WAARSCHUWING: Netsky.p slaat zijn slag!

Nieuws omtrent telecom
Plaats reactie
Spock
Elite Poster
Elite Poster
Berichten: 1591
Lid geworden op: 20 feb 2004, 11:48
Locatie: St-Truiden, Brussel, Utrecht en Capetown
Contacteer:

Het Netsky-virus is aan zijn zestiende incarnatie bezig. Anti-virusspecialisten hebben deze Netsky.p-variant het predikaat 'van gemiddeld risico' meegegeven.

<img src="http://upload.userbase.be/upload/tn_virus2.jpg" align="left" width="120" height="120"> Netsky.p maakt gebruik van een zwakke plek in Internet Explorer 5.01 en 5.5 die Microsoft al in 2001 gepatcht heeft. Het gevaar ervan schuilt vooral in het feit dat de p-variant zich al begint te verspreiden wanneer het mailtje geopend wordt, en niet pas wanneer het attachment geopend wordt. Voorwaarde is wel dat de ontvanger Outlook als HTML-client heeft ingesteld. Ondanks deze beperkingen hebben anti-virusspecialisten al honderden schademeldingen binnen en lopen veel mailboxen vol met nepmailtjes met onderwerpregels als 'stolen document', 're: hello', 'mail delivery' of één van een aantal andere cryptische onderwerpomschrijvingen. Ook zou al een niet bij name genoemd bedrijf uit de Fortune-lijst van 500 grootste ondernemingen ten prooi zijn gevallen aan Netsky.p.

Bron: www.bipt.be
Gebruikersavatar
008
Member
Member
Berichten: 68
Lid geworden op: 26 jun 2003, 08:03
Locatie: Ophasselt
Contacteer:

Ik blijf het herhalen:
Gebruik aub. een popup mailprogramma als bijv. Mailwasher Pro vóór je uberhaupt een mailtje binnenhaalt met Outlook (Express) !
Alle shit wat daar nog door je spam-filter(s) komt flikker je dan rap eerst weg via Mailwasher. Mijn anti-virusscanner (Kasperky) is al jaren werkloos maar het blijft wel verstandig er eentje op de achtergrond draaiende te houden. De meeste popup mailprogramma's voldoen wel maar Mailwasher is toch wel mijn favoriet, zeker gezien zijn uitgebreide anti-spam mogelijkheden.

Grtz.
Gebruikersavatar
Blue-Sky
Erelid
Erelid
Berichten: 8554
Lid geworden op: 23 feb 2003, 20:42
Locatie: België - Limburg

In volgende draad had men het al over dat probleem met Outlook welke ingebakken zit in OfficeXP zie hier
De gebruikers welke alle updates op tijd uitvoerden zouden geen gevaar lopen. In die link naar MS welke je bovenaan vind, moet je Office-update aanklikken.
(je CD roms van OfficeXP klaar houden die heb je nodig)
Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Telecom nieuws”