.. Wordt bijna elke week handgewassen! En dan wringt het een beetje om er een sticker op te plakken en hem meer van het bedrijf te maken, hoe pietlullig dat zoiets voor buitenstaanders mag overkomen. Ik begrijp selder maar al te goed..
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Ik heb toch al gemaild naar een bedrijf waar in het groot een reclamesticker op de wagen plakt en die geen voorrangsregels kent en door de straten in de buurt vlamt.

Probleem was heel snel opgelost. Het heeft wel voordelen zo'n sticker. Misschien dat sommige mensen met zo'n sticker hun anonimiteit niet meer hebben en wat deftiger rond rijden op onze wegen? Mensen doen het frequent wanneer de bus te laat is, de chauffeur onvriendelijk is, dus...
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5339
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Bedankt: 556 keer

selder schreef:
En dat is uw goed recht.
Daar ben ik nog niet zo zeker van. Als het sporen nalaat krijg je achteraf problemen. Ik geloof zelfs dat het bij ons in de car policy staat dat je geen stickers mag kleven.

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Slafes schreef:Ik heb toch al gemaild naar een bedrijf waar in het groot een reclamesticker op de wagen plakt en die geen voorrangsregels kent en door de straten in de buurt vlamt.

Probleem was heel snel opgelost. Het heeft wel voordelen zo'n sticker. Misschien dat sommige mensen met zo'n sticker hun anonimiteit niet meer hebben en wat deftiger rond rijden op onze wegen? Mensen doen het frequent wanneer de bus te laat is, de chauffeur onvriendelijk is, dus...
(verkeerd knopje geklikt)
As I said.
Fleet moest het eens proberen. Enkel de flikken mogen vaststellingen doen. De rest is gezever.
Tenzij die van fleet het zelf gezien heeft :)

Overigens: ik rijd als een brave jongen en heb op 200'000km nog maar 1 keer een snelheidsboete gehad, omdat ik het bord niet had zien staan achter een geparkeerde camion.
NickG
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1599
Lid geworden op: 13 sep 2005, 10:11
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 51 keer

Tja, bij ons hoor ik toch ook vaker van mensen die via fleet de opmerking krijgen om wat voorzichtiger te zijn, omdat ze een mailtje hebben gekregen van een andere boze chauffeur. Uiteraard kiezen ze geen kant, maar het blijft wel imagoschade voor het bedrijf natuurlijk.

Nu is er wel al eens aangegeven dat moesten er filmpjes opduiken van onverantwoord gedrag (zoals je die vaker in de media ziet verschijnen) met één van onze bedrijfswagens er wel degelijk opgetreden zou worden, hoewel er niet aangegeven is wat de consequenties dan zouden zijn.

That being said, in onze carpolicy staat wel aangegeven dat er een sticker op de auto geplakt wordt en deze niet verwijderd mag worden. Het gaat dan wel om een erg kleine sticker op de achterruit bovenaan, je moet al goed kijken om dat te zien, totaal niet storend dus. Daarbij komt dat hij vaak vergeten wordt bij uitlevering van een wagen, of hij er gewoon vanaf gaat door slijtage, waarna geen haan er nog naar kraait. Ik heb er zelf geen meer sinds mijn nieuwe wagen (vergeten bij uitlevering) en ga er zelf niet naar vragen, maar moest ik een opmerking krijgen dan plak ik wel weer een stickertje. Omdat het in de carpolicy staat, maar ook omdat ik vind dat de werkgever nu eenmaal wat in de pap te brokken heeft als je over een bedrijfswagen kan beschikken. Nogmaals, het gaat over een erg kleine sticker bij ons, als het over de hele achterruit zou gaan zou ik ook anders reageren denk ik.

En no offence, maar het argument "familie/vrienden moeten niet weten waar ik werk" vind ik een raar argument. Ik loop er ook niet mee te koop, maar in mijn familie- en vriendenkring weet iedereen wel waar ik werk. Zoiets komt toch ook gewoon vaak ter sprake tijdens familiefeestjes, babyborrels,...? Dat ga je volgens mij toch niet lang geheim houden. En who cares, als je graag voor dat bedrijf werkt? Tenzij het voor een sexshop, parenclub of de vakbond ofzo is, dan kan ik me voorstellen dat je dat liever geheim wil houden :-)
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

Goztow schreef:Ik ben ook fier waar ik werk net zoals ik fier ben op mijn vrouw en kinderen maar daarom hang ik hun naam nog niet op mijn auto!
Er zijn er genoeg die dat wel doen :lol:

Persoonlijk heb ik er geen last mee dat er een stikker op men wagen plakt. Het is puur de naam van het bedrijf op de achterruit, niet eens zo groot dus ik heb geen last van de ruitenwisser of dat het mij zicht zou ontnemen.
Mijn wagen is ook 98% in gebruik voor het werk + het is hun wagen. Op mijn vorige werk vond ik het lelijk, daar was het een BMW, maar was de hele wagen beplakt. Was ook het enige merk dat je mocht kiezen. Dat mensen weten dat ik een bedrijfswagen heb maakt me niet uit maar het mag nog wel op iets trekken ook natuurlijk :p. En het maakt me ook niet uit dat mensen weten waar ik werk, maar gezien ik buiten mijn uren zeer weinig in contact sta met mensen uit de branche kent niemand het bedrijf dus of het veel uitmaakt.
Sommige collega's hebben er wel last mee, die vragen dan gewoon de garage om die er niet op te hangen als ze hem bestellen, meestal is het dan in orde.
Zou ik er zelf om vragen moest er geen ophangen? Nee.
TimoLimo schreef:Ik lees dagelijks vele logo's en URL's in de file.. Heb nog geen enkele keer de impuls gehad van: dat bedrijf ken ik niet, ik zal er eens naar surfen! Zal wel aan mij liggen, zeker?
Ik wel :oops: omdat ik in de file in men hoofd men verbouwingen verder uitplan en als ik dan bedrijven zie waar ik offertes kan vragen komt dat wel van pas.

Tijdje geleden was er toch ene van een keukenbedrijf zijn bedrijfswagen kwijt geraakt omdat hij vol in de remmen ging voor een vrachtwagen en het te zien was op een dashcam? Kan dus ook nuttig zijn ;)
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

@vakbond
Bij het ACV (de secretarissen toch al minstens) rijden ze rond met Opel Astra break (oud model), mét stickers.
Die mensen zijn (terecht) fier dat ze daar werken. Ik zou hun job niet willen doen :).
Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3515
Lid geworden op: 29 okt 2007, 10:29
Twitter: cloink
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer
Bedankt: 137 keer
Contacteer:

Goztow schreef:Ik ben ook fier waar ik werk net zoals ik fier ben op mijn vrouw en kinderen maar daarom hang ik hun naam nog niet op mijn auto!
Kom kom, ik heb u gisteren wel gezien met uwen "SHANIA IN DEN OTTO" sticker!
ooh. shiny.
Gebruikersavatar
cloink
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3515
Lid geworden op: 29 okt 2007, 10:29
Twitter: cloink
Uitgedeelde bedankjes: 93 keer
Bedankt: 137 keer
Contacteer:

TimoLimo schreef:Ik lees dagelijks vele logo's en URL's in de file.. Heb nog geen enkele keer de impuls gehad van: dat bedrijf ken ik niet, ik zal er eens naar surfen! Zal wel aan mij liggen, zeker?
Ik doe dat vaak, maar dan eerder als een soort ramptoerisme wanneer de sticker of reklame er amateuristisch uit ziet! :angel:

(PS: dus schat, mocht ge dit lezen, als ik wat vaker dan de doorsnee man naar websites van nail salons surf, dit is de reden hé!)
ooh. shiny.
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4954
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer
Bedankt: 1542 keer

Je weet toch op voorhand waaraan je begint met een bedrijfswagen, het is en blijft een wagen van het bedrijf, de werkgever bepaalt dus alles.

Ook behoorlijk hypocriet dat je per se voor je omgeving wil verbergen dat die dure wagen op jouw oprit een bedrijfswagen is. De buurman met de Nissan heeft niet alleen z'n eigen wagen zelf betaald, maar heeft via de belastingen nog eens een deel van jouw dure BMW betaald.

Op extra brutoloon zal de werkgever nooit een sticker plakken, bovendien heb je later een beter pensioen: http://www.een.be/programmas/voor-hetze ... -brutoloon
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Om even terug te komen op de grond van de zaak:
Een "policy" is een niet-erkend onderdeel van uw arbeidscontract, arbeidsreglement bevoordeeld is dat wel. HR ziet de "policy" graag als "arbeidsreglement", maar dat is het niet.
Voor zover ik weet is het nog steeds onduidelijk wat de juridische waarde is van een "policy".

Het arbeidsreglement kan niet eenzijdig aangepast worden (in grotere ondernemingen), want de ondernemingsraad (waar ook de vakbonden in zetelen) moeten hun goedkeuring daarvoor geven. Voor zover ik weet kan een bedrijf de carpolicy wel zomaar aanpassen (zonder goedkeuring via de ondernemingsraad), maar de juridische waarde daarvan weet ik niet. Vraag dat aan uw vajbondssecretaris of aan een advocaat arbeidsrecht. In principe is de policy die jij ondertekend hebt degene die geldig is, maar zeker ben ik niet.

De vraag is hoe hard wil men die sticker door uw strot rammen, maar evengoed hoe hard wil jij op uw strepen blijven staan. Wie weet maalt er niemand om dat je de sticker niet hangt. Of kan je tot een compromis komen dat je enkel een kleine sticker hangt (bv ING, BDO, Cheops of Quasus) of een nummerplaathouder met bedrijfsnaam (bv Deloitte, PWC).

@je weet waar je aan begint
Het is geen wagen van het bedrijf. Het is een wagen van de leasemaatschappij waar jij het gebruiksrecht op krijgt zolang je onder contract zit bij uw WG. Probeer er ook geen jaloerse discussie van te maken met de buurman etc. Mijn buren weten heus wel dat ik een firmawagen heb, de vraag is of heel de wereld dat moet weten én of ze ook moeten weten waar ik werk. Dat het een dure wagen zou zijn, heb jij er van gemaakt. Mijn 3 buren hebben een A6, een Passat en een Laguna. Ik val eerder in de lagere categorie met mijn Ford Focus, dus duur? Ach... (dat zal overigens niet beteren met veel "flex plan" implementaties, waarbij je het restant van de leaseprijs kan gebruiken voor andere zaken dan een auto)
Niet ieder extralegaal voordeel moet toch een sticker dragen, wel? Een petje dragen met de naam van uw firma als je een dag extralegaal verlof neemt? Deze vakantiedag is mogelijk gemaakt dankzij ... ? Een sticker op de TV plakken die met ecocheques gekocht is? Een banner in de tuin van het personeel van Eandis, dat zelf geen (of minder) distributievergoeding moet betalen? Treinpersoneel dat (na de werkuren) gratis met de trein naar zee rijdt, met een t-shirt van de NMBS aan?
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

raf1 schreef:Je weet toch op voorhand waaraan je begint met een bedrijfswagen...
Goh, in mijn geval bezie ik dat als een mes dat langs 2 kanten snijdt. De achtergrond van m'n BMW is de volgende:
- Had een (nieuwe, 1ste jaar leasing) BMW via Leaseplan bij m'n vorig werk
- Huidig werk komt mij vragen of ik voor ze wil komen werken omdat hun ITer vertrokken is
- Ik heb maar 2 voorwaarden 1) evenveel bruto loon (dus zelfs niet eens méér hè) en 2) huidig contract van de BMW overnemen
- Werk zegt loon ok, maar auto nemen we niet over, je kan een ander model kiezen > ben niet gaan tekenen
- Werk zegt loon ok, maar je mag een nieuwe BMW kiezen als je begint > ben niet gaan tekenen
- Werk zegt loon ok, en we nemen je auto over > ben diezelfde dag da ze dat gemailed hebben gaan tekenen
- fast forward enkele jaren: werk verandert de car-policy, alleen nog VW/Audi, Mercedes, Opel
- Ben gaan klagen bij de director finance, bovenstaande uitgelegd, geeft mij gelijk, addendum op arbeidscontract dat ik toch BMW mag kiezen
- Fast forward nog wat jaren: Rij de BMW in de prak (eigen verschrikkelijke stomme fout), HR doet er alles aan om me met een andere auto te laten rijden
- Door het addendum in het contract heb ik nu toch sinds november een nieuwe F20 LCI.

Dus ja, in dat opzicht is een bedrijfswagen inderdaad iets waar ik van weet waar ik aan begin. Zonder die auto was ik er nooit komen werken. Zo'n auto kan ik zelf niet betalen, dus heb ik werk gezocht waar ze zo'n auto aanbieden als bedrijfswagen, en is dat dus voor mij één van de redenen dat ik er werk. Ik bezie die auto helemaal niet als m'n eigendom, maar dus wel als een reden waarom ik werk waar ik werk.

En dan nu afkomen met "wij beslissen dat we een sticket met het logo en naam van ons bedrijf in het wit van links tot rechts op de achterruit willen, met daaronder [email protected] om sollicitanten aan te trekken".

Ik heb voor mezelf al lang beslist dat zo'n sticker er niet op komt :)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 maa 2004, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 48 keer

Iedereen weet toch dat gij bij Xxxxx Xxxxxxx XX werkt? :roll: :roll: :roll:
SpecialK
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1374
Lid geworden op: 22 mei 2013, 09:04
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 105 keer

NickG schreef:En who cares, als je graag voor dat bedrijf werkt? Tenzij het voor een sexshop, parenclub of de vakbond ofzo is, dan kan ik me voorstellen dat je dat liever geheim wil houden :-)
Bij Telenet hadden bepaalde werknemers 10 jaar geleden een wagen met grote stickers op, en die waren toch gelukkig toen de nieuwe wagens zonder bestickering geleverd werden. Ik hoorde regelmatig dat die als ze in't weekend uit hun auto stapten aangesproken werden: "Seg, mijnen Digibox..." :)

Bij mijn eerste werkgever hadden we een logo in de nummerplaathouder, op de plaats waar oorspronkelijk het logo van de garage stond. Stoorde me absoluut niet. Bij mijn huidige werkgever hangt er helemaal niets op.
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

ditCh schreef:Iedereen weet toch dat gij bij Xxxxx Xxxxxxx XX werkt? :roll: :roll: :roll:
Ik begrijp dat eigelijk niet, mijn keuze is om daar niet open en bloot mee te koop lopen. Mijn directe omgeving (familie, vrienden, buren, de pakistaan van de nachtwinkel, de rekkenvuller van de Delhaize, de buren van m'n ouders, de kerel van het tankstation, ...) die weten allemaal waar ik werk en dat het een bedrijfswagen is. Maar om dat door te trekken, en iedereen te laten weten .. mensen die ik niet ken hebben daar geen zaken mee, punt. Dat is mijn mening. Ne mens mag toch nog een eigen mening hebben, of zie ik dat verkeerd?

Als het trouwens tijdens een feestje bij vrienden over het werk gaat, dan luistert iedereen met verwondering naar wat ons werk doet - wij hebben maar 2 Belgische klanten, de rest allemaal in het buitenland, en wij sorteren de oogst van boeren met machines die we van A tot Z helemaal zelf maken (sales, ontwerpen, R&D, in elkaar vijzen, transport, installatie, support, ...) met verschillende technologieën (camera's, laser, infrarood, X-rays,...) halen wij ongewenste items uit "food", "ik wil geen erwtjes met zwarte stippen op, of halve wortels, of diepgevroren frieten met kappen uit, of glazen inmaakbokalen met glasscherven in", en dan pikken onze machines die daaruit aan een hele hoge snelheid.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Ik betaal voor "privé" gebruik... maar tijdens dat gebruik heb ik geen "privacy" (want er hangt een duidelijke sticker op).

Ik wil op m'n loon (we krijgen nu wel geen cash) ook niet de naam van m'n bedrijf zien staan.
ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 maa 2004, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 48 keer

selder schreef:
ditCh schreef:Iedereen weet toch dat gij bij Xxxxx Xxxxxxx XX werkt? :roll: :roll: :roll:
Ik begrijp dat eigelijk niet, mijn keuze is om daar niet open en bloot mee te koop lopen. Mijn directe omgeving (familie, vrienden, buren, de pakistaan van de nachtwinkel, de rekkenvuller van de Delhaize, de buren van m'n ouders, de kerel van het tankstation, ...) die weten allemaal waar ik werk en dat het een bedrijfswagen is. Maar om dat door te trekken, en iedereen te laten weten .. mensen die ik niet ken hebben daar geen zaken mee, punt. Dat is mijn mening. Ne mens mag toch nog een eigen mening hebben, of zie ik dat verkeerd?

Als het trouwens tijdens een feestje bij vrienden over het werk gaat, dan luistert iedereen met verwondering naar wat ons werk doet - wij hebben maar 2 Belgische klanten, de rest allemaal in het buitenland, en wij sorteren de oogst van boeren met machines die we van A tot Z helemaal zelf maken (sales, ontwerpen, R&D, in elkaar vijzen, transport, installatie, support, ...) met verschillende technologieën (camera's, laser, infrarood, X-rays,...) halen wij ongewenste items uit "food", "ik wil geen erwtjes met zwarte stippen op, of halve wortels, of diepgevroren frieten met kappen uit, of glazen inmaakbokalen met glasscherven in", en dan pikken onze machines die daaruit aan een hele hoge snelheid.
Misschien niet duidelijk, maar was een mopje.
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

ditCh schreef:Misschien niet duidelijk, maar was een mopje.
Duh ... iemand die ooit na ons in ons huurhuis gewoond heeft mag gerust weten waar ik woon :) De quote was misschien wat verkeerd inderdaad :)

Maar de bodem-essentie is eigelijk ... da's lelijk! Echt gewoon lelijk, stickers op auto's zijn lelijk. Stickers van een werk op een gewone doodnormale auto zijn bah. Op een camionette met werk-gerelateerde instrumenten in kan ik dat nog begrijpen, maar op een gewone auto is het gewoon lelijk.
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

TimoLimo schreef:Ik lees dagelijks vele logo's en URL's in de file.. Heb nog geen enkele keer de impuls gehad van: dat bedrijf ken ik niet, ik zal er eens naar surfen! Zal wel aan mij liggen, zeker?
Dan zie je reclame op de wagen met www.mijnbedrijf.be (of nog erger users.telenet.be/mijnbedrijf) en [email protected] :roll:
Edward Valckx
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1104
Lid geworden op: 23 nov 2005, 17:11
Uitgedeelde bedankjes: 54 keer
Bedankt: 99 keer

Van een "First World problem" gesproken... ;-)
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Edward Valckx schreef:Van een "First World problem" gesproken... ;-)
Deze thread wordt een opsomming van dooddoeners! :)

Zet ieder van ons - jij ook - naast een kindje uit Syrië of Bangladesh (you know what I mean) en alles wat wij hier ervaren zijn #FirstWorldProblems....
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2755
Lid geworden op: 04 mei 2006, 21:31
Uitgedeelde bedankjes: 181 keer
Bedankt: 142 keer
Contacteer:

Als ik dat allemaal lees, dan ben je eerder bij dat je een auto hebt, dan werk?

Ik begrijp dat een sticker op een auto, als je zo fier bent op "niet jou" wagen een doorn in het oog is, maar ik ben ook van mening dat de WG dit mag beslissen.
Je voelt je mss iets meer dan een andere werknemer daar, omdat er uitzonderingen zijn gemaakt voor jou. Ik vind deze uitzonderingen al bewonderenswaardig van de werkgever, want dit kan echt wel wrevel onder het personeel stoken.

Als je echt zoveel eisen te stellen hebt, en je wil doen wat je wil, wordt toch gewoon zelfstandig consultant?

Ik had ook genoeg van alle BS binnen een bedrijf. Ik ben zelfstandige en wil geen seconde meer terug. Ik beslis wat ik wil, want ik ben mijn eigen WG.
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Dafke schreef: ... Als je echt zoveel eisen te stellen hebt, en je wil doen wat je wil ...
Dat is jouw interpretatie.

Mijn interpretatie: "jullie hebben gevraagd of ik voor jullie kom werken, nog voor dat ik het arbeidscontract getekend heb had ik 2 simpele voorwaarden die ervoor gezorgd heb dat ik heb getekend. Als je nu op de één of andere manier terug aan die voorwaarden begint te morrelen, vind ik dat niet kunnen."

Het staat iedereen vrij om voorwaarden te stellen voordat je een contract tekent. Als er dan een akkoord bereikt wordt over die voorwaarden kan je tekenen. Worden die voorwaarden niet aanvaardt, dan teken je niet, simpel toch, niet?

En niet iedereen heeft de vrijheid om zomaar als zelfstandige te beginnen hoor. Niet iedereen heeft een vangnet waar hij terecht kan moest het zelfstandige avontuur toch niet lukken. Ik kan bijvoorbeeld alleen al door alimentatie en een huurhuis niet zomaar beslissen van zelfstandige te worden, het risico van "dat niet meer kunnen betalen" is veel te groot. Bij mijn werk bijvoorbeeld is het al niet mogelijk om daar in schijn-zelfstandigheid te gaan werken...
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Gebruikersavatar
Dafke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2755
Lid geworden op: 04 mei 2006, 21:31
Uitgedeelde bedankjes: 181 keer
Bedankt: 142 keer
Contacteer:

Simpel?

Ik ga niet in discussie gaan, het is gewoon een verhaal van hoe ver je werkgever wil gaan om je te houden.
bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1674
Lid geworden op: 06 jan 2014, 13:45
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Bedankt: 80 keer

ik denk dat we een en ander in een foutieve context begrijpen:

de WG sluit een leasingscontract af met een bedrijf dat voertuigen levert als 'verbruiksgoed'.
Je leest het goed, de voertuigen zullen slijtage vertonen, en wat aanvaardbaar is staat in dat contract.
Ook de prijs en looptijd maken deel uit van dat contract. Het is aan de WG om dit voertuig in de omschreven staat terug te leveren op het eind van het contract. Wil hij dat vroeger doen dan doet hij contractbreuk en zal ook vermeld staan wat de voorwaarden daartoe zijn.

Gezien de WG niet zelf met het voertuig op pad gaat sluit hij een contract af met de gebruikelijk bestuurder, n een car policy.
Hierin herneemt hij een aantal zaken uit zijn eigen contract met de leasemij. Maar kan hij ook nog andere zaken opnemen, denk maar aan geldig rijbewijs, 0% alcohol, e.a.
Gezien dit een contract is op een goed waar hij (tijdelijk) eigenaar van is dan kan hij eenzijdig de spelregels bepalen en zodoende ook de car policy.
Als werknemer kan je dit verwerpen maar dan zal je vermoedelijk ook uw wagen terug moeten inleveren. Denk maar aan slijtage banden, aantal ongevallen waarbij er al dan niet een vrijstelling moet betaald worden. Deze wijzigingen aan de car policy zie je veel opduiken bij bedrijven die nog maar niet lease contracten afsluiten (voor een grotere groep werknemers).

Dat jij nu betaalt voor uw privégebruik (en daar het al of niet een sticker zou tolereren) heeft niets met bovenstaande te maken. Uw WG kan beslissingen nemen en zelfs zonder uw inspraak, hij is tijdelijk de beslissingsnemer van het voertuig.
Uw bijdrage is zelfs niet voor de wagen, het is een belasting voor een voordeel in natura. Een voordeel waar een ander, uw WG, betaalt.
En dat voordeel heeft niets met het gebruik te maken, enkel met de intentie dat jij het mag gebruiken buiten de werksfeer (waaronder woon-werkverkeer). WW-verkeer waar de WG, indien er geen leasewagen zou zijn, vermoedelijk ook moet tot bijdragen, vandaar zijn 'gulle geste'.
Zelfs al rij je 0km met de wagen privé (en woon je dan ook naast het bedrijf, lees geen WW-verkeer) dan nog zal je de VAA betalen indien de intentie voor 'privégebruik' bestaat. Uw WG bepaalt alleen of die intentie bestaat of niet de rest is uw 'contract van betaling' met de overheid.

Dat de overheid tot op heden het echte privégebruik, buiten WW-verkeer, oogluikend heeft toegestaan, daar zal zeker met de km-heffing een eind aan komen, had eerder te maken met geen sluitende vaststelling te maken (of het sop is de kolen niet waard, kosten/baten)

en misschien afsluiten met de correct geformuleerde titel "sticker of de bedrijfswagen"
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Euh ja, ik vond dat toen "simpel" ja ... ik vroeg evenveel loon en het contract van de auto overnemen, gingen ze daar niet mee akkoord dan zat ik nog bij m'n vorige werkgever.

Iets minder simpel vind ik "we wijzigen achteraf éénzijdig de voorwaarden waarmee we allebei akkoord gegaan zijn en wij zijn de werkgever en jij de werknemer en jij moet daar maar mee akkoord gaan".
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Volgens mij is er nog geen jurisprudentie over "carpolicy".
Als het een essentieel onderdeel is van het arbeidscontract, kan het niet eenzijdig aangepast worden.
Als het geen essentieel onderdeel is van het arbeidscontract, kan het niet onder dezelfde voorwaarden afgedwongen worden.

Correct me if I'm wrong.
bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1674
Lid geworden op: 06 jan 2014, 13:45
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Bedankt: 80 keer

selder schreef:Euh ja, ik vond dat toen "simpel" ja ... ik vroeg evenveel loon en het contract van de auto overnemen, gingen ze daar niet mee akkoord dan zat ik nog bij m'n vorige werkgever.

Iets minder simpel vind ik "we wijzigen achteraf éénzijdig de voorwaarden waarmee we allebei akkoord gegaan zijn en wij zijn de werkgever en jij de werknemer en jij moet daar maar mee akkoord gaan".
Je hebt een verkeerde interpretatie van contracten.
de afspraken welke je maakte in verband met loon, werktijden, e.a. is een arbeidscontract en dit is niet eenzijdig aanpasbaar. Dat hieronder een arbeidsmiddel beschreven staat (gsm, laptop, internet, ...., bedrijfswagen) dat kan perfect. Echter dit is niet inhoudelijk.

Daarnaast stelt de WG u enkele werkmiddelen ter beschikking bv boormachine, lastoestel, stylo, .... of een bedrijfswagen.
Indien uw WG zekerheid wil dat jij de werkmiddelen als een goede huisvader zal behandelen maakt hij best een contract op voor de duurdere goederen en dit is dan een carpolicy. Dit kan hij wel eenzijdig wijzigen. Indien hij tot de vaststelling zou komen dat er een aantal zijn die om de 15.000km nieuwe banden nodig hebben kan hij een beperking opnemen.

En mocht je nu even een pet WG opzetten dan zou je de bedenking kunnen maken "sticker op bedrijfswagen" even checken hoe gemotiveerd mijn werknemers nog zijn, hoe loyaal ze nog zijn met de firma, hoe stralen ze mijn firma nog uit naar de klanten, naar toekomstige klanten, die ze misschien tegenkomen in hun vrije tijd, want het bedrijf moet groeien, straks vraagt die werknemer immers opslag.
bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1674
Lid geworden op: 06 jan 2014, 13:45
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Bedankt: 80 keer

heist_175 schreef:Volgens mij is er nog geen jurisprudentie over "carpolicy".
Als het een essentieel onderdeel is van het arbeidscontract, kan het niet eenzijdig aangepast worden.
Als het geen essentieel onderdeel is van het arbeidscontract, kan het niet onder dezelfde voorwaarden afgedwongen worden.

Correct me if I'm wrong.
dit bestaat wel in die zin:
-) indien je een car policy ondertekend hebt dan beschouwt men de ter beschikkingstelling van het arbeidsmiddel als onderdeel van de arbeidsovereenkomst. Je mag deze verder gebruiken tot einde contract, na uw C4. Tot op heden heb ik geen weet dat een WG hier tegenin gaat.
-) inhoudelijk maakt de carpolicy geen deel uit van uw arbeidscontract het is een arbeidsmiddel.

Of misschien kort door de bocht: een arbeidsrechter zal zich nooit uitspreken over de inhoud van de carpolicy maar wel over het feit dat je via een carpolicy rechten hebt (opgebouwd).

Rechtspraak heeft niets met 'recht' te maken maar met welke tekst staat op welk blad (letterlijk,niet interpreteren).

En om te besluiten: uw carpolicy tekst staat niet in uw arbeidscontract, het feit dat je een carpolicy* hebt waarschijnlijk wel.
* kan anders omschreven zijn
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Dus kan de CP niet eenzijdig aangepast worden, want ik heb mijn handtekening onder een andere CP gezet.
:bdaysmile:
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Ik zie het door alle letters in deze thread ook niet echt meer duidelijk :)
Dus conclusie: de werkgever mag het eenzijdig aanpassen, en de handtekening onder de car policy die is van geen waarde?
En dan nog verder doorbomen: ik mag dan naar analogie de car policy ook zelf wijzigen, want de handtekening van de werkgever eronder telt voor even weinig?

Sjans dat het addendum van de BMW in m'n _arbeidscontract_ staat en niet in m'n "persoonlijke" carpolicy hah :)

En het is allemaal heel persoonlijk en heel specifiek, maar ik heb alleen nog maar opslag _gekregen_, ik heb er tot nu toe nog nooit naar gevraagd bij m'n huidige werkgever. Ik zal m'n best doen zeker? M'n werkgever zal me graag in dienst houden zeker? Als je dan even doordenkt en het verhaal van m'n bedrijfswagen erbij neemt dan zullen ze wel niet moeilijk doen over die sticker zeker?
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2490
Lid geworden op: 23 jan 2010, 15:45
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

Ik zou er ook iets tegenhebben. Puur vanuit standpunt van veiligheid en zichtbaarheid. Maar als BMW-rijder kijk je toch niet achter jou, dus dan maakt het niet uit. :angel: (ja, even hier komen trollen, waarom anders snijden de bmw rijders iedereen af? ^^)

Maar even serieus: werkgever mag dat vaak wel eenzijdig aanpassen en er verandert niks technisch aan je voertuig bij zo'n sticker. Dus je zal ermee moeten leven. Je kan natuurlijk hardnekkig die stikker er elke keer aftrekken bij het uitvoerig kuisen van je glas (en ze gaan ooit wel opgeven ^^)
Gebruikersavatar
selder
Moderator
Moderator
Berichten: 6305
Lid geworden op: 29 jun 2005, 20:25
Locatie: Tienen
Uitgedeelde bedankjes: 99 keer
Bedankt: 727 keer

Dima_2005 schreef:... Maar als BMW-rijder kijk je toch niet achter jou, dus dan maakt het niet uit ...
Haha :) De enige sticker die op m'n auto komt is "objects in rearviewmirror are losing" :)
Ghost S1 • 8086K @5.2Ghz • Asus ROG Ryuo 240mm • Asus ROG STRIX Z390-I • Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200Mhz • Asus RTX2080Ti Turbo • Samsung 970 EVO 2TB • Asus ROG Swift PG258Q 240Hz • Logitech G Pro keyboard/mouse/headset
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Ik begrijp het toch zo goed niet meer... Die BMW,... Dat lijkt me eerder op een emotionele band met een auto dan een rationele?

Bij mij is het een ding dat me van A naar B brengt, niet lijkt op een Lada en beter remt en rijdt dan een Lada = ok. :)

Langs de andere kant lijkt me het toch al een serieuze toegeving van de werkgever dat je die keuze mag maken? Als ik zie hoe ze met kennissen en de auto's omspringen is het andere koek. Een vriend die rugklachten kreeg in wagen X en een andere wagen vroeg kreeg gewoon zijn C4... Imho zijn rugklachten in een specifiek model effectief een reden om een andere auto te vragen, een sticker... Mja, lijkt me toch iets minder om op de strepen te gaan staan eerlijk gezegd.

CP's wisselen vaak naar de noden van het bedrijf, deze staan los staan van de echte arbeidswetten.
Synman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 216
Lid geworden op: 28 jun 2013, 21:29
Locatie: Massemen (Wetteren) Belgium
Bedankt: 12 keer

selder schreef:
As you have definitely seen, some of our company cars already have a nice company Sticker on their rear window. This was a try-out.

For the branding of our company we will put a sticker on all the company cars to create some more visibility on our company in the first place and secondly, this sticker will serve as a recruitment tool to attract new colleagues.
Zucht.

Zal niemand verbazen dat ik hier niet voor sta te springen zeker? Wettelijk valt er maar weinig aan te doen - alhoewel het met geen letter in de car policy opgenomen is toen ik die ondertekende.

Heeft er hier iemand inhoudelijk sterke (en dus serieuze) tegenargumenten?
Synman
Plus Member
Plus Member
Berichten: 216
Lid geworden op: 28 jun 2013, 21:29
Locatie: Massemen (Wetteren) Belgium
Bedankt: 12 keer

Kan aanleiding geven om juist in die wagens in te breken omdat men denkt dat daar eventueel ook laptops en ander aantrekkelijke dingen inliggen. Dus het verhoogt het risico.
Tevens als er een cowboy tussen de rijders zit, zal de reklame op de wagen sneller een negatief imago opleveren bij de andere bestuurders, dus weg voordeel om bekendheid aan te wakkeren.
Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2490
Lid geworden op: 23 jan 2010, 15:45
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

Slafes schreef:Ik begrijp het toch zo goed niet meer... Die BMW,... Dat lijkt me eerder op een emotionele band met een auto dan een rationele?

Bij mij is het een ding dat me van A naar B brengt, niet lijkt op een Lada en beter remt en rijdt dan een Lada = ok. :)
Er is een verschil tussen autoliefhebber en niet. Ook zijn sommige mensen veeleisend qua comfort en veilgheid. Ik ben er een van. Ik heb bv. een aantal merken dat ik nooit zou rijden (en dat lijstje is redleijk lang). Gewoon omdat ze oncomfortabel, onveilig, traag en gewoon in het algemeen rommel zijn.

Dus het zal wel niet enkel een emotionele band zijn. Zie je auto als puur A->B die gewoon iets sneller is dan openbaar vervoerd, ok dan, goed voor jou. Maar voor mij bv. is een auto een plaats waar ik vooral graag moet zitten. Waar ik me niet frustreer aan constant iets losrammelen. En waar ik perfect weet hoe de auto zich gedraagt in een situatie (bv. maximumsnelheid om door een bocht te gaan).

Maar natuurlijk zal er ook wel een emotioneel aspect zijn hoor: hoeveel ik rationeel ben, heb ik ook mijn voorkeuren voor merken die ik veeeeel liever zou hebben dan een ander. Ik ben bv. geen BMW-fan. Zeker niet de laatste modellen, ik vind ze gewoon lelijk (ja, sorry: de 1-serie hoort daarbij). En als je mij bv. laat kiezen tussen een BMW 1-serie of iets compleet uit andere categorie gegerepen: Toyota Yaris hybride, zal ik voor de Yaris gaan :roll: Al besef ik wel dat rationeel de BMW een objectief betere keuze zou zijn qua rijstijl (en beetje ook qua comfort).

Dusja, ieder zijn ding. Mijn buur houdt van zijn Dacia. Hij zou die voor geen andere auto willen inruilen. Geef hem een BMW X5 of Mercedes ML, zou hij nog steeds zijn Dacia verkiezen. Een mens is niet rationeel en een emotionele band speelt altijd een rol. Omdat auto's niet puur een vervoersmiddel zijn, maar ook een zekere reflectie van onze persoonlijkheid. En we hebben een voorkeur voor auto's die bij onze persoonlijkheid passen.
Plaats reactie

Terug naar “Allerlei”