Nederlandse 'Breedbandnota' blinkt uit in ambitie

Nieuws omtrent telecom
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

De Nederlandse regering levert met zijn visie op de ontwikkeling van breedband een doortimmerde analyse van de situatie. Of de actielijst voldoende is om de ambities waar te kunnen maken, betwijfelt de sector.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_Breedbandinternetmetsnelheid.jpg" align="left" width="120" height="73">De Breedbandnota, die minister Brinkhorst dinsdag namens het Nederlandse kabinet presenteerde, biedt een goede basis, vindt KPN. “Maar wat gaat het kabinet er mee doen?”, vraagt de woordvoerder zich af. “Wij zijn erg benieuwd naar de uitkomsten van de Impulscommissie en de concrete stappen die het kabinet op basis daarvan maakt.” Onze noorderburen investeren een slordige 12 miljoen euro in het stimuleren van de kennisontwikkeling rond breedbanddiensten, onder meer door koppeling van Kenniswijk aan andere breedbandexperimenten en via de activiteiten van de nieuwe publiek-private samenwerking Stichting Nederland Breed. Dit is het expertisecentrum dat al in een vorige breedbandnota werd aangekondigd.

De groei in de vraag naar capaciteit, die wel 60 procent per jaar bedraagt, geeft aan dat op termijn een overstap naar een nieuwe infrastructuur noodzakelijk is. De huidige impasse in de discussie over de aanleg van nieuwe breedbandinfrastructuur (lees glasvezel) tussen de telecom- en kabelsector mag niet leiden tot een vertraging in de ontwikkelingen en de kansen voor economische groei. Het kabinet wil geen keuze maken voor de marktsector maar zegt in de nota toch te verwachten dat er een monopolie zal ontstaan op het aansluitnet. Een duplicatie van het aansluitnet is economisch niet aantrekkelijk en wordt door de nieuwe Europese regelgeving ook niet gestimuleerd.

Bron: NOS
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”