Site-Seeing: Mac SE levend en wel op het Web

Nieuws omtrent telecom
Plaats reactie
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

De klassieke Mac SE is niet dood, maar leeft op het Web dankzij twee Duitse webdesigners die een werkende simulatie van de Apple Macintosh hebben gemaakt.

De Web SE is een getrouwe replica van de Mac SE, nagebouwd met Macromedia's Flash. Iedereen, op om het even welk platform, kan het gebruiken om ervaring op te doen met Macintosh System 7, het operating system (OS) dat Apple rond 1990 gebruikte. De nagemaakte Mac werd gebouwd door website project manager Oliver Shoelke en interface designer Lukas Pajonczek, beiden woonachtig in de Duitse hoofdstad Berlijn. "Het is een eerbetoon aan de schoonheid van het systeem en een poging haar aan de vergetelheid te ontrukken", aldus Soehlke. "Het werkt niet 100 procent. Het is een beetje eenvoudiger, maar het meeste werkt en je kunt zijn wat het allemaal deed". Momenteel is Web SE alleen nog beschikbaar in het Duits, maar er wordt gewerkt aan de internationalisatie van de virtuele computer.

Afbeelding

Het opstarten van de Web SE (in een apart venster) geeft een getrouwe weergave van het System 7 OS. Het begint met een "system boot" met een "happy Mac" ikoon, gevolgd door de ikonen parade van extensies en controle panelen die bij het opstarten worden geladen. Eenmaal "opgestart" is de interface van de Web SE vrijwel perfect. Dubbelklikken op ikonen opent vensters die verplaatst, gesloten, of geminimaliseerd kunnen worden. De simulatie bevat een werkende screensaver and een MyEyes utility die de muiscursor volgt. Er zijn verder gedetailleerde replica's van MacWrite en MacDraw, die helaas noch kunnen bewaren noch printen.

Afbeelding


Behalve deze "nuttige" applicaties vind je in Web SE ook vijf spelletjes: Tetris, Space Invaders, Pong, Breakout en Asteroids. Er is zelfs een animatie van Disk First Aid, dat voorgeeft de harde schijf te controleren (wees gerust: de HD is in orde). De site werd eerder dit jaar na 300 tot 400 manuren werktijd opgeleverd ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de Mac SE. Natuurlijke ontbreken ook in de replica de Easter Eggs niet: Ergens zit het gedicht Blue Meanie verstopt, net zoals in vroege versies van het Mac OS, en er is ook een foto van de makers verstopt (niet zoals in het Mac OS)...

Bron: Xplosiv
Gebruikersavatar
Styno
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1440
Lid geworden op: 06 nov 2003, 17:38
Locatie: Somewhere over the rainbow....

Ow.. dit echt wel chique...

Der Papierkorb ist geschützt


Styno
echo '[q]sa[ln0=aln256%Pln256/snlbx]sb3135071790101768542287578439snlbxq'|dc
echo '16i[q]sa[ln0=aln100%Pln100/snlbx]sbA0D4D465452snlbxq'|dc
Afbeelding
Gebruikersavatar
meon
Administrator
Administrator
Berichten: 16609
Lid geworden op: 18 feb 2003, 22:02
Twitter: meon
Locatie: Bree
Uitgedeelde bedankjes: 564 keer
Bedankt: 759 keer
Contacteer:

Deze is in Flash gemaakt.
Wil je iets recenters kan je het ondertussen al 4 jaar oude "wanna be an apple" proberen dat volledig in DHTML geschreven is. Deze doet trouwens Mac OS 8 na .. joepie, in kleur ;)
Gebruikersavatar
AnD
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3824
Lid geworden op: 18 okt 2003, 12:29
Locatie: Hasselt
Uitgedeelde bedankjes: 393 keer
Bedankt: 87 keer

Allebei mooi gemaakt. :-)
Gebruikersavatar
The_Borg
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1759
Lid geworden op: 22 dec 2003, 20:25

Mm, als je dit ziet zou je je PIV 3.4 Ghz toch direct de deur uitsmijten? De grafische schoonheid van de mac se verslaat ieder hedendaags systeem meteen. :D
"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”