Scarlet niet meer ongelimiteerd vanaf 01/09/2015

Zit je met opmerkingen en een paar vragen over Scarlet of in verband met het vroegere SurfADSL, Tiscali of dxADSL? Post ze dan hier maar.
redman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1626
Lid geworden op: 26 okt 2005, 23:19
Uitgedeelde bedankjes: 63 keer
Bedankt: 88 keer

AdrIneX schreef:Dus EDPnet gaat dan gewoon gebruik maken van de dezelfde lijn als Scarlet? Nu ben ik gecapped op 50/4 omdat ik bij Trio zit. Dus zodra ik overstap op EDPnet, is de kans groot dat ik gewoonweg 70/10 krijg aangezien mijn lijnwaarden duidelijk laten zien dat het mogelijk is? Dan denk ik dat de keus snel gemaakt is. Geen TV is dan misschien een nadeel maar als ik moet kiezen tussen no-nonsense ongelimiteerd en geen TV...
Hou er rekening mee dat buiten de sync snelheid EDPNET ook bandbreedte moet inkopen aan de Lex en dat gebeurt per 50Mb/50Mb.

Wat Joachim van Edpnet in andere subforums al heeft laten weten is dat alles boven de 50Mb best effort is....
Glitchdj
Starter
Starter
Berichten: 19
Lid geworden op: 07 jul 2015, 09:42

Is er eigenlijk een manier om de belachelijke activatiekost te laten kwijtschelden bij de verschillende providers? Ik vind dat altijd zo een domme kost als je wil overstappen.

Pff Ik vrees dat overstappen naar proximus toch reëel wordt. EDPnet vindt mijn vriendin te duur & internetenbellen.be te onbekend...
8balljunkie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 352
Lid geworden op: 30 mei 2012, 10:31
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 29 keer

Glitchdj schreef:Is er eigenlijk een manier om de belachelijke activatiekost te laten kwijtschelden bij de verschillende providers? Ik vind dat altijd zo een domme kost als je wil overstappen.
Ja wachten op onze vriend De Croo. Je hebt nog tijd tot september. Eventueel uithouden tot Mobistar komt en dan pas je beslissing nemen.
dommelgebruiker
Premium Member
Premium Member
Berichten: 677
Lid geworden op: 09 jul 2010, 11:06
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 7 keer

Proximus heeft ook geen onbeperkt...
als je de kleine letteryjes leest zie je 500 GB maand staan...
Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 okt 2008, 19:56
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Bedankt: 34 keer

Je kan gratis volume packs 'bijkopen', dus uiteindelijk wel onbeperkt. Ondertussen weet iedereen dat toch?

[Afbeelding Post made via mobile device ]
dommelgebruiker
Premium Member
Premium Member
Berichten: 677
Lid geworden op: 09 jul 2010, 11:06
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 7 keer

gratis aankopen? ook gek systeem:-)
volgens mij gaan ze op termijn scarlet laten verdwijnen en alles onder proximus onderbrengen...
bruma
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1674
Lid geworden op: 06 jan 2014, 13:45
Uitgedeelde bedankjes: 41 keer
Bedankt: 80 keer

zou dit het gevolg, of de voorbode, hoe ISP de recente EU beslissing kunnen zijn in verband met de netneutraliteit?
Men mag geen dienst benadelen ten opzichte van andere (interne, betalende) diensten, indien men een limiet instelt knijpt de gebruiker alles af en ligt de oorzaak ervan bij hem.
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16487
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 820 keer
Bedankt: 2998 keer

Hier nog wat up-to-date info in verband met invoeren limieten:
  • Op korte termijn verandert er niets. Scarlet is tot nader order niet van plan om deze maatregel strik toe te passen, maar behoudt zich het recht voor om dit in de toekomst wel te gaan doen.
  • Scarlet zal het dataverbruik op hun netwerk in de toekomst verder monitoren, en indien ze deze maatregel strikt dienen toe te passen (om iedereen kwaliteit op het netwerk te kunnen garanderen), zullen ze minstens één maand op voorhand communiceren over de impact en mogelijkheden die aangeboden worden.
  • Geldt deze maatregel voor alle abonnementen?
    Ja. Zowel voor Scarlet Trio, Scarlet Internet (VDSL), als voor de oude nog bestaande (niet meer verkrijgbare) formules (vb Scarlet One).
  • Hoe zal het verbruik gemonitored worden?
    Het meten van het volume verloopt gelijk met de ‘facturatiecyclus’ van de klant. Vb. Indien de klant op de 12de dag van de maand zijn factuur ontvangt, dan wordt het maandelijks volume de 12de dag van de komende maand gereset.
  • Zullen de klanten, bij het bereiken van de limiet data packs kunnen bijkopen (of een “Unlimited optie” bestellen) zoals bij Proximus?
    Op het ogenblik dat de maatregel daadwerkelijk ingevoerd wordt, zal Scarlet de klanten ten minste één maand op voorhand van effectieve wijzigingen en mogelijkheden informeren.
  • Waarom wordt deze maatregel ingevoerd, als er toch maar 0.05% van de klanten betreft?
    De reden voor het invoeren van dergelijke maatregelen is gelinkt aan de evolutie van het dataverbruik in de komende jaren. Scarlet wil hun netwerk beschermen tegen overmatig verbruik & vermijden dat een aantal klanten de kwaliteit van het netwerk beïnvloeden.
bron: onze contactpersoon bij Scarlet

Als Scarlet klant zou ik mij (voorlopig) geen zorgen maken over deze maatregel. Indien het zover zou komen zal er ruim op voorhand gecommuniceerd worden, er is nu dus (nog) geen reden om nu al op te stappen ...
Het netwerkcapacitietsprobleem is gekend (en gevreesd) binnen de hele telecom industrie, en iedere operator past op een of andere manier een soortgelijke "Fair use Policy" toe ...
dommelgebruiker schreef:volgens mij gaan ze op termijn Scarlet laten verdwijnen en alles onder Proximus onderbrengen...
Dat denk ik niet. Scarlet past perfect in het Proximus marketing plaatje ("adressing the price sensitive market").
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-97058 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 okt 2008, 19:56
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Bedankt: 34 keer

Meh! Veel stroop en suiker, maar ik zal mij nooit meer op mijn gemak voelen. Het zwaard van damocles hangt ons boven het hoofd!

[Afbeelding Post made via mobile device ]
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

De reden voor het invoeren van dergelijke maatregelen is gelinkt aan de evolutie van het dataverbruik in de komende jaren.
Deze snap ik niet. Het verbruik gaat toch alleen maar stijgen naarmate er legale alternatieven bijkomen? Een limiet opleggen is dan net tegen de evolutie in werken.
Ja. Zowel voor Scarlet Trio, Scarlet Internet (VDSL), als voor de oude nog bestaande (niet meer verkrijgbare) formules (vb Scarlet One).
Dus het maakt niet eens uit of je meer betaald, hogere snelheid krijg je maar dezelfde limiet. Jammer.
•Op korte termijn verandert er niets. Scarlet is tot nader order niet van plan om deze maatregel strik toe te passen, maar behoudt zich het recht voor om dit in de toekomst wel te gaan doen.
Daarom dat ik de regel ga toepassen van 2 x smallband is buiten, geen zin om nu al die rompslomp te doorgaan zonder dat er al effectief een reden toe is. Het staat dan ook duidelijk in de verwoording, "ze behouden zich het recht om...". Zegt dus niet dat ze het gaan doen. Al vraag ik me af of het voor iedereen is, of zoals Telenet deed en per gebied kijken wat de capaciteit is.
8balljunkie
Pro Member
Pro Member
Berichten: 352
Lid geworden op: 30 mei 2012, 10:31
Uitgedeelde bedankjes: 29 keer
Bedankt: 29 keer

Deze snap ik niet. Het verbruik gaat toch alleen maar stijgen naarmate er legale alternatieven bijkomen? Een limiet opleggen is dan net tegen de evolutie in werken.
Als je vanwege netneutraliteit het netwerk niet meer mag beïnvloeden, dan voer je toch gewoon een datalimiet in en al de rest zoals telefoon en TV werken nog perfect. Einde van evolutie en einde van innovatie.
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4954
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer
Bedankt: 1542 keer

philippe_d schreef:Als Scarlet klant zou ik mij (voorlopig) geen zorgen maken over deze maatregel.
Sorry philippe_d, maar dit is nonsens. Ik betreur het ten zeerste dat je hier blindelings meegaat in de sussende leugenachtige marketingcommunicatie van een provider.

Er zijn namelijk harde feiten die er op wijzen dat de bedoelingen van Scarlet niet zo onschuldig zijn als ze lijken:

1) Scarlet heeft volgend zinnetje in het vet van hun website verwijderd:
Dankzij onze snelle VDSL2-technologie maak je maximaal gebruik van je internetverbinding en hoef je je nooit meer zorgen te maken over extra kosten of maandelijkse volumes.


2) Netwerkspecialist Cisco voorziet dat het internetvolume jaarlijks met 21% toeneemt. Iedereen zal dus ooit die limiet van 300 GB overschrijden, velen reeds binnen 3 jaar als ze vandaag al eens 170 GB/maand verbruiken.

3) De EU voert binnen 2 jaar een afgezwakte vorm van netneutraliteit in die zero rating loelaat. Dit wil zeggen dat abonnementen met bijvoorbeeld gratis Facebook-data of gratis Netflix-data vandaag al perfect kunnen en in de toekomst expliciet legaal zullen zijn. In dat opzicht is het invoeren van deze datalimiet louter een middel (van moederbedrijf Proximus) om klanten in de richting van zulke abonnementen te lokken.

4) Scarlet gebruikt het Proximus-netwerk en Proximus is wereldkampioen bandbreedte. In het huidige glasvezeltijdperk zijn "overmatig gebruik" en "bescherming van de kwaliteit van het netwerk" dus gewoon een foefje om de onwetende klant de mond te snoeren.
bruma schreef:zou dit het gevolg, of de voorbode, hoe ISP de recente EU beslissing kunnen zijn in verband met de netneutraliteit?
Ja, de EU-beslissing over afgezwakte netneutraliteit is een gevolg van lobbywerk van telco's zoals Proximus. Deze limiet heeft alles met zero rating te maken waardoor telco's bepaalde internetdiensten niet meetellen in de datalimiet voor bepaalde abonnementsformules. Proximus experimenteert daar momenteel trouwens mee.
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3288
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 60 keer

Ik heb ondervonden dat het zeer gemakkelijk is om een 6 GB per dag te gebruiken,alleen door het gebruik van Netflix,en niet op abnormale uren,maar gewoon over de dag(tijdens een weekend,en tot max. 2300h,en vanaf een 1730h).
Dat was voor mij alleen,zonder dat iemand anders naar Netflix heeft gekeken hier.Nu zal ieder voor zichzelf even moeten bekijken of men zich zorgen moet maken over het data-verbruik van hun gezin. Men kan dus zeker 180 GB per maand,per persoon(als die allen op verschillende tijdstippen kijken) verstoken,als men redelijk veel Netflix kijkt.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

mensen moeten nog leren dat het niet nodig is om een HD stream binnen te halen om te bekijken op laptop of tablet!
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 okt 2008, 19:56
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Bedankt: 34 keer

wied schreef:mensen moeten nog leren dat het niet nodig is om een HD stream binnen te halen om te bekijken op laptop of tablet!
Niet nodig? Ik wil minstens 720p op mijn telefoon kijken, wegens te wazig indien lagere resolutie.

Het is vooral het punt dat je zoiets niet mag opleggen aan 'mensen'; zij zullen zelf wel kiezen wat ze wel en niet doen.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Laatst gewijzigd door James. 09 jul 2015, 13:16, in totaal 1 gewijzigd.
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

netflix geeft geen 720p :-(
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

ja, waarom kopen we eigenlijk een hd laptop en tablet. :roll:
de koe zegt boe
Gebruikersavatar
xming
Pro Member
Pro Member
Berichten: 434
Lid geworden op: 06 okt 2005, 10:35
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 47 keer

hmm, mijn nieuwst tablet heeft 2560x1440 zoals mijn 27" scherm. Dus HD is zelfs niet genoeg :D
Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2635
Lid geworden op: 24 feb 2007, 23:15
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer
Bedankt: 133 keer

James. schreef:
wied schreef:mensen moeten nog leren dat het niet nodig is om een HD stream binnen te halen om te bekijken op laptop of tablet!
Niet nodig? Ik wil minstens 720p op mijn telefoon kijken, wegens te wazig indien lagere resolutie.
...
Dan moet je toch een ongelooflijk scherp zicht hebben. Kan je nu echt de pixels zien op een telefoon aan 720p resolutie :eek:

Op een tablet misschien en op een laptop met HD scherm dat wel omdat je er met je neus opzit.
Bij mijn 40" TV is 720p soms al genoeg, zit er ook 3m van.
EdpNet XL 99/35 Mbps
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
RPi 2B + 3B +3B+ Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 18.04
Sinister
Premium Member
Premium Member
Berichten: 584
Lid geworden op: 30 jun 2015, 10:49
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Bedankt: 39 keer

Ga is naar een IMAX of een 4K cinema en kom hier dat nog is verkondigen dan :)
Het feit of je pixels ziet of niet is een andere kwestie dan de kwaliteit van het beeld.
Het verschil tussen 720p en 1080p is miniem maar ik zie het uitermate wel op een TV van 42 inch, als je TV maar goed genoeg is.
Maar het verschil tussen 720p en 4k zie je veel harder.
Je kan het beeld maar op paar manieren verbeteren:

1) Hogere resolutie opnemen
2) Betere lens opnemen
3) Afspeelmedium beter afstemmen op de opname kwaliteit dus zien dat er geen bottleneck is. (dus mss is jouw TV al redelijk oud dan)

Maar het klopt dat het geen enkel nut heeft om een 1080p film te tonen op een laptop dat de resolutie niet ondersteunt.
Het is zelfs zo dat vaak de codec kwaliteit verslechterd door lossy format, dus zeggen dat 1080p niet nodig is, is een beetje te kort door de bocht.
Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2736
Lid geworden op: 20 okt 2003, 16:41
Locatie: Bij mijn vrouw
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer
Bedankt: 210 keer

Ik kijk niet op tablet of pc maar op tv.
:offtopic:
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?
Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2635
Lid geworden op: 24 feb 2007, 23:15
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer
Bedankt: 133 keer

wied schreef:mensen moeten nog leren dat het niet nodig is om een HD stream binnen te halen om te bekijken op laptop of tablet!
Sorry voor het wat off-topic te gaan maar dan is er ook nog zoiets als 16 Megapixels foto's schieten om enkel op Facebook te plaatsen :bang:
Hoeveel mensen nemen de moeite om te knippen en te resizen ?
EdpNet XL 99/35 Mbps
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
RPi 2B + 3B +3B+ Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 18.04
Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 okt 2008, 19:56
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Bedankt: 34 keer

lacer schreef:
James. schreef:
wied schreef:mensen moeten nog leren dat het niet nodig is om een HD stream binnen te halen om te bekijken op laptop of tablet!
Niet nodig? Ik wil minstens 720p op mijn telefoon kijken, wegens te wazig indien lagere resolutie.
...
Dan moet je toch een ongelooflijk scherp zicht hebben. Kan je nu echt de pixels zien op een telefoon aan 720p resolutie :eek:

Op een tablet misschien en op een laptop met HD scherm dat wel omdat je er met je neus opzit.
Bij mijn 40" TV is 720p soms al genoeg, zit er ook 3m van.
Ongelooflijk scherp zicht? Normaal zicht bedoel je.

Ik heb (zeker voor tekst) op een telefoon niet genoeg aan 720p, wat zich vertaalt in een wens van liefst minstens 400ppi, hoger mag zeker.

Op een TV is dat inderdaad iets minder van belang, omdat je daar relatief tot de schermgrootte verder van af zit, toch bij TVs die niet belachelijk groot zijn.
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

lacer schreef:
James. schreef:
wied schreef:mensen moeten nog leren dat het niet nodig is om een HD stream binnen te halen om te bekijken op laptop of tablet!
Niet nodig? Ik wil minstens 720p op mijn telefoon kijken, wegens te wazig indien lagere resolutie.
...
Dan moet je toch een ongelooflijk scherp zicht hebben. Kan je nu echt de pixels zien op een telefoon aan 720p resolutie :eek:

Op een tablet misschien en op een laptop met HD scherm dat wel omdat je er met je neus opzit.
Bij mijn 40" TV is 720p soms al genoeg, zit er ook 3m van.
Inderdaad, ik kocht men full hd tv ook om mijn favoriete 4:3 clips op te bekijken... Het is toch logisch dat je wil kijken in de resolutie dat je toestel aankan? Als ik Futurama bekijk op 800x600 is dat ook te pruimen van kwaliteit, maar in full hd is het toch prettiger om naar te kijken. Als ik op men tv films in 720p of lager wil zien dan kijk ik wel gewoon tv ;).
Pleuris
Member
Member
Berichten: 75
Lid geworden op: 15 dec 2008, 09:42
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 4 keer

Ok, voor mij als als grootverbruiker (toch maandelijks gemiddeld meer dan 600GB) zal het dus een kwestie zijn van wat af te wachten.

De discussie over wat al dan niet een "doenbare" beeldkwaliteit is moet hier toch niet gevoerd worden?
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

misschien wel wanneer deze kan leiden tot een lager data-verbruik...
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
glennvho
Starter
Starter
Berichten: 13
Lid geworden op: 13 dec 2011, 16:03

Ik heb ook een berichtje geplaatst op hun Facebook pagina. Na 3 dagen eindelijk reactie!

Dit was mijn bericht:
Mag ik vragen waarom jullie terug de limieten invoeren als het toch maar 0,005 % van jullie klantenbestand is dat boven die 300GB uitkomt. Dit kan technisch gezien toch geen enkel probleem zijn?

Ik maak gebruik van Netflix, kijk veel youtube en sinds kort gebruik ik ook Apple Music, doe hier nog wat spellen downloaden van Steam bij + online gamen en je zit zo aan die 300GB.

Ik heb mijn maandelijks verbruik van de afgelopen maanden bekeken en ik zit telkens tussen de 300 en 400GB, enkel maanden zit ik er ook onder maar dat is dan vooral omdat we op vakantie zijn of iets minder naar Netflix gekeken hebben.

Aangezien vooral Netflix meer en meer in opkomst is in ons land is het toch vanzelfsprekend dat er meer data verbuikt zal worden? Ik sprak altijd vol lof over jullie maar dat is nu toch wel anders!
En dit heb ik als reactie gehad:
Beste Glenn,
Bedankt voor je bericht.
De reden voor het invoeren van dergelijke maatregelen is gelinkt aan de evolutie van het dataverbruik in de komende jaren. We willen ons netwerk beschermen tegen overmatig verbruik & vermijden dat een aantal klanten de kwaliteit van het netwerk beïnvloeden.
We hebben besloten van deze maatregel niet strikt toe te passen tot nader order, maar we behouden het recht van dit in de toekomst te doen. We zullen het dataverbruik op ons netwerk in de toekomst verder monitoren en indien we deze maatregel strikt dienen toe te passen (om iedereen kwaliteit op het netwerk te kunnen garanderen), zullen we minstens één maand op voorhand communiceren over de impact en mogelijkheden die aangeboden worden.
Met vriendelijke groet,
Scarlet
Als ik hun uitleg zo mag begrijpen denk ik dat we nog wel safe zitten voor het komende jaar ofzo. Ik wacht het dus ook gewoon af. Als ze mij dan verwittigen dat ik de maand nadien op smallband kom te zitten dan mogen ze eerst en vooral een klacht ontvangen van mij. Als ze mij dan alsnog op smallband zetten kijk ik wel verder naar alternatieven. Het jammere is wel dat alle alternatieven meteen veel duurder zijn. :-(
Gebruikersavatar
lacer
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2635
Lid geworden op: 24 feb 2007, 23:15
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 109 keer
Bedankt: 133 keer

...
De reden voor het invoeren van dergelijke maatregelen is gelinkt aan de evolutie van het dataverbruik in de komende jaren. We willen ons netwerk beschermen tegen overmatig verbruik & vermijden dat een aantal klanten de kwaliteit van het netwerk beïnvloeden.
...
Hoe kan je door veel te downloaden de kwaliteit van een netwerk beïnvloeden ? Dan zal die 0.005 of 0.05 % toch niet zoveel uitmaken.
EdpNet XL 99/35 Mbps
VoIp OVH + Gigaset C610IP + C430H
Telenet Digital TV HD Digicorder AD 2100 black
RPi 2B + 3B +3B+ Kodi
FLUKSO monitoring Elec-Gas-Water-PV > PVoutput
Ubuntu Mate 18.04
Gebruikersavatar
Joe de Mannen
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5339
Lid geworden op: 22 feb 2005, 12:46
Uitgedeelde bedankjes: 487 keer
Bedankt: 556 keer

't is precies of ze zoveel reactie niet verwacht hadden en dat kleine percentage is als een boemerang terug hun bureau in gevlogen. Want ik ben er zeker van dat dat eerder bedoeld was om te sussen 'de kans dat je er last van hebt is zooooo klein'.

Als ze dan toch minstens een maand op voorhand gaan verwittgen, waarom voeren ze het dan nu al in ?

J.
Ik ben alleen verantwoordelijk voor mij eigen uitspraken, niet voor wat anderen ervan maken of aan toevoegen...
Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 okt 2008, 19:56
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Bedankt: 34 keer

Dankzij de aangenomen wetgeving rond netneutraliteit kunnen ze enkel positief discrimineren, niet negatief. Ze kunnen bv Netflix niet knijpen, maar wel al hun algemene abo's beperken qua volume en ondertussen via meerkost Netflix aanbieden zodat het niet meetelt in het volume. Volgens de wetgeving in orde, maar voor de consument dezelfde strontelijke situatie.

Met dank aan onze lobbygevoelige politici, de rotzakken.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3288
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 60 keer

Als Scarlet One klant,staat dit op mijn factuur:
Nuttige informatie betreffende je contract:
Het up & downloadvolume van je internet abonnement ******* van de afgelopen maand bedroeg
95169 MB. Deze melding is louter informatief aangezien je geniet van onbeperkt internet.

En dit staat dan weer meer naar onderaan toe:

De internetdiensten van Scarlet zijn uitsluitend bestemd voor privé en persoonlijk gebruik.
Vanaf 1/09/2015 behoudt Scarlet zich het recht voor om de downloadsnelheid te beperken tot
3 Mbps zodra een downloadvolume van 300 GB is bereikt. Je kan je abonnement op elk
moment kosteloos opzeggen via mijn.scarlet.be.

De tekst v/h (onbeperkte)download volume staat er al altijd op deze van die beperking van 300gb is er nu gewoon aan toegevoegd.Het gaat dus hier duidelijk om een FUP.
Gebruikersavatar
filipi
Pro Member
Pro Member
Berichten: 306
Lid geworden op: 16 okt 2005, 08:06
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 4 keer

De extra tekst met de 300GB beperking staat niet meer op mijn nieuwste afrekening! :-D
Op de site staat ie nog wel.
Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 okt 2008, 19:56
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Bedankt: 34 keer

Maar de tekst bij de limiet die iets zegt zoals 'maar dit is louter informatief, want u geniet van ongelimiteerd internet' is ook weg, helaas. Niet denken dat ze zich zo snel gewonnen geven.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Gebruikersavatar
Heronic
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2736
Lid geworden op: 20 okt 2003, 16:41
Locatie: Bij mijn vrouw
Uitgedeelde bedankjes: 427 keer
Bedankt: 210 keer

De satelliet hangt, ons vast nummer is overgedragen naar ovh, voetbal opgezegd.
Ze doen maar. Van zodra we er hinder van ondervinden vliegen ze.
“Insanity is my only means of relaxation "
My excuse? Being dunk. Whats yours?
Perkele
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 13 jun 2005, 21:21

Volgens de meter van Scarlet heb ik op 17 augustus 158 GB aan trafiek gecreëerd.
Alleen zit ik op een ADSL2 verbinding van 9 Mbit waarmee ik per dag theoretisch 95 GB aan trafiek kan creëren, in de praktijk is dat maximum 79 GB.

Die meter klopt dus van geen kanten.

Afbeelding
Laatst gewijzigd door Perkele 24 aug 2015, 22:21, in totaal 1 gewijzigd.
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7538
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 717 keer

Heeft jouw modem geen ingebouwde meter die je trafiek registreert? Ik heb een Fritzbox en daar kan ik perfect mijn verbruik (up en down) volgen.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Perkele
Plus Member
Plus Member
Berichten: 189
Lid geworden op: 13 jun 2005, 21:21

Jack Daniels schreef:Heeft jouw modem geen ingebouwde meter die je trafiek registreert? Ik heb een Fritzbox en daar kan ik perfect mijn verbruik (up en down) volgen.
Dat maakt niet uit, het is Scarlet die de 300 GB meting doet en daarop beslist dat je een "grootverbruiker" bent.
Het is als een snelheidsmeter in je auto hebben, niet te snel rijden, maar toch geflitst worden omdat de flitspaal de verkeerde snelheid meet.
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Perkele schreef:Dat maakt niet uit, het is Scarlet die de 300 GB meting doet en daarop beslist dat je een "grootverbruiker" bent.
Het is als een snelheidsmeter in je auto hebben, niet te snel rijden, maar toch geflitst worden omdat de flitspaal de verkeerde snelheid meet.
Als je met je Twingo geflitst wordt aan 270Km/u gaat daar niets van komen :roll:
Scarlet weet perfect welk profiel je hebt en ze kunnen die 158GB op 1 dag dus niet hard maken/
Bye, Maurice
https://on4bam.com
Jack Daniels
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 7538
Lid geworden op: 06 jul 2008, 13:51
Locatie: Dendermonde
Uitgedeelde bedankjes: 356 keer
Bedankt: 717 keer

Perkele schreef:
Jack Daniels schreef:Heeft jouw modem geen ingebouwde meter die je trafiek registreert? Ik heb een Fritzbox en daar kan ik perfect mijn verbruik (up en down) volgen.
Dat maakt niet uit, het is Scarlet die de 300 GB meting doet en daarop beslist dat je een "grootverbruiker" bent.
Het is als een snelheidsmeter in je auto hebben, niet te snel rijden, maar toch geflitst worden omdat de flitspaal de verkeerde snelheid meet.
Maar je kan Scarlet toch confronteren met de metingen van jouw modem? Als er dan zo een groot verschil op zit, dan moeten ze toch beseffen dat er iets niet klopt aan hun metingen? Mijn Fritzbox bv. reset de meters aan het begin (of einde weet ik niet precies) van elke maand. Zo zie je wat je in de lopende maand al hebt verbruikt en wat je verbruik de voorbije maand was. Als Scarlet afkomt met 300 GB en jouw modem heeft zelf maar de helft geregistreerd, dan zou ik het zeker niet blauw-blauw laten.
MacMini M1 - Vu+ Zero - Fritz!Box 6890LTE + OVH VoIP
12x Sunpower 318W zonnepanelen
14x Sunpower 425W zonnepanelen
Huawei Luna2000 batterij 10kW
Gebruikersavatar
James.
Premium Member
Premium Member
Berichten: 563
Lid geworden op: 20 okt 2008, 19:56
Uitgedeelde bedankjes: 14 keer
Bedankt: 34 keer

Meten zij de overhead erbij of niet? Daarmee bedoel ik de extra verpakking die elk pakketje krijgt tijdens het versturen via DSL.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Plaats reactie

Terug naar “Scarlet (SurfADSL, Tiscali, dxADSL)”