Einde abonnement en overstappen

Heb je vragen of opmerkingen over deze provider via de kabel? Post dan je vragen hier.
Plaats reactie
bombas
Plus Member
Plus Member
Berichten: 223
Lid geworden op: 27 jul 2006, 10:33
Uitgedeelde bedankjes: 11 keer
Bedankt: 36 keer

Hallo,

Daar hier toch heel wat specialisten terzake zitten even de volgende vragen.

Mijn echtgenote haar MY15 abonnement (2 jaar contract) is bijna afgelopen.
Daar ze niet echt tevreden is van de onvangst hier op het Hagelandse platteland, zou ze eventueel haar abo willen opzeggen en overstappen naar een andere provider die wel een degelijke ontvangst kan garanderen.

Dus nu heb ik de volgende vragen :
1. Dient men Mobistar tijdig op de hoogte te brengen van het niet verlengen van het contract of kan men gewoon naar een verdeler van een andere provider stappen en vragen om over te stappen? Behoud van het nummer is wel wenselijk.
En hoe lang voor het einde van het contract bij Mobistar dient men de aanpassing te doen? Niet dat er een soort van stilzwijgende verlenging gebeurt.

2. Welke gsm provider heeft volgens jullie een goede algemene dekking hier in Kortenaken (dorp tussen Tienen en Diest, Vlaams-Brabant)?
Of heeft er iemand een tip waar ik dergelijke info kan terugvinden of hoe ik dit eventueel zelf kan testen?
Internet via de gsm is geen vereiste.

Alvast bedankt.
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Na de twee jaar is er inderdaad een stilzwijgende verlenging, maar die is van onbepaalde duur. Dat wil zeggen dat klanten vrij staan om te swtichen van tariefplan en zeker om te switchen van provider.
Als je wil overstappen van Mobistar naar een andere provider, zeg je nooit zelf je contract bij Mobistar op. Je vraagt eerst een abonnement of herlaadkaart aan bij de concurrentie (in een winkel of online) en die zeggen je Mobistar abonnement voor je op. Wanneer je nummer overgezet is, kan je eventueel nog een opzegbrief versturen. Op die manier heb ik mijn switch van Proximus naar Mobile Vikings gedaan ondertussen een jaar geleden. Het kan zijn dat je nog een allerlaatste factuur ontvangt van Mobistar.

Ik weet niet hoe de dekking van Proximus of BASE is in Kortenaken. Je kan dat zelf testen door van abonnement naar herlaadkaart te switchen (herlaadkaart met nummerbehoud aanvragen bij één van de twee). Zo zit je niet voor 18 of 24 maanden vast bij één van de providers. Opgelet: neem geen herlaadkaart met automatische herlaaddienst, want ook dat is een contract van bepaalde duur!!!

Als de dekking van BASE en Proximus gelijk is, wordt het dan enkel nog kijken wie de voordeligste tarieven biedt. Vergeet dan ook niet te vergelijken tussen Proximus, BASE en de talloze andere MVNO's (providers die actief zijn op BASE of Proximus).

Als je haar gebruik hier kan meedelen, wil ik je wel helpen met het zoeken naar het gepaste tarief. (of anderen hier op het forum)
Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6939
Lid geworden op: 05 feb 2010, 20:17
Locatie: kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer
Bedankt: 364 keer

Wat lord zegt is de waarheid.
Ik ga nu een beetje tegen mijn winkel spreken maar je kan ook abo base nemen post c.
Dit is een gemakkellijk abo goede tarieven maar het leuke is dat het maandelijks opzegbaar is.
Is het ok dan moet je niet meer terug gaan om over te schakelen naar een abo.
Kijk wel eerst eens goed naar de klantenzone bij mobistar of het zeker opzegbaar is, je zou de eerste niet zijn die eens een telefoontje hebt gehad om te verlengen.
iphone 8+ : prox MUP
iphone 12 : max 512gb prox MUP
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb prox MUP
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Ik ben begin deze maand overgeschakeld van Mobistar (2jaar contract) naar Mobile Vikings. ongeveer een maand voor het verstrijken van het contract heb ik MV toestemming gegeven om mijn nummer te porteren. Deze week heeft Mobistar een creditnota gestuurd van het teveel betaalde geld aan hun.
Al bij al de best verlopen overstap ooit dus een pluim voor Mobistar ;-)
Plaats reactie

Terug naar “Orange (Mobistar)”