Keuze tussen Generation MTV 15 en Mobile Vikings

Hebt u opmerkingen, klachten, steunbetuigingen voor Proximus (Belgacom)? Dan kan u deze hier kwijt.
Plaats reactie
simon1991
Pro Member
Pro Member
Berichten: 313
Lid geworden op: 30 dec 2009, 13:31
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Bedankt: 18 keer

Hallo iedereen,

Ik ben momenteel bij BASE maar wil graag overschakelen naar een andere provider.
Mijn profiel? +- 1500 sms'en per maand, bellen en mobiel internetten doe ik weinig, maar ik zou daar natuurlijk verandering in brengen wanneer dit inbegrepen is.

Bij Generation MTV zitten er 10000 smsjes inbegrepen, 100 MB/maand & 60 belminuten (12,22 euro/maand + 5 cinematickets)
Bij mobile vikings 2gb, 2000 smsjes en 62 belminuten (15 euro/maand)

Ik denk wel niet dat ik veel meer dan 100MB zou gebruiken, maar het is natuurlijk wel aangenaam als er meer dan dit kan worden verbruikt.

Nu, een nadeel aan Proximus is wel dat je 18 maanden vast hangt aan hen, maar kan je ook veranderen van abonnement wanneer er een interessanter beschikbaar wordt zonder dat je abonnement verlengt wordt? En wat als er beslist wordt om vanaf nu Generation MTV 15 klanten 500MB te laten verbruiken, profiteren bestaande klanten daar dan ook van? Of blijven de tarieven waar ik nu op inteken vast voor de volgende 18 maanden?

Bedankt!

Simon
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Je kan ook Pay&Go Generation nemen (zit je aan niets vast). Herlaad voor 15 euro, en krijg dan 5000 smsjes en 15 euro belwaarde, bij de eerstvolgende 6 herlaadbeurten krijg je 100 MB gratis. Desnoods, als je meer volume wil, neem dan de optie Pay&Surf van 200 MB voor 10 euro, dan heb je nog 5 euro over om te bellen (je belt toch niet veel).

Om al die problemen te vermijden zou ik nooit meer intekenen op een abo.
2Flip
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 mei 2010, 21:45
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Bedankt: 33 keer
Contacteer:

Je zegt +-1500 sms/maand te sturen, houdt er dan wel rekening mee dat het bij Mobile Vikings 1000+1000 is.
Namelijk 1000 naar andere Mobile Vikings, en 1000 naar de andere netwerken.
Tenzij je vrienden/kennissen/... goed zijn voor 500sms/maand, is MV misschien niet interessant in jouw geval.
Afbeelding
Stormlord
Premium Member
Premium Member
Berichten: 544
Lid geworden op: 12 aug 2007, 17:18
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Bedankt: 117 keer

Welke normale mens heeft de tijd om >1500 SMSjes (laat staan) in de maand te versturen? De personen die zoveel SMSjes werkelijk versturen per maand hebben volgens mij toch een ander probleem... Seriously: de providers die zoiets aanbieden doen dat toch gewoon op basis van een berekend risico. Zelfs meer dan 200 SMSjes per maand zijn volgens mij eerder uitzondering dan regel. Als er dan een paar uitschieters bij zitten ... Tja, MEER voor minder verkoopt altijd aan een bepaalde doelgroep - maar je moet je afvragen ten koste van wat...
Afbeelding
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Bill Gates zei ooit: 640k zou genoeg zijn voor de lang. Datalimieten à 20 GB zouden meer dan voldoende zijn, want wat voor domme dingen doe je wel niet als je meer verbruikt.

Dat zijn nu eenmaal smsjes. Ik verzend er niet veel, maar er zijn nu eenmaal jongeren die veel sms'jes sturen en / of veel bellen. Ieder dier zijn plezier. Het kan, het mag, dus waarom niet?
simon1991
Pro Member
Pro Member
Berichten: 313
Lid geworden op: 30 dec 2009, 13:31
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Bedankt: 18 keer

Bedankt voor de tips!
Ik heb besloten om MV eens te proberen. Ik heb enkele vrienden die het ook zijn, dus dat komt goed uit.
Voordeel aan MV is, als het niet echt iets voor mij is, ik direct terug kan veranderen, en dat schrikt mij toch af een een Proximus abonnement.
Stormlord
Premium Member
Premium Member
Berichten: 544
Lid geworden op: 12 aug 2007, 17:18
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Bedankt: 117 keer

Lord Utopia,

akkoord - maar >1500 SMSjes (laat staan 10000 of 20000) is echt wel extreem veel - heb je al eens uitgerekend om de hoeveel minuten je dan een bericht verstuurd - zelfs als je dan nog 24/24 - 7/7 zou wakker blijven? Dat (1500) wil zeggen dat je dus gemiddeld ±50 berichten per dag verstuurt, dus ongeveer om het half uur 1.

SMSjes versturen om SMSjes te versturen lijkt me toch niet normaal/gezond meer ...

Misschien zou het beter zijn dat aantal eerder te beperken op het moment dat het als "ongezond" kan beschouwd worden...

Ik vraag mij af welke reële meerwaarde een dergelijke hoeveelheid SMSjes heeft voor de gemiddelde eindgebruiker (zeker als we praten over meer dan 5000), ware het niet beter gunstigere tarieven voor lokale Belgische gesprekken te hanteren of een hogere datalimiet voor 3G/UMTS/... bijvoorbeeld? (i.p.v. met argumenten aan te komen die voor >99% van gebruikers geen ECHTE meerwaarde betekenen...)

Mvg,

David
Afbeelding
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Vanaf wanneer is iets ongezond? Sinds wanneer moeten telecomproviders beslissen over iemand zijn gezondheid? We dragen allemaal onze eigen verantwoordelijkheid.

Smsjes kosten niets. Dus of zij nu 10.000 smsjes aanbieden, of 1000 smsjes, 't blijft hetzelfde voor hen, denk ik.
Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 jun 2008, 17:12
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer
Bedankt: 37 keer

Ik denk dat je voor het aantal te versturen sms enkel de rekening kan maken voor jezelf. Lijkt het je veel, doe het niet. Maar bestempel anderen niet als 'abnormaal'. Er zijn diverse redenen waarom iemand 50 of meer berichten per dag stuurt. Trouwens, als je 1 sms stuurt van 161 tekens, wordt het ook als 2 geteld he. En als je je gsm aan PC/OVIsuite hangt kan je korte berichten sturen alsof het mails zijn. Voor mijn beroep makkelijk omdat internet vaak onmogelijk is en er toch bepaalde messages en conversaties moeten plaatsvinden zonder elkaar te kunnen/moeten bellen. En dan zit je snel aan een hoog aantal. Of bvb je stuurt naar 15 vrienden een uitnodiging van 180 tekens om vanavond iets te gaan drinken op de Oude Markt, dat telt al snel. En zo zijn er verschillende redenen hoe je aan zo'n hoog aantal kan geraken, het is dus mogelijk om op een gezonde manier aan zo'n aantal te komen.
De wereld is breder dan de jouwe :'), er kan dus wel degelijk een meerwaarde zijn los van het feit van bepaalde bevolkingsgroepen die er inderdaad op een weinig-verstandige manier mee omgaan.

Ik vind het eerlijk gezegd echt ergerlijk dat iemand die een dienst/hoeveelheid niet volledig opmaakt/gebruikt, pleit voor het verminderen van die limiet. Daar heb jij toch geen enkel voordeel bij (enkel nadeel voor de anderen die er wel een groter deel van gebruiken)... Laat de andere klanten toch genieten van de hoge limiet en gebruik er zelf dan maar een klein deel van?
Aja mijn bomma rijdt maximum 90 km/h op de snelweg, ze pleit voor een algemene snelheidsbegrenzer voor iedereen overal van 90 km/h. Tof he.
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus
Stormlord
Premium Member
Premium Member
Berichten: 544
Lid geworden op: 12 aug 2007, 17:18
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Bedankt: 117 keer

Wanneer zoiets ongezond wordt laat ik over aan onderzoek en specialisten, maar duizenden SMSjes ... Met ongezond bedoel ik een bijna dwangmatige verplichting voelen te moeten SMSen, verslaving dus ... Ik heb daar toch zo mijn bedenkingen bij ... Misschien moet af en toe hier de consument ook beschermd worden tegen zichzelf (of toch een bepaalde groep die bijna niks anders doet gans de dag - en dan doel ik vooral op leeftijdsgroepen die hierdoor andere dingen zoals ECHT sociaal contact en studies gaan verwaarlozen bijvoorbeeld). Ik heb het niet meteen over een beperking tot een paar honderd, maar als je echt in de duizendtallen zit stel ik mij daar echt wel vragen bij.

Ik ken alleszins diverse hooggeplaatste managers die met gemak met 20 SMS per dag gemiddeld toekomen - vaak zelfs een pak minder. Die mensen weten doorgaans de essentie er uit te nemen en dit samen te vatten in een of meerdere korte berichten en hebben ECHT geen behoefte aan dergelijke hoeveelheden gratis SMSen. Voor hen is betrouwbaarheid en bereikbaarheid het belangrijkst. Zij hebben daar ook helemaal geen tijd voor. Als er meer gezegd moet worden bellen ze gewoon of sturen ze een mail (of ze laten hun secretaresse, excuseer "management assistant", dat voor hun doen ;) ) . Vaststelling: bij de duurdere abonnementen pakt men ook gewoonlijk zo niet uit met een hoger aantal gratis SMSjes ... Het is nu net de doelgroep jongeren die vaak ge-target wordt met aanbiedingen met een hoog aantal SMSjes...

Er zullen inderdaad wel mensen zijn die ook om beroepsmatige redenen vele SMSjes ONTVANGEN, nu dat is nog iets anders dan versturen of mass-mailen / -SMSen ...

Voor de providers is het inderdaad een goedkope manier om klanten naar hen toe te lokken, het kost hen inderdaad weinig - want als je aan risicoberekening doet zal het grootste percentage gebruikers met 50-250 SMSjes per maand al toekomen. We hebben het hier over berichtjes doorgaans max. een paar honderd bytes groot (als we het over puur texting hebben en niet MMS) - dus zelfs in zeer extreme gevallen gaat het hier max. maar over een paar megabyte aan data.

Mij gaat er eigenlijk vooral om consumenten te beschermen tegen reclame die er erg mooi uitziet (hogere cijfertjes ogen altijd beter natuurlijk), terwijl het eigenlijk 0,0 meerwaarde biedt voor de overgrote meerderheid gebruikers (en zoals Lord Utopia dus terecht opmerkt inderdaad zeer weinig meerkost betekent voor de providers).

Akkoord dat er een uitgebreid aanbod mag zijn van diverse providers dat in eenieders kraam een beetje past.

Mijn persoonlijk voorkeur gaat dan alleszins eerder uit naar iets minder gratis SMSjes en een lagere vaste kost of gesprekskost.

Ik stuur ook SMSjes - maar ik denk niet dat ik al ooit over 50 per maand geraakt ben ...
Afbeelding
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3202
Lid geworden op: 05 dec 2010, 15:09
Bedankt: 451 keer

Stormlord schreef:- maar >1500 SMSjes (laat staan 10000 of 20000) is echt wel extreem veel .

Zelf vind ik 10 000 ook veel. Maar snap het wel dat ze deze limiet instellen. Vroeger adverteerde proximus na 16U met 'onbeperkt sms'. Het is echter wel zo dat dit met een limiet van 1000 was die nergens duidelijk gecommuniceerd werd. Vele jongeren zaten op 1 maand dan ook aan die limiet. Als ik een sms stuur is het ook altijd meer dan 1 (full keypad of via laptop) dus snap het wel. Die hoge limiet is denk ik om de mensen toch volledig vrij te laten en een limiet te hebben.

Het is echter wel zo dat mobistar begint te klagen als je 10 000 smsjes geautomatiseerd naar buiten stuurt in enkele uren (dagen)
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13588
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1422 keer
Bedankt: 878 keer

Tim.Bracquez schreef:Het is echter wel zo dat mobistar begint te klagen als je 10 000 smsjes geautomatiseerd naar buiten stuurt in enkele uren (dagen)

Dat ruikt naar ervaring!
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
Gebruikersavatar
iceke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6667
Lid geworden op: 11 jun 2010, 12:58
Uitgedeelde bedankjes: 226 keer
Bedankt: 611 keer

Je kan een dienst ook anders gebruiken dan waarvoor ze gemaakt zijn.
Je kan Faxen over een telefoonlijn.
Je kan programma's downloaden op Usenet.
Je kan bellen over internet.
Je kan Chatten via SMS

Wat jij "ongezond" noemt, noemt iemand anders inventief...
Maglor
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2048
Lid geworden op: 06 dec 2004, 16:26
Uitgedeelde bedankjes: 139 keer
Bedankt: 56 keer

Ik kan me inbeelden dat (veel) SMSjes sturen met een 'gewone' GSM niet echt praktisch is, maar eens je met een smartphone werkt verandert dit gevoelig. Je berichten worden in een venster weergegeven zodat het net op een chat-conversatie lijkt. Voeg daar aan toe dat het lezen en versturen van SMSen op deze manier veel gemakkelijker gaat, dan kan ik zonder probleem begrijpen dat er door sommige mensen zoveel ge-SMSt wordt.

Ik gebruik veel Google Talk met een paar collega's. Ik verstuur dus zelden SMSen naar hen. Maar moest ik dat wel doen ipv Google Talk te gebruiken, dan kwam ik gemakkelijk aan 1000 SMS/maand.
There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.
koekie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 445
Lid geworden op: 27 feb 2009, 15:26
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 229 keer

Kan iemand me vertellen hoe je dat doet 1500 à 2000 sms'en per maand versturen?

Iemand die gaat werken, naar school gaat, etc ... dat kan toch niet??? Mensen die dat wél kunnen combineren, hebben mijns inziens eerder een serieuze gedragsstoornis.
Tim.Bracquez
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3202
Lid geworden op: 05 dec 2010, 15:09
Bedankt: 451 keer

@Koekie: Ik denk niet dat je al een probleem hebt als je zoveel smsjes stuurt. De jeugd zal dit zelfs een normaal aantal vinden of staan er niet meer bij stil. Het is niet omdat jij (of ik) zoveel smsjes niet nodig hebben dat het abnormaal is. Het is wel zo op mijn android laptop met ingebouwde messenger (en SIM) dat het een chat sessie lijkt zoals Maglor aanhaalt. Hierdoor gaan smsjes kort en lang snel de deur uit, is wel prettig om zo met iemand wat te bespreken. Maar zoals simon1991 er 1500 nodig heeft, zal ik er met 200 al toe komen.

En als je dan toch die smsjes hebt : http://boydscreations.com/smsbomber
simon1991
Pro Member
Pro Member
Berichten: 313
Lid geworden op: 30 dec 2009, 13:31
Uitgedeelde bedankjes: 39 keer
Bedankt: 18 keer

koekie schreef:hebben mijns inziens eerder een serieuze gedragsstoornis.

Iemand met reeds 70 duimpjes naar beneden heeft in mijn inzien toch ook een serieuze gedragsstoornis :wink:
koekie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 445
Lid geworden op: 27 feb 2009, 15:26
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 229 keer

Je kan chatten via Facebook, Live messenger, Yahoo Messenger, GMail, ... Ah ja, is juist! Dat verbruikt data ... En liever sms'kes dus.

Zie er zo een aantal elke morgen zitten op de bus. Van die jonge gasten die constant een sms chat voeren. Je zou gaan denken dat ze uit een inrichting komen van geestelijk minder valide kinderen.

Ik heb dan zoiets van: doe ff lekker normaal.
eaz
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 28
Lid geworden op: 03 apr 2011, 23:16
Uitgedeelde bedankjes: 12 keer
Bedankt: 7 keer

Niet iedereen heeft een High-End gsm ter beschikking of een geek die weet dat je dat met je gsm ook kan.

Koekie toch, volgens mij heb je ze ook niet allemaal op een rijtje :bang:
Gebruikersavatar
Ofloo
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 5263
Lid geworden op: 04 okt 2004, 07:36
Locatie: BALEN
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 92 keer

ik ken een persoon die het blind kon, 'k had nog nooit zoiets gezien en die kwam zelfs met 10000 sms niet toe, .. !? maar voor mij is dit een uitzondering op de regel de meeste mensen sms'en niet zoveel zelf stuur ik er hoogstens 10 per maand en dan zal het al veel zijn.

hij deed wel heel de dag niets anders dan sms, .. zelfs in een gesprek was hij aan het drukken, maar het ging wel razend snel, hij kon sneller een tekst invoeren met zijn duimen, .. dan ik met 10 vingers kon typen op een normaal klavier, nu ik ben niet de snelste typer maar ik doe toch zo'n 180~200 aanslagen per minuut.

Nogmaals dit is voor mij een uitzondering, .. maar hij kon het wel, dus zulke mensen bestaan zeker maar voor mij uitzonderlijk, wie zijn wij dan dat ze het niet mogen :p mensen die veel data volume verbruikten waren vroeger ook zogezegd uitzonderingen. Het enige wat ik kan zeggen is dat van de mensen die ik ken gemiddeld de meeste hooguit een 100 sms berichten zullen sturen per maand.
q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2385
Lid geworden op: 23 dec 2007, 15:56
Locatie: nevele
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer
Bedankt: 101 keer

Ik ken er verdomd veel die niet toekomen met 1000 smsen hoor meestal is het van heb je maar 300 per maand???
Je moet er eens op letten als je op cafe zit en studentes die zitten gewoon te typen zonder te kijken zo kom je wel aan een paar 1000.
Zelfs mijn pa smst meer dan mij :lol:
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
proximusboyke
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 6939
Lid geworden op: 05 feb 2010, 20:17
Locatie: kortrijk
Uitgedeelde bedankjes: 150 keer
Bedankt: 364 keer

persoonlijk zit ik toch ook rond de 2000
70 perdag als je veel vrienden hebt is echt niet veel !
In volt verklaarde vandesompele dat ze zelfs veel klanten hadden die niet toekwamen met 10 000 smsen.
iphone 8+ : prox MUP
iphone 12 : max 512gb prox MUP
mercedes e220 = extra surf
AirCard 810S : cic mobile in saint cyprien
imac : orange love + boost
ipad pro 12,9 : 256gb prox MUP
koekie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 445
Lid geworden op: 27 feb 2009, 15:26
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 229 keer

Kan misschien aan mij liggen, maar aan die (meestal jonge) gasten die elke maand 1000 den sms'en versturen, zie ik echt wel gedragsstoornissen. Die hebben allemaal zo'n spastische neigingen zoals geestelijk minder valide mensen hebben. Ook zijn die meestal in omgang asociaal (hoe contradictorisch dit mag klinken). Een gevolg van een bepaalde sms-verslaving. De gevaren van dat hoge sms gebruik zijn tot op heden niet bekend, maar ik zou er toch maar mee oppassen. Overdaad schaadt. En dat acht ik naar mijn mening ook bewezen.
2Flip
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 mei 2010, 21:45
Uitgedeelde bedankjes: 45 keer
Bedankt: 33 keer
Contacteer:

[Dit gaat totaal offtopic, maar kon het toch niet laten]
@ koekie: Ik vind dat iedereen zijn mening mag uiten, maar om mensen die 1000(en) sms'en per maand sturen te vergelijken met geestelijk minder valide, vind ik er toch over.
Als het bijvoorbeeld mooi weer is, stuur ik naar enkele vrienden (bv 10 tegelijk) of ze zin hebben in activiteit X (sporten, BBQ'en, of wat dan ook). Eer dat dan alles geregeld is (plaats, wanneer, met welk vervoermiddel, waar spreken we af, ...) zijn er toch vele sms'jes gebeurd [sneller dan mailen, goedkoper dan bellen]. En dit is slecht één voorbeeld. Ik ben er van overtuigd dat er nog verschillende scenario's zijn waarin je snel veel sms'jes stuurt.

Eerlijk gezegd ben ik deze ongegronde kritiek kotsbeu!
Het is natuurlijk mogelijk dat jij niet veel vrienden of kennissen (die je kan sms'en) hebt, maar dat is in mijn ogen nog altijd geen reden om mensen die dit wel hebben aan te duiden als mensen met een serieuze gedragsstoornis.

Oké, er zullen wel mensen zijn die meer sms'en dan goed voor hen is, maar zo zijn er ook mensen die meer eten dan goed voor hen is. En als hen dat gelukkig maakt, dan is dat volgens mij hun goed recht!

PS
Ik ben niet iemand die 1000('en) sms'en per maand stuurt, maar ik begrijp wel dat dit mogelijk is. Daarentegen ben ik wél iemand die zich verschrikkelijk ergert aan jouw uitlatingen.
Afbeelding
Gebruikersavatar
sirWard
Erelid
Erelid
Berichten: 928
Lid geworden op: 05 jan 2009, 20:15
Twitter: sirWard
Locatie: Sint-Amandsberg - 91OOS0
Uitgedeelde bedankjes: 75 keer
Bedankt: 87 keer

Stormlord schreef:Wanneer zoiets ongezond wordt laat ik over aan onderzoek en specialisten, maar duizenden SMSjes ... Met ongezond bedoel ik een bijna dwangmatige verplichting voelen te moeten SMSen, verslaving dus ... Ik heb daar toch zo mijn bedenkingen bij ... Misschien moet af en toe hier de consument ook beschermd worden tegen zichzelf (of toch een bepaalde groep die bijna niks anders doet gans de dag - en dan doel ik vooral op leeftijdsgroepen die hierdoor andere dingen zoals ECHT sociaal contact en studies gaan verwaarlozen bijvoorbeeld). Ik heb het niet meteen over een beperking tot een paar honderd, maar als je echt in de duizendtallen zit stel ik mij daar echt wel vragen bij.

Ik ken alleszins diverse hooggeplaatste managers die met gemak met 20 SMS per dag gemiddeld toekomen - vaak zelfs een pak minder. Die mensen weten doorgaans de essentie er uit te nemen en dit samen te vatten in een of meerdere korte berichten en hebben ECHT geen behoefte aan dergelijke hoeveelheden gratis SMSen. Voor hen is betrouwbaarheid en bereikbaarheid het belangrijkst. Zij hebben daar ook helemaal geen tijd voor. Als er meer gezegd moet worden bellen ze gewoon of sturen ze een mail (of ze laten hun secretaresse, excuseer "management assistant", dat voor hun doen ;) ) . Vaststelling: bij de duurdere abonnementen pakt men ook gewoonlijk zo niet uit met een hoger aantal gratis SMSjes ... Het is nu net de doelgroep jongeren die vaak ge-target wordt met aanbiedingen met een hoog aantal SMSjes...

Er zullen inderdaad wel mensen zijn die ook om beroepsmatige redenen vele SMSjes ONTVANGEN, nu dat is nog iets anders dan versturen of mass-mailen / -SMSen ...

Voor de providers is het inderdaad een goedkope manier om klanten naar hen toe te lokken, het kost hen inderdaad weinig - want als je aan risicoberekening doet zal het grootste percentage gebruikers met 50-250 SMSjes per maand al toekomen. We hebben het hier over berichtjes doorgaans max. een paar honderd bytes groot (als we het over puur texting hebben en niet MMS) - dus zelfs in zeer extreme gevallen gaat het hier max. maar over een paar megabyte aan data.

Mij gaat er eigenlijk vooral om consumenten te beschermen tegen reclame die er erg mooi uitziet (hogere cijfertjes ogen altijd beter natuurlijk), terwijl het eigenlijk 0,0 meerwaarde biedt voor de overgrote meerderheid gebruikers (en zoals Lord Utopia dus terecht opmerkt inderdaad zeer weinig meerkost betekent voor de providers).

Akkoord dat er een uitgebreid aanbod mag zijn van diverse providers dat in eenieders kraam een beetje past.

Mijn persoonlijk voorkeur gaat dan alleszins eerder uit naar iets minder gratis SMSjes en een lagere vaste kost of gesprekskost.

Ik stuur ook SMSjes - maar ik denk niet dat ik al ooit over 50 per maand geraakt ben ...


En hoeveel keer per dag zit jij op Facebook? :angel:
Stormlord
Premium Member
Premium Member
Berichten: 544
Lid geworden op: 12 aug 2007, 17:18
Uitgedeelde bedankjes: 140 keer
Bedankt: 117 keer

Neji,

hangt er vanaf hoe je dat telt - het aantal geopende sessies?

Ik hou het eerlijk gezegd niet bij, er zijn dagen zonder - of met misschien een sessie en er zijn dagen met bijvoorbeeld 10 sessies. Ik speel Farmville, maar naar alle waarschijnlijk zal ik daar wel mee stoppen binnenkort (zodra mijn vriendin naar België komt) en zal dat aantal dan fors afnemen ...

Er lijkt mij toch nog een verschil te zijn tussen een site laten open staan en er zo nu en dan eens iets op doen vs. duizenden SMS berichtjes sturen op een maand.

Ik vind persoonlijk wel dat het SMS gedrag van jongeren toch in de gaten moet worden gehouden en men zich niet specifiek deze doelgroep moet richten als men een marketing beleid voert (wat juist vaak wel gebeurt). Wat je als volwassene doet is jouw keuze.

Mvg,

David
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Proximus (Belgacom, Skynet)”