Time Of Day Routing (ToD)

Ghislain
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 35
Lid geworden op: 02 nov 2013, 11:24
Bedankt: 21 keer

In mijn huidige setup beschik ik zowel over analoge als VoIP mogelijkheden (momenteel enkel softphone).
Analoog is onderdeel van het Telenet Whoppa abbo terwijl voor VoIP Weepee en Internetcalls gebruikt (kunnen) worden.

Om de kosten te optimaliseren is het in mijn situatie voordeliger om in de daluren - 16h01-07h59 via Telenet te bellen (gratis) en daarbuiten met een van beide VoIP providers. Het Whoppa pack inwisselen voor een apart internet en TV abbo is geen optie wegens duurder dan all in one.

Echter, voor zover ik weet voorziet een standaard dial plan geen ToD routing mogelijkheden. Is hieraan een praktische oplossing te geven en zo ja, hoe?

Edit: Ik zag dat deze problematiek in essentie ook in deze topics aan bod kwam (zonder structurele oplossing).
http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=83&t=39391
http://userbase.be/forum/viewtopic.php?f=83&t=39202

Updates:
1. Na wat bijkomend speurwerk blijkt ToD geintegreerd te zijn in Asterisk en FreePBX (open source) wat op zijn beurt draait op verschilende hardwareplatformen (dedicated server, Raspberry Pi, BeagleBone Black, Synology en QNAP NAS...). Heeft iemand ervaring met (een van) deze platformen en ToD in het bijzonder ?

2. Asterisk ondersteunt geen analoge connecties wat dus betekent dat ik voor bestaande analoge toestellen een ATA moet gebruiken (Linksys SPA3102, Grandstream HT503, Cisco SPA232D, Obihai OBI110). Ik lees verder dat met name de Linksys SPA3102 in combinatie met Telenet echo problemen veroorzaakt, de anderen zouden hiervan geen of in ieder geval minder last hebben.

3. Ik heb ondertussen een Cisco SPA232D in bestelling en experimenteer met raspbx op Raspberry Pi (to be continued), zie ook hier : http://userbase.be/forum/viewtopic.php? ... 4&start=40

ToD werkt nu tot mijn grote voldoening perfect in mijn setup (Raspbx = Asterisk/Freepbx / Cisco SPA232D)
Plaats reactie

Terug naar “VoIP”