Bhaalu : de toekomst van televisiekijken

Voor alle discussies over streaming, cord cutting, ...
Plaats reactie
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

je moet eens lezen op de bhaalu website https://benl.bhaalu.com/?tld=be
de koe zegt boe
laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 maa 2011, 08:42
Locatie: TIELT
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Bedankt: 103 keer
Contacteer:

Right Brain gaat in beroep en wil constructief samenwerken om tot een oplossing te komen

Right Brain Interface NV wil met operatoren, zenders en andere stakeholders samenzitten om een oplossing aan te bieden, zodanig dat de Belgische consument nog altijd van het nieuwe televisiekijken via bhaalu kan blijven genieten. In tussentijd zal Right Brain in beroep gaan tegen de uitspraak van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen in de procedure tegen Right Brain en bhaalu. Right Brain kan niet akkoord gaan met het vonnis, maar respecteert het wel en schikt er zich naar. Dit vonnis hoeft niet het einde van bhaalu in België te betekenen.

De Rechtbank veroordeelde Right Brain tot het publiceren van de volgende tekst:

“De rechtbank van koophandel te Antwerpen heeft geoordeeld dat Bhaalu een inbreuk maakt op de rechten van de omroeporganisaties (VRT, Medialaan en SBS) omdat Bhaalu gebruikt maakt van de signalen van TV Vlaanderen en Telenet zonder de toestemming van deze laatsten.

Volgens het Vlaams Mediadecreet kan dit zelfs een misdrijf zijn.

Bovendien geeft Bhaalu de satelliet- dan wel kabeluitzendingen van TV Vlaanderen en Telenet via het internet door zonder dat hiervoor de toestemming van de rechthebbenden werd verkregen.

Deze signalen worden gecapteerd door de uitrusting die in onverdeeldheid aan de Feitelij- ke Vereniging Bhaalu Gemeenschap toebehoort. Als gebruiker van Bhaalu bent u lid van deze feitelijke vereniging.

De rechtbank oordeelde dan ook dat wij u hiervan in kennis moesten stellen.”

De bhaalu leden die willen uittreden uit de Feitelijke Vereniging bhaalu Gemeenschap België, kunnen dit doen op basis van artikel 8 van de statuten, zoals hieronder geciteerd:

“Elk Lid kan te allen tijde uit de Vereniging treden. De uittreding moet per email worden gemeld aan de bhaalu Vereniging.”

Dit kan automatisch op het emailadres: [email protected].

Wat is bhaalu eigenlijk?

De naam bhaalu is Hindi voor beer en verwijst naar het relaxte karakter van de beer uit het Jungle Book van Kipling. De beer leidt daarin Mowgli doorheen de fascinerend mooie, maar verwarrende en zelfs gevaarlijke jungle. Zo ook is bhaalu in de eerste plaats een relaxte manier of ervaring om de verwarrende en gevaarlijke jungle van TV en internet video content veilig te ontdekken, om er uiteindelijk ontspannen van te kunnen genieten.

Omdat lineair uitgezonden TV programma’s meestal al begonnen, of zelfs al afgelopen zijn, wanneer je ze wil kijken, bouwde Right Brain in bhaalu een persoonlijke video recorder (PVR) in. Je kan er enkel persoonlijk TV programma’s mee opnemen waar je als consument rechtmatig toegang tot hebt. Niemand kan ermee gepirateerde video content verspreiden.

Daarnaast laat bhaalu ook toe aan de andere stakeholders uit de mediasector, zoals zenders, internet- en tv- operatoren en productiehuizen, om hun content-, data- en andere diensten gemakkelijker en effectiever aan te bieden aan de consument. Daartoe ontwikkelde Right Brain ook technologie voor deze stakeholders: o.a. de reclamerekening met second screen retargeting en VOD aanraad-technologieën.

Bhaalu is dus de televisie-ervaring van de toekomst die internet, TV en videotheek integreert en zo toelaat aan consumenten-kijkers om te kijken naar wat ze willen (mits betalen of reclame kijken), waar en wanneer ze dat willen, op elk hardware platform (TV of PC scherm, smartphone of tablet) en dit steeds ontspannen en veilig en in het volste respect voor de andere stakeholders.



Waarover gaat deze zaak eigenlijk?

De persoonlijke video recorder of PVR wordt binnen de Belgische, Europese en alle andere wetgeving en rechtspraak toegelaten, omdat mensen die rechtmatig TV uitzendingen mogen ontvangen, deze ook mogen opnemen en uitgesteld bekijken binnen hun eigen familiale kring. Binnen het kader van de diverse juridische procedures die aangespannen werden tegen Right Brain, bevestigden al drie onafhankelijke experts dat dit ook feitelijk het geval is voor bhaalu: mensen maken hun eigen opnames en kunnen die enkel afspelen binnen hun eigen familiale kring. De bhaalu videorecorder is dus persoonlijk, bhaalu is een PVR en vormt daarom op zich geen probleem.

Omdat de video informatie-jungle die vandaag uitgezonden wordt of die in diverse betalende of gratis diensten op internet beschikbaar gesteld wordt, een enorme omvang heeft, diende Right Brain nieuwe technologieën te ontwikkelen en andere reeds bestaande IT, internet en cloud technologieën toe te passen in bhaalu. Zo ontstond de collaborative video recorder (CVR), in het Nederlands de samenwerkende persoonlijke videorecorder.

De CVR samenwerking bestaat uit het delen door consumenten van de kosten van bepaalde gemeenschappelijke onderdelen van de CVR hardware, zonder het delen - in de betekenis van ‘overdragen’ - van content technisch mogelijk te maken. Zonder deze vorm van samenwerking kan de enorme jungle aan video informatie niet kostenefficiënt opgeslagen worden. Het is inderdaad veel te duur voor consumenten om zelf een dertig- of honderdtal tv-tuners en tientallen terabytes aan harde schijven in huis te halen, maar de kosten van deze opslag-hardware in de cloud met ander consumenten delen (zonder dat consumenten de content met elkaar kunnen delen), is wel een optie. Het samen dragen van kosten van opslag-hardware in de cloud is dus nodig om de tv-ervaring van de toekomst te democratiseren.

Dit vonnis gaat eigenlijk over de toelaatbaarheid van deze samenwerking door consumenten. De kernvraag is: “Mogen consumenten samenwerken door het samen dragen van de kosten van hardware om hun opnames in de cloud te maken en te bekijken binnen hun eigen familiale kring?”

Dat dit technisch mogelijk is, wordt elke dag bewezen op internet. Het internet is per definitie collaborative. Zo kunnen mensen hun eigen muziek of video content uploaden naar de cloud via internet en die van daaruit naar zichzelf streamen, zonder dat ze hierdoor hun content delen met anderen buiten hun eigen familiale kring. De internet hardware infrastructuur, een geheel van netwerkapparatuur, servers en opslagsystemen, wordt wel gedeeld. Deze optimalisatie van hardware kosten door samenwerking vormt één van de basisbouwstenen van de cloud. Deze efficiënte opslag- en netwerktechnologieën vormen dan ook een grote meerwaarde van het internet van de 21ste eeuw.

Positief is dat de Antwerpse rechter in dit vonnis het rechtmatig gebruik van deze collaborative technologieën binnen PVRs aanvaardde en zo de CVR basistechnologie legaal valideerde. Hij oordeelde dat het de eindgebruiker is die met de CVR zijn eigen kopieën maakt en geen derde partij zoals Right Brain.

Zo werd het technologisch principe dat aan de basis ligt van de bhaalu CVR legaal goedgekeurd..

Hoe nu praktisch verder tijdens het hoger beroep?

De Rechtbank heeft er bezwaar tegen dat de bhaalu-videorecorder functioneert zonder de toestemming van tv- distributeurs en omroepen. Het lijkt er dus op dat niet het technologisch principe, maar eerder de specifieke contractuele uitvoering van bhaalu afgewezen wordt.

Right Brain is steeds gesprekken blijven voeren rond samenwerking met de tv-distributeurs en omroepen, waar zowel zij, de consument als Right Brain beter van worden en zal deze gesprekken nu versneld verder zetten. Indien operatoren het bhaalu platform onderhouden en zenders dit binnen het kader van het Vlaams mediadecreet aanvaarden, mogelijkerwijze met bijkomende kosten voor de consument, hoeft bhaalu dus niet op een uitspraak van het Hof van Beroep te wachten. In hun gezamenlijke reactie op het vonnis lieten de omroepen reeds weten dat het inderdaad belangrijk is dat er innovatieve dienstverlening op maat van de mediagebruiker bestaat. Samenwerken blijft dus de boodschap.

In afwachting van dergelijke samenwerkingsovereenkomsten zal Right Brain enkel nog technologie blijven ontwikkelen, maar in België geen onderhoud meer plegen op de bhaalu installatie of andere ondersteuning bieden aan de bhaalu Gemeenschap België. Ook zal Right Brain zo spoedig mogelijk in België geen bhaalu boxen of sticks meer verkopen, noch licenties verstrekken aan consumenten. Niet omdat Right Brain haar verantwoordelijkheid niet wil nemen naar haar klanten toe, maar omdat de Antwerpse rechter dit verbiedt en hoge dwangsommen opgelegd heeft voor het geval Right Brain hier geen gehoor aan zou geven.

Om de risico’s zo veel mogelijk te beperken, zal Right Brain zo snel als praktisch haalbaar en in elk geval binnen de 30 dagen na betekening van het vonnis de stekker uit bhaalu trekken in België, tenzij er tegen dan samenwerkingsovereenkomsten gesloten kunnen worden met omroepen en/of tv-distributeurs. In ieder geval zullen alle gebruikers een e-mail bericht krijgen met o.m. de aankondiging van het exacte ogenblik van afsluiting.

Right Brain wenst zich aan al haar Belgische klanten en partners te verontschuldigen voor het ongemak dat dit vonnis van de Antwerpse rechter – met een volledig onverwachte negatieve uitkomst, na twee eerdere positieve vonnissen van de Hasseltse rechter – met zich meebrengt. Het is evenwel nog niet gedaan met bhaalu. Het Hof van Beroep van Antwerpen zal er zich nog over uitspreken en we hopen ondertussen op samenwerking met omroepen en tv-distributeurs.
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be
Gebruikersavatar
WalterB1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1890
Lid geworden op: 22 jan 2010, 18:59
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer
Bedankt: 133 keer

Feitelijke Vereniging bhaalu Gemeenschap België
Misschien toch nuttig om nog eens te wijzen op wat dat is een 'feitelijke vereniging';
http://www.belgium.be/nl/economie/onder ... enigingen/

Haar leden zijn met persoonlijk vermogen aansprakelijk voor de schulden van de vereniging.

De leden van een feitelijke vereniging zijn onbeperkt aansprakelijk voor de schulden van de vereniging. Deze aansprakelijkheid heeft betrekking op hun volledige persoonlijk vermogen.

In tegenstelling tot de hoofdelijke aansprakelijkheid, is elk afzonderlijk lid uitsluitend verantwoordelijk voor zijn deel van de eventuele schulden.


Het risico van een feitelijke vereniging in praktijk;
http://www.nieuwsblad.be/article/detail ... 4_00658662

Niet dat ik zeg dat Bhaalu-leden hiermee problemen gaan krijgen. Maar wees zich er van bewust dat het geen comfortabele situatie is.
Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5757
Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
Locatie: Antwerpen 2
Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
Bedankt: 469 keer

WalterB1 schreef:Niet dat ik zeg dat Bhaalu-leden hiermee problemen gaan krijgen. Maar wees zich er van bewust dat het geen comfortabele situatie is.
Zoals ik het begrijp is dat bij eventuele schulden in de vereniging wij mee aansprakelijk kunnen zijn en in het slechtste geval mee kunnen opdraaien voor de schulden. Het meest comfortabele en veilige is eigenlijk uitschrijven en hetgeen betaald is (in mijn geval 49€ voor de mobiele licentie) te laten vallen en de kat verder uit de boom te kijken. Ik vermoed dat het procederen van hun beroep nog veel tijd in beslag gaat nemen en waarschijnlijk nog een hoop kosten. Ik ben een tevrede gebruiker van BhaaluTV en hoop dat er toch een oplossing uit de bus komt. Maar ik heb ook nog een gezin met de nodige vaste kosten...

Mijn vraag naar iedereen hier, wat zouden jullie doen? Uitschrijven of niet?
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet
OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
johcla
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2386
Lid geworden op: 23 maa 2009, 21:08
Uitgedeelde bedankjes: 646 keer
Bedankt: 149 keer

Ik snap het nog niet helemaal.

Betekent dit dan ook dat iedereen die van Mobile Vikings een gratis account kreeg en Bhaalu eens uitgeprobeerd heeft, mee aansprakelijkheid kan gesteld worden voor eventuele schulden van Bhaalu, tenzij ze zich expliciet uitschrijven uit de feitelijke vereniging? Dat lijkt me nog ergere disinformatie dan Arco als hierover niet duidelijk gecommuniceerd wordt.
Gebruikersavatar
TiTanium
Moderator
Moderator
Berichten: 5757
Lid geworden op: 27 feb 2007, 02:15
Locatie: Antwerpen 2
Uitgedeelde bedankjes: 710 keer
Bedankt: 469 keer

Ze zeggen hier dat ze alle kosten zelf dragen, maar toch ben ik er niet gerust in...

Code: Selecteer alles

Ook niet als een rechter bhaalu toch illegaal zou verklaren?
Neen. Er bestaat geen enkele aansprakelijkheid voor consumenten die bhaalu gebruiken.

Er is geen enkele twijfel over het consumentenrecht tot time-shiften. Indien een rechter dit toch tegen de wet in zou oordelen zal Right Brain niet alleen alle rechtskosten voor zich nemen, niet alleen in eerste instantie, maar ook in hoger beroep, desnoods voor hogere gerechtshoven en zelfs eventueel voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Moesten we dit dan nog verliezen, zullen we een nieuwe video recording set-top-box op de markt brengen waarop we reeds een patent aangevraagd hebben en die toelaat aan alle individuele gebruikers om zonder enige vorm van samenwerking met andere gebruikers aan videorecording te doen met dezelfde Right Brain experience bhaalu. Zonder feitelijke samenwerking bestaat er geen feitelijke vereniging. De prijs van deze video recorder zonder samenwerking in het delen van hardware (zonder het delen van content) zal dan voor de consument weliswaar veel hoger liggen. De investering die consumenten nu of later maken in een mobiele licentie, stick of box zal als korting aangeboden worden op deze hogere prijs, deze bijkomende korting zal aan alle bestaande leden aangeboden worden en Right Brain zal geen marge aanrekenen op het verkoopsbedrag voor deze leden. 
PC: PRIME Asus X299 Deluxe ~ i7 7820X ~ 32GB DDR4 ~ 1080Ti Strix ~ M.2 EVO 960 500GB
NUC: NUC8i3BEH2 ~ 8GB DDR4 ~ M.2 SX6000 Pro 256GB
Monitor: Asus 27" ROG Strix XG27WQ
Provider: Telenet
OneUP ~ TVbox ~ HGW CH8568LG
Unifi: Dream Machine Switch: 2x 8 POE-60W ~ 2x Flex Mini AP's: Flex-HD ~ Mesh
Smartphone: Samsung S21 Ultra 512GB[/size]
laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 maa 2011, 08:42
Locatie: TIELT
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Bedankt: 103 keer
Contacteer:

mss de vraag eens voorleggen bij test aankoop?
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be
Gebruikersavatar
raf1
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4954
Lid geworden op: 17 nov 2009, 22:39
Uitgedeelde bedankjes: 235 keer
Bedankt: 1542 keer

Ik ga niet uitschrijven omdat ik overtuigd ben dat ik niet financieel aansprakelijk ben als Bhaalu-lid, want volgend zinnetje in de statuten beperkt de aansprakelijkheid tot de bestuurders van de feitelijke vereniging:
De Leden en hun eventuele rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de Vereniging
bron: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/ribr ... %CC%88.pdf
Gebruikersavatar
beele
Plus Member
Plus Member
Berichten: 158
Lid geworden op: 07 feb 2010, 12:27
Twitter: MrBeele
Locatie: Hoboken
Uitgedeelde bedankjes: 23 keer
Bedankt: 17 keer
Contacteer:

Ik had/heb de gratis mobile vikings licentie.
Ik heb me via email uitgeschreven, maar heb geen (auto) reply ontvangen en alles werkt nog steeds...
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

Hier ook
kamiel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 870
Lid geworden op: 18 jun 2012, 19:58
Uitgedeelde bedankjes: 156 keer
Bedankt: 40 keer

Met hoeveel Bhaalu gebruikers zijn we eigenlijk?
Ik wil me voorlopig liever niet uitschrijven. Als iedereen zich uitschrijft hebben ze straks geen inkomsten meer om in beroep te gaan?
Ik veronderstel ook dat het toch al heel ver zal moeten gaan voor ze bij de gebruikers gaan aankloppen om boetes te betalen?
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
VOIP: EDPnet (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via C510IP
GSM: EDPnet (met Xiaomi Redmi)
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

inkomsten? Ik ga niet betalen voor iets dat niet werkt hé.... binnenkort gaat de stekker eruit, tenzij ze een overeenkomst hebben. En als ze de stekker eruithalen, is er ook geen risico op een boete.
de koe zegt boe
Flup
Pro Member
Pro Member
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 maa 2004, 19:58
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 52 keer

Met te veel om te bestempelen als een bende illegalen.
Ik geloof nooit dat een rechter de leden persoonlijk aansprakelijk gaat stellen.
VoIP: OVH , Scarlet(amper gebruikt), betamaxklonen
Provider: Scarlet trio (50/4 mbps down/up ,cap). Synch 100/10
Modem/Router: Fritz!Box 7360 int, (full vectoring support)
TV:Living HTPC (xbmc,bhaalu) en decoder V3b, Slaapkamer decoder V4 + Pi2
Mobiel: MV
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

hangt er van af hoeveel hun lidmaatschap intrekken.... ik kijk toch maar even de kat uit de boom
de koe zegt boe
kamiel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 870
Lid geworden op: 18 jun 2012, 19:58
Uitgedeelde bedankjes: 156 keer
Bedankt: 40 keer

Als iedereen zo reageert zal het rap gedaan zijn hé... :roll:
Beetje bange kiekens hier??? :lol:
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
VOIP: EDPnet (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via C510IP
GSM: EDPnet (met Xiaomi Redmi)
janus34
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 nov 2014, 10:16
Uitgedeelde bedankjes: 2 keer
Bedankt: 4 keer

Als Bhaalu kan blijven,zal het zeker duurder worden.
apestaart
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1315
Lid geworden op: 10 jun 2013, 21:23
Locatie: Oostende
Uitgedeelde bedankjes: 1 keer
Bedankt: 66 keer

Flup schreef:Met te veel om te bestempelen als een bende illegalen.
Ik geloof nooit dat een rechter de leden persoonlijk aansprakelijk gaat stellen.
Alle gebruikers van Bhaalu vliegen voor jaren in de gevangenis. :angel:
Het slechtste dat kan gebeuren is dat Bhaalu een dwangsom aan hun broek zal hebben en dat de dienst wordt stopgezet en dat Bhaalu gebruikers gewoon in de kou zullen staan en dat die decoders gewoon onbruikbaar worden.
kamiel
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 870
Lid geworden op: 18 jun 2012, 19:58
Uitgedeelde bedankjes: 156 keer
Bedankt: 40 keer

In plaats van uit te schrijven zouden we beter zoveel mogelijk mensen motiveren om in te schrijven. Als je maandelijks betaald heb je bijna niets te verliezen, behalve natuurlijk als je sticks en boxen moet kopen.
Internet: EDPnet VDSL XS met Fritzbox 7360 als modem en router
VOIP: EDPnet (inkomend), Freevoipdeal (uitgaand) via C510IP
GSM: EDPnet (met Xiaomi Redmi)
MClaeys
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6018
Lid geworden op: 16 feb 2011, 22:43
Uitgedeelde bedankjes: 377 keer
Bedankt: 343 keer

kamiel schreef:Als iedereen zo reageert zal het rap gedaan zijn hé... :roll:
Beetje bange kiekens hier??? :lol:
Ik had een gratis lidmaatschap, en op een paar uur bij de start na nooit gebruikt. Zelfs al was de kans 0,01% dat men bij de leden zou aankloppen is het mij dat risico niet waard want het bied mij geen meerwaarde (en ik hen evenmin overigens).
bartman
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1892
Lid geworden op: 08 nov 2004, 12:13
Locatie: Nossegem
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 24 keer

Ik blijf tot nader order lid. Is het een goede zaak voor Bhaalu als iedereen zich gaat uitschrijven? Zo gaan de tegenstanders wel een reden hebben om tegen te wringen door te wijzen op het zeer kleine aantal leden.

Mag Bhaalu andere software plaatsen op de boxen? Dat is een raadsel want volgens mij heeft de rechter een verbod opgelegd om nog verder ondersteuning aan de box te geven, dus vermoedelijk mogen ze zelfs geen andere software er op plaatsen. Ze hebben zelf gezegd dat ze ze geen ondersteuning meer geven

[Afbeelding Post made via mobile device ]
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

Code: Selecteer alles

Als bhaalu beetje sportief is naar hun mensen toe, zorgen ze voor een firmware update voor box/stick, zodat hij bruikbaar wordt voor andere dingen. Zou veel boze mensen een goed gevoel geven. Er kan gerust een android op de stick of een linux op de box, zodat je hem tenminste nog kan gebruiken voor bvb netflix
Vind ik leuk · Beantwoorden · 9 · Gisteren om 12:26

    bhaalu België Dag Frederik, Technisch is dit inderdaad mogelijk. We bekijken het en houden het in beraad.
vanop facebook

doen ze het toch niet... dan moeten ze me ook nooit meer terugverwachten. Ons achterlaten met dure hardware is er gewoon over...
de koe zegt boe
wied
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5891
Lid geworden op: 28 okt 2011, 15:07
Locatie: 'tstad
Uitgedeelde bedankjes: 334 keer
Bedankt: 253 keer

Ik blijf tot nader order lid. Is het een goede zaak voor Bhaalu als iedereen zich gaat uitschrijven?

nee, gaan liggen voor ge slaag krijgt is nooit een goede zaak!
Scarlet Loco, FVD/OVH/Tempo Easy, Scarlet Red, Netflix/Disney+, IPTV, Astra1&2 FTA
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Ik zie hier mensen reageren die mensen motiveren om lid te worden? Nu wil ik eens weten wie er op dit moment gaat inschrijven en 50 euro voor een mobiele licentie gaat betalen of nog ergens een dure box of stick gaat aanschaffen. Als ze een dienst niet verlenen moet je er toch niet meer voor betalen zeker?

Iedereen die zo'n dure box kocht wist toch wel dat dit kon gebeuren? De regels werden reeds na enkele maanden gewijzigd ivm het terugbetalen van de hardware, dat alleen al was een gigantisch groot teken aan de wand!
Gebruikersavatar
guntherstassen
Pro Member
Pro Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 09 feb 2011, 20:16
Locatie: Sint-Truiden
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 27 keer
Contacteer:

Het enigste wat nog altijd onduidelijk is voor mij...

Zijn de leden aansprakelijk of niet? Krijg enkel een reactie van feitelijke vereniging en blabla maar nergens geen regel of concreet antwoord van als wij als klant bij Bhaalu aansprakelijk zijn of niet.
Gautier
Pro Member
Pro Member
Berichten: 286
Lid geworden op: 31 dec 2012, 17:33
Locatie: Frankrijk / VK
Uitgedeelde bedankjes: 42 keer
Bedankt: 94 keer

Ik heb gisteren een update gekregen op de box. Waren er nog in dat geval? Op hun statusblog geen woord hierover. Ik vraag me af of het verband houdt met de recente ontwikkelingen.
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

MClaeys schreef:Ik had een gratis lidmaatschap, en op een paar uur bij de start na nooit gebruikt. Zelfs al was de kans 0,01% dat men bij de leden zou aankloppen is het mij dat risico niet waard want het bied mij geen meerwaarde (en ik hen evenmin overigens).
Idem... was leuk om eens te proberen en handig dat dat gratis kon... maar leek me gepast om nu alles op te kuisen.
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

Gautier schreef:Ik heb gisteren een update gekregen op de box. Waren er nog in dat geval? Op hun statusblog geen woord hierover. Ik vraag me af of het verband houdt met de recente ontwikkelingen.

Is er iets veranderd?
de koe zegt boe
laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 maa 2011, 08:42
Locatie: TIELT
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Bedankt: 103 keer
Contacteer:

gisteren nog mijn box gebruikt, opstarten duurde langer dan anders, maar geen update, dat is ondertussen al efkes geleden...
Op hun website staat er trouwens vermeld dat er GEEN updates meer zouden komen, mss had was het al een tijdje geleden dat de poster zijn box gebruikt had en is het een eerdere update die nu pas naar zijn box is doorgekomen....
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be
bambipower
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2786
Lid geworden op: 04 sep 2004, 19:37
Locatie: Antwerpen... naast de parking
Uitgedeelde bedankjes: 526 keer
Bedankt: 248 keer

ik blijf toch weinig lezen van hun backup systeem 'andere box, waarop ze pattent hebben'. Eigenlijk wat ik lees : wij gaan in beroep, maar als het niets wordt, of jaren aansleept,... dan heb je dure hardware gekocht voor niets. Echt wat ik van bhaalu verwacht had, is het niet. Het lijkt me eerder staart tussen de benen, en afdruipen... Dat er dan nog geschreven wordt, dat er geen update komt van de box, lijkt me er al helemaal over.

Ik ga me dus ook uitschrijven... hopelijk krijgt iemand de box gekraakt.. zodat hij nog kan dienen als mini-pc
de koe zegt boe
ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8445
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer
Bedankt: 618 keer

guntherstassen schreef:Het enigste wat nog altijd onduidelijk is voor mij...

Zijn de leden aansprakelijk of niet? Krijg enkel een reactie van feitelijke vereniging en blabla maar nergens geen regel of concreet antwoord van als wij als klant bij Bhaalu aansprakelijk zijn of niet.

Je bent lid van een feitelijke vereniging. In het ergste geval kan een rechter je persoonlijk aansprakelijk stellen, en die aansprakelijkheid verhalen op je persoonlijk vermogen. Dit is geen automatische zekerheid. Maar je hebt geen juridische dekking die je zou hebben met een vzw of gewone bedrijfsstructuur.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Gebruikersavatar
heist_175
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 13045
Lid geworden op: 07 okt 2010, 09:35
Locatie: Kempen
Uitgedeelde bedankjes: 433 keer
Bedankt: 856 keer

En hoe gaan ze die aansprakelijkheid regelen?
Via email :)?

Ik heb een gratis licentie en enkel mijn emailadres is bekend.
Veel succes :angel:
ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8445
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer
Bedankt: 618 keer

Via mobilevikings dan?
Hoe bewijs jij dan aan bhaalu dat je een bestaand abbo hebt op een tv service (telenet/bgc/tvv) ?
Of is dat een andere regeling?

[Afbeelding Post made via mobile device ]
ubremoved_22196
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3131
Lid geworden op: 18 apr 2013, 09:41
Locatie: Leuven
Uitgedeelde bedankjes: 352 keer
Bedankt: 222 keer

Natuurlijk moet je daar ook bewijzen dat je een geldig tv abo hebt, dus ze hebben alle klantgegevens, oproepgegevens etc etc... :) Bhaalu weet alles! :)
Flup
Pro Member
Pro Member
Berichten: 354
Lid geworden op: 05 maa 2004, 19:58
Uitgedeelde bedankjes: 46 keer
Bedankt: 52 keer

Denk dat sommige leden onder het moto 'too good to be true' serieuze angsthazen geworden zijn.
Staat er eens een firma op die opkomt voor onze rechten... gaan sommige hen hier nog afschilderen als illegalen.

Het concept en zelfs het feit dat er maar 1 kopie is, is goedgekeurd in het vonnis. Dankzij de metadata kan men echt spreken van persoonlijke kopieën

Het enige wat men ten laste kan leggen is dat er een ongeoorloofde bron is gebruikt. Tegen de telenet en tvv vlaanderen gebruiksvoorwaarden. Die waren dit keer bij dit vonnis geen klagende partij. Men heeft dan ook gewoon een stok nodig gehad (en gevonden) om mee te slaan.
Denken sommige nu echt dat men daarmee tot bij de leden gaat komen? Dan zou telenet tegen zijn klanten 'die in de bhaalu ' voorkomen moeten gaan procederen. Omdat wij onverdeeld eigenaar zouden zijn van de digicorder in de bhaalu serverruimte ...maar dat weet niemand bij het lid worden van de feitelijke vereniging. Welke rechter gaat daar op in gaan?

Het moge duidelijk zijn dat baahlu zeker niet groot genoeg is om 'too big to fail' te zijn. Maar wel groot genoeg om de leden niet als bende illegalen te gaan bestempelen.

Als er geen overeenkomst komt met de zenders (wat vermoedelijk zo zal zijn door hun zwakke positie) zal de stekker er vermoedelijk uit gaan.
Maar ooit staat er een nieuwe bhaalu op.
VoIP: OVH , Scarlet(amper gebruikt), betamaxklonen
Provider: Scarlet trio (50/4 mbps down/up ,cap). Synch 100/10
Modem/Router: Fritz!Box 7360 int, (full vectoring support)
TV:Living HTPC (xbmc,bhaalu) en decoder V3b, Slaapkamer decoder V4 + Pi2
Mobiel: MV
ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8445
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer
Bedankt: 618 keer

Illegaal heeft daar niet veel mee te maken.
Als de burgerlijke partijen schade kunnen aantonen en de rechtbank volgt hen daarin, kan schadevergoeding op alle leden verhaald worden.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
Gebruikersavatar
guntherstassen
Pro Member
Pro Member
Berichten: 311
Lid geworden op: 09 feb 2011, 20:16
Locatie: Sint-Truiden
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 27 keer
Contacteer:

Dus NU uitschrijven heeft totaal geen zin... Ze weten welke leden er waren en hebben alle gegevens en als wij ook moeten opdraaien dan zullen ze alle leden betrekken.
Ik schrijf mij pas uit als de stekker wordt uitgetrokken..
ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8445
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer
Bedankt: 618 keer

Ze hebben een maand om ermee te stoppen. Mijns inziens kan er momenteel dus nog geen sprake zijn van schadevergoedingen, want er waren er iirc geen gevraagd en ook geen toegekend, behalve dan de dwangsommen.
Op het moment dat dit wel zou gebeuren weet ik niet op welke basis de aansprakelijkheid bepaald zou worden.

Voor de dwangsommen zou het kunnen dat alle leden ten tijde van de uitspraak aangesproken worden, het zou ook kunnen dat je -door je uit te schrijven- bewijst dat je niet akkoord gaat met een overtreding van de termijn, en dus onder dwangsommen uit kan geraken.

Voor toekomstige schadevergoedingen kan het zijn dat enkel leden die ten tijde van zo'n hypothetische toekomstige uitspraak aansprakelijk zijn.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

ITnetadmin schreef:Mijns inziens kan er momenteel dus nog geen sprake zijn van schadevergoedingen
Ik dacht ergens iets gelezen te hebben van 22.000 euro gerechtskosten ?
ITnetadmin
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 8445
Lid geworden op: 28 jan 2012, 18:22
Uitgedeelde bedankjes: 164 keer
Bedankt: 618 keer

Dat verandert de zaak.
Laat me duidelijk stellen dat ik het arrest niet gelezen heb, en dus een beetje verderga op wat ik hier tegenkom.
De gerechtskosten kunnen dus een probleem vormen bij de leden die lid waren ten tijde van het arrest.
Of die momentopname genomen wordt bij de uitspraak, of op een ander moment (bv aanklaging, ... ) weet ik niet.

[Afbeelding Post made via mobile device ]
laroyj
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2006
Lid geworden op: 19 maa 2011, 08:42
Locatie: TIELT
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Bedankt: 103 keer
Contacteer:

er staat bij de voorwaarden , er stond bij de voorwaarden dat Bhaalu legaal was, ook de eerdere rechtzaken hebben ze gewonnen, op die basis heb ik een box aangekocht tegen 125 euro en verdere afbetalingen van 21 euro omdat ik het zaakje niet vertrouwde... men heeft mij altijd gerust gesteld.... wij als lid zijn dus misleid geworden, of men heeft verkeerde, onjuiste informatie meegedeeld om leden te verwerven, op die basis zijn wij lid geworden.....

...op 17 feb014 kreeg ik dit antwoord ivm de legaliteit van Bhaalu:

Ik kreeg te horen van mijn collega van de telefonische support dat u contact opgenomen had met bhaalu. Alvast bedankt hiervoor. Er is reeds een volledige versie beschikbaar op Windows 7. Hiervoor surf je naar www.bhaalu.be. Daar meld je je aan en klik je op Tv kijken. Dan wordt jou gevraagd om de app te installeren. Na het openen van de app kan je jouw opnames bekijken. Kan je mij zeggen waar je problemen ondervind?

Over de legaliteit van bhaalu kan je alles lezen op onze website op http://benl.bhaalu.com/help/faq#question_legaal en http://benl.bhaalu.com/help/faq#question_belgischewet. Op onze blog kan je zien dat bhaalu haar verantwoordelijk opneemt moest na een sluitend vonnis of arrest zou blijken dat bhaalu toch niet door de wettelijke beugel kan: http://blog.bhaalu.com/bhaalu-neemt-zij ... elijkheid/

Als u nog vragen heeft, aarzel dan niet om mij opnieuw te contacteren.

Alvast een prettige dag!

Groeten
Jorien van bhaalu
Internet: Orange vast+4G+Telenet Basic + EDPNET SLA VDSL2 (85/20)
Telefonie: VOIP: EDPNET + Weepee + Cheapconnect + Internetcalls
GSM: Orange Arend60
Tablet: Ipad2/Android
TV: Orange Digt tv-Tv Vlaanderen-Canaal Digitaal-Stievie
Netwerk: Giga Orange/Telenet IPV4-Giga EDPNET SLA IPV4/IPV6-Giga FON-netwerk NanobridgeM5
radiometeor.be
Plaats reactie

Terug naar “Streaming, TV over internet”