inductievuuur

Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7538
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 717 keer

Nee, ik zou helemaal niet aanraden om een grillpan te kopen die je gewoon op het inductievuur plaatst. Ik zou iets aanraden in de stijl van wat ik heb (zie foto in hoger bericht). Hoeft daarom niet even groot/zwaar te zijn. Als ik iets bak op dergelijke plaat, dan gebruik ik (zoals in veel Spaanse keukens) gewoon een breed plamuurmes wat je tussen plaat en vlees... schuift om het te keren.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

Ik had het ook over een pan (bv deze) en niet over een grillpan.

Afbeelding

Ik zie het voordeel niet van zo'n vierkante plaat tov een "gewone" pan?
Geen idee wat zo'n vierkante (teppanyaki) plaat kost? De pan in mijn voorbeeld kost €204 (Collishop).
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7538
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 717 keer

Bij grillen op een plancha zoals ik er eentje heb (of grillen in het algemeen) wordt verondersteld dat vetten die uit het vlees komen weg kunnen lopen. Gebruik je een gewone pan zoals die Demeyere of zo een plaat om op het inductievuur te zetten, dan blijft alle vetstof onvermijdelijk in het recipiënt en dat kan bij grillen nooit de bedoeling zijn.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

En je kan geen mooie streepjes bakken in je steak ;-)
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Nee, bij grillen veronderstel je dat je een mooi baklaagje krijgt zonder vetstof. roosteren in't mooi Nederlands. Je kan dit in den oven, op de bbq of in een grillpan (liefst een gietijzeren & geen teflon)

Uw plaat is geen grill & zal het ook nooit worden, ik kan mijn biefstuk ook zonder boter of olie in een gewone pan smijten, maar dat maakt het dus geen grillpan :bang:
ubremoved_983
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3868
Lid geworden op: 20 maa 2004, 20:10
Uitgedeelde bedankjes: 95 keer
Bedankt: 48 keer

Ik grill mijn steak in de grilloven van mijn Falcon fornuis ;-)
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7538
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 717 keer

Stoefer :angel:
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

Als je een grillpan wilt voor je inductievuur koop dan iets zoals deze.
Hebben wij thuis ook, is volledig gietijzer en heeft geen anti-aanbaklaag dus ook geen schadelijke stoffen; zoals iceke reeds zei

Afbeelding
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Ik heb dezelfde, maar gebruik die eigenlijk nooit binnen. Veel te veel rook of spetters. Een Pan zoals die van heist leent zich veel meer voor de gerechten die wij maken.
Alle gebakken vlees smaakt zoveel beter in een gewone pan tov een tefal of grill pan. Vuur op hoog, amper of geen vetstof op je vlees aanbrengen, dichtschroeien aan beide kanten & daarna vuur lager, boter in de pan en verder laten garen.
sky
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1154
Lid geworden op: 22 mei 2003, 20:23
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 31 keer
Bedankt: 100 keer

Maar dan heb je gewoon een gebakken biefstuk en geen gegrilde.
Het is wat je wilt natuurlijk.
Het spet inderdaad soms wel wat, maar dat nemen we er dan wel bij.
Blijkbaar zou de soort olijfolie ook verschil uitmaken.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7538
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 717 keer

Dat was mijn gedacht dus ook. Grillen houdt in: vlees op de grillplaat en om te bakken gewoon gebruik maken van het vet wat in het vlees zit. Maar er dan boter bij doen en verder laten garen in de pan??? Dan heb je alles behalve gegrild vlees.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Idd, die stukken hou ik voor op de bbq of in de oven, ik grill amper stukken die kleiner zijn dan 500g (of het zouden schaaldieren moeten zijn),
Plaats reactie

Terug naar “Elektrische apparaten”