Telenet, Belgacom, Mobistar hebben hoogste dividendrendement

Nieuws omtrent telecom
Plaats reactie
Lord Utopia
Erelid
Erelid
Berichten: 7819
Lid geworden op: 10 mei 2007, 16:33
Uitgedeelde bedankjes: 404 keer
Bedankt: 386 keer

Telenet, Mobistar en Belgacom behoren tot de top vijf van de Belgische aandelen wanneer het aankomt op het hoogste dividendrendement. De drie telecomoperatoren moeten enkel Systemat voorlaten gaan wanneer het aankomt op het uitkeren van een dividend aan de aandeelhouders.

Dat berekende netto op basis van gegevens beschikbaar gesteld door De Belegger. De top vijf bestaat uit Systemat (computerdienstleverancier), Telenet, Mobistar, Belgacom en Fountain (leverancier van warme dranken aan KMO's).

Telenet, met als grootste aandeelhouder Liberty Global, een internationale gigant op gebied van telecom en breedband, keerde voor 2009 een dividend uit van 2,23 euro per aandeel, wat het dividendrendement brengt op 10,5%.

Concurrent Mobistar, onderdeel van de Orange Group, keerde 4,55 euro per aandeel uit. Dat brengt het dividendrendement op 7,62%.

Belgacom, met als grootste aandeelhouder de Belgische Staat, keerde 2,08 euro per aandeel uit. Dat maakt een dividendrendement van 5,45%.

Wanneer een bedrijf winst maakt, heeft het twee keuzes: ofwel herinvesteert men die winst in het bedrijf, ofwel keert het een dividend uit aan haar aandeelhouders. De drie grootste telecomoperatoren van ons land kiezen dus duidelijk voor het laatste.

UB Frontpage
lois
Starter Plus
Starter Plus
Berichten: 37
Lid geworden op: 30 aug 2006, 12:49

Lord Utopia schreef:Belgacom, met als grootste aandeelhouder de Belgische Staat
Nu weten we meteen waarom we in Europa bij de duurste zijn qua internet en telefoon tarieven. De staat zou goed gek zijn, om in zijn eigen inkomsten te snijden. :beerchug: lois.
Maglor
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 2048
Lid geworden op: 06 dec 2004, 16:26
Uitgedeelde bedankjes: 139 keer
Bedankt: 56 keer

/me pets his Telenet shares. :wink:
There are 10 types of people in the world: those who understand binary, and those who don't.
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”