Win een smartphone, je hoeft enkel een smsje te sturen naar.

Ander computer/it/software/hardware nieuws.
Plaats reactie
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Win een smartphone, je hoeft enkel een smsje te sturen naar...

... *dat* nummer. Een heel aantal internetbedrijfjes biedt dit soort wedstrijden aan. Met deze wedstrijden kan je allerlei gsm's, smartphones, tablet-pc's of gewoon geld winnen. En om deel te mogen nemen aan deze wedstrijden moet je akkoord gaan met het wedstrijdreglement.

Op winforphone.be wordt ogenschijnlijk één van de 9550 te winnen merkloze smartphones verloot. Sms-grage jongeren, ouderen of eender welke andere leeftijdscategorie zou al heel snel deelnemen. Het volstaat een lettercode te sms'en naar een kort nummer waarna je terecht komt in een pot waaruit 9550 winnaars getrokken worden.

Achter de actie zitten de mobiele operatoren Proximus, Mobistar, BASE, Telenet en de Federale Overheidsdienst Economie. Zij vinden dat mobiele telefoongebruikers het wedstrijdreglement beter zouden moeten nalezen eer ze een vinkje zetten naast "ik heb het reglement gelezen en ga hiermee akkoord." Volgens de organisatoren van deze actie lopen gebruikers maar al te gemakkelijk in de val van het soort bedrijven die sms-diensten bieden (soms met daaraan gekoppelde dure sms-abonnementen). Deze sms'ers zouden later klagen bij hun operator over deze sms-diensten terwijl ze dachten zonder verplichtingen deel te nemen aan een wedstrijd. De organisatoren willen deze ongemakken voorkomen. Daarom deze ludieke actie op een aparte manier, want niemand leest toch de gratis brochures.

Ik weet niet wat er gebeurt indien je toch sms't naar het verkorte nummer. Ik wil de kamerplanten in de kantoren van FOD Economie in Brussel niet gaan onderhouden met vers water. Ik wil paasmaandag niet doorbrengen als paashaas om hun medewerkers te belonen met paaseitjes. Ik wil allerminst op warme zomerdagen koelte toewuiven naar de medewerkers van de FOD Economie met behulp van een waaier die mij ter beschikking gesteld zou worden. Wil jij het je wel riskeren? Wie weet win je wel een smartphone.

UB Frontpage
Gebruikersavatar
seagull
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1910
Lid geworden op: 23 nov 2006, 08:55
Twitter: WimVerlinden
Locatie: Kortenberg
Uitgedeelde bedankjes: 51 keer
Bedankt: 91 keer
Contacteer:

Het idee hebben ze geleend bij santamatic.
Business Fibernet 300 plus met Speedboost 1G Business- Proximus Internet Maxi fixed IP (failover)
Business Mobile Flex + (smartphone) & Business Mobile Flex (Mifi router) - 3CX/Teams Direct Routing - Proximus TV
Tommy78
Member
Member
Berichten: 91
Lid geworden op: 11 jun 2010, 15:46
Twitter: MrAtommyk
Uitgedeelde bedankjes: 9 keer
Bedankt: 13 keer

Ter info even de algemene voorwaarden:

Algemene Voorwaarden Winforphone.be

1. Deze algemene voorwaarden bevatten het geheel van de afspraken en verplichtingen die u bent aangegaan met Winforphone.be. Alle vroegere mondelinge en/of schriftelijke afspraken en overeenkomsten met betrekking tot het voorwerp van deze overeenkomst, worden als onbestaande beschouwd en vervangen door de overeenkomst.

Deze algemene voorwaarden vormen een juridisch bindende overeenkomst en zijn niet alleen van toepassing op de inhoud en dienst verleend via Short Messaging Service (hierna de "SMS service" genoemd), maar ook op de dienst verleend via het internet, de website Winforphone en/of via andere wijzen van levering van mobiele content van aanbieder of met aan haar gelieerde bedrijven (hierna de "Aanbieder", "wij", "ons", "onze" genoemd), tenzij schriftelijk anderszins overeengekomen. Beide gebruikswijzen van de SMS service en van het internet (met inbegrip van het gebruik van de Sites) worden gezamenlijk de "Dienst" of "Diensten" genoemd. In het geval van ge- of verbruik van bepaalde inhoud en diensten, zullen naast de algemene ook eventuele op die inhoud en diensten van toepassing zijnde en vooraf bekend gemaakte algemene spelvoorwaarden, geschillenregelingen, richtlijnen of overige bepalingen van toepassing zijn. Deze Algemene Voorwaarden bevatten het privacybeleid en copyrightbeleid van de aanbieder. Indien u daarmee niet akkoord gaat, moet u geen gebruik maken van de inhoud en de diensten.

2. De wedstrijd begint op 1 maart 2011 en loopt verder voor onbepaalde duur, tenzij anders vermeld. De Algemene Voorwaarden werden door u aanvaard. U kunt op geen enkele wijze afstand doen van deze voorwaarden, ze wijzigen of vervangen, ook niet door uw eigen algemene voorwaarden, tenzij wij daar vooraf schriftelijk en uitdrukkelijk mee instemmen.

3. Door deze algemene voorwaarden te accepteren, aanvaardt u dat u een overeenkomst afsluit waarbij u zich engageert om volgende opdrachten uit te voeren:

3.1 Alle kamerplanten die aanwezig zijn in de kantoren van de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie, gelegen te Brussel te onderhouden en dus op gerichte tijdstippen van vers water te voorzien.
3.2 In de Kerstperiode, die traditioneel begint op 1 december, dient u de kerstversiering in de gebouwen van dezelfde FOD aan te brengen en deze opnieuw te verwijderen op 15 januari van het daaropvolgende jaar.
3.3 Op Paasmaandag, wat een officiële verlofdag is, zal u – verkleed als paashaas - op alle burelen van de medewerkers van de FOD Economie een pakket deponeren, bestaande uit: 1 groot paasei (melkchocolade), 5 witte en 5 melkchocolade paaseitjes van een nog overeen te komen merk.
3.4 Tijdens de warme zomerdagen, in concreto betekent dit: alle dagen waarop de buitentemperatuur minimum 25 graden Celsius bedraagt, zal u de medewerkers van de FOD Economie koelte toewuiven door middel van een waaier die u ter beschikking zal worden gesteld.
3.5 Op 6 december zal u, verkleed als Sinterklaas of Zwarte Piet, de medewerkers van de FOD Economie en hun kinderen een onvergetelijke dag en de nodige snoep bezorgen. U mag zich hier laten assisteren door andere deelnemers aan deze wedstrijd.

4. Duur en beëindiging van de contracten
4.1. U kan geen enkele van hogervermelde overeenkomsten eenzijdig opzeggen. Elke overeenkomst is voor onbepaalde duur, tenzij anders vermeld. 8.2. Indien u toch een overeenkomst wenst op te zeggen, behouden wij ons het recht voor, u een forfaitaire schadevergoeding aan te rekenen.

5. Overdracht
U mag bovenstaande overeenkomsten niet overdragen, noch geheel, noch gedeeltelijk behoudens ons akkoord.

6. Het woord 'wedstrijd' is misschien niet helemaal goed gekozen gezien het enige dat u kan winnen, de goede raad is van de FOD Economie en de gsm-operatoren Proximus, Base, Mobistar en Telenet om toch altijd eerst de contactgegevens na te kijken en de algemene voorwaarden te lezen alvorens je er akkoord mee te verklaren. Als je dit aan het lezen bent, betekent dit dat je op de goede weg bent en daar kunnen we je alleen maar mee feliciteren.

7. De reden waarom we deze website hebben opgezet is omdat we merken dat veel mensen zich akkoord verklaren met algemene voorwaarden of wedstrijdreglementen die ze niet eens gelezen hebben. Vaak krijgen we klachten van mensen die zonder het te weten een sms-abonnement hebben afgesloten terwijl ze dachten dat ze zonder verdere verplichtingen deelnamen aan een wedstrijd.

8. Niets is echter minder waar. Voor hetzelfde geld stond hier dat je, door de algemene voorwaarden van het bedrijf te aanvaarden, je engageerde om vanaf vandaag elke week 4 betalende sms'jes te ontvangen aan 2 euro per stuk. We zien dit vaak gebeuren. Op het einde van de maand heb je dan een torenhoge factuur en je weet niet eens waarom.

9. Je zal je misschien afvragen of het wel verantwoord is voor een overheidsdienst om mensen in de val te laten lopen maar zeg nu zelf: als we gewoonweg een folder zouden uitgeven of een preventieboodschap op onze website zouden zetten, zou je die dan lezen? Waarschijnlijk niet en als je hem toch onder ogen zou krijgen, zou je waarschijnlijk denken 'Zoiets overkomt mij niet'. Logisch, zo denken we allemaal.


Nuttige links

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie

Belgacom
Mobistar
KPN Group Belgium/Base
Telenet

GOF-guidelines
Gebruikersavatar
rowan
Premium Member
Premium Member
Berichten: 578
Lid geworden op: 29 jul 2007, 20:35
Locatie: 59GIS0
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer
Bedankt: 21 keer

zie puntje 6
er valt niets te winnen :x
Opus
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 937
Lid geworden op: 29 sep 2008, 21:43
Locatie: Hoboken
Uitgedeelde bedankjes: 87 keer
Bedankt: 49 keer

ORLY ???!!!!???

:banana:
Dreambox 800 / Open-Pli image / eSATA 750Gb / CCcam 2.1.4 / Schotel draaibaar
Core2duo E6600 Debian CCcam 2.1.4 server
Maglor
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2048
Lid geworden op: 06 dec 2004, 16:26
Uitgedeelde bedankjes: 139 keer
Bedankt: 56 keer

:funny:

Ik was ook op de site terecht gekomen, maar vond het sowieso al verdacht. Ik heb zelfs nog geklikt op de algemene voorwaarden, maar ben niet verder geraakt dan de tweede paragraaf. :)
There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.
jan28
Premium Member
Premium Member
Berichten: 598
Lid geworden op: 08 apr 2003, 12:06
Twitter: xtrshop
Locatie: Antwerpen - Wilrijk
Uitgedeelde bedankjes: 66 keer
Bedankt: 47 keer
Contacteer:

vind dat wel geestig.
Afbeelding
fredo66
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1841
Lid geworden op: 26 jan 2009, 09:29
Locatie: Gent
Uitgedeelde bedankjes: 314 keer
Bedankt: 143 keer
Contacteer:

Ja, geestig is het wel. Al gaan de echte operatoren de link naar de algemene voorwaarden nooit zo duidelijk en groot op de website zetten.
En ook de tekst van de av op de site is in een vrij grote lettergrootte, wat bij de echte 'oplichters' nooit het geval is.
De inhoud van de av is ook zeer goed begrijpbaar, wat alweer ook meestal niet het geval is bij de echten, daar moet je dikwijls een jurist zijn om er iets van te begrijpen ...

Blijft dan ook de gedachte over dat Fod misschien beter actie zou ondernemen om geen 'zogenaamde contracten' meer toe te laten op basis van een muisklikje of erger nog op basis van het verzenden van een woordje per sms ...
EDPNET VDSL XS' - Fritzbox 7360v1 - Voip EDPNET in en Megavoip uit - One+ - Roku3 - PS4Pro
on4bam
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 4340
Lid geworden op: 05 mei 2006, 16:05
Uitgedeelde bedankjes: 249 keer
Bedankt: 331 keer

Als fervent niet-klikker en niet-sms-er kan ik alleen maar vaststellen dat het juist is dat er te veel geklikt wordt, niemand leest blijkbaar nog voorwaarden van wat dan ook.
Wie zo nu en dan mooie foto's maakt en die dan op allerhande sites plaatst of er mee deelneemt aan wedstrijden vergeet soms ook dat ze alle rechten op hun foto's weggeven door mee te doen (o.a. connections wedstrijd).

Dan speel ik liever niet mee.
Bye, Maurice
https://on4bam.com
SamuelDebruyn
Plus Member
Plus Member
Berichten: 180
Lid geworden op: 08 dec 2010, 12:10
Uitgedeelde bedankjes: 57 keer
Bedankt: 38 keer
Contacteer:

Ik ga ermee akkoord dat de FOD zich beter zou bezig houden met nuttige zaken zoals wetten opstellen waardoor zo'n algemene voorwaarden nietig verklaard kunnen worden.
Plaats reactie

Terug naar “Ander nieuws”