Laptop 'crashed' bij het opstarten

Wil je iets weten over de hardware van een computer? Draait je CPU fan niet meer? Je printer wil niet meer mee? Dan moet je hier zijn.
Plaats reactie
memyselfandi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 202
Lid geworden op: 23 nov 2005, 10:51

Hallo allemaal ik heb een groot probleem mij laptop crashed nadat ik het windows wachtwoord in het opstart scherm heb in geduwd. heeft iemand een idee hoe dit komt? en belangrijker hoe ik dit kan oplossen? ik heb ondertussen al naar HP gemaild en die zeggen gewoon : hardware probleem & opsturen naar hp voor herstel maar ja... dat zal weer kostelijk worden (wat een service trouwens) het gaat hier op een hp pavillion dv9000.

De laptop had voor het eerst het probleem enkele dagen geleden toen heb ik hem geformateerd omdat ik dacht dat het misschien een virus ofzo was ?!? na het opnieuw installeren van windows ging het even goed maar na een halve dag was het probleem weer het zelfde

hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.

Heeft iemand een idee hoeveel zo'n reparatie zal kosten? (de laptop is ondertussen bijna 3jaar oud dus tis niet de bedoeling er massa's aan te spenderen)
wat raden jullie aan in geval van hardware deffect? plaatselijke hersteldienst of naar hp toesturen?

alvast bedankt voor jullie hulp en tijd.

Onderstaande een foto van het 'roze bewegende' scherm na het inloggen
Afbeelding

Uploaded with ImageShack.us
Astralon
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 3310
Lid geworden op: 26 jul 2005, 12:17
Locatie: Lochristi
Uitgedeelde bedankjes: 196 keer
Bedankt: 125 keer

Windows al opgestart in safe mode?
memyselfandi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 202
Lid geworden op: 23 nov 2005, 10:51

ja en dat werkt in veilige modus ... maar ik ben geen computer specialist... dus eenmaal in veilige modus heb ik geen idee wat ik moet gaan zoeken of doen om het probleem op te lossen...
Marthy Mc Fly
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 25
Lid geworden op: 08 jul 2010, 19:08

Gisteren plaatste ik hier ook een post. Het ging om problemen bij het gamen. Ditzelfde beeld dat u toont had ik ook een paar weken geleden tijdens het spelen van een game. Beeld bleef identiek staan, maar toch bleef het geluid verder gaan. Er was niets wat nog reageerde. Nadat ik de pc gereboot had werkte alles terug normaal. Dit probleem heeft zich 2x voorgedaan. Nu heb ik alleen nog het probleem zoals vermeld in mijn post.
memyselfandi
Plus Member
Plus Member
Berichten: 202
Lid geworden op: 23 nov 2005, 10:51

raar... ik heb de laptop ondertussen ook al 2 x terug gedraaid in de tijd en soms werkt het even maar nadien komt het beeld weer tevoorschijn... hopelijk valt het op te lossen.. ik kijk jouw post even na
Gebruikersavatar
quistnix
Erelid
Erelid
Berichten: 1646
Lid geworden op: 08 maa 2007, 13:46
Uitgedeelde bedankjes: 16 keer
Bedankt: 7 keer

Welke Windows versie is het ? Als ik het goed begrijp heb je een display probleem, juist ? Als je in safe mode kunt opstarten betekent dit dat het helemaal niet aan Windows zelf ligt maar aan een driver. Iets nieuws geïnstalleerd de laatste tijd ? Hardware veranderingen ? Heb je, op het moment dat het nog werkt, al eens een virus en een malware/rootkit scan gedaan ? Gelieve zoveel mogelijk details te willen posten en liefst ook in heldere taal, zo zal je het beste geholpen kunnen worden.
tonym
Premium Member
Premium Member
Berichten: 484
Lid geworden op: 18 jan 2010, 16:56
Uitgedeelde bedankjes: 3 keer
Bedankt: 41 keer

Als je in veilige modus geraakt kan je altijd proberen een herstelpunt te selecteren van vroegere datum dan het begin van het probleem.
Als het een software probleem betreft zou het normaal hiermee verholpen kunnen zijn.
Je kan overigens in deze modus ook een virus/malware scan uitvoeren met je AVprog en met de Malware Removal Tool van Microsoft.

Mocht dit succesvol zijn, dan hoef je al niet meer naar hardware oorzaken te zoeken.
Plaats reactie

Terug naar “Hardware”