Code: Selecteer alles
Een gezamenlijke bijdrage van Olivier Maeterlinck (Federatie van filmdistributeurs en videodistributeurs), Michaël R. Roskam, Hans Herbots (Unie van Regisseurs) en Ellen Onkelinx (Vereniging van Vlaamse onafhankelijke film- en tv-producenten)
leuke argumentatieWe moeten er alles aan doen om illegale streamingdiensten zoals Popcorn Time te weren, schrijft Olivier Maeterlinck. Want als zij de filmindustrie blijven schaden, zijn er op den duur geen films, series, acteurs en regisseurs meer. En ook geen Popcorn Time.
Volgens mij bestaat er geen platform waarop alles wat op Popcorn Time te vinden is, betalend en met goedkeuring te verkrijgen is.Mocht Popcorn Time correct rechten betalen, dan zou er geen vuiltje aan de lucht zijn. Dan zou de hele sector dat platform toejuichen.
Hilarisch .Het is bovendien onveilig. Gebruikers beseffen vaak niet aan welk risico ze zich blootstellen: andere gebruikers krijgen tenslotte ook toegang tot uw harde schijf zolang u naar de film kijkt.
Hoe kan je Popcorn Time blokkeren?Momenteel loopt een strafrechtelijk onderzoek in België. De onderzoeksrechter heeft bepaald dat alle Belgische internetproviders verplicht zijn om de toegang tot Popcorn Time te blokkeren. Hij doet dat om de belangen van de benadeelde partijen te beschermen. Op juridisch vlak bestaat er geen twijfel over dat Popcorn Time de wet overtreedt.
Zoals ik het nu lees, ik gebruik PT zelf niet, is PT een programma (vergelijkbaar met utorrent) dat via torrent films downloadt en je kan al kijken tijdens het downloaden (zat vroeger ook al ingebouwd in Azureus). Hoe kan je zoiets blokkeren? De poort blokkeren? Alle websites blokkeren waarop de software gedownload kan worden?
Dus we zijn gestart met een filter die oorspronkelijk bedoeld was voor "kinderporno" en nu zijn we al bij schimmige software gekomen.In plaats van consumenten in België aan te pakken, zou de overheid beter werk maken van een snelle procedure om illegale websites ontoegankelijk te maken voor de consument, analoog met hoe ze illegale goksites aanpakt.
Morgen werkt het andersom, dan bepaalt de overheid welke website je wél nog kan bekijken (cfr NKorea, Egypte, ...)
Ik ben nieuwsgierig of die kerel van Newsmonkey, of althans de teneur van zijn opiniestuk, één van de komende dagen in DeStandaard verschijnt .