Vierde gsm-operator op komst in België

Plaats reactie
Ashmed
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 26
Lid geworden op: 24 nov 2010, 15:13

Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13588
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1422 keer
Bedankt: 878 keer

Weinig spectaculair... alsoof Telenet of Voo opeens gaan sterke concurrentie voeren? Die zullen wel wat packs maken die voor sommige mensen interessant lijken, en voor de rest zal de markt weer snel verdeeld zijn.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
driesve
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1613
Lid geworden op: 05 mei 2008, 12:32
Locatie: Antwerpen
Uitgedeelde bedankjes: 74 keer
Bedankt: 85 keer

Telenet zal gewoon haar zelfde mobiele aanbod aanbieden, alleen over het eigen netwerk.

Ik begrijp niet dat de politiek telkens blijft zeggen: "Er komt een vierde speller en dan gaat de concurrentie alle prijzen naar beneden halen."
In sommige gevallen kan dit waar zijn, maar hier geloof ik er niet in!
Gebruikersavatar
rowan
Premium Member
Premium Member
Berichten: 578
Lid geworden op: 29 jul 2007, 20:35
Locatie: 59GIS0
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer
Bedankt: 21 keer

Telenet haakt af voor vierde gsm-licentie indien het kabel moet openstellen

http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1198959/2010/12/22/Telenet-haakt-af-voor-vierde-gsm-licentie-indien-het-kabel-moet-openstellen.dhtml

Telenet zal niet meedingen voor de vierde gsm-licentie indien de voorstellen van de Belgische mediaregulatoren voor het openstellen van de kabel realiteit worden. Dat valt af te leiden uit een korte mededeling van het Mechelse kabelbedrijf. "Onder de gegeven omstandigheden, waarin een extreem regulatoir kader (uniek in de wereld) wordt voorgesteld en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, is Telenet zeker niet meer in staat om zich kandidaat te stellen voor de vierde mobiele licentie", luidt het.

Veiling
Vandaag raakte bekend dat in april of mei via een veiling beslist wordt wie de vierde mobiele operator (3G-licentie) wordt in België en dus de concurrentie zal aangaan met Proximus, Mobistar en Base. Telenet geldt als één van de kandidaten. Maandagavond maakten de mediaregulatoren en het BIPT echter ontwerpbesluiten bekend die indien ze goedgekeurd worden, moeten leiden tot het opengooien van de Belgische kabel. Telenet vindt die verdere regulering van de kabel niet nodig en claimt voldoende marktwerking tussen de verschillende televisieplatformen: DSL, satelliet, kabel en DTT (DVB-T). "Daarnaast was Telenet de enige vrijwilliger om digitaal terestrieel uit te bouwen, maar zal nu ook dit project heroverwegen", luidt het nog in de korte mededeling.

Telenet heeft met Norkring, dat het zenderpark van de VRT gekocht heeft, een overeenkomst voor het uitwerken van een aanbod van digitale televisie via de ether, het digitaal terestrieel platform of DBV-T waarvan Telenet spreekt. Via DBV-T is in Vlaanderen de openbare omroep gratis te ontvangen. (belga/lpb)
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13588
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1422 keer
Bedankt: 878 keer

"Daarnaast was Telenet de enige vrijwilliger om digitaal terestrieel uit te bouwen, maar zal nu ook dit project heroverwegen", luidt het nog in de korte mededeling.

Dat lijkt al meer op wat ik verwachtte :D.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
lion51
Premium Member
Premium Member
Berichten: 605
Lid geworden op: 12 nov 2009, 12:21
Uitgedeelde bedankjes: 24 keer
Bedankt: 72 keer

Telenet mag veel verkondigen als private onderneming
Ze wordt toch steeds beschermd door de politieke wereld
Ook hier heersen de amerikaanse gewoontes want alles wat soort amerikaanse beleidsvoering is da s wat men moet volgen
Wanneer gaat zich eens een politieke partij openlijk tegen dat soort parktijken verzetten maar dan ook niet alleen met woorden maar ook omzetten in daden en indien nodig de wetten aanpassen
koekie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 445
Lid geworden op: 27 feb 2009, 15:26
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 229 keer

Begrijp niet goed wat het drukkingsmiddel van de kant van Telenet is. De 4de licentie gaat dan gewoon naar een andere speler.
Gebruikersavatar
Goztow
userbase crew
userbase crew
Berichten: 13588
Lid geworden op: 14 nov 2006, 16:21
Locatie: Brussel
Uitgedeelde bedankjes: 1422 keer
Bedankt: 878 keer

De overheden krijgen geld voor die licentie, hoe meer geïnteresseerden hoe meer de prijs oploopt.
Bedank andere users voor nuttige posts, door op Afbeelding te klikken
koekie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 445
Lid geworden op: 27 feb 2009, 15:26
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 229 keer

Weet ik wel, maar er zullen wel diverse kandidaten zijn zeker?
Gebruikersavatar
Trojan
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3229
Lid geworden op: 13 aug 2009, 21:10
Locatie: Kontich
Uitgedeelde bedankjes: 113 keer
Bedankt: 241 keer

Reken daar maar niet te hard op.

Een extra operator gaat dan grotendeels afhankelijk zijn van de bestaande voor het gebruik van masten ed. Niet iedereen staat daar zo om te springen.
De posts van deze gebruiker weerspiegelen op geen enkel moment de mening van Belgacom NV/SA.
krisken
Moderator
Moderator
Berichten: 19634
Lid geworden op: 07 nov 2006, 12:11
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Uitgedeelde bedankjes: 1863 keer
Bedankt: 1003 keer
Contacteer:

http://datanews.rnews.be/nl/ict/nieuws/ ... atanews-nl

De Chinese technologiefabrikant Datang wil de Europese markt betreden met een zelf ontwikkelde 3G-standaard, en benadert daartoe alle geïnteresseerden in de vierde Belgische gsm-licentie. “Interessant is dat Datang flink onder de prijs van traditionele spelers zoals Alcatel-Lucent of Ericsson kan gaan, met een technologie die minstens evenwaardig is.”

In onze contreien is Datang Telecom Technology (DTT) een nog onbekende naam, maar het Chinese staatsbedrijf doet er alles aan om snel de Europese markt te kunnen betreden met zijn in house ontwikkelde TD-SCDMA standaard voor mobiel internet.

België is erg interessant voor Datang, omdat er binnenkort een vierde mobiele operator bijkomt, en er een nieuwe infrastructuur moet worden uitgerold. Het overlegcomité, de vergadering van de verschillende regeringen in ons land, zette eerder op de week nog zijn handtekening onder een rist Koninklijke Besluiten die een vierde licentie mogelijk maken.

Intussen zou Datang al contact opgenomen hebben met alle partijen die interesse getoond hebben in de nieuwe 3G-licentie. Volgens onze bronnen zijn dat naast Telenet en Voo ook Vodafone en de mediagroep Vivendi.

“Net zoals dat een tijdje geleden het geval was met ZTE, heeft Datang nog geen Europese referentie”, zegt iemand die nauw betrokken is bij het dossier. “Om daar verandering in te brengen, komt het bedrijf nu met erg scherpe prijzen voor zijn technologie.”

Geïnteresseerden in een vierde gsm-licentie zouden met andere woorden een interessante zaak kunnen doen wanneer ze in zee zouden gaan met Datang. Dat beseffen ze volgens onze bron maar al te goed. Terwijl de Chinese technologieboer in navolging van Huawei en ZTE de Europese markt zou kunnen betreden, en een eerste mooie referentie kan binnenhalen.

Toch zijn er ook enkele kanttekeningen. Zo wordt de TD-SCDMA-standaard voor 3G van Datang nog niet gebruikt in Europa, waar het al W-CDMA en UMTS is wat de klok slaat.

“Als een Telenet of een Voo in zee zou gaan met Datang voor zijn infrastructuur, zou dat dus willen zeggen dat die bedrijven telefoons moeten aanbieden die met de TD-SCDMA standaard werken. Op dit moment worden die toestellen nog niet verkocht in België. Maar uiteindelijk zal je voor 4G of LTE óók nieuwe telefoons nodig hebben, dus onoverkomelijk is dat probleem niet.”

De standaard voor mobiel internet van Datang zou overigens helemaal niet moeten onderdoen voor het Europese of het Amerikaanse equivalent, wel integendeel. Heel wat telecomspecialisten opperen dat TD-SCDMA heel wat potentieel heeft en de andere standaarden zelfs op achterstand zet. Overigens hebben de Chinezen intussen ook al een eigen 4G-standaard, namelijk TD-LTE.

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Go Extreme + Scarlet Red
TV = TVV App + Netflix + Disney+ + Streamz
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti
philippe_d
Moderator
Moderator
Berichten: 16487
Lid geworden op: 28 apr 2008, 11:22
Locatie: Waregem
Uitgedeelde bedankjes: 820 keer
Bedankt: 2998 keer

rowan schreef:Telenet haakt af voor vierde gsm-licentie indien het kabel moet openstellen

Ik vindt de titel van het artikel niet in lijn met de waarheid. Telenet heeft niet "gedreigd", of voorwaarden gesteld. Het woord "indien" is hier volledig misplaatst en tendentieus. Telenet heeft gewoon een korte mededeling uitgegeven:
    Onder de gegeven omstandigheden, waarin een extreem regulatoir kader (uniek in de wereld) wordt voorgesteld en de daarmee gepaard gaande onzekerheden, is Telenet zeker niet meer in staat om zich kandidaat te stellen voor de vierde mobiele licentie.
Dit geen dreiging, maar een begrijpbaar statement. Ieder zichzelf respecterend bedrijf zal geen miljarden investeringen doen, als daar tegenover een zeer onzekere regulatoire toekomst staat.
Hiermee spreek ik mij niet uit over voor- of tegen- het openstellen van de kabel, maar ik kan - onder de gegeven omstandigheden - de beslissing van een commercieel bedrijf begrijpen.
Philippe.
VoIP: WeePee (vaste nummers geporteerd), Sipgate.de, Sipgate.co.uk, MegaVoip (uitgaand België).
Provider: Proximus Start (60/4 mbps down/up).
Modem/Router: Fritz!Box 7590 int, OS 07.39-97058 BETA, profiel 100/35.
Telefoon centrale: Euracom 181 achter FritzBox So.
TV: Telenet CI+, Fritz!DVB-C.
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

philippe_d schreef:Dit geen dreiging, maar een begrijpbaar statement.


Beetje serieus blijven hé... dit is inderdaad geen dreiging, maar een oorlogsverklaring.

Het is alsof men een speeltje van een klein kind afneemt... en het wordt kwaad.

Trouwens die vierde GSM licentie staat voor zover ik weet volledig los van het openstellen van de coax kabel ! En wees maar gerust, als de veiling er komt zullen ze er wel bij zijn...
krisken
Moderator
Moderator
Berichten: 19634
Lid geworden op: 07 nov 2006, 12:11
Twitter: kriskenbe
Locatie: Massemen - 91WET0
Uitgedeelde bedankjes: 1863 keer
Bedankt: 1003 keer
Contacteer:

Dat is inderdaad hoe ik het ook opvat hoor. Wij moeten kabel openstellen? Dan willen wij geen 4G licentie meer! Zo komt het over. Zoals men hierboven beschreef : als men een klein kind zn speeltje afpakt...

Internet = Orange 100/10Mbps + WirelessBelgië
Telefonie = EDPnet + OVH
GSM = Orange Go Extreme + Scarlet Red
TV = TVV App + Netflix + Disney+ + Streamz
Netwerk = Mikrotik + Ubiquiti
Jelly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 882
Lid geworden op: 14 jun 2004, 13:31
Locatie: Rotselaar
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 17 keer
Contacteer:

Ik vraag me eigenlijk af of er wel iemand echt interesse heeft in die vierde licentie...
Als Telenet al niet geïnteresseerd is, wie dan wel :???:
Everything that has a beginning has an end.
Dima_2005
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2490
Lid geworden op: 23 jan 2010, 15:45
Uitgedeelde bedankjes: 85 keer
Bedankt: 260 keer

Nuja, het is eigenlijk wel zo, in Belgie overdrijven ze met hun reglementen.
Ik begrijp Telenet daarmee volledig. Want eerst is het de kabel (waar ze contractueel recht op hebben). Maar daarna beginnen ze nog eens met netwerken te verplichten open te stellen en dan investeren ze dus bv. in een gigantisch 4de netwerk en dan opeens: OPEN...

[offtopic-alert]
Belachelijk land is dit! Ongeloofelijk, hoe alles geregeld is. Ik wil nu echt geen kwaad bloed zetten, maar kijk eens rondom jou, zoek nog een lang ergens in de wereld waar het nog inefficienter is... Bart Dewever had gelijk, Belgie is een ziek land.
En de staatshervorming moet niet over Vlaanderen en Wallonie gaan, maar over een hervorming van de huidige instituties.

Trouwens ik had ergens gelezen dat Cherry Mobile interesse had.
Laatst gewijzigd door Dima_2005 op 22 dec 2010, 23:42, 1 keer totaal gewijzigd.
koekie
Forumtroll
Forumtroll
Berichten: 445
Lid geworden op: 27 feb 2009, 15:26
Uitgedeelde bedankjes: 27 keer
Bedankt: 229 keer

Denk dat je nog aardig zult verschieten wie allemaal geïnteresseerd is in die 4de licentie. Mobiele communicatie is booming business! En zoals hier reeds aangehaald, als 't moment van de waarheid er is zullen die van Telenet met hangende pootjes er wel bij zijn om de kaas niet van tussen hun boterham te laten eten. Beschouw dat persbericht van Telenet maar als puur strategisch. Kwestie van er als overheid niet in te trappen.
Jelly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 882
Lid geworden op: 14 jun 2004, 13:31
Locatie: Rotselaar
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 17 keer
Contacteer:

Ik herinner me dat de veiling van 3G licenties ook veel ging opbrengen voor de staat, echter ook een flop wegens geen biedingen...
Everything that has a beginning has an end.
ubremoved_539
Deel van't meubilair
Deel van't meubilair
Berichten: 29849
Lid geworden op: 28 okt 2003, 09:17
Uitgedeelde bedankjes: 446 keer
Bedankt: 1985 keer

Het moet natuurlijk nog rendabel blijven... die veilingen zijn leuk voor de staat, maar als bedrijf moet je dat bedrag wel kunnen recupereren.
fluppie
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3288
Lid geworden op: 18 feb 2008, 17:55
Uitgedeelde bedankjes: 114 keer
Bedankt: 60 keer

Ik denk niet dat dit zo erg is,er zal zeker wel belangstelling komen uit het buitenland,nog even afwachten.
q-tec
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2385
Lid geworden op: 23 dec 2007, 15:56
Locatie: nevele
Uitgedeelde bedankjes: 71 keer
Bedankt: 101 keer

vodafone zou mooi zijn!
Edpnet High upload 16/10 + edpnet voip + weepee voip
Belgacom Vdsl 16.5/2
Galys2 + Mobile vikings
Afbeelding

Afbeelding
Jelly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 882
Lid geworden op: 14 jun 2004, 13:31
Locatie: Rotselaar
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 17 keer
Contacteer:

Vodafone is echter al aanwezig in België via Proximus, wat natuurlijk niet uitsluit dat ze zelf geen netwerk willen aanleggen.
Ik vraag me alleen maar af waar die 4de operator al zijn masten gaat kwijt kunnen??? Die aanvragen zijn alleen maar moeilijker met de dag
Everything that has a beginning has an end.
Gebruikersavatar
rowan
Premium Member
Premium Member
Berichten: 578
Lid geworden op: 29 jul 2007, 20:35
Locatie: 59GIS0
Uitgedeelde bedankjes: 190 keer
Bedankt: 21 keer

De 4de gsm-operator kan gewoon ruimte huren aan de gsm-mast van de andere operatoren.
Jelly
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 882
Lid geworden op: 14 jun 2004, 13:31
Locatie: Rotselaar
Uitgedeelde bedankjes: 40 keer
Bedankt: 17 keer
Contacteer:

Heel veel plaats is daar wel niet op vrij, bepaalde locaties die eerder overvol hangen...
Everything that has a beginning has an end.
Gebruikersavatar
LPS
Premium Member
Premium Member
Berichten: 529
Lid geworden op: 10 jun 2008, 17:12
Uitgedeelde bedankjes: 53 keer
Bedankt: 37 keer

http://trends.rnews.be/nl/economie/nieu ... 463270.htm
"Ik wil geen vierde kleine speler worden op die markt. Ik geef er de voorkeur aan te blijven samenwerken met een sterke partner als Belgacom,” verduidelijkt de Vodafone-topman.
Samsung A3 + Proximus forcms088
Pack: Proximus Familus
Plaats reactie

Terug naar “Telecom Algemeen”